-
Αυτό με τον συμπλέκτη το είχε και το δικό μου c4 το πρώτο του 2006! Βλέπω ότι ακόμη υπάρχει και στα πιο καινούργια! Παλιές κακές συνήθειες που δεν κόβονται
-
Toyota Avensis 2011 1.8 CVT με 176000χλμ.
Service 180.000χλμ σε επίσημη αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης
Αλλάχθηκαν μπουζί ιριδίου, λάδια αυτόματου cvt, υγρά φρένων, φίλτρο λαδιού και αέρα
Έβαλαν και ένα καθαριστικό μπεκ και έγιναν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.Λάδια δικά μου 0-20
Τιμή 382€ με 2.37 ώρες εργασίας (142€)
-
Αλλαγη valvetronic vdo και φλατζας ψευτοκαπακου (γνησια) και φλατζας αντλιας κενου που ειχαν πολυ μικρη διαρροη, σε bmw 320i με Ν46 συνολο 440 ευρω. 330 ευρω ανταλλακτικα και 110 εργατικα. Ολα με αποδειξη.
-
@criuser said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Περνάνε και τα 167000 φαίνεται...
Λέτε τελικά να μην έχουν τόσο πρόβλημα όσο λέγεται...
-
@pagalo-frl-auth-gr said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Toyota Avensis 2011 1.8 CVT με 176000χλμ.
Service 180.000χλμ σε επίσημη αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης
Αλλάχθηκαν μπουζί ιριδίου, λάδια αυτόματου cvt, υγρά φρένων, φίλτρο λαδιού και αέρα
Έβαλαν και ένα καθαριστικό μπεκ και έγιναν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.Λάδια δικά μου 0-20
Τιμή 382€ με 2.37 ώρες εργασίας (142€)
Πολλά δεν είναι;; πόσο κοστίζουν τα λάδια του cvt; πως και αντιπροσωπεία για 14 χρόνων αυτοκίνητο;
-
Εκανα σήμερα το σέρβις των 20 χρόνων στο C4.
Eίναι το δεύτερο αυτοκίνητο έχει λίγο πάνω από 110000 χλμ και τα 100000 είναι πόλη για μικρές καθημερινές διαδρομές μέχρι 5 χλμ απόσταση ή λίγο μεγαλύτερες μέχρι 10 -15 χλμ απόσταση. 1-2 φορές την εβδομάδα.Εκτός από λάδια, φίλτρα κλπ, άλλαξα τους ιμάντες γιατί είχα 5 χρόνια να τους αλλάξω, μαζί με αντλία νερού κλπ, άλλαξα το ψυγείο του νερού για πρώτη φορά γιατί ψιλοέχανε, μία βάση κινητήρα, κάτι στους μπιλιοφόρους και κάτι ψιλά ακόμα στον κλιματισμό, μια και το αυτοκίνητο θα κρατηθεί αρκετά χρόνια ακόμα και ήθελα να είναι εντάξει, να μην γκρινιάζει η σύζυγος που το οδηγεί.
Αλλαξα προληπτικά γιατί τα είδα λίγο πεσμένα τα αμορτισεράκια της πόρτας των αποσκευών, ώστε να είναι όλα εντάξει.
Πέρσι είχα αλλάξει τα πίσω αμορτισέρ για πρώτη φορά γιατί το ένα είχε θέμα, κάνω τις αλλαγές λαδιών και φίλτρων κανονικά κάθε χρόνο, ανεξάρτητα χλμ, ενώ έχω αλλάξει μία φορά και δίσκο πλατώ.
Από βλάβες έχω αλλάξει πριν 5 χρόνια το ψυγείο του καλοριφέρ και πριν 8 χρόνια την ασφαλειοθήκη που είχε θέμα στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Μαζί με τα σημερινά τα σέρβις της 15ετίας μετά την λήξη της εγγύησης και οι δύο βλάβες, είναι στα 1950 ευρώ.
Το μαγαζί κόβει και απόδειξη, είναι εξειδικευμένο και σφραγίζει κανονικά το βιβλίο σέρβις.
Συνολικά μαζί με τα σέρβις των πρώτων χρόνων στην αντιπροσωπεία, θα είμαι κάπου στα 2500 και μαζί με τα λάστιχα που έχω αλλάξει 3 φορές λίγο πάνω από τα 4000.
Δηλαδή μέσο κόστος συντήρησης και βλάβες 200 - 250 τον χρόνο. Πληρώνει 265 τέλη. Μια χαρά είναι.
Αν βάλω και το καύσιμο μέσο 5500 το χρόνο, με μέση τιμή 1,50 ευρώ και κατανάλωση 9 λίτρα αφού είπαμε πόλη το 90 % 750 τον χρόνο.
Ασφάλεια κάπου 250 τον χρόνο διαχρονικά, οπότε ετήσιο κόστος 1500 τον χρόνο για 5500 χλμ κάπου 27 λεπτά το χλμ.
Το αυτοκίνητο κρατήθηκε γιατί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι το 1,6 με τα 110 άλογα και είναι η εξκλούσιβ έκδοση, με ξένον περιστρεφόμενα, esp, 6 αερόσακκους, αλκαντάρα σαλόνι, αυτόματα φώτα, καθαριστήρες, εσωτερικό καθρέφτη αισθητήρες στάθμευσης και όλα τα υπόλοιπα που είχε ένα αυτοκίνητο 10ετίας ή και νεώτερο εκτός της οθόνης που μπαίνει με 350 ευρώ.
-
****Εκτός από λάδια, φίλτρα κλπ, άλλαξα τους ιμάντες γιατί είχα 5 χρόνια να τους αλλάξω, μαζί με αντλία νερού κλπ, άλλαξα το ψυγείο του νερού για πρώτη φορά γιατί ψιλοέχανε, μία βάση κινητήρα, κάτι στους μπιλιοφόρους και κάτι ψιλά ακόμα στον κλιματισμό, μια και το αυτοκίνητο θα κρατηθεί αρκετά χρόνια ακόμα και ήθελα να είναι εντάξει, να μην γκρινιάζει η σύζυγος που το οδηγεί.
Αλλαξα προληπτικά γιατί τα είδα λίγο πεσμένα τα αμορτισεράκια της πόρτας των αποσκευών, ώστε να είναι όλα εντάξει**.**
Πέρσι είχα αλλάξει τα πίσω αμορτισέρ για πρώτη φορά γιατί το ένα είχε θέμα, κάνω τις αλλαγές λαδιών και φίλτρων κανονικά κάθε χρόνο, ανεξάρτητα χλμ, ενώ έχω αλλάξει μία φορά και δίσκο πλατώ.
Από βλάβες έχω αλλάξει πριν 5 χρόνια το ψυγείο του καλοριφέρ και πριν 8 χρόνια την ασφαλειοθήκη που είχε θέμα στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Μαζί με τα σημερινά τα σέρβις της 15ετίας μετά την λήξη της εγγύησης και οι δύο βλάβες, είναι στα 1950 ευρώ.
Πόσο πλήρωσες σε αυτό το σέρβις;
-
@gtsartsal said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Eίναι το δεύτερο αυτοκίνητο έχει λίγο πάνω από 110000 χλμ και τα 100000 είναι πόλη για μικρές καθημερινές διαδρομές μέχρι 5 χλμ απόσταση ή λίγο μεγαλύτερες μέχρι 10 -15 χλμ απόσταση. 1-2 φορές την εβδομάδα.**Εκτός από λάδια, φίλτρα κλπ, άλλαξα τους ιμάντες γιατί είχα 5 χρόνια να τους αλλάξω, μαζί με αντλία νερού κλπ, άλλαξα το ψυγείο του νερού για πρώτη φορά γιατί ψιλοέχανε, μία βάση κινητήρα, κάτι στους μπιλιοφόρους και κάτι ψιλά ακόμα στον κλιματισμό, μια και το αυτοκίνητο θα κρατηθεί αρκετά χρόνια ακόμα και ήθελα να είναι εντάξει, να μην γκρινιάζει η σύζυγος που το οδηγεί.
Αλλαξα προληπτικά γιατί τα είδα λίγο πεσμένα τα αμορτισεράκια της πόρτας των αποσκευών, ώστε να είναι όλα εντάξει.**
700 αλλά έφτιαξα και κάτι στον προφυλακτήρα ένα πλαστικό που είχε σπάσει και αγόρασα καινούργιο και ίσως και κάτι ψιλά ακόμα. Μου τα έγραψε μαζί με αυτά που είχα ζητήσει εγώ να γίνουν αλλά δεν τα θυμάμαι όλα.
-
Eίναι το δεύτερο αυτοκίνητο έχει λίγο πάνω από 110000 χλμ και τα 100000 είναι πόλη για μικρές καθημερινές διαδρομές μέχρι 5 χλμ απόσταση ή λίγο μεγαλύτερες μέχρι 10 -15 χλμ απόσταση. 1-2 φορές την εβδομάδα.**Εκτός από λάδια, φίλτρα κλπ, άλλαξα τους ιμάντες γιατί είχα 5 χρόνια να τους αλλάξω, μαζί με αντλία νερού κλπ, άλλαξα το ψυγείο του νερού για πρώτη φορά γιατί ψιλοέχανε, μία βάση κινητήρα, κάτι στους μπιλιοφόρους και κάτι ψιλά ακόμα στον κλιματισμό, μια και το αυτοκίνητο θα κρατηθεί αρκετά χρόνια ακόμα και ήθελα να είναι εντάξει, να μην γκρινιάζει η σύζυγος που το οδηγεί.
Αλλαξα προληπτικά γιατί τα είδα λίγο πεσμένα τα αμορτισεράκια της πόρτας των αποσκευών, ώστε να είναι όλα εντάξει.**
700 αλλά έφτιαξα και κάτι στον προφυλακτήρα ένα πλαστικό που είχε σπάσει και αγόρασα καινούργιο και ίσως και κάτι ψιλά ακόμα. Μου τα έγραψε μαζί με αυτά που είχα ζητήσει εγώ να γίνουν αλλά δεν τα θυμάμαι όλα.
Γράφεις για συνολικό κόστος 1950.
Αν αφαιρέσουμε τα σημερινά 700.
Μένουν 1250.
Με αυτά έχεις κάνει 15 σέρβις, άλλαξες δίσκο πλατό, ψυγείο καλοριφέρ, ασφαλειοθηκη και αμορτισέρ;
Πάρα πολύ φθηνά μου φαίνονται..... -
Γράφεις για συνολικό κόστος 1950.
Αν αφαιρέσουμε τα σημερινά 700.
Μένουν 1250.
Με αυτά έχεις κάνει 15 σέρβις, άλλαξες δίσκο πλατό, ψυγείο καλοριφέρ, ασφαλειοθηκη και αμορτισέρ;
Πάρα πολύ φθηνά μου φαίνονται.....Ασφαλειοθήκη 300, δίσκος πλατό 180, ψυγείο καλοριφέρ 140.
Τα σέρβις είναι λάδια φίλτρο με μέσο κόστος κάτω από 80 ευρώ. Δεν είναι 15 είναι κάπου στα 8 - 10 γιατί δεν τηρούσα ακριβώς το 12 μηνο, πήγαινα στους 18 μήνες γιατί τα χλμ τα τελευταία χρόνια είναι λιγότερα από ότι παλιότερα που η σύζυγος δούλευε λίγο μακρύτερα. Αλλά είναι μεγάλο το χρονικό βάθος και παλιά ήταν φτηνότερα τα πράγματα. Σκέψου ότι η βενζίνη πριν 20 χρόνια, ήταν στα 60-70 λεπτά το λίτρο.Βάζω μέσες τιμές όπως μου έρχονται. Αν βάλω λοιπόν 9 σέρβις με 80 ευρώ είναι 720 και τα υπόλοιπα είναι 1340 οπότε πάμε στα 2060.
Αυτό που έχει σημασία είναι το σύνολο, για τα 20 χρόνια που είναι στα 4-5000 μαζί με τα λάστιχα και τα σέρβις των πρώτων 5 χρόνων. Το υπολόγισα στα 5000 και έβγαλα τα 250 τον χρόνο.
-
Πριν 20 χρονια η αμολυβδη ηταν 1 ευρω και οχι 60-70λ
-
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά για χρόνια ήταν κάτω από 1 ευρώ.
-
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά για χρόνια ήταν κάτω από 1 ευρώ.
90 λεπτα νομιζω το 2004/2005
-
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?