-
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@kkostask said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν θυμάμαι καλά, 140.000 πωλήσεις περίπου πέρυσι…φυσικά αρκετά από εταιρείες λήζινγκ.
300 χιλ ηταν στις καλες εποχες οποτε τι νοημα το ποστ αυτο;
60% των πωλησεων ειναι ληζινγκ και ενοικιαζομενα (πολυ Παντα).
Μιας και αναφεθηκαν οι πωλησεις πανευρωπαικα πριν 10 χρονια 17 εκατ πωλησεις, το 2024 μολις 10 εκατ. Η Ευρωπη φτωχαινει και η Ευρωπ βιομηχανια καταρεει. Μετα προσπαθουν να σου πουλησουν Τιγκουαν base more με 40 χιλ. και Α5 με 100 χιλ.
Εγώ ένα στοιχείο παρέθεσα, είναι και αυτό μεμπτό? Αν είναι έτσι να μην ασχολούμαστε…
Oχι αλλα για να καταλαβουμε τι γινεται πρεπει να δουμε την πορεια των πωλησεων. Δηλ στο πικ ηταν 300 χιλ μετα στην κριση επεσαν στις 60 χιλ και τα τελευταια χρονια πηγαν100 μετα καθε χρονια και παραπανω. Αλλα παλι απεχουν πολυ απο αλλες χωρες με συγκρισιμο πληθυσμο.
-
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Την βάγκ θα την αγοράσουμε εμείς...
Για να έχουμε μετά την χαρά να την κλείσουμε και να πετάξουμε τα κλειδιά στον Ρήνο...
δηλ για οποιον δεν πιστευει οτι η Ευρωπη παει για φουντο, αυτο δεν βοηθαει να το πιστεψει;
-
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Πολλά είναι εταιρικά leasing αλλά πέρα από αυτό η Αθήνα είναι το 45% του πληθυσμού και πλούτου της Ελλάδας. Το υπόλοιπο 55% είναι η υπόλοιπη Ελλάδα.
Εσυ κοιτάς τον κόσμο γύρω από την συνοικία σου και τις περιοχές ζεις,Εαν δεις τα μέσα εισοδήματα και αγοραστική δύναμη μιας απλής ελληνικής οικογένειας δεν φτάνουν ούτε για μεταχειρισμένο. Για αυτό και η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στόλο γηραιών αυτοκινήτων.
Δεν επιλέγω να είμαι βασιλακης καιλας. Απλά εσύ είσαι σε ένα συννεφάκι.
α. δεν ζω σε ακριβη συνοικια
β. εργαζομαι σε φτωχη συνοικια
γ. ξερεις ελαχιστα πραγματα για εμενα αλλα βγαζεις συμπερασματα
δ. τα εταιρικα leasing φαινονται. Ναι υπαρχουν, αλλα δεν ειναι τοσο πολλα τελικα
ε. μενω και εργαζομαι στην αθηνα, ε τι να κανουμε, για αυτην θα βγαλω τα συμπερασματα μου. Απο τη στιγμη μαλιστα που, οπως εσυ λες, ειναι το 45% του πληθυσμου, δεν ειναι οτι βλεπω μικρο δειγμα.
στ. Ετσι και αλλιως στην επαρχια κανουν ζωαρα ακομα και με λιγοτερα χρηματα, ενω και αυτοι (αρκετοι) που εχουν χρηματα, πολλες φορες δεν τα δαπανουν σε αυτοκινητα. Αυτο ισχυει ειδικα για οσους βρισκονται σε νησια, οπου εκει υπαρχουν τα ΠΟΛΛΑ χρηματα.
ζ. στα @@ μου τα στατιστικα. Ολοι στην ελλαδα φοροδιαφευγουν. Δεν με νοιαζουν τα εισοδηματα που δηλωνουν. Δεν με νοιαζει αν τα χρηματα για νεο αμαξι (ή για οτι αγοραζουν/υπηρεσιες που καταναλωνουν) τα βρηκαν απο τις αποταμιευσεις τους, απο δανειο/πιστωτικη καρτα ή απο τη συνταξη των γεροντων. Το βασικο ειναι οτι τα ΕΧΟΥΝ.
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.60% ειναι ληζιγκ και ενοικιαζομενα σιγουρα πανω απο 50%.
η Αθηνα ναι μεν 45% πληθυσμου αλλα μαλλον 60% του ΑΕΠ.
Θεωρώ πιο σημαντικό δείκτη αυτόν!
Επαρχια φτωχεια ειναι που ειδες οτι κανουν ζωαρες; Εκτος τουριστικων περιοχων εννοειται. Μυκονος Σαντορινη καποια αλλα νησια Κρητη κλπ που εχουν καλα εισοδηματα απο τουρισμο ειναι διαφορετικα τα πραγματα αν και στο οφ σηζον δημιουργειται τρυπα.
δεν φοροδιαφευγουν πια στην Ελλαδα, αυτο ισως παλαιοτερα. αντιθετα πληρωνουμε υπερβολικους φορους.
Κάποιοι φοροδιαφεύγουν, όσοι μπορούν!
και με τα στατιστικα η Ευρωπη και η Ελλαδα εχουν φτωχυνει τα τελευταια χρονια. Απλα δεν ταξιδευεις εξωτερικο να δεις πως ειναι αλλου και να συγκρινεις.
Και φτωχος να περασεις καλη ζωη δεν διαφωνω μπορεις αλλα σε καποια θελω θα εισαι παντα φτωχος (δηλ δεν θα μπορεις να εχεις συνεχως θερμανση, δεν θα πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο κλπ, δεν θα παρεις ωραια ρουχα παπουτσια για χρονια δεν θα πας ακριβα ταξιδια κλπ)
-
Πολλά είναι εταιρικά leasing αλλά πέρα από αυτό η Αθήνα είναι το 45% του πληθυσμού και πλούτου της Ελλάδας. Το υπόλοιπο 55% είναι η υπόλοιπη Ελλάδα.
Εσυ κοιτάς τον κόσμο γύρω από την συνοικία σου και τις περιοχές ζεις,Εαν δεις τα μέσα εισοδήματα και αγοραστική δύναμη μιας απλής ελληνικής οικογένειας δεν φτάνουν ούτε για μεταχειρισμένο. Για αυτό και η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο στόλο γηραιών αυτοκινήτων.
δ. τα εταιρικα leasing φαινονται. Ναι υπαρχουν, αλλα δεν ειναι τοσο πολλα τελικα
ε. μενω και εργαζομαι στην αθηνα, ε τι να κανουμε, για αυτην θα βγαλω τα συμπερασματα μου. Απο τη στιγμη μαλιστα που, οπως εσυ λες, ειναι το 45% του πληθυσμου, δεν ειναι οτι βλεπω μικρο δειγμα.
στ. Ετσι και αλλιως στην επαρχια κανουν ζωαρα ακομα και με λιγοτερα χρηματα, ενω και αυτοι (αρκετοι) που εχουν χρηματα, πολλες φορες δεν τα δαπανουν σε αυτοκινητα. Αυτο ισχυει ειδικα για οσους βρισκονται σε νησια, οπου εκει υπαρχουν τα ΠΟΛΛΑ χρηματα.
ζ. στα @@ μου τα στατιστικα. Ολοι στην ελλαδα φοροδιαφευγουν. Δεν με νοιαζουν τα εισοδηματα που δηλωνουν. Δεν με νοιαζει αν τα χρηματα για νεο αμαξι (ή για οτι αγοραζουν/υπηρεσιες που καταναλωνουν) τα βρηκαν απο τις αποταμιευσεις τους, απο δανειο/πιστωτικη καρτα ή απο τη συνταξη των γεροντων. Το βασικο ειναι οτι τα ΕΧΟΥΝ.
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.Δεν είναι έτσι! Είσαι σε συννεφάκι αλλά δεν πειράζει!
-
Η Πελοπόννησος, η μισή στεριά της Ελλάδας, 4μιση % εθνικού προϊόντος... μαζί με Θεσσαλία και Στερεά, που ίσως ξεπερνάνε τα 3/4 της καλύτερης κληματολογικα και παραγωγικά γης της χώρας, μετά βίας συναγωνιζονται την επαρχία της Θεσσαλονίκης και έχουν όση οικονομική ζωή έχουν κάνα δυο γειτονιές της Αθήνας... προσέξτε παιδιά μη σας πάρουν το βιος οι κομμουνισταί...
Για τα αυτοκίνητα που λέτε, ναι δεν χρειάζονται στατιστικά, γυρνάς το κεφάλι σου γύρω γύρω ένα πεντάλεπτο και βλέπεις τι κυκλοφορεί και τι είναι
παρκαρισμενο και βγάζεις συμπέρασμα... -
Πρόσφατα σε κάποιο νήμα έγραψε κάποιος ότι ο στόλος των αυτοκινήτων στην επαρχία είναι γερασμένος (δε συμφωνώ ιδιαίτερα, ίσως λίγο περισσότερο από της Αθήνας) και ότι αν δεις αξιοπρεπές αυτοκίνητο θα είναι με αθηναίικες πινακίδες.
Ναι με αθηναίικες και τα 7 στα 10 με πλαίσιο πινακίδας hertz, leaseplan κλπ -
@teo-mak said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο τυπος πηγε να τραβήξει ενα βυσμα ενος 300 ρι dc φορτιστή την ωρα που φορτιζε και έκανε σαν αεροπλάνο σε φάση απογείωσης,ενώ είμαι μεσα!
Ηλεκτρικό δεν είχε και αυτός?
Τότε προφανώς και ήξερε ότι δεν βγαίνει έτσι απλά το βύσμα.
Μήπως παρανόησες? -
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι 2 οικογένειες με ίδιο εισόδημα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις;
Με αποτέλεσμα, η μία με καθημερινή οικονομία και μετρημένα έξοδα να είναι σε θέση να πάρει ένα αυτοκίνητο 30κ και η άλλη με σπατάλη, Κίνο όλη μέρα σε πρακτορεία, ταβέρνες καμιά 5-6 το μήνα να αδυνατεί να συντηρήσει το χρεπι 20ετιας που έχει.συνολικα το κοιτας αν καποιος ειναι φτωχος η πλουσιος οχι αν επαιξε κινο. οι πλουσιοι δεν παιζουν τυχερα παιχνιδια.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αν κάποιος έχει να αγοράσει αμάξι 30κ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πλούσιος αλλά και όποιος δεν έχει δεν σημαίνει ότι είναι φτωχός.
-
Dettol σου έχω πει καλός χρυσός πανέξυπνος αλλά δεν έχεις ιδέα από την Ελλάδα. Ζεις σε ένα συννεφάκι. Δεν είναι κακό, δεν σε κρίνω.
20Κ για αυτοκίνητο μια μέση ελληνική οικογένεια δύσκολα να διαθέσει.
Οι τιμές που μπορούσε οριακά με δόσεις ήταν 12-15Κ. Οριακά.
τα yaris και yaris cross (και ενα σωρο αλλα νεα οχηματα αντιστοιχης αξιας) που βλεπω να κυκλοφορουν καθημερινα γυρω μου, ειναι αποκυημα της φαντασιας μου ή πετουν μεσα στο συννεφακι στο οποιο ζω;
Αν εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλης καϊλας ειναι δικαιωμα σου, αλλα ας εχουμε και λιγο τα ματια μας ανοιχτα.Ανοιχτα τα εχειςτα ματια σου στην γειτονια σου .
Ειχα καιρο να κατεβω αθηνα , εφαγα πολιτισμικο σοκ
ειδικα επειδη ημουν ερυθρεα κηφισια . Πρωτη φορα ειδα τα αμαξια που μιλατε εδω μεσα .
Ειχα γραψει πριν λιγο καιρο οτι ειδα πρωτη φορα γιαρις κρος στο σουπερ μαρκετ και ο αλλος ρωτησε που ζεις ρε φιλε;
Αν διαβαζετε προσεκτικα καποιος προτινε στον Αρτινο να παρει αμαξι οτι περνει η πλειοψηφια στο χωριο του και απαντησε οτι δεν υπαρχουν καινουργια αμαξια στο χωριο του αλλά δεν το προσεξατε .
Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι απο χθες βγαινουν οι ορδες προσ την τουριστικη επαρχια , μαζευεστε εκει και νομιζεται οτι ετσι ειναι και οι ντοπιοι .
Πηγαινοντας προς Λαρισα πριν κανα δυο βδομαδες απ τον Ε65 εβλεπα πολλα ακαλλιεργειτα και παρατημενα και αποφασισα στον γυρισμο να μπω σε χωρια μεσα να μιλησω με κανεναν να δω αν υπαρχει ζωη και τσιπουρα στον ισκιο και μεζεδες . Μια λεξη θα πω θανατος .
Ειναι ο πιο βιαιος μετασχηματισμος της υπαιθρου που εχει υπαρξει ποτε , ετοιμαστειτε να καλοσωρισετε ακομα πιο πολυ κοσμο στις πολεις .
Επειδη ακουτε συνεχως οτι τρωνε καλα οι αγροτες στην κοιταξτε λιγο το διαγραμμα
Αυτοι βεβαια που δεν εχουν κυρια ασχολια την γεωργια δεν μενουν στα χωρια προφανως ετσι ;
Απο τους κατα κυριο επαγγελμα βγαλτε τους μισους που ειναι ανω των 80 μπαμπας μαμα και η επιδοτηση παει αθηνα , και βαλτε και τα ενοικια των χωραφιων που κι αυτα πανε αθηνα .
Τι μενει στους κατα κυριο επαγγελμα αυτους που ειναι στα χωρια ; ενα μυδι .
Κατα συνεπεια αφου δεν κινειται χρημα και οι επαρχιακες πολεις φυτοζωουν .
Κοιταξτε που υπαρχουν αντιπροσωπειες αυτοκινητων και θα δειτε που ειναι το χρημα . -
@polistas said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο τυπος πηγε να τραβήξει ενα βυσμα ενος 300 ρι dc φορτιστή την ωρα που φορτιζε και έκανε σαν αεροπλάνο σε φάση απογείωσης,ενώ είμαι μεσα!
Ηλεκτρικό δεν είχε και αυτός?
Τότε προφανώς και ήξερε ότι δεν βγαίνει έτσι απλά το βύσμα.
Μήπως παρανόησες?Μια χαρά το τραβηξε το βυσμα αφού τραντάχτηκα μεσα στο αυτοκίνητο και τον είδα απο την κάμερα.
Αφου τα ακουσε μπήκε σε ενα Χ1 ηλεκτρικό και έφυγε . -
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που χθές στης 14:30 έκανα αίτηση για ένα πιστοποιητικό στο gov και 20:30 έλαβα email οτι η αίτηση έχει ολοκληρωθεί και το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί.
Δεν μου αρεσει που προχθες επρεπε να κανω δηλωση ζημιας στον ελγα και θυμηθηκα τα χρονια του παπου μου
Κατ αρχας λεω δεν μπαινω στο σαιτ του ελγα μπας και ηρθαν προς τον 20 αιωνα , δεν ειχα ελπιδα για τον 21
αλλα τιποτα , ουτε καν ανακοινωση , η ειδηση μεταδιδεται απο στομα σε στομα .
Πρεπει να μετακινηθεις στην πολη που ειναι ο ανταποκριτης του ελγα
φυσικα ουρες και τσακωμοι (εγω ειχα ξαναρθει κτλ)
πρεπει να εχεις κανα 2χαρτια συν ταυτοτητα
αφου τελειωσεις με τον ανταποκριτη σου δινει ενα χαρτι να πας να πληρωσεις στην τραπεζα πειραιως (πληρωνεις για να ερθουν να κανουν εκτιμηση οι γεωπονοι )
Η τραπεζα δεν ειχε χαρτακι προτεραιοτητας , ουτε καρεκλες , ουτε ταμια την ωρα 10-12 .
Οταν ερχεται η ωρα σου ο ταμιας δεχεται μονο μετρητα ενω εχεις λογαριασμο στην τραπεζα .
Τελειωνοντας καμμια φορα παιρνεις την αποδειξη οτι πληρωσες και επιστρεφεις στον ανταποκριτη του ελγα .
Ελα μου ομως που ανταποκριτες ειναι καποιος υπαλληλος του Δημου και επρεπε να φυγει .
Οποτε ξανα την αλλη μερα δινεις την αποδειξη και παιρνεις μερικα αλλα απ τον υπαλληλο.
5 ωρες ουρα ορθοστασια και 2 μετακινησεις με αυτοκινητο .
Πως το ειπε ο αλλος ; ζωαρα κανουν στην επαρχια .
Δεν μου αρεσει που ο φιλος μου ο νικολας μηχανικος τρακτερ το εκλεισε το συνεργειο και βρηκε αλλου δουλεια (στον δεδδηε γιατι ειχε και πτηχιο ηλεκτρολογου εκτος μηχανικου και εγω γελαγα παλια που εδωσε εξετασεις και ειχε περασει σε ενα τει και ετρεχε σαν τον βεγγο να τα προλαβει , να που του χρειαστηκε ) μιας και οι αγροτες δεν ειχαν να πληρωσουν ουτε τα ανταλλακτικα . -
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δηλαδή τι πήγε να κάνει ο τύπος;
Σε φάση ότι έχετε παρκάρει τα αυτοκίνητα σας με την πρίζα επάνω ενώ έχουν φορτίσει και δεν έχουν θέση οι υπόλοιποι που περιμένουν;Η το πιο ακραίο, νόμιζε πως θα... έκλεβε ρεύμα για το δικό του όπως αν έβγαζε από το στόμιο του ρεζερβουάρ ενός θερμικού την μάνικα και να την κούμπωνε στο δικό του;;;
Πραγματικά δεν ξέρω τι σκατα ειχε για μυαλό.
Δηλαδή δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ερθει να ρωτήσει αν αργώ.ποια ήταν η δικαιολογία του όταν βγήκες έξω να τον μπινελικώσεις??
-
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αμερικάνικη τεχνολογία και μ@λακίες...
Δεν έπαιρνες ένα Ντάτσουν να κάνεις τη δουλειά σου...Μ αρέσει που η ηλεκτροκίνηση αφορά αρχικά τα "πιο πάνω" οικονομικά και μορφωτικα στρώματα της κοινωνίας και συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Που να γενικευθει στο μέλλον, για τον μέσο μπάρμπα Μήτσο, μπαλαμό ή μη...Το ποσοστό των ηλιθίων σε μια κοινωνία είναι σταθερό είτε μιλάμε για μια ομάδα αεροναυπηγών μηχανολόγων είτε σε μια ομάδα ταξιτζιδων.
Σου προτείνω το « The Basic Laws of Human Stupidity» του Cipolla -
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.Τι ψάχνεις να βρει και εσυ ωρε ντετολ; Εχεις αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο άρα είσαι προνομιούχος ! Και πως είσαι προνομιούχος ; Είτε από μίζες είτε από κληρονομιά (με μίζες και αυτή !!)
-
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.Τι ψάχνεις να βρει και εσυ ωρε ντετολ; Εχεις αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο άρα είσαι προνομιούχος ! Και πως είσαι προνομιούχος ; Είτε από μίζες είτε από κληρονομιά (με μίζες και αυτή !!)
Όντως είναι προνομιούχος πελουσιος και όντως ζει σε συννεφάκι!Απλα επειδή συντηρεί το νήμα με τα φαγητά μόνος του σχεδόν (και μπραβο του),το συννεφάκι του είναι λίγο ιδιόμορφο.
-
Σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι 2 οικογένειες με ίδιο εισόδημα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις;
Με αποτέλεσμα, η μία με καθημερινή οικονομία και μετρημένα έξοδα να είναι σε θέση να πάρει ένα αυτοκίνητο 30κ και η άλλη με σπατάλη, Κίνο όλη μέρα σε πρακτορεία, ταβέρνες καμιά 5-6 το μήνα να αδυνατεί να συντηρήσει το χρεπι 20ετιας που έχει.συνολικα το κοιτας αν καποιος ειναι φτωχος η πλουσιος οχι αν επαιξε κινο. οι πλουσιοι δεν παιζουν τυχερα παιχνιδια.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αν κάποιος έχει να αγοράσει αμάξι 30κ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πλούσιος αλλά και όποιος δεν έχει δεν σημαίνει ότι είναι φτωχός.
αν δεν εχει καποιος οικονομικη ανεση τουλαχιστον μεσαια ταξη και αγοραζει αμαξι 30κ τοτε απλα εχει λαθος προτεραιοτητες. βεβαια ολοι εχουμε κανει τετοια λαθη.
-
η. δεν ζω σε συννεφακι. Εσυ επιλεγεις να εισαι βασιλακης καιλας.60% ειναι ληζιγκ και ενοικιαζομενα σιγουρα πανω απο 50%.
η Αθηνα ναι μεν 45% πληθυσμου αλλα μαλλον 60% του ΑΕΠ.
Θεωρώ πιο σημαντικό δείκτη αυτόν!
Επαρχια φτωχεια ειναι που ειδες οτι κανουν ζωαρες; Εκτος τουριστικων περιοχων εννοειται. Μυκονος Σαντορινη καποια αλλα νησια Κρητη κλπ που εχουν καλα εισοδηματα απο τουρισμο ειναι διαφορετικα τα πραγματα αν και στο οφ σηζον δημιουργειται τρυπα.
δεν φοροδιαφευγουν πια στην Ελλαδα, αυτο ισως παλαιοτερα. αντιθετα πληρωνουμε υπερβολικους φορους.
Κάποιοι φοροδιαφεύγουν, όσοι μπορούν!
και με τα στατιστικα η Ευρωπη και η Ελλαδα εχουν φτωχυνει τα τελευταια χρονια. Απλα δεν ταξιδευεις εξωτερικο να δεις πως ειναι αλλου και να συγκρινεις.
Και φτωχος να περασεις καλη ζωη δεν διαφωνω μπορεις αλλα σε καποια θελω θα εισαι παντα φτωχος (δηλ δεν θα μπορεις να εχεις συνεχως θερμανση, δεν θα πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο κλπ, δεν θα παρεις ωραια ρουχα παπουτσια για χρονια δεν θα πας ακριβα ταξιδια κλπ)
https://www.statistics.gr/documents/20181/45150b28-634a-e7f5-374b-ba3dbc67d402
στην 2η σελιδα ΑΕΠ ανα περιφερεια εκει να δεις οτι η Αττικη ειναι 80% πανω απο τις αλλες περισσοτερες αλλες περιφερειες.
-
@otso said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@limited_one said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μου αρέσει που χθές στης 14:30 έκανα αίτηση για ένα πιστοποιητικό στο gov και 20:30 έλαβα email οτι η αίτηση έχει ολοκληρωθεί και το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί.
Δεν μου αρεσει που προχθες επρεπε να κανω δηλωση ζημιας στον ελγα και θυμηθηκα τα χρονια του παπου μου
Κατ αρχας λεω δεν μπαινω στο σαιτ του ελγα μπας και ηρθαν προς τον 20 αιωνα , δεν ειχα ελπιδα για τον 21
αλλα τιποτα , ουτε καν ανακοινωση , η ειδηση μεταδιδεται απο στομα σε στομα .
Πρεπει να μετακινηθεις στην πολη που ειναι ο ανταποκριτης του ελγα
φυσικα ουρες και τσακωμοι (εγω ειχα ξαναρθει κτλ)
πρεπει να εχεις κανα 2χαρτια συν ταυτοτητα
αφου τελειωσεις με τον ανταποκριτη σου δινει ενα χαρτι να πας να πληρωσεις στην τραπεζα πειραιως (πληρωνεις για να ερθουν να κανουν εκτιμηση οι γεωπονοι )
Η τραπεζα δεν ειχε χαρτακι προτεραιοτητας , ουτε καρεκλες , ουτε ταμια την ωρα 10-12 .
Οταν ερχεται η ωρα σου ο ταμιας δεχεται μονο μετρητα ενω εχεις λογαριασμο στην τραπεζα .
Τελειωνοντας καμμια φορα παιρνεις την αποδειξη οτι πληρωσες και επιστρεφεις στον ανταποκριτη του ελγα .
Ελα μου ομως που ανταποκριτες ειναι καποιος υπαλληλος του Δημου και επρεπε να φυγει .
Οποτε ξανα την αλλη μερα δινεις την αποδειξη και παιρνεις μερικα αλλα απ τον υπαλληλο.
5 ωρες ουρα ορθοστασια και 2 μετακινησεις με αυτοκινητο .
Πως το ειπε ο αλλος ; ζωαρα κανουν στην επαρχια .
Δεν μου αρεσει που ο φιλος μου ο νικολας μηχανικος τρακτερ το εκλεισε το συνεργειο και βρηκε αλλου δουλεια (στον δεδδηε γιατι ειχε και πτηχιο ηλεκτρολογου εκτος μηχανικου και εγω γελαγα παλια που εδωσε εξετασεις και ειχε περασει σε ενα τει και ετρεχε σαν τον βεγγο να τα προλαβει , να που του χρειαστηκε ) μιας και οι αγροτες δεν ειχαν να πληρωσουν ουτε τα ανταλλακτικα .Δεν νομίζω οτι υπάρχει εύκολο επάγγελμα
-
υπαρχει δημοσιος υπαλληλος σε γραφειο
-
Κοιταξτε που υπαρχουν αντιπροσωπειες αυτοκινητων και θα δειτε που ειναι το χρημα .
Συμφωνω σε ολοκληρο το ποστ σου αλλα στο τελευταιο συμφωνω 1000% Αρτα υπηρχαν οι εξης αντιπροσωπειες προ κρισης.
VW,Seat,Ford,Honda,Toyota,BMW,Peugeot,Opel,Hyundai,Kia,.NISSAN και καποια εχω ξεχασει σιγουρα.
Ολες οι παραπανω ξεχωριστα μαγαζια οχι μια αντιπροσωπεια 10 εταιρειες μαζι.
Πλεον Αρτα μονο VW και HUYNDAI (που δεν μπορω να την καταλαβω μία εχει 5 αυτοκινητα μεσα 10 δεν εχει τιποτα)
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]