-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@vagkirk said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ευτυχώς που ακόμη για τους Νότιους υπάρχει η Πελοπόννησος για φθηνές σε σχέση με Κυκλάδες και Ιόνιο μετακινήσεις αλλά και διαμονή , φαγητό.
Για πες μέρη για του χρόνου.
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εντάξει Βόρεια Εύβοια είναι φοβερή , αλλά με χαλάει η πρόσβαση πολύ.
Πελοπόννησος έχει δρομαρες και πολλές ευκολίες.
Ειδικά η Καλαματαρα, υπάρχουν τα πάντα εκεί , και καλές παραλίες, και ένα μεγάλο βουνό από πάνω ένα τεταρτακι απόσταση για δροσουλα το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου , και φυσικά φοβερά καταλύματα.
Μετά για εμένα για καθαρά οικογενειακές διακοπές είναι το λαϊκό Τολό Αργολίδας, με 150 την βραδιά πολύ καλό δωμάτιο ακριβώς επάνω στην θάλασσα,
και καλό και οικονομικό φαγητό ΜΟΝΟ στην εστιατόριο του ξενοδοχείου ΣΟΛΩΝ επάνω στην παραλία. Δίπλα σου το Ναύπλιο για βραδυνες βόλτες.Και μετά όλα τα μέρη πέριξ του Αργολικού κόλπου από Κάντια (Candia Castle φοβερό ξενοδοχείο αλλά άθλιο ακόμη service παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας) ,Βιβάρι , Δρέπανο , και συνεχίζοντας μετά το Ναύπλιο Κιβέρι και Ξεροπήγαδο μπαίνοντας Αρκαδία , μαζί με το επίσης λαϊκό Άστρος Κυνουρίας το οποίο είναι χειρότερο από όλα τα προαναφερθέντα αλλά έχει ακόμη χαμηλές τιμές σε καταλύματα.
Και συνεχίζοντας προς Λεωνίδιο, πολύ καλά μέρη για οργανωμένο κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες για όποιον του αρέσει το άθλημα.
Πριν το Λεωνίδιο υπάρχει ένα καταπληκτικό χωριό με ένα υπέροχο κολπίσκο και απίστευτη παραλία που λέγεται Σαμπατική, φανταστικό κατάλυμα ένα καινούργιο https://www.sampatikisuites.com/el/ το οποίο αν και αρκετά ακριβό αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητά.
Άνετα κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που ξεπερνά οποιοδήποτε νησί σε ομορφιά και ποιότητα παραλιών.Το Λεωνίδιο πιο δίπλα αν και μεγάλο με ωραίες υποδομές δεν με τρελαίνει.
Και τέλος για όποιον πραγματικά θέλει τις τέλειες διακοπές με ησυχία και γαλήνη σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο χωρίς καμία υπερβολή ως προς τον χαρακτηρισμό αυτό τότε υπάρχει το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αν πας δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ , αλλά η πρόσβαση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς πρέπει να κάνεις ένα τεράστιο ταξίδι μέσα από την Λακωνία και μετά τους Μολάους.
Και μιας και είπα Λακωνία, και εκεί τι να πρωτοπεί κάποιος , για την πανέμορφη Μάνη - αλλά άπιαστη πλέον για πολλούς - μέχρι και το Βαθύ κοντά στο Γύθειο για πιο εύκολη πρόσβαση, και από την άλλη πλευρά Ελαία, Αρχάγγελος, κλπ μέχρι την Ελαφόνησο.
Σε όλα αυτά τα μέρη, τα 40άρια όλο αυτό τον καιρό είχαν ολοήμερο πάρτι...
Μεγάλη κουβέντα αυτή....έχουμε κλείσει δύο μήνες σερί καύσωνα...και έχουμε ακόμη έναν μπροστά μας...
-
Ευτυχώς που ακόμη για τους Νότιους υπάρχει η Πελοπόννησος για φθηνές σε σχέση με Κυκλάδες και Ιόνιο μετακινήσεις αλλά και διαμονή , φαγητό.
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εγώ να σου πω και Πρέβεζα ευχαριστήθηκα φέτος, τέλος Ιουνίου χαλαρά και όμορφα και πάνω απ όλα ανθρώπινα!
Από Πρέβεζα μέχρι Σύβοτα μια τεράστια παραλία!
Καλό φαγητό, Καλές τιμές γενικά, νορμάλ δρόμοι. -
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εντάξει Βόρεια Εύβοια είναι φοβερή , αλλά με χαλάει η πρόσβαση πολύ.
Πελοπόννησος έχει δρομαρες και πολλές ευκολίες.
Ειδικά η Καλαματαρα, υπάρχουν τα πάντα εκεί , και καλές παραλίες, και ένα μεγάλο βουνό από πάνω ένα τεταρτακι απόσταση για δροσουλα το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου , και φυσικά φοβερά καταλύματα.
Μετά για εμένα για καθαρά οικογενειακές διακοπές είναι το λαϊκό Τολό Αργολίδας, με 150 την βραδιά πολύ καλό δωμάτιο ακριβώς επάνω στην θάλασσα,
και καλό και οικονομικό φαγητό ΜΟΝΟ στην εστιατόριο του ξενοδοχείου ΣΟΛΩΝ επάνω στην παραλία. Δίπλα σου το Ναύπλιο για βραδυνες βόλτες.Και μετά όλα τα μέρη πέριξ του Αργολικού κόλπου από Κάντια (Candia Castle φοβερό ξενοδοχείο αλλά άθλιο ακόμη service παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας) ,Βιβάρι , Δρέπανο , και συνεχίζοντας μετά το Ναύπλιο Κιβέρι και Ξεροπήγαδο μπαίνοντας Αρκαδία , μαζί με το επίσης λαϊκό Άστρος Κυνουρίας το οποίο είναι χειρότερο από όλα τα προαναφερθέντα αλλά έχει ακόμη χαμηλές τιμές σε καταλύματα.
Και συνεχίζοντας προς Λεωνίδιο, πολύ καλά μέρη για οργανωμένο κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες για όποιον του αρέσει το άθλημα.
Πριν το Λεωνίδιο υπάρχει ένα καταπληκτικό χωριό με ένα υπέροχο κολπίσκο και απίστευτη παραλία που λέγεται Σαμπατική, φανταστικό κατάλυμα ένα καινούργιο https://www.sampatikisuites.com/el/ το οποίο αν και αρκετά ακριβό αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητά.
Άνετα κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που ξεπερνά οποιοδήποτε νησί σε ομορφιά και ποιότητα παραλιών.Το Λεωνίδιο πιο δίπλα αν και μεγάλο με ωραίες υποδομές δεν με τρελαίνει.
Και τέλος για όποιον πραγματικά θέλει τις τέλειες διακοπές με ησυχία και γαλήνη σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο χωρίς καμία υπερβολή ως προς τον χαρακτηρισμό αυτό τότε υπάρχει το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αν πας δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ , αλλά η πρόσβαση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς πρέπει να κάνεις ένα τεράστιο ταξίδι μέσα από την Λακωνία και μετά τους Μολάους.
Και μιας και είπα Λακωνία, και εκεί τι να πρωτοπεί κάποιος , για την πανέμορφη Μάνη - αλλά άπιαστη πλέον για πολλούς - μέχρι και το Βαθύ κοντά στο Γύθειο για πιο εύκολη πρόσβαση, και από την άλλη πλευρά Ελαία, Αρχάγγελος, κλπ μέχρι την Ελαφόνησο.
Σε όλα αυτά τα μέρη, τα 40άρια όλο αυτό τον καιρό είχαν ολοήμερο πάρτι...
Πολύ σωστά, αυτό το καλοκαίρι είναι κόλαση για τις περιοχές αυτές, δεν παλεύεται αν δεν είσαι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα ή σε πισίνα και σε 20-30 βήματα από την δροσιά του κλιματιζομενου δωματίου σου.
Εξαίρεση η Σαμπατική και το Κυπαρίσσι που βλέπουν Μυρτώο πέλαγος που το αεράκι του είναι σωτήριο. (Δεν θυμάμαι να έχω κοιμηθεί άλλη φορά με ανοιχτά παράθυρα χωρίς AC από τα τέλη Μαίου και μετά εκτός από αυτο το ξενοδοχείο στην Σαμπατική)
Μέχρι και το αμαξάκι μας το ευχαριστήθηκε
Φυσικά και η Εύβοια είναι ανώτερη σε ομορφιές και παραλίες από τα περισσότερα μέρη της Πελοποννήσου αλλά οι υποδομές που έχουν εξασφαλίσει οι παμπονηροι βλάχοι κάτω από το αυλάκι σε συνδιασμό με την επιχειρηματική τους δεινότητα τους καθιστούν ασυναγώνιστους σε ευκολία και παροχές για ποιοτικό τουρισμό.
-
Σε άλλα νέα, κανένα έλεγχος για το ποσοστό φόρτισης μπαταρίας στα ηλεκτρικά τόσο από Πειραιά όσο και από Σέριφο. Μπορεί να έτυχε, απλά λέω τι διαπίστωσα.
@red_monster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Φέτος
Δεν μου το είπες, μήπως σε πετύχω και να σου δώσω και tips (εαν ήθελες φυσικά!).
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Σε άλλα νέα, κανένα έλεγχος για το ποσοστό φόρτισης μπαταρίας στα ηλεκτρικά τόσο από Πειραιά όσο και από Σέριφο. Μπορεί να έτυχε, απλά λέω τι διαπίστωσα.
Φέτος
Δεν μου το είπες, μήπως σε πετύχω και να σου δώσω και tips (εαν ήθελες φυσικά!).
Σιγά μη γίνονται έλεγχοι στα καράβια με τους υπεράριθμους επιβάτες και τα υπερβαρα φορτηγά, τώρα που ρέει το χρήμα. Απλά λέμε αν, ό μη γενοιτο, κάποιο απ αυτά τα καλοσυντηρημένα περήφανα σκαριά τελευταίας τεχνολογίας που ανήκουν σχεδόν όλα σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, πάρει φωτιά, θα ξέρουμε την αιτία...
-
Φέτος
Δεν το ήξερα, πρώτη μου επίσκεψή στο νησί.
Παραλίες να τις πιεις στο ποτήρι -
Ποιες είναι οι καλές παραλίες στην Σέριφο?
Από το γοογλε μαπσ καμία δεν μου γέμισε το μάτι...
Καλή φαίνεται ο Άγιος Ιωάννης και Άγιος Σωστης. -
@gtsartsal said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Από το γοογλε μαπσ καμία δεν μου γέμισε το μάτι...Κατάσκοπε...
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Πάντα ρίχνω μία ματιά σε προορισμούς ...
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Πάντα ρίχνω μία ματιά σε προορισμούς ...
Εννοείται, το Google earth μας έχει σώσει από μεγάλες φόλες
-
ΟΛΕΣ....εχει 72 παραλίες να διαλέξεις και είναι από τις ωραιότερες των Κυκλάδων (και άλλα νησιά έχουν φανταστικές παραλίες φυσικά, όπως Ίος, Άνδρος, Μύκονος, Πάρος, κλπ.).
- Αγιος Σώστης
- Ψιλή Άμμος (κάποτε είχε ψηφιστεί μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα)
- Γάνεμα
- Βαγιά
- Καλό Αμπέλι (η αγαπημένη μου αλλά θέλει αρκετό περπάτημα ή σκάφος)
- Κένταρχος (μόνο με σκάφος)
- Πλατύς Γυαλός
- Λειβαδάκια
Τώρα, εξαρτάται τι ψάχνεις και εαν θέλεις να είναι οργανωμένη ή όχι.
-
ΟΛΕΣ....εχει 72 παραλίες να διαλέξεις και είναι από τις ωραιότερες των Κυκλάδων (και άλλα νησιά έχουν φανταστικές παραλίες φυσικά, όπως Ίος, Άνδρος, Μύκονος, Πάρος, κλπ.).
- Αγιος Σώστης
- Ψιλή Άμμος (κάποτε είχε ψηφιστεί μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα)
- Γάνεμα
- Βαγιά
- Καλό Αμπέλι (η αγαπημένη μου αλλά θέλει αρκετό περπάτημα ή σκάφος)
- Κένταρχος (μόνο με σκάφος)
- Πλατύς Γυαλός
- Λειβαδάκια
Τώρα, εξαρτάται τι ψάχνεις και εαν θέλεις να είναι οργανωμένη ή όχι.
Αν θυμαμαι καλα εχεις φουσκωτο , το ειχες παρει μαζι ;
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αν θυμαμαι καλα εχεις φουσκωτο , το ειχες παρει μαζι ;
Δεν έχω πια, είχα κάποτε (μέχρι το 2013). Οπότε δεν ήμουν με βάρκα στο νησί.
-
Εμείς πάντως ήρθαμε χθες στο Ψαροπούλι της βόρειας Εύβοιας,με €35 το τρίκλινο και δική μας ομπρέλα, ενώ σε ομπρέλα και ξαπλώστρα μαγαζιού, έχει €2.50/άτομο ελάχιστη κατανάλωση και τέλος.
Φαγητό σε ταβέρνα €31.50 τα 3 άτομα.
-
@nasos said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
με €35 το τρίκλινο
-
Εχει καποια σχεση με τις επιδοτησεις για διακοπες στην ευβοια ;
Νασο εχει κυμα ; το πιανει ο βορειοανατολικος (μελτεμι) ;ταβερνα βγαινει φτηνοτερα ο Λουκουλος σορυ Κρουζερ η δεν θυμαμαι καλα ;
-
@nasos said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εμείς πάντως ήρθαμε χθες στο Ψαροπούλι της βόρειας Εύβοιας,με €35 το τρίκλινο και δική μας ομπρέλα, ενώ σε ομπρέλα και ξαπλώστρα μαγαζιού, έχει €2.50/άτομο ελάχιστη κατανάλωση και τέλος.
Φαγητό σε ταβέρνα €31.50 τα 3 άτομα.
Καθαρο το ξενοδοχείο; Τζάμπα ειναι
-
Το φθηνότερο ξενοδοχείο που έχω μείνει είχε 20 €/βράδυ (το 2023 οχι 1990) το δίκλινο στο κάστρο της Ρόδου. Η αλήθεια είναι ότι κοιμήθηκα με τα ρούχα αλλά ήταν από τα ελάχιστα τόσο κοντά στο λιμάνι και ταξίδευα την επομένη πουρνό πουρνό.
-
Εγώ έχω θέμα με αυτά. Θέλω να ναι καθαρό.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εγώ έχω θέμα με αυτά. Θέλω να ναι καθαρό.
Καλά και εγώ δεν το ήξερα ότι θα έχεις τόσες τρίχες στο μπάνιο, υπέθεσα ότι θα είναι παλαιό και χωρίς πολλά πολλά, όχι ότι θα είναι σαν χοιροστάσιο
Που θα παμε διακοπες 2024 ;