Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    • 1
    • 2
    • 1937
    • 1938
    • 1939
    • 1940
    • 1941
    • 1985
    • 1986
    • 1939 / 1986
    Αντίλογος
    117
    39706
    584947
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • W
      wantone @fanis75 last edited by

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Αλλά δεν είναι μόνο οι ΕΕ που κλέβουν.

Γιατί οι μισθωτοί δεν δουλεύουν μαύρα ?

Εξαρτάται τον μισθωτό. Εγώ δεν έχω μαύρα ούτε ένα σεντ. Ο φιλος μου ο υδραυλικός έχει μαύρα το 90% του εισοδήματός του. Ο μπογιατζής και ο ψυκτικός τα ίδια. Να στο πω και αλλιώς: ο φίλος μου παίρνει όλα τα κοινωνικά επιδόματα και επιδοτήσεις, γιατί δηλώνει κάτω από €15.000, αλλά έχει σκάφος των €100.000. Εγώ δεν παίρνω τίποτα σε επίδομα και επιδοτήσεις και δεν μπορώ ούτε βάρκα 4 μέτρα να αγοράσω.
      ΥΓ: Εαν απολυθώ θα πάρω ένα μηνιάτικο, σιγά τα λεφτά.

το σκαφος δεν εχει τεκμηριο?

F 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        fiverg @wantone last edited by

@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Εξαρτάται τον μισθωτό. Εγώ δεν έχω μαύρα ούτε ένα σεντ. Ο φιλος μου ο υδραυλικός έχει μαύρα το 90% του εισοδήματός του. Ο μπογιατζής και ο ψυκτικός τα ίδια. Να στο πω και αλλιώς: ο φίλος μου παίρνει όλα τα κοινωνικά επιδόματα και επιδοτήσεις, γιατί δηλώνει κάτω από €15.000, αλλά έχει σκάφος των €100.000. Εγώ δεν παίρνω τίποτα σε επίδομα και επιδοτήσεις και δεν μπορώ ούτε βάρκα 4 μέτρα να αγοράσω.

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, άμα έχει φτάσει το ελληνικό κράτος να δέχεται δήλωση 15Κ από άνθρωπο με σκάφος 100Κ και να του δίνει και επιδόματα φτώχειας πάει να πει ότι είναι πολύ περισσότερο για τον @τσο απ όσο νόμιζα. Γειά σου Κουλη αρχηγέ...

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • W
          wantone @fiverg last edited by

@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, άμα έχει φτάσει το ελληνικό κράτος να δέχεται δήλωση 15Κ από άνθρωπο με σκάφος 100Κ και να του δίνει και επιδόματα φτώχειας πάει να πει ότι είναι πολύ περισσότερο για τον @τσο απ όσο νόμιζα. Γειά σου Κουλη αρχηγέ...

κατι δεν λεει καλα ο Φανης.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • fanis75
            fanis75 moderator @otso last edited by fanis75

@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

ε ποσα ειναι πια αυτα τα επιδοματα ; ξερετε ;
            το σκαφος σε πιανου ονομα ειναι ; συγγενης; πληρωνει εκεινος .

Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι δεν δικαιούμαι κανένα, ποτέ.

Στο δικό του όνομα.

Φυσικά και έχει, €8.000. Αλλά μπορείς να δηλώσεις ότι το κινείς μόνο το καλοκαίρι και να πέσει αναλογικά. Μπορείς π.χ να δηλώσει 10 μήνες ακινησία και το τεκμήριο από €8.000 να πέσει στα €1.500.

436bc64e-7e3f-4539-ac62-bb6b6bb567cf-image.png

Επομένως ο υπολογισμός των Τεκμηρίων διαβίωσης θα λαμβάνει υπόψη τους μήνες που το σκάφος βρίσκεται σε κίνηση με σημαντική οικονομική ελάφρυνση.
            Οι μήνες ακινησίας τεκμηριώνονται από βεβαίωση που λαμβάνουμε από το λιμεναρχείο στο τέλος του έτους καταβάλλοντας ένα τέλος. Εάν η ακινησία έχει δηλωθεί σε διαφορετικά λιμεναρχεία, θα πρέπει να έχουμε και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις.

Πηγή: https://skafos.natexmedia.gr/neo-tefxos/τεκμηρια-και-φορος-πολυτελειας-σκαφων-αναψυχης-μειωστε-τα-ποσα-που-πληρωνετε

@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Τα λές επειδή δεν ξέρεις πως λειτουργεί η αγορά σκάφους Ελληνικού στην Ελλαδα. Όλα δηλώνονται σε μικρότερο μήκος από το πραγματικό. Οπότε π.χ το 8.5μετρο ειναι δηλωμένο 7 μέτρα (6.99 για την ακρίβεια) και έχει τεκμήριο €8.000, γιατί είναι και δηλωμένο χωρίς χώρο ενδιαίτησης, άσχετα εαν έχει καμπίνα. Αλλά και κανονικά δηλωμένο να ειναι, με το τρικ της ακινησίας, ρίχνεις υπερβολικά το τεκμήριο. Το ότι οι μηχανές π.χ (2χ300) κοστίζουν περί τις €60.000 ειναι αδιάφορο για το Ελληνικό κράτος. Απόδειξη αγοράς για το σκάφος δεν θες να δείς....θα κλάψεις. Το δικό μου το 2007 είχε €6.000 απόδειξη.

κατι δεν λεει καλα ο Φανης.

Ο Φάνης, ως συνήθως, καλά τα λέει. Ειδικά στα περί σκαφών, δεν δέχομαι κουβέντα, τα ξέρω τόσο από μέσα, όσο δεν πάει.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • piliourits
              piliourits last edited by

Για να πάρουμε και μια φορά το μέρος του Κρουζερ, το να την πέφτει κάποιος στον μικρομεσαίο ελευιεροεπαγγελματία κατηγορόντας τον οτι καταστρέφει την κοινωνία με φοροδιαφυγή κλπ. είναι απλά προϊόν της κοινωνικής μηχανικής που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας σε αγαστή συνεργασία με τους ΑΡΔ, και είναι τόσο αληθινό κι έγκυρο, όσο πχ ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ηλεκτρολόγοι κι οι καθαρίστριες που συνδικαλίζονται...
              Όλες οι χώρες που δεν είναι τοσο μπουρδελ@κια σαν τη δική μας, τους ΕΕ τους φορολογουν με μικρά ποσοστά της τάξεως του 2‐3% επί του τζίρου τους, για τα ποσά που δεν υπερβαίνουν πολύ τα 60-80 χιλιάρικα ετησίως.
              Δηλαδή το κράτος με αυτό τον τρόπο ζητάει και παίρνει απ αυτούς ως φόρο, πχ από εναν ηλεκτροτεχνιτη ΕΕ, περίπου τα ίδια ποσά που παίρνει ετησίως ως φορο από έναν ίδιο τεχνίτη που εργάζεται ως υπάλληλος σε μια βιομηχανία.
              Δεν υπάρχει δηλαδή λόγος να μη δηλώνει κάτι ο ΕΕ.
              Στην Ελλάδα όμως, φετεινο παράδειγμα, αν έχει λίγες τριετιες και δηλώσει τα υποχρεωτικά/τεκμαρτά πλέον 14.000€ ετήσια κέρδη, αντί για τα πχ. 700-1000€ (δεν ξέρω το ακριβές ποσό) που πληρώνει ο υπάλληλος, θα πληρώσει 3-4 φορές περισσότερα. Αν δηλώνει τα πραγματικά πχ 30.000€ θα του πάρουν τα 8-10.000 ως φόρο. Δηλαδή θα πρεπει να χει τζίρο 60-80 χιλιάρικα για να του μείνουν κέρδη τα 20, που είναι εκτός πραγματικότητας, σίγουρη πτώχευση...

Να του τη πέφτετε για το εμπόριο ακινήτων με μαύρα είναι άλλο ζήτημα.
              Αλλά για την αμοιβή του για το επάγγελμα του Μηχανικού που σπούδασε, δεν υπάρχει δίκιο.

Κι αν κάποιος επικαλεστεί το ΦΠΑ κλπ, ως παράδειγμα είναι δυνατόν ρε παιδιά να χει 7-10€ το κούρεμα αν τα πληρώσεις όλα; Θα πάει στα 20-50€ που έχει σε άλλες χώρες. Αν το θέλουμε, να πιέσουμε να γίνει. Πραγματικά πιστεύει κάποιος ότι η αξία του κουρέματος του είναι 10€ κι απλά κλέβει το ΦΠΑ ο κουρέας όταν δεν του δίνει απόδειξη;

Mountains all around me, reaching out to heaven...

O F 2 Replies Last reply Reply Quote 5
              • O
                otso @piliourits last edited by

@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Για να πάρουμε και μια φορά το μέρος του Κρουζερ, το να την πέφτει κάποιος στον μικρομεσαίο ελευιεροεπαγγελματία κατηγορόντας τον οτι καταστρέφει την κοινωνία με φοροδιαφυγή κλπ. είναι απλά προϊόν της κοινωνικής μηχανικής που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας σε αγαστή συνεργασία με τους ΑΡΔ, και είναι τόσο αληθινό κι έγκυρο, όσο πχ ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ηλεκτρολόγοι κι οι καθαρίστριες που συνδικαλίζονται...
                Όλες οι χώρες που δεν είναι τοσο μπουρδελ@κια σαν τη δική μας, τους ΕΕ τους φορολογουν με μικρά ποσοστά της τάξεως του 2‐3% επί του τζίρου τους, για τα ποσά που δεν υπερβαίνουν πολύ τα 60-80 χιλιάρικα ετησίως.
                Δηλαδή το κράτος με αυτό τον τρόπο ζητάει και παίρνει απ αυτούς ως φόρο, πχ από εναν ηλεκτροτεχνιτη ΕΕ, περίπου τα ίδια ποσά που παίρνει ετησίως ως φορο από έναν ίδιο τεχνίτη που εργάζεται ως υπάλληλος σε μια βιομηχανία.
                Στην Ελλάδα όμως, φετεινο παράδειγμα, αν έχει λίγες τριετιες και δηλώσει τα υποχρεωτικά/τεκμαρτά πλέον 14.000€ ετήσια κέρδη, αντί για τα πχ. 700-1000€ (δεν ξέρω το ακριβές ποσό) που πληρώνει ο υπάλληλος, θα πληρώσει 3-4 φορές περισσότερα. Αν δηλώνει τα πραγματικά πχ 30.000€ θα του πάρουν τα 8-10.000 ως φόρο. Δηλαδή θα πρεπει να χει τζίρο 60-80 χιλιάρικα για να του μείνουν κέρδη τα 20, που είναι εκτός πραγματικότητας, σίγουρη πτώχευση...

Αλλά για την αμοιβή του για το επάγγελμα του Μηχανικού που σπούδασε, δεν υπάρχει δίκιο.

Κι αν κάποιος επικαλεστεί το ΦΠΑ κλπ, ως παράδειγμα είναι δυνατόν ρε παιδιά να χει 7-10€ το κούρεμα αν τα πληρώσεις όλα; Θα πάει στα 20-50€ που έχει σε άλλες χώρες. Αν το θέλουμε, να πιέσουμε να γίνει. Πραγματικά πιστεύει κάποιος ότι η αξία του κουρέματος του είναι 10€ κι απλά κλέβει το ΦΠΑ ο κουρέας όταν δεν του δίνει απόδειξη;

Αη να βαλεις μυαλο στον Λαπη . Που εχει παρει διαζυγιο.
                Απ την πραγματικη οικονομια .
                Και πιστευει κιολας οτι θα ειναι οι φοροι ανταποδοτικοι .
                Αμ θα τα φανε λαπη , οσο φτανουν στους μαυρους τα κερδη απο την εξορυξη διαμαντιων και χρυσου αλλο τοσο θα φτασουν και στον μαυρο ελληνα μισθωτο .

L 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • realzeus
                  realzeus @otso last edited by

@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Ναι αλλά εμείς έχουμε απολυθεί από τον στρατό....😁

Όλοι στρατιώτες του Κράτους είμαστε. Αυτός είναι Σοσιαλισμός. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει, αλλά έτσι πρέπει να είναι η κοινωνία, Μην φοβάσαι, εσύ πάλι σπίτια θα έχτιζες, απλά θα έπαιρνες μισθό, δεν θα έπρεπε να βγάλεις κέρδος. Η αρτηριακή σου πίεση θα ήταν πιο χαμηλή.

Αλεξανδρε ετσι οπως τα λες στον Ισπανικο εμφυλιο μαλλον αντιπαλοι θα ημαστε .
                  Εσυ με τον Φρανκο
                  και εγω με τους αναρχικους της Βαρκελωνης .

Μπάμπη με πληγώνεις. Εγώ με τους Φασίστες; 😞

• F
                    fiverg @piliourits last edited by fanis75

Μάλιστα. Οπότε πέρισυ, πρόπερσυ, αντιπρόπερσυ και αντιπαραπρόπερσυ που δεν υπήρχε ο χατζηδάκειος νόμος ποιος ήταν ο λόγος των (μη) δηλώσεων;
                    Γενικά για να μην το πολυψειρίζουμε ο λόγος είναι απλός.
                    Μπορώ και το κάνω, δεν έχω επιστοσύνη στο ελληνικό κράτος και προτιμάω να διαχειρίζομαι τα χρήματά μου μόνος μου.
                    Είναι ο λόγος για τον οποίο λέω και ματαλέω ότι η οποιαδήποτε δημόσια δομη στην Ελλάδα (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δρόμοι, whatever) είναι πεθαμένη και ότι θα ήταν καλύτερα αφού ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν θέλει να τις πληρώνει να καταργηθούν εντελώς ως κρατικές δαπάνες αφού αργά ή γρήγορα το μισθωτό γαιδούρι θα σκάσει...
                    Μην αρχίσουμε τα επιχειρήματα "φταίει το κράτος, να καλλιεργήσει το κράτος εμπιστοσύνη κλπ" διότι η κατάσταση αυτή ήταν ίδια και χειρότερη και πριν 30-40 χρόνια όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Α, μιας και σου αρέσουν οι συγκρίσεις, στην ελλάδα ο συντελεστής 44% ξεκινάει από τα 40Κ και στην γερμανία από τα 250Κ, ενώ στην Γαλλία πάνω από τα 150Κ, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν έχει και πολύ νόημα η σύγκριση στο τι κάνουν οι άλλες χώρες σε σχέση με την ψωροκώσταινα που προσπαθεί να μαζεύει χρήμα με το ντουφέκι.

ΥΓ: Ας είχα αγαπητέ εστω και 5% μικρότερο συντελεστή στην ανώτατη κλιμακα και ας πλήρωνα και 50 ευρώ τον κουρέα, πάλι κέρδος θα είχα...

realzeus 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • L
                      lap @otso last edited by lap

Αη να βαλεις μυαλο στον Λαπη . Που εχει παρει διαζυγιο.
                      Απ την πραγματικη οικονομια .
                      Και πιστευει κιολας οτι θα ειναι οι φοροι ανταποδοτικοι .
                      Αμ θα τα φανε λαπη , οσο φτανουν στους μαυρους τα κερδη απο την εξορυξη διαμαντιων και χρυσου αλλο τοσο θα φτασουν και στον μαυρο ελληνα μισθωτο .

Καθόλου διαζύγιο. Αναφέρω τις παράλογες επιβαρύνσεις του τεκμαρτού από την αλλη αυτή η τεκμαρτή επιβαρυνση ήρθε μετά από πολλές δεκαετίες φοροδιαφυγής. Έχεις συμμετάσχει σε συζήτηση επιμελητηρίου για το θέμα αυτό;;; Τα συζητούσαν όλα αυτά από το πρώτο μνημόνιο. Εν ολίγοις έλεγαν ''μαλακες σοβαρευτείτε και δηλώνετε διότι θα μας πάρει όλους η μπάλα, και οι πίσω καθήμενοι, κάτι γιδοβοσκοι, γελούσαν και έλεγαν πως λέει μαλακιες , και δεν θα δηλώσουν τιποτα''

Τους πήρε ο διάολος τον πατέρα. Τώρα κλαίνε. Δικαίως η τυπικοί και σωστοί λόγω της υπερβολική επιβάρυνσης (αν και σε πολλούς μικρομεσαίους βόλεψε αλλά δεν το λένε παρα έξω), αδίκως οι άλλοι. Να φάνε σκατα οι φοροφυγάδες δεκαετιων με τουπέ και αντίληψη γίδας.

Οτσο , το τεκμαρτό είναι αδυναμία των μηχανισμών του κράτους, και υπάρχει η λύση της ΙΚΕ, αλλά εκεί δημοσιεύεις κτλ.

Όταν θα έρθουν οι μηχανισμοί με τεχνίτη νοημοσύνη να κάνει διασταυρώσεις εκεί να τους δω...και να πουλήσουν και να ρευστοποιήσουν, έχουν καταγράφει τι και πως. Απλώς, να υπάρχει πολιτική βούληση.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• fanis75
                        fanis75 moderator last edited by

Ειναι φαύλος κύκλος και δεν βγαίνει άκρη. Ο ΕΕ λεει ότι κλέβει γιατί το κράτος ειναι κλέφτης. Το κράτος λεεί οτι ειναι κλέφτης γιατί υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή. Κανείς δεν μιλάει για την ταμπακίερα και τελικά την πληρώνουν οι μισθωτοί. Λύσεις υπάρχουν (ας δούμε τι κάνουν χώρες όπως Λουκεμβούργο, Σιγκαπούρη, κλπ.).

Προφανώς, εφόσον πληρώνουν ΟΛΟΙ φόρο, θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία και όχι να τα φάει το κράτος. Επίσης, προφανώς θα πρέπει να αυξηθεί το κόστος των υπηρεσιών, για να βγαίνουν οι Ε.Ε γιατί με €10/κούρεμα αναγκαστικά θα κλέψει.

Άρα πρέπει να γίνει ένα reset σε όλο το σύστημα, με κάποιος να την πληρώσουν κατά την μεταβατική περίοδο.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                        • C
                          civil357 last edited by

Θες να πιάσεις , ή μάλλον να περιορίσεις τη φοροδιαφυγή;

Έλεγχοι. Αλλά έλεγχοι στοχευμένοι , όχι βγαίνω στη γύρα και μέχρι να φτάσω στον δεύτερο έχει πέσει σύρμα και όλοι κλείνουν. Απλά πράγματα έστω και δειγματοληπτικά στο 20% των Ε.Ε. Θέλεις να περιορίσεις το δείγμα , ε βάλε το στο 20% των Ε.Ε. με χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα. Θέλεις να περιορίσεις περισσότερο το δείγμα, ε βάλε το στο 20% αυτών που σε 3 συνεχόμενα τρίμηνα δηλώνει μηδενικό Φπα . Είναι τόσο απλό . Δεν έχεις προσωπικό; Ε, πάρε , ή δώστο και αυτό όπως τόσα και τόσα άλλα σε εξωτερικό συνεργάτη.

Τι πιάνεις έτσι; περιορίζεις τους Ε.Ε. που φοροδιαφεύγουν. Έλυσες το θέμα; , προφανώς όχι!!! Δεν έχεις πιάσει τη πραγματική μαύρη εργασία. Αυτή που πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε έναρξη στην εφορία , τα πλήρη φαντάσματα. Εκεί δε ξέρω τι μπορεί να γίνει. Πάντως στα τεχνικά επαγγέλματα το Ικα που (ψιλό) βγαίνει γύρα το (ψιλό)φοβούνται τα μαστόρια. Την εφορία ( σε αυτούς) κανείς. Κάνε κάτι!

Μαύρη κατάμαυρη εργασία πάντως στο χώρο των μηχανικών ( υποθέτω και αλλού) κάνουν και πάρα μα πάρα πολλοί Δημόσιοι και ιδιωτικοί ( παράλληλη, αδήλωτη εργασία ) υπάλληλοι. Εδώ ο κοινωνικός αυτοματισμός δε φαίνεται να δουλεύει.

Δε νομίζω ότι φοροδιαφυγή έχουν μόνο οι ατομικές και οι παραπάνω περιγραφόμενοι ή ότι αυτή είναι το μεγαλύτερο κομμάτι. Ας μιλήσουν οι λογιστές γιατί, μπορεί να τρώω και "παραμύθια για το ξεδιάντροπο της φοροδιαφυγής που μου αναφέρουν γνωστοί του χώρου με εταιρίες. Ε, αν δεν μπορείς να "πιάσεις" το εξόφθαλμο , άντε πάλεψε να βρείς τις "χαμένες" αποδείξεις μετά...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • C
                            criuser last edited by

Λοιπόν επειδή κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Το κράτος θεωρεί διαχρονικά, ότι ο ΕΕ και ο έμπορος κλέβει, άρα του βάζει παραπάνω φόρο.

Οπότε δεν ισχύουν τα περσινά, προπέρσινα και άλλα που γράφτηκαν.

Εδώ και 41 χρόνια που κάνω φορολογικές δηλώσεις ως ΕΕ, υπήρχαν πάντα ΜΣΚΚ, αντικειμενικά κριτήρια, υποχρεωτικές περαιώσεις, πολυνομία που ήταν σίγουρο ότι κάτι θα είχες ξεχάσει, γιατί κανείς ΕΕ, δεν μπορούσε να είχε λογιστή για τα βιβλία εσόδων - εξόδων.

Πέρα από αυτά υπάρχουν τα τεκμήρια για τον ίδιο λόγο.

Τώρα ποιοί φοροδιαφεύγουν ?

Υπάρχουν 4 μεγάλες κατηγορίες.

Η πρώτη είναι τα λαμόγια. Δηλαδή αρκετοί, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο ανοίγουν και κλείνουν επιχειρήσεις προσπαθώντας να πιάσουν την καλή, φεσώνοντας τους πάντες αν δεν την πιάσουν και μην πληρώνοντας τίποτα στο κράτος.
                            Αυτοί είναι κυρίως στην διασκέδαση, εστίαση κλπ

Υπάρχει και ένα υποτμήμα σε αυτούς, που απλά είναι μπλοκαρισμένοι σε πρόβλημα επιβίωσης, δηλαδή άτομα που δεν έχουν τρόπο επιβίωσης και έχουν μπλέξει σε επιχείρηση που χρωστάει και προσπαθεί να επιβιώσει με μετρητά και μικροποσά.

Η δεύτερη κατηγορία, είναι οι έχοντες άλλη κανονική επίσημη δουλειά, στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα και δουλεύουν μαύρα δεύτερη δουλειά, που ανάλογα με το πόσο απαιτητική είναι η βασική δουλειά. Για μένα αν η δεύτερη δουλειά είναι παραμάγαζο που παίρνει δουλειές από άλλους ΕΕ χρησιμοποιώντας την πρώτη δουλειά, την θεωρώ το ίδιο ανήθικη με τα αρχικά λαμόγια. Κλασσικό παράδειγμα το γραφείο μηχανικού από υπάλληλο μηχανικό, το λογιστικό γραφείο από εφοριακό, το γραφείο εκτελωνιστού, από τελωνειακό, το ιατρείο από γιατρό του ΕΣΥ, το δικηγορικό γραφείο από δικαστή.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που απολαμβάνει την μεγαλύτερη αρνητική δημοσιότητα, αλλά έχει τον μικρότερο πραγματικό θέμα. Οι κλασσικοί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, όλο το κύκλωμα της οικοδομής, αλλά και άλλα όπως ο κουρέας που είπε παραπάνω ο Πήλιου. Εκεί όντως υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά αν όλα γίνονταν άσπρα, όπως έχω γράψει, ο τελικός φόρος δεν θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, γιατί θα πέρναγαν και όλα τα έξοδα που γίνονται και δεν μετράνε. Απλά θα ανέβαιναν οι τιμές κάθε παροχής υπηρεσιών στα ύψη.
                            Εδώ να πω κάτι για τις κατασκευές. Αν η τιμή πώλησης είναι 4000 και η αντικειμενική 2000, τότε θα πρέπει να μην δείξεις όλα τα έξοδα της κατασκευής, γιατί δεν μπορείς να πουλήσεις κάτω του κόστους. Αν η τιμή είναι η πραγματική, τότε θα περάσεις όλα τα έξοδα κατασκευής, αλλά και τα άλλα έξοδα που δεν περνάς, οπότε ο τελικός φόρος θα είναι ο ίδιος και θα πας στην επόμενη και τελευταία κατηγορία.

Η τέταρτη κατηγορία, είναι οι επιχειρήσεις σταθερού ρυθμού εισροών, που δεν φοροδιαφεύγουν πολύ, αλλά φοροαποφεύγουν σταθερά, αρκετά και νόμιμα, αλλά όχι και ηθικά. Περνούν έξοδα τα πάντα, πολλά που δεν πρέπει, αφού έτσι δίνουν και στον έλεγχο την δυνατότητα να απορρίψει ένα 3-5 % των εξόδων και να είναι όλοι ευχαριστημένοι και όλα καλά. Το πρόβλημα που θα έχουν είναι αν δεν είναι σταθερές χρονικά οι εισροές τους και κυρίως αν οι πελάτες τους δεν θέλουν να φαίνονται όλες οι δαπάνες τους, κάτι που είναι σύνηθες στις κατασκευές, αφού το πόθεν έσχες περιορίζει την δυνατότητα πολλών αγοραστών να δηλώσουν τα ποσά που δίνουν και σε κάθε περίπτωση η αγορά πρέπει να γίνει.

Και αυτό δεν γίνεται γιατί τα ποσά είναι κατ΄ ανάγκη μαύρα, αλλά γιατί συχνά τα χρήματα προέρχονται από συγγενείς που αν το δηλώσουν θα πληρώσουν εξοντωτικό φόρο δωρεάς.

Παραδείγματα πραγματικά. Αδελφή γιαγιάς χωρίς παιδιά, δίνει λεφτά στην εγγονή της αδελφής της για να πάρει σπίτι. Νονοί χωρίς παιδιά, δίνουν λεφτά σε βαφτιστήρια. Αυτοί θα φάνε ένα φόρο δωρεάς που θα μετανιώσουν που το έκαναν. Αλλά όμως έτσι είναι η κουλτούρα μας. Μάλιστα διάβασα πρόσφατα, για εφορία που σε τέτοια περίπτωση που η αδελφή έδωσε στην αδελφή της και γιαγιά της κοπέλλας κάποια χρήματα και πλήρωσε φόρο δωρεάς μικρό λόγω κοντινής συγγένειας και η γιαγιά το ίδιο στην εγγονή της και τους βρήκε το πόθεν έσχες και τους κυνήγησε για εικονική συναλλαγή.

Νόμιμον μεν, κάργα ανήθικον δε....

Σε γενικές γραμμές ισχύει το εξης. Αν ασπρίσουν όλα, απλά θα πάμε σε ένα ακριβότερο επίπεδο ζωής, αλλά οι φόροι δεν θα ανέβουν, αφού τα έξοδα θα εμφανιστούν και θα καλύψουν τα επιπλέον έσοδα.

Αυτό το έχω επιβεβαιώσει πολλές φορές σε πραγματικές περιπτώσεις.

Εξαιρούνται τα λαμόγια της πρώτης κατηγορίας, που έτσι και αλλιώς δεν πληρώνουν και δεν είχαν ποτέ σκοπό να πληρώσουν.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

fanis75 L 3 Replies Last reply Reply Quote 2
                            • fanis75
                              fanis75 moderator @criuser last edited by

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που απολαμβάνει την μεγαλύτερη αρνητική δημοσιότητα, αλλά έχει τον μικρότερο πραγματικό θέμα. Οι κλασσικοί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, όλο το κύκλωμα της οικοδομής, αλλά και άλλα όπως ο κουρέας που είπε παραπάνω ο Πήλιου. Εκεί όντως υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά αν όλα γίνονταν άσπρα, όπως έχω γράψει, ο τελικός φόρος δεν θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, γιατί θα πέρναγαν και όλα τα έξοδα που γίνονται και δεν μετράνε.

Δεν ισχύει αυτό, γιατί και τώρα περνάνε όλα τα έξοδα που μπορούν να περάσουν και δηλώνουν τόσο όσο να καλύπτονται τα έξοδα και λίγο ακόμα. Άστο, έχω πολλούς με μαύρα στον κύκλο μου, τα λεφτά ειναι πάρα πολλά, μιλάμε για 100αδες χιλιάδες Ευρώ κάθε χρόνο, όχι αστεία. Να δεις χτισίματα στο νησί....μην πω για εστίαση, διαμονή κλπ. Να δεις και μεγάλα ξενοδοχεία πως κάνουν το κόλπο.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • fanis75
                                fanis75 moderator @criuser last edited by

Σε γενικές γραμμές ισχύει το εξης. Αν ασπρίσουν όλα, απλά θα πάμε σε ένα ακριβότερο επίπεδο ζωής, αλλά οι φόροι δεν θα ανέβουν, αφού τα έξοδα θα εμφανιστούν και θα καλύψουν τα επιπλέον έσοδα.

Το θέμα ειναι να βρεθεί η γραμμή ισορροπίας μεταξύ φόρων και τιμών. Δεν με χαλάει να ανέβει το κόστος υπηρεσιών, εφόσον πληρώνω 50% λιγότερο φόρο (αφού τώρα πληρώνω και τον φόρο αυτών που δεν πληρώνουν). Το ερώτημα ειναι εαν σε αυτή την μπ@ρδελοχώρα γίνει αυτό, δηλαδή μειωθούν οι φόροι ή τα φάνε

Το άλλο που λές δεν ισχύει, στο έγραψα και πιο πριν, δεν θα εμφναιστούν έξοδα. Τα έξοδα και τώρα τα περνάνε για να μειώνουν τον φόρο. Απλά δηλώνουν τόσα ώστε να είναι λίγο πάνω από τα έξοδα.

W C 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                • L
                                  lap @criuser last edited by lap

Αυτό το έχω επιβεβαιώσει πολλές φορές σε πραγματικές περιπτώσεις.

Κανεις λάθος αξιολόγηση. Μελέτησες μια περίπτωση σε ένα σύνολο και έβγαλες αποτέλεμα για το σύνολο.

Εάν δηλωθούν όλα. Το κράτος θα έχει πλεόνασμα 60 δις/ετος. Οι δαπάνες είναι ένα θέμα, αλλά εκεί πρέπει να υπάρξει έλεγχος και αλγόριθμοι αξιολογήσεων όπου θα βαρούν καμπανάκια με το που περνά κάποιος ένα μεσο όρου του κλάδου του.

Όταν έχεις πλεόνασμα 60 δις ποια κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει τις στοχευμένες φοροαπαλαγες σε αναπτυξιακους τομεις και γενικότερα μειώσεις φορων και αν είναι αριστερή δεν θα κάνει επενδύσεις σε υγεία και παιδεία που δημιουργούν και ενισχύουν την εσωτερική ζητηση επιφέροντας πολλαπλασιαστικά φαινόμενα στην οικονομία;;;

Θα το ρίξει το πλεόνασμα στο 5-8 δις . Τόσο χρειάζεται. Όλο το άλλο μείωση φόρων.

Κατλαβαινεις το τι ώθηση θα δώσει αυτό στην οικονομία μας;;; Σε δέκα έτη θα πετάει η χωρα.

Οι δεξιοι όμως ονειρεύεστε το ίδιο χωρίς να πληρώνουν φόρο όλοι ανάλογα τα έσοδα τους. Για αυτό διαλύεται χώρες και τον κοινωνικό ιστό. Αυτό δημιουργεί αρνητικό σπιράλ αποεπενδυσεων και καταρρέει η οικονομία.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

O realzeus 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                  • L
                                    lap last edited by lap

Στην τηλεόραση είπαν ότι το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 8500 σύνομιλιες στο διαδύκτιο με απειλές ότι σε ψάχνουμε, θα σε μαχαιρώσουμε, θα φας καρπαζιές κτλ από ανήλικα παιδιά.

Το υπουργείο κατευθύνεται στους γονείς διότι και αυτοί διαπιστώνουν πως είναι χειρότεροι των παιδιών. Λογικό τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς στις συμπεριφορές. Τα παιδιά τους λέει μαχαιρώνουν σε πλατειες και οι γονείς πουλάνε μαγκιά από πάνω σε όσους τα πιάνουν ή στους άλλους γονείς

Οποτε λίγες ημέρες διακοπές σε αγροτικές φυλακές να ισιώσουν όλοι..... Τι άλλο να κάνει η πολιτεία;;;

Το διανοείστε ;;;;; Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • W
                                      wantone @fanis75 last edited by

Το θέμα ειναι να βρεθεί η γραμμή ισορροπίας μεταξύ φόρων και τιμών. Δεν με χαλάει να ανέβει το κόστος υπηρεσιών, εφόσον πληρώνω 50% λιγότερο φόρο (αφού τώρα πληρώνω και τον φόρο αυτών που δεν πληρώνουν). Το ερώτημα ειναι εαν σε αυτή την μπ@ρδελοχώρα γίνει αυτό, δηλαδή μειωθούν οι φόροι ή τα φάνε

Το άλλο που λές δεν ισχύει, στο έγραψα και πιο πριν, δεν θα εμφναιστούν έξοδα. Τα έξοδα και τώρα τα περνάνε για να μειώνουν τον φόρο. Απλά δηλώνουν τόσα ώστε να είναι λίγο πάνω από τα έξοδα.

για δες την ιστορια των φορων, αν μπει ενας φορος δεν βγαινει, μονο πανω πανε. και γινεται μεγαλυτερο το δημοσιο. Τωρα εχει το 55-60% της οικονομιας, με το ηλεκτρονικο χρημα θα ανεβει και αλλο αυτο το ποσοστο.

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • W
                                        wantone @lap last edited by

@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:

Στην τηλεόραση είπαν ότι το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 8500 σύνομιλιες στο διαδύκτιο με απειλές ότι σε ψάχνουμε, θα σε μαχαιρώσουμε, θα φας καρπαζιές κτλ από ανήλικα παιδιά.

Το υπουργείο κατευθύνεται στους γονείς διότι και αυτοί διαπιστώνουν πως είναι χειρότεροι των παιδιών. Λογικό τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς στις συμπεριφορές. Τα παιδιά τους λέει μαχαιρώνουν σε πλατειες και οι γονείς πουλάνε μαγκιά από πάνω σε όσους τα πιάνουν ή στους άλλους γονείς

Οποτε λίγες ημέρες διακοπές σε αγροτικές φυλακές να ισιώσουν όλοι..... Τι άλλο να κάνει η πολιτεία;;;

Το διανοείστε ;;;;; Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

υπαρχει προνοια για τα παιδια σε προβληματικες οικογενειες και οταν θελουν κανουν καλη δουλεια (και σε αυτον τον τομεα αφου ειναι θεωρητικος οι Ελληνες τα πανε καλα). μικρη χωρα ειμαστε αν θελουν να βρουν καποιον το κανουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • L
                                          lap last edited by lap

Λόγω χρέους δεν καταργούνται οι φοροι και αυτό λόγω φοροδιαφυγής. Η χωρα δανείζεται για να καλύψει αναγκες, οι τοκοι πληρωμών αυξάνονται κάτι που οδηγεί σε αύξηση φόρων. Είναι φαύλος κύκλος και οι φοροφυγάδες κάνουν περιουσία καθώς κοιτούν όλο αυτό σαν ταινία

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                            criuser @fanis75 last edited by

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή που απολαμβάνει την μεγαλύτερη αρνητική δημοσιότητα, αλλά έχει τον μικρότερο πραγματικό θέμα. Οι κλασσικοί υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, όλο το κύκλωμα της οικοδομής, αλλά και άλλα όπως ο κουρέας που είπε παραπάνω ο Πήλιου. Εκεί όντως υπάρχει φοροδιαφυγή. Αλλά αν όλα γίνονταν άσπρα, όπως έχω γράψει, ο τελικός φόρος δεν θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, γιατί θα πέρναγαν και όλα τα έξοδα που γίνονται και δεν μετράνε.

Δεν ισχύει αυτό, γιατί και τώρα περνάνε όλα τα έξοδα που μπορούν να περάσουν και δηλώνουν τόσο όσο να καλύπτονται τα έξοδα και λίγο ακόμα. Άστο, έχω πολλούς με μαύρα στον κύκλο μου, τα λεφτά ειναι πάρα πολλά, μιλάμε για 100αδες χιλιάδες Ευρώ κάθε χρόνο, όχι αστεία. Να δεις χτισίματα στο νησί....μην πω για εστίαση, διαμονή κλπ. Να δεις και μεγάλα ξενοδοχεία πως κάνουν το κόλπο.

Ναι αλλά έβαλες όλες τις κατηγορίες μαζί, ενώ δεν είναι έτσι.

Για την κατηγορία που λέω, ας πάρουμε ένα ηλεκτρολόγο που έρχεται να σου κάνει μία επισκευή.

Εχουμε πει ότι αυτός θέλει να παίρνει καθαρά μετά από φόρο 20 ευρώ την ώρα.

Φεύγει 8 το πρωί από το μαγαζί του, παίρνει μαζί του τον βοηθό, που συνήθως είναι πιτσιρικάς, ίσως και μαθητής σε νυχτερινό ΕΠΑΛ, παίρνει το αμάξι του, πάει στον προμηθευτή που συνεργάζεται και αγοράζει μαύρα τα ανταλλακτικά αξίας 30 ευρώ. Φτάνει στο σπίτι σου στις 8.45 και τελειώνει την δουλειά στις 9.30 και έχει γυρίσει στο μαγαζί του στις 10.

Αρα μαύρα θα σε χρεώσει 40 για τον εαυτό του 10 για τον βοηθό του, 30 τα ανταλλακτικά και 10 ευρώ για το αμάξι και το καύσιμο του. Σύνολο 90.

Αν τώρα ήταν όλο άσπρο. Τα 20 την ώρα θα πάνε με τον φόρο 25 % 25, ο βοηθός θα πάει υπάλληλος άρα θα πάει στο 10άρικο η ώρα του, το ανταλλακτικό θα πάρει ΦΠΑ και φόρο και θα πάει στα 45, το αυτοκίνητο θα είναι λήζινγκ και όχι χρέπι εισαγωγής 15-20ετίας και με το καύσιμο θα πάει 25. Μην σου πω ότι θα είναι και ηλεκτρικό. Αρα θα πληρώσεις 40+20+45+25 = 130 και 24 % ΦΠΑ για το κράτος 161,20 σύνολο. Τυπικά θα έπρεπε να αφαιρέσω τον ΦΠΑ του ανταλλακτικού, άντε πες 150-155.

Δηλαδή θα πληρώσεις 155-90 = 65 ευρώ παραπάνω ήτοι 72 %, ενώ το ποσό που θα πάρει τελικά στην τσέπη ο ηλεκτρολόγος θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Οπότε ο ηλεκτρολόγος θα πάει στην τέταρτη κατηγορία και θα δηλώνει ακόμα λιγότερο, αφού θα βγάζει από την τιμή το κολατσιό, τα ντόνατς, ίσως και καμία βόλτα σε κανένα περίεργο μαγαζί γιατί είναι νέος άνθρωπος και η πελάτισσα τον υποδέχτηκε λίγο νεγκλιζέ...😊

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1937
                                            • 1938
                                            • 1939
                                            • 1940
                                            • 1941
                                            • 1985
                                            • 1986
                                            • 1939 / 1986