-
@limited_one said in Οδήγησα....:
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Εαν λεει hybrid, ειναι το 125αρι. Και συμφωνω 100% για το κιβώτιο (χάλια ειναι το είχα γράψει) και την κατανάλωση (εντος πολης).
Hybrid λέει! Που υφίσταται το hybrid δεν έχω καταλάβει!
Eίναι mild hybrid.Λίγα δέκατα του λίτρου γλιτώνεις στην πόλη με αρκετά προσεκτική οδήγηση.
-
Μπορεί να είναι ναι 155 αν και χλωμό για νοικιαρικο.
-
@antonakis said in Οδήγησα....:
Μπορεί να είναι ναι 155 αν και χλωμό για νοικιαρικο.
Δεν ερχόταν Ελλάδα ο 155αρης με το αυτόματο (αλλιώς θα το είχα πάρει...χαχα!).
-
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Εαν λεει hybrid, ειναι το 125αρι. Και συμφωνω 100% για το κιβώτιο (χάλια ειναι το είχα γράψει) και την κατανάλωση (εντος πολης).
Eίναι mild hybrid.Λίγα δέκατα του λίτρου γλιτώνεις στην πόλη με αρκετά προσεκτική οδήγηση.
Μα δεν κάνει coasting, ούτε λέει πως έχει 48ν μπαταρία.
Μόνο start & stop έχει -
Μόνο start & stop έχειΑντίστοιχη οθόνη σε αναλογικό καντράν
-
Πήγα σήμερα από περιέργεια και επειδή είχα διαβάσει καλά λόγια από το Δημήτρη, να δω και οδηγήσω τη νέα έκδοση του Tesla Model 3, το Highland.
Είχα ξαναδεί Tesla και δεν είχα εντυπωσιαστεί από την ποιότητα του εσωτερικού. Φυσικά η ηλεκτροκίνηση έχει από μόνη της πολλά θέματα ενώ και το σκαρί των Tesla όπως και πρακτικά όλων των ηλεκτρικών είναι μεγάλο για τις αναγκες μου.
Ωστόσο αυτό που είδα ήταν ένα ποιοτικότατο αμάξι. Πιο ποιοτικό από τη U11 με μοκέτα ακόμα και στις τσέπες των πορτών, αθόρυβο, χωρις τσικ, χωρις να κρέμεται τίποτα, με ότι υπήρχε ως παράπονο για το αρχικό Μ3 διορθωμένο, και όλα αυτά με φουλ εξοπλισμό που για να τον φτάσεις στην 20i πιάνεις πανεύκολα τα 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ αν πας στην ix1 ξεπερνάς άνετα τα 70.
Προσέξτε, δεν μιλάω καν για τη δαιμονισμένη επιτάχυνση, την αθόρυβη λειτουργία και τους χωρους. Μιλάω μόνο για ποσο αμαξι αγοράζουν τα χρήματα σου με τη μια και ποσο με την άλλη.
Το Μ3 κοστίζει με το περλέ λευκό χρωμα 43000 κλειδί, ητοι 35 με την επιδότηση!!!!!
Η τιμή γι αυτό που αγοράζεις απλά δεν υπάρχει !
Με 35 σήμερα να πάρεις σε BMW κάποιον Ασσο με 136 άλογα ή κανα Corolla hatchback υβριδικό (εδω ο κουβάς το YC που έχω για κάθε μέρα αγγίζει τα 30 πια).
Και φυσικά σε επίπεδο εξοπλισμού μιλάμε για φουλ έξτρα καθως πρακτικά δεν του λείπει τίποτα!!
Εύλογα θα ρωτήσετε, τι έπαθες βρε συ ice Σαββατιάτικα; Τι συγκρίνεις τώρα ;
Καταρχήν σε επίπεδο αμιγώς ηλεκτρικών δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση τιμών. Συγκρίνετε με την i4 ή την ix1 και θα δείτε διαφορα τουλάχιστον 20000 ευρώ.
Ακόμα και με μη ηλεκτρικα να συγκρίνεις πάλι το αμιγώς ηλεκτρικό είναι πια πιο φθηνό.
Γιατί ; Πως έγινε αυτό ;
Ειλικρινά με αυτό που είδα σήμερα το μόνο αντικειμενικό δίλημμα είναι αν κανεις δουλειά, βάσει της χρήσης που θες το αμάξι, με ένα Tesla (δεν βάζω γενικά ηλεκτρικό γιατί μαλλον η Tesla έχει περάσει σε άλλο επίπεδο) ή όχι.
Αν δηλαδη η αυτονομία ή η δυσκολία ανεφοδιασμού είναι τόσο αποτρεπτικοί παράγοντες.
Τίποτα άλλο!
Σαν αμάξι δεν υστερεί πια σε τίποτα, σαν εξοπλισμός είναι στο άνω άκρο, σαν τιμή δεν υπάρχει !
Υποκειμενικά διλήμματα πολλά αλλά είναι καθαρά προσωπικά. Εμένα πχ το μέγεθος είναι αποτρεπτικός παράγοντας γιατί 4,7 μέτρα είναι πολλά για κάθε μερα και την πόλη αν και με τόσες κάμερες και αισθητήρες κουνούπι περνάει από δίπλα σου και το πιάνει.
Επίσης το ότι είναι σεντάν δεν μου αρέσει γιατί έχω μάθει ψηλά. Μπορεί όμως το αναμενόμενο ανανεωμένο Υ που πούλησε περισσότερο από κάθε άλλο suv στην Ευρώπη φέτος να μου αλλάξει άποψη, αλλά ως είναι τώρα το Υ δεν μου αρέσει.Πραγματικά σήμερα προβληματίστηκα έντονα. Οχι γιατί με ενθουσίασε η ωμη ηλεκτρικη επιτάχυνση και η αθόρυβη λειτουργία. Αυτά είναι γνωστά όπως και τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης!
Αλλά γιατί κάποιοι δείχνουν ότι σέβονται τα λεφτά μου και τους δίνουν αξία παρέχοντας μου τεχνολογια και φουλ έξτρα εξοπλισμό και δη σε ένα αναβαθμισμένο ποιοτικα σύνολο και άλλοι συνέχεια μειώνουν ποιότητα, ανεβάζουν τιμές και μου πουλάνε τεχνολογια του 2010! -
Μόνο start & stop έχειΥποβοηθάει ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας στις χαμηλές ΣΑΛ.
-
Κρίμα που μπορώ να σου βάλω μόνο ένα λάικ.
-
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Βαλτου και την προκαταβολη αμα θες
Iceman αλλαξοπιστησες κι εσυ
-
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
Βαλτου και την προκαταβολη αμα θες
Iceman αλλαξοπιστησες κι εσυ
Δεν αλλαξοπίστησα!
Έχει θέματα η ηλεκτροκίνηση ακόμα.
Αλλά όταν οι αλήτες σου προσφέρουν ανακυκλωμενη σερβιέτα με τεχνολογια του κωλου (mild hybrid my ass) ε οκ κάπου ! Βασικά ακόμα και τα ηλεκτρικα των άλλων είναι για γέλια !!
Ο άλλος μόνο @ουτανα από Vegas δεν έχει μέσα να σου κάνει μπουκιτσι και αυτοκινητιστικά το αμαξάκι μια χαρά είναι.
Όταν βγάλει το model 2 στις σωστες για Ελλάδα διαστάσεις με τέτοια προσέγγιση θα γεμίσει η Ελλάδα μπαλαντεζες ! -
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Πραγματικά σήμερα προβληματίστηκα έντονα. Οχι γιατί με ενθουσίασε η ωμη ηλεκτρικη επιτάχυνση και η αθόρυβη λειτουργία. Αυτά είναι γνωστά όπως και τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης!
Αλλά γιατί κάποιοι δείχνουν ότι σέβονται τα λεφτά μου και τους δίνουν αξία παρέχοντας μου τεχνολογια και φουλ έξτρα εξοπλισμό και δη σε ένα αναβαθμισμένο ποιοτικα σύνολο και άλλοι συνέχεια μειώνουν ποιότητα, ανεβάζουν τιμές και μου πουλάνε τεχνολογια του 2010!Χαίρομαι γιατί τα λέω πολυ καιρό τώρα, αλλά ολο τοστιέρες τα έλεγες. Επιτέλους ειδες το φως το αληθινό!!!
-
Όταν πρωτοδιάβασα το άρθρο σου πέρασε από το μυαλό μου ότι υπερβάλλεις. Η προηγούμενη εμπειρία μου από τεσλα δεν με είχε πείσει. Αλλά όσα γραφεις τα είδαμε με το γιο σήμερα. Θα το νοικιασω με την πρώτη ευκαιρία να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα.
Η εταιρία που γραφεις μου έκανε εντύπωση που μου απάντησε εντός 10 λεπτών με προσφορά στο mail μου.
Εντυπωσιακό.
Έλα Πέμπτη να τα πούμε ! -
Πραγματικά σήμερα προβληματίστηκα έντονα. Οχι γιατί με ενθουσίασε η ωμη ηλεκτρικη επιτάχυνση και η αθόρυβη λειτουργία. Αυτά είναι γνωστά όπως και τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης!
Αλλά γιατί κάποιοι δείχνουν ότι σέβονται τα λεφτά μου και τους δίνουν αξία παρέχοντας μου τεχνολογια και φουλ έξτρα εξοπλισμό και δη σε ένα αναβαθμισμένο ποιοτικα σύνολο και άλλοι συνέχεια μειώνουν ποιότητα, ανεβάζουν τιμές και μου πουλάνε τεχνολογια του 2010!Χαίρομαι γιατί τα λέω πολυ καιρό τώρα, αλλά ολο τοστιέρες τα έλεγες. Επιτέλους ειδες το φως το αληθινό!!!
Δεν αλλάζει το τοστιέρα. Ηλεκτρικές συσκευές είναι.
Αλλά ενίοτε και η τοστιέρα θα σου κάνει καλύτερη δουλειά από την ψησταριά …… -
Ανοίξανε και Σαββατο τις δοκιμές? Καλό αυτό να το ξερω, γιατι καθημερινές δύσκολο και καθημερινή θέλω να οδηγήσω ένα ειδικό αμάξι που Σάββατο είναι κλειστά.
-
Αλλά ενίοτε και η τοστιέρα θα σου κάνει καλύτερη δουλειά από την ψησταριά ……
Μόλις μου θύμισες κάποιον που πήγαμε για γύρο και τους έβαλε να τον κόψουν και να τον πατήσουν στην τοστιέρα για να ξεροψηθεί!
-
Ανοίξανε και Σαββατο τις δοκιμές? Καλό αυτό να το ξερω, γιατι καθημερινές δύσκολο και καθημερινή θέλω να οδηγήσω ένα ειδικό αμάξι που Σάββατο είναι κλειστά.
Ναι κλείνεις από το site !
Τόσο κόσμο σε αντιπροσωπεία είχα να δω από την Τογιότα.
Θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμί ! -
Με τοσο μικρη εγγυηση ice το φοβαμαι πολυ το εργαλειο...
-
Βασικά ακόμα και τα ηλεκτρικα των άλλων είναι για γέλια !!
Ε όχι δα. Υπάρχουν και καλύτερα, π.χ. i4 (https://www.autoexpress.co.uk/bmw/i4/357296/bmw-i4-vs-polestar-2-vs-tesla-model-3-2022-group-test-review). Απλά η Tesla έχει αχτύπητες τιμές και δίκτυο φόρτισης. Έχει όμως πολλά κακά (σε ποιότητα, υποστήριξη και interface π.χ.), σε σχέση με τους παλιούς κατασκευαστές.
ΥΓ: Να δω τώρα τον @fanis75 τι θα υποστηρίξει ανάμεσα σε i4 και Model 3. Θα νιώθει διχασμένος...
@monman2 said in Οδήγησα....:
Μόλις μου θύμισες κάποιον που πήγαμε για γύρο και τους έβαλε να τον κόψουν και να τον πατήσουν στην τοστιέρα για να ξεροψηθεί!
Και μετά ζήτησε να τπο κάψουν με το φλόγιστρο για να γίνει σωστό κάρβουνο; Εγώ θα τον έκοβα αυτόν από την παρέα...
-
Ρε συ, όλοι λέμε για την απίστευτη ποιότητα κι εσύ επιμένεις να γράφεις για κακή. Ενώ (κόβω το χέρι μου) ότι δεν έχεις μπαλαμουτιάσει πρόσφατο Tesla από κοντά.
-
Ρε συ, όλοι λέμε για την απίστευτη ποιότητα κι εσύ επιμένεις να γράφεις για κακή. Ενώ (κόβω το χέρι μου) ότι δεν έχεις μπαλαμουτιάσει πρόσφατο Tesla από κοντά.
Φίλε μου δεν κρίνω από τα πλαστικά την ποιότητα. Οι ιστορίες τρόμου για panels που πέφτουν και κυρίως για κατάρρευση μηχανικών μερών και ηλεκτρονικά συστήματα που "παγώνουν" είναι γνωστές τοις πάσι.
Οδήγησα....