@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@george-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Trickle down economics? Είπαμε διπολική διαταραχή.
Τι εννοείς;
Λαπ είμαι οικονομικός διαχειριστής σε μεγάλη πολυεθνική και επειδή σε διαβάζω όταν δεν γράφεις σεντόνια έχω να σου πω ότι δεν βοηθάς σε πρακτικά οικονομικά θέματα παρόλο που πιστεύεις ότι είσαι αυθεντία. Τα προοδευτικά φορολογικά σύστημα υπάρχουν από καταβολής κόσμου και δεν είναι επιτυχία των κέντρων αριστερών όπως λες.
Τέλος για τα αγαθά που ανέφερες και στο εάν θα πρέπει να είναι σε δημόσια ή ιδιωτική ιδιοκτησία αυτό δεν προκύπτει από κανόνες αλλά προσαρμόζεται με τις εποχές.
Με συγχωρείς αλλά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για αυτά που συζητάς. Δεν ξέρω τι διαχειρίζεσαι και δεν θα σταθώ σε αυτό.
The idea of Negative Income Tax (NIT) was stumbled upon and discussed by various thinkers and is most commonly attributed to Milton Friedman, who made it more prominent in his 1962 work ‘Capitalism and Freedom’. The theory places itself as an alternative to the contemporary progressive tax systems which are deemed too bureaucratic and inefficient, it’s emphasized for its lower administrative costs and unitary system of providing welfare and support without discrediting the beneficiaries. It also eliminates unnecessary processes and institutions by directly providing to the substandard.[22]
Είναι o milton Friedman πρόταγμα της κεντροαριστεράς;
Σε ποιον πλανήτη και ποιο σύμπαν;
Η δεξιά στην Ευρώπη κατα το 70-80 υπό την θεωρία του έκανε φορολογικές προτάσεις και στην σημερινή εποχή ξανα. Η κεντροαριστερά επεβελε στην Ευρώπη το προοδευτικό σύστημα στην βάση της ιδεολογίας της. Επηρεασμένη ως ένα βαθμό και από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τους γκουρού του.
Όσον αφορά τα αγαθά, και πάλι λάθος έχεις. Προκύπτει από την ιδεολογική άποψη του πως μεγεθύνσεις το ΑΕΠ μιας χώρας. Τι συντελεστές βαρύτητας έχει κάθε ένας και τι δυνατότητες έχει η οικονομία. Τα αγαθά όπως γνωριζεις πολύ καλά ειναι μια ανελαστική δαπάνη οπότε το να διαμορφώνεις το οικονομικό σου μοντέλο σύμφωνα με τις ελαστικότητες της μικροοικονομικης ανάλυση των αγαθών, στην ουσία είναι μια πολιτική πρόταση.