-
Ηλεκτρικα και επαρχια θα αργησει πααααααρα πολυ να συνυπαρξουν για παρα πολλους λογους.Θα δεις αλλα αν δεις 10 ηλεκτρικα θα δεις 1000 εσωτερικης καυσης
Μπορείς να μας πεις μερικούς; Είναι ειλικρινή η απορία διότι στα μάτια μου η επαρχία είναι ιδανική για ηλεκτρικά. Πολλές μονοκατοικίες και αρκετά καθημερινά χιλιόμετρα.
Θα σου πω πολλούς μέσα από τον εξής ένα: μέσο εισόδημα επαρχίας πολύ μικρότερο αυτού της Αθήνας.
Με διαφορά δεύτερος λόγος: ο πολύ μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας που κάνει κάθε προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες δυσκολότερη ή απλά περιττη. Η επαρχία αποτελείται 60% από μπούμερς.Επίσης οι μεγάλες αποστάσεις είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Πχ περίπου 20 φορές τον χρόνο χρειάζεται να κάνω ταξίδι 600+χλμ αυθημερόν στην Αθήνα, με πίεση χρόνου και παρκάρισμα με τη μια ρόδα σε δέντρο. Απλά δεν γίνονται αυτά με ηλεκτρικό. Αν μου πεις να έχω όχημα με μεκ για μακριά και ηλεκτρικό για κοντά θα σε παραπέμψω στον λόγο 1.
θα δεχτω ολα εκτος απο το πρωτο. Δηλαδη, ισως να εχει η επαρχια κατα μεσο ορο μικροτερο εισοδημα, αλλα εχει και ΠΟΛΥ μικροτερα εξοδα σε σχεση με την αθηνα, επομενως το διαθεσιμο εισοδημα ισως να ειναι και μεγαλυτερο απο των αθηναιων.
H επαρχια εχει ελαχιστες δουλειες με μισθο 1300+
Τα εξοδα στην επαρχια δεν ειναι πολυ λιγοτερα, στη καλυτερη επιπτωση ειναι λιγο λιγοτερα.
Μπαξες, ισως ελιες, κανα κοτετσι ή και 2-3 γιδια, κυνηγι, ξυλα για θερμανση, ναι μεν αποστασεις αλλα χωρις κινηση. Θεωρω πως ενα ζευγαρι με δικο του σπιτι και 1300-1500 το μηνα ζει αξιοπρεπεστατα στο 75-80% της επαρχιας και βασικο με πολυ καλυτερη ποιοτητα απο οτι στις μεγαλουπολεις.
Οι ελιές ο μπαξές και τα γίδια σημαίνουν ότι πέραν της συμβατικής εργασίας, σου φευγει ο τάκος για να τα συντηρείς και να τα αξιοποιείς. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν λέγεται καλύτερη ούτε οικονομικότερη ποιότητα ζωής !
-
Ηλεκτρικα και επαρχια θα αργησει πααααααρα πολυ να συνυπαρξουν για παρα πολλους λογους.Θα δεις αλλα αν δεις 10 ηλεκτρικα θα δεις 1000 εσωτερικης καυσης
Μπορείς να μας πεις μερικούς; Είναι ειλικρινή η απορία διότι στα μάτια μου η επαρχία είναι ιδανική για ηλεκτρικά. Πολλές μονοκατοικίες και αρκετά καθημερινά χιλιόμετρα.
Θα σου πω πολλούς μέσα από τον εξής ένα: μέσο εισόδημα επαρχίας πολύ μικρότερο αυτού της Αθήνας.
Με διαφορά δεύτερος λόγος: ο πολύ μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας που κάνει κάθε προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες δυσκολότερη ή απλά περιττη. Η επαρχία αποτελείται 60% από μπούμερς.Επίσης οι μεγάλες αποστάσεις είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Πχ περίπου 20 φορές τον χρόνο χρειάζεται να κάνω ταξίδι 600+χλμ αυθημερόν στην Αθήνα, με πίεση χρόνου και παρκάρισμα με τη μια ρόδα σε δέντρο. Απλά δεν γίνονται αυτά με ηλεκτρικό. Αν μου πεις να έχω όχημα με μεκ για μακριά και ηλεκτρικό για κοντά θα σε παραπέμψω στον λόγο 1.
θα δεχτω ολα εκτος απο το πρωτο. Δηλαδη, ισως να εχει η επαρχια κατα μεσο ορο μικροτερο εισοδημα, αλλα εχει και ΠΟΛΥ μικροτερα εξοδα σε σχεση με την αθηνα, επομενως το διαθεσιμο εισοδημα ισως να ειναι και μεγαλυτερο απο των αθηναιων.
Αυτο με τις αποστασεις το καταλαβαινω εως ενα βαθμο. Τα 600χλμ πηγαινε-ελα δεν ειναι τραγικη αποσταση, εκτος αν εισαι και εσυ ακατουρητοςΑυτο με το παρκαρισμα και τη ροδα στο δεντρο δεν καταλαβα τι σχεση εχει με τα ηλεκτρικα οχηματα.
Η επαρχια έχει ΠΟΛΥ μικρότερα έσοδα. Στους μισθωτούς ταβάνι είναι ο μισθός δημοσίου υπαλλήλου, οι ιδιώτες κατά 90% στον βασικό. Μόνο λίγοι ελ.επ. έχουν χρήμα για πέταμα. Από έξοδα γιατί πολύ λιγότερα; Άντε το νοίκι να είναι 150€ κάτω, και;
"Ρόδα στο δέντρο" εννοώ όπου να 'ναι όπως να 'ναι, ούτε χρόνος ούτε δυνατότητα για προγραμματισμό ή επιλογή πάρκινγκ για φόρτιση. -
Δεν είναι ΟΛΟΙ όσοι ζουν εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας αγροτες.
-
@red_monster said in BYD forum:
Τα εξοδα στην επαρχια δεν ειναι πολυ λιγοτερα, στη καλυτερη επιπτωση ειναι λιγο λιγοτερα.
Μπαξες, ισως ελιες, κανα κοτετσι ή και 2-3 γιδια, κυνηγι, ξυλα για θερμανση, ναι μεν αποστασεις αλλα χωρις κινηση. Θεωρω πως ενα ζευγαρι με δικο του σπιτι και 1300-1500 το μηνα ζει αξιοπρεπεστατα στο 75-80% της επαρχιας και βασικο με πολυ καλυτερη ποιοτητα απο οτι στις μεγαλουπολεις.
Οι ελιές ο μπαξές και τα γίδια σημαίνουν ότι πέραν της συμβατικής εργασίας, σου φευγει ο τάκος για να τα συντηρείς και να τα αξιοποιείς. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν λέγεται καλύτερη ποιότητα ούτε οικονομικότερη ποιότητα ζωής !
Καλυτερη ποιοτητα ειναι ο καθαρος αερας, οι ποιοτικοτερες τροφες, το να μην τρως 2-3 ωρες την ημερα στην κινηση. Αυτον το χρονο που γλυτωνουν απο την κινηση ευκολα συντηρουν μπαξε και ζωντανα, αν εχουν ελιες εχουν ενα εξτρα εισοδημα με εργασια λιγοτερη απο 2.5 μηνες το χρονο.
Αυτη ειναι η αποψη μου βλεποντας για αρκετα χρονια τη ζωη στο χωριο της συζηγου μου (λιγο εξω απο την Κορωνη) δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν οι αποψεις μας. -
Ποιότητα ζωής είναι να μπορει να σε αναλάβει το τοπικό νοσοκομείο (αν έχει!) ή το κέντρο υγείας (αν έχει!) ή ο τοπικός γιατρός (αν υπάρχει!). Να μπορούν τα παιδιά σου να συναναστρέφονται με άλλα παιδάκια και να μην χρειάζεται να αλλάξεις νόμο για να σχηματιστεί τμήμα δημοτικού και τόσα άλλα που θεωρώ ότι είναι πλεονασμός για να τα γράψω.
Δεν είπε κανείς ότι στην επαρχία είναι όλοι αγρότες , μπορεί να σου έχει κάτσει κάνα τζακπότ και να είσαι στη Δεσφίνα που γειτνιάζει με αλουμίνιο της Ελλάδας και Ιμερις, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας
-
Μην ξεχνάμε οι κάτοικοι στις μεγάλες πόλεις ζουν με δάνεια για να ανταπεξέλθουν στο υψηλότερο κόστος διαβίωσης εκτός εαν είναι κληρονόμοι οπότε όπως έχουμε πει ξεκινούν από άλλο επίπεδο και βλέπουν την ζωή τελείως διαφορετικα. Πιο ολιστικά, πιο YOLO
Το να έχεις στην πλάτη δάνειο όσο ο βασικός μισθός για 25-30 έτη και έντονο ανταγωνισμό που σημαίνει ότι μπορεί να μείνεις χωρίς εισόδημα κάποια περίοδο άρα και να εξασφαλίσεις τη δόση των δανείων, αυτό από μόνο του αρκεί για να χειροτερεψει την ποιότητα ζωής συγκριτικά με δέκα ρίζες ελιές και έναν μπαξέ. Οδηγεί σε υποταγή και στον εργασιακό σου βίο για να αποφύγεις τις ρήξεις διότι οι δόσεις των δανείων τρέχουν, και δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, κάτι που οδηγεί σε ψυχική στήριξη και φαρμακα.
Επίσης σε ψυχογραφηκες έρευνες τα παιδιά της επαρχίας είναι πιο ανεπτυγμένα κοινωνικά αλλά και ψυχικά από αυτά των μεγάλων πόλεων.
Από την άλλη τα παιδιά των μεγάλων πόλεων έχουν πιο πολλές ευκαιρίες για παραστάσεις σε τέχνη, δρώμενα, μουσεία, καλύτερα σχολεία κτλ
-
Μιλάω για κωμοπόλεις και πόλεις. Αν μιλάμε για χωριά και ορίτζιναλ επαρχία με τα ελενίτ, τις ξυλόσομπες, τις συντάξεις ΟΓΑ των 250€, της μεταφοράς μαθητών με μισθωμένα ταξί και της ανύπαρκτης περίθαλψης (αλήθεια, μέχρι πόσα χλμ μακριά από πανεπιστημιακό νοσοκομείο πιστεύετε ότι παρέχεται σύγχρονη θεραπεία μετά από έμφραγμα;) δεν μπαίνω καν στην συζήτηση περί ηλεκτρικού γιατί καταντά παρωδία.
-
Παιδια επειδη ειμαι και υπαλληλος και αγροτης και το ζω καθημερινα.
Πιο φθηνα ναι σε οτι εχει να κανει με καλοπεραση(φαγητο,καφες,ποτο) οχι ομως και τεραστια διαφορα.
Μαρκετ ,βενζινη,λογαριασμοι ειναι το ιδιο.
Ενοικια φθηνοτερα οχι ομως πολυ φθηνοτερα
Ποιοτητα φαγητου ναι .
Χρονος δυστηχως ελαχιστος αν δουλευεις κιολας ,δεν μεγαλουν μονα τους ουτε τα φρουτα ουτε τα λαχανικα στον κηπο.
Λιγοτερο αγχος ναι.
Και το σοβαροτερο εξοδο στα χωρια ειναι το κερασμα.
-
Οι ελιές ο μπαξές και τα γίδια σημαίνουν ότι πέραν της συμβατικής εργασίας, σου φευγει ο τάκος για να τα συντηρείς και να τα αξιοποιείς. Συγγνώμη αλλά αυτό δεν λέγεται καλύτερη ποιότητα ούτε οικονομικότερη ποιότητα ζωής !
Καλυτερη ποιοτητα ειναι ο καθαρος αερας, οι ποιοτικοτερες τροφες, το να μην τρως 2-3 ωρες την ημερα στην κινηση. Αυτον το χρονο που γλυτωνουν απο την κινηση ευκολα συντηρουν μπαξε και ζωντανα, αν εχουν ελιες εχουν ενα εξτρα εισοδημα με εργασια λιγοτερη απο 2.5 μηνες το χρονο.
Αυτη ειναι η αποψη μου βλεποντας για αρκετα χρονια τη ζωη στο χωριο της συζηγου μου (λιγο εξω απο την Κορωνη) δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουν οι αποψεις μας.Είναι.
Εσύ πως και είσαι Αθήνα τότε και δεν έχετε μετακομίσει σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία;
ή αλλιώς, γιατί λένε ότι ερημώνει η επαρχία της Ελλάδας και γιγαντώνονται τα αστικά κέντρα; -
Και κατι τελευταιο επειδη το διαβασα κανα 2 φορες επαρχια δεν ειναι μονο τα χωρια στα ορεινα με 5 κατοικους το χειμωνα, τα ελενιτ εχουν εξαφανιστει καμμια αποθηκη και αν ,που τα εχετε δει εσεις ?
-
Είναι.
Εσύ πως και είσαι Αθήνα τότε και δεν έχετε μετακομίσει σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία;
ή αλλιώς, γιατί λένε ότι ερημώνει η επαρχία της Ελλάδας και γιγαντώνονται τα αστικά κέντρα;- η συζηγος ναι μεν καταγωγη απο το χωριο αλλα γεννημενη και μεγαλωμενη Αυστραλια, 25 ετων ηρθε Ελλαδα και εμεινε.
- οταν γνωριστηκαμε ειχα ηδη ανοιξει συνεργειο στον τοπο που μεγαλωσα και ειχα την πελατεια και τους προμηθευτες μου εποχη που πηγαινα τρενο, δεν το κλεινεις το μαγαζι.
- εκεινη την εποχη δεν υπηρχε ουτε κοτετσι εκει για να μεινουμε.
- δεν ειμαι μαθημενος σε αγροτικες εργασιες.
- η επαρχια στηριζει τους ντοπιους, τους σογαμπρους τρομερα δυσκολα και υστερα απο αρκετα ετη.
- το εισοδημα μου τοτε εδω ο συγκεκριμενος τοπος λογο πληθυσμου δεν μπορουσε να μου το προσφερει.
-
Ποιότητα ζωής είναι να μπορει να σε αναλάβει το τοπικό νοσοκομείο (αν έχει!) ή το κέντρο υγείας (αν έχει!) ή ο τοπικός γιατρός (αν υπάρχει!). Να μπορούν τα παιδιά σου να συναναστρέφονται με άλλα παιδάκια και να μην χρειάζεται να αλλάξεις νόμο για να σχηματιστεί τμήμα δημοτικού και τόσα άλλα που θεωρώ ότι είναι πλεονασμός για να τα γράψω.
Δεν είπε κανείς ότι στην επαρχία είναι όλοι αγρότες , μπορεί να σου έχει κάτσει κάνα τζακπότ και να είσαι στη Δεσφίνα που γειτνιάζει με αλουμίνιο της Ελλάδας και Ιμερις, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
ας πουμε για καθε ξεχασα ας πουμε μαγιονεζα που ηθελε το παιδι κανεις 34 χλμ , να πας σε υπηρεσια αλλα τοσα , το πιο κοντινο νοσοκομειο καποιες ειδικοτητες δεν τις ειχε ποτε ασ πουμε οφθαλμιατρος , και μια που λεμε οφθαλμιατρος μπηκα στο gov που διαφημιζει ο αδωνις και ο μονος στον νομο ειναι θηβα , δεν υπαρχουν γιατροι ουτε για πλακα για ολα θα πρεπει να πληρωσεις σε ιδιωτες . Στο νοσοκομειο εχει πεθανει κοσμος και φιλοι για ψυλου πηδημα , αυτο που λεμε ειναι να μην χανεις χρονο καλητερα να φυγεις κατευθειαν Αθηνα και ειμαστε και τυχεροι γιατι σχετικα κοντα 1,5 ωρα .
Κατσικες κοτες λεει ο αλλος , Απαγορευονται ρε , πρεπει εξω απο τοχωριο και ποιος αντεχει να πηγαινοερχεται 3 φορες την μερα ; ασε που σε δενει για παντα δεν μπορεις να πας πουθενα , να μην λειψεις ουτε μια μερα , και κανεις δεν υπαρχει να σε βοηθησει ο καθενας ειναι πνιγμενος στα δικα του προβληματα .
Θελετε φιμπερ και γρηγορο ιντερνετ ; θελετε φυσικο αεριο ; ξυλα λεει μα απαγορευεται να κοψεις και το δικο σου δεντρο οχι σε δασος , αδεια υλοτομησης ; οχι δεν δινουν τωρα .
Α και τα παιδια φευγουν στις 6,5 το πρωι για γυμνασιο λυκειο , δραστηριοτητες ;
Αντε παιξτε παραπερα , ο αλλος λεει στις πολεις εχουν δανεια , ναι εδω εχουμε λεφτοδεντρα , οτι του κατεβει του καθενα . και κατι ακομα για μπαχτσε , εγω δεν εβαλα φετος γιατι το κοστος του νερου ειναι μεγαλυτερο απο το να τα αγοραζω ετοιμα , ασε το ξεχορταριασμα σκαψιματα , α και χωρις ραντισματα δεν γινεται τιποτα , εβαλα δεντρα να τρωμε κανα φρουτο ωριμο , καλα φετος βερυκοκιες αχλαδιες τιποτα τα πετυχε ο ανοιξιατικος παγετος στην ανθοφορια , μηδεν παραγωγη , δαμασκηνιες κερασιες πεφτουν οι καρποι σκουληκι στην ανθοφορια , θελουν τουλαχιστον 4 ραντισματα με δηλητηρια , εχω 5 ποικιλιες κληματα , εχουμε 3 χρονια να φαμε σταφυλι .
Οποτε καλα ειστε εκει που ειστε τυχερακηδες (εγω εννοω επαρχια μερη με κατω απο 5000 κατοικους , οχι λαρισα τρικαλα γιαννενα βολο κτλ ) -
-
@otso said in
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
ας πουμε για καθε ξεχασα ας πουμε μαγιονεζα που ηθελε το παιδι κανεις 34 χλμ , να πας σε υπηρεσια αλλα τοσα , το πιο κοντινο νοσοκομειο καποιες ειδικοτητες δεν τις ειχε ποτε ασ πουμε οφθαλμιατρος , και μια που λεμε οφθαλμιατρος μπηκα στο gov που διαφημιζει ο αδωνις και ο μονος στον νομο ειναι θηβα , δεν υπαρχουν γιατροι ουτε για πλακα για ολα θα πρεπει να πληρωσεις σε ιδιωτες . Στο νοσοκομειο εχει πεθανει κοσμος και φιλοι για ψυλου πηδημα , αυτο που λεμε ειναι να μην χανεις χρονο καλητερα να φυγεις κατευθειαν Αθηνα και ειμαστε και τυχεροι γιατι σχετικα κοντα 1,5 ωρα .
Κατσικες κοτες λεει ο αλλος , Απαγορευονται ρε , πρεπει εξω απο τοχωριο και ποιος αντεχει να πηγαινοερχεται 3 φορες την μερα ; ασε που σε δενει για παντα δεν μπορεις να πας πουθενα , να μην λειψεις ουτε μια μερα , και κανεις δεν υπαρχει να σε βοηθησει ο καθενας ειναι πνιγμενος στα δικα του προβληματα .
Θελετε φιμπερ και γρηγορο ιντερνετ ; θελετε φυσικο αεριο ; ξυλα λεει μα απαγορευεται να κοψεις και το δικο σου δεντρο οχι σε δασος , αδεια υλοτομησης ; οχι δεν δινουν τωρα .
Αντε παιξτε παραπερα , ο αλλος λεει στις πολεις εχουν δανεια , ναι εδω εχουμε λεφτοδεντρα , οτι του κατεβει του καθενα . και κατι ακομα για μπαχτσε , εγω δεν εβαλα φετος γιατι το κοστος του νερου ειναι μεγαλυτερο απο το να τα αγοραζω ετοιμα , ασε το ξεχορταριασμα σκαψιματα , α και χωρις ραντισματα δεν γινεται τιποτα , εβαλα δεντρα να τρωμε κανα φρουτο ωριμο , καλα φετος βερυκοκιες αχλαδιες τιποτα τα πετυχε ο ανοιξιατικος παγετος στην ανθοφορια , μηδεν παραγωγη , δαμασκηνιες κερασιες πεφτουν οι καρποι σκουληκι στην ανθοφορια , θελουν τουλαχιστον 4 ραντισματα με δηλητηρια , εχω 5 ποικιλιες κληματα , εχουμε 3 χρονια να φαμε σταφυλι .
Οποτε καλα ειστε εκει που ειστε τυχερακηδες (εγω εννοω επαρχια μερη με κατω απο 5000 κατοικους , οχι λαρισα τρικαλα γιαννενα βολο κτλ ) -
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
Οποτε καλα ειστε εκει που ειστε τυχερακηδες (εγω εννοω επαρχια μερη με κατω απο 5000 κατοικους , οχι λαρισα τρικαλα γιαννενα βολο κτλ )Έτσι είναι η επαρχία οτσο μου ; Γιατί εμείς οι Αθηναίοι νομίζαμε ότι τρέχατε ολημερίς ξεπαπαρωτοι στα λιβάδια χωρίς δάνεια και σκοτούρες !
BTW πολλά τοπικά νοσοκομεία (όχι κέντρα υγείας, νοσοκομεία) είναι για τον γάιδαρο καβάλα και αν θες τη ζωούλα σου καλύτερα να πας στο ιπποκράτειο και στον ευαγγελισμό
-
(που καταναλωνει κιολας δεινοσαυρους για να κινηθει
).
Αυτή η ηλιθιότητα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν πήγατε σχολείο; Το πετρέλαιο είναι κατά κύριο λόγο δημιούργημα από φυτοπλαγκτόν.
Αν πρέπει να απολογούμαστε ακόμα και για αυτό τον αστεϊσμό, πάει, το χάσαμε !
-
Οτσο πουλα την περιουσία σου ή μάλλον δώρισε την και πάνε στην πόλη με δάνειο!
Δεν μιλάμε για τα χωριά που μένετε όντας τσιφλικάδες! Μιλάμε για κωμοπόλεις και επαρχιακές πόλεις με νεολαία, σχολεία, μαγαζιά, θέατρα, κινηματογράφους, καφετεριες, ταβερνες, αλυσίδες καταστημάτων! Εκεί όπου ένα στρέμμα οικοπέδου στο σχέδιο πόλης 8 -10 χλμ από την πόλη να κοστίζει 30Κ-40Κ (λιγότερο από μια θέση πάρκινγκ στην Αθήνα) ή το διαμέρισμα, καλό, το βρίσκεις με 1000/τμ και 1700/τμ τα νεόδμητα του 2024!
Πάρε δάνειο οτσο 300-350-400Κ και άσε τα χωράφια της κληρονομιάς και πάνε στην πόλη! Αν δεν χαπακωνεσαι όλη μέρα να μου γράψεις!
-
-
Lap μου κανεις δεν ειπε πως η Αθηνα ειναι καλυτερη απο την επαρχια ειπαμε απλα πως η επαρχια δεν ειναι ουτοπια.
Εγω προσωπικα μισω την Αθηνα τη ζωη που κανω τωρα δεν την αλλαζω με τιποτα χωρις να σημαινει ομως πως δεν εχει δυσκολιες.
Με λιγα λογια δεν ειναι αυτο που βλεπετε στις γιορτες στις διακοπες στα πανηγυρια,υπαρχει και η αλλη πλευρα.
Αλλα...ΑΛΛΑ....εσυ φταις γιατι οταν ερχεσαι δε παιρνεις τηλ να σε παρω να παμε να κοψουμε με το χορτοκοπτικο στα χωραφια με τη ζεστη και τα κουνουπια.
Πλακα κανω στα καλυτερα θα σε παω
Α και για να μεινω εντος τοπικ για να εξηγησω στο φιλο dettol γιατι ειναι ακομα δυσκολο να προχωρησει η ηλεκτροκινηση στην επαρχια. -
Αυτο με τις αποστασεις το καταλαβαινω εως ενα βαθμο. Τα 600χλμ πηγαινε-ελα δεν ειναι τραγικη αποσταση, εκτος αν εισαι και εσυ ακατουρητοςΑυτο με το παρκαρισμα και τη ροδα στο δεντρο δεν καταλαβα τι σχεση εχει με τα ηλεκτρικα οχηματα.
Θα νομιζεις επηδη στην επαρχια δεν εχει τιποτα να κανεις θα χαλας λιγοτερα το οποιο εχει καποια λογικη αλλα μπορεις να χαλας λιγοτερα και στην ΑΘηνα αν δεν βγαινεις απο το σπιτι περα απο βολτα στην γειτονια σου που ειναι πολυ περισσοτερο ενδιαφερον απο καθε επαρχιακη πολυ.
Τα κοστολογια στην επαρχια ειναι λιγο υψηλοτερα απο Αθηνα αφου λογαριασμοι οπως νερο ειναι ακριβοτεροι, τα περισσοτερα κοστη το ιδιο ειναι δηλ να παρω τοπικα τυρια και κρεας στην Τριπολη στο ΑΒ τα ιδια τα πληρωνω με το ΑΒ στην Αθηνα το ιδιο και φρουτα λαχανικα . Σε προηγουμενη συζητηση καποιος ανεφερε ναι αλλα τα νοικια ειναι χαμηλοτερα, ειναι αλλα αν εχεις αγορασει σπιτι πριν χρονια και ειναι ξεπληρωμενο αυτο ειναι αδιαφορο δεν αλλαζεις σπιτια καθε χρονο.
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)