-
@ilias-a said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Πόσες χιλιάδες diesel αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Αθήνα τα τελευταία 10 χρόνια;
Τα περισσοτερα 70-30 κατα προσεγγιση θα πω οτι ηταν η αναλογια με τα βενζινοκινητα, βαλε ομως στην εξισωση και τον αριθμο των συνεργειων.
Βλαβες ολα τα αυτοκινητα βγαζουν, τα diesel αρκετες παραπανω και πιο κοστοβορες, ποσα αυτοκινητα diesel 7+ ετων εχουν πανω τους το φιλτρο dpf αραγε?Τουλάχιστον τα δυο τα δικά μου το έχουν. Και όχι μόνο το έχουν αλλά είναι και σε πάρα πολύ καλη κατάσταση. Μέτρησα το dpf στο 208 στα 140κ και είχε 8% μπούκωμα. Θα ήθελα να δω κάποια έρευνα που να δείχνει πόσες περισσότερες βλάβες βγάζουν τα πετρέλαια.
-
Αν εμπιστευεσαι τα ματια σου, μια βολτα σε οποιαδηποτε εξουσιοδοτημενο αρκει.
-
Νομίζω πως στα diesel euro5 οι υλοποιήσεις της PSA και της Renault ήταν απροβληματιστες γενικά...
Στο euro6 και μετά έχασαν τη μπάλα όλοι...και φυσικά σταμάτησαν να εξελίσσουν βελτιώνουν μια τεχνολογία που οδεύε προς την κατάργηση.
-
Α, ναι. Πήγα χθες στον φίλο μου τον Φώτη που έχει συνεργείο και του είπε ο θείος του ο Μήτσος που είχε συνεργείο τρακτέρ στην Ελασσόνα ότι τα πετρέλαια χαλάνε. Αυτό ακριβώς είπες….
-
@kkostask said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Α, ναι. Πήγα χθες στον φίλο μου τον Φώτη που έχει συνεργείο και του είπε ο θείος του ο Μήτσος που είχε συνεργείο τρακτέρ στην Ελασσόνα ότι τα πετρέλαια χαλάνε. Αυτό ακριβώς είπες….
Αν τα ματια σου ειναι "ο Φώτης που έχει συνεργείο και του είπε ο θείος του ο Μήτσος που είχε συνεργείο τρακτέρ στην Ελασσόνα" δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
-
Αν τα ματια σου ειναι "ο Φώτης που έχει συνεργείο και του είπε ο θείος του ο Μήτσος που είχε συνεργείο τρακτέρ στην Ελασσόνα" δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
Το επιχείρημα σου είναι επιπέδου «ο μπάτσος είναι όργανο,το μπουζούκι ειλναι όργανο όποτε και ο μπάτσος είναι μπουζούκι». Αυτό θέλω να καταλάβεις. Και ναι, πήγα σε δυο συνεργεία φίλων τις τελευταίες μέρες. Στο ένα υπήρχαν 3 Μίνι. Άρα όλα τα Μίνι είναι για πέταμα, σωστά? Και στο άλλο που έφτιαχνε μόνο αυτόματα κιβώτια είχε μέσα πέντε vag. Άρα τα vag είναι όλα για πέταμα,σωστά?
-
αι στο άλλο που έφτιαχνε μόνο αυτόματα κιβώτια είχε μέσα πέντε vag. Άρα τα vag είναι όλα για πέταμα,σωστά?
Καλά, αυτό ειναι μεγάλη αλήθεια...γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!?!?!
-
Το επιχείρημα σου είναι επιπέδου «ο μπάτσος είναι όργανο,το μπουζούκι ειλναι όργανο όποτε και ο μπάτσος είναι μπουζούκι». Αυτό θέλω να καταλάβεις. Και ναι, πήγα σε δυο συνεργεία φίλων τις τελευταίες μέρες. Στο ένα υπήρχαν 3 Μίνι. Άρα όλα τα Μίνι είναι για πέταμα, σωστά? Και στο άλλο που έφτιαχνε μόνο αυτόματα κιβώτια είχε μέσα πέντε vag. Άρα τα vag είναι όλα για πέταμα,σωστά?
Μακρυγορουμε χωρις λογο και αιτια, μιλησα ξεκαθαρα για εξουσιοδοτημενα συνεργεια για να κανεις συγκριση βλαβων κινητηρα και των περιφεριακων τους σε πετρελαιοκινητα με βενζινοκινητα της ιδιας εταιριας εσυ ο ιδιος, αυτη ειναι η αρχικη διαφωνια σου και οχι το ντατσουν με το οπελ ή το μινι με το τρακτερ στο συνεργειο του ταδε με ολο το συγγενολοι που εβαλες εσυ στην κουβεντα, τις λοιπες αηδιες τις αφηνω στην ακρη.
-
Εγώ στο περιβάλλον μου έχω έναν μόνο που έχει βάλει υγραέριο σε μικρό Ιαπωνικό. Το έβαλε σε εξουσιοδοτημένο και ήταν με εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Το 1ο χρόνο ήταν όλα εντάξει στο αυτοκίνητο.
Από το δεύτερο χρόνο για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει είναι συνέχεια με ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρο στο χέρι και πάντα κάτι γεμίζει. Μία φορά ξέμεινε από νερό και του έμεινε. Φταίει, λέει, το σύστημα του υγραερίου. Το συνεργείο απλά συμπάσχει.Παραπάνω πληροφορίες δεν μου έδωσε γιατί θέλει να το πουλήσει και να κρατήσει κρυφά τα προβλήματα. Κλασσικός ιδιώτης πωλητής.
-
@storm said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Εγώ στο περιβάλλον μου έχω έναν μόνο που έχει βάλει υγραέριο σε μικρό Ιαπωνικό. Το έβαλε σε εξουσιοδοτημένο και ήταν με εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Το 1ο χρόνο ήταν όλα εντάξει στο αυτοκίνητο.
Από το δεύτερο χρόνο για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει είναι συνέχεια με ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρο στο χέρι και πάντα κάτι γεμίζει. Μία φορά ξέμεινε από νερό και του έμεινε. Φταίει, λέει, το σύστημα του υγραερίου. Το συνεργείο απλά συμπάσχει.Παραπάνω πληροφορίες δεν μου έδωσε γιατί θέλει να το πουλήσει και να κρατήσει κρυφά τα προβλήματα. Κλασσικός ιδιώτης πωλητής.
Μπουκάλι νερό; Τι να πω; το μόνο που μου έρχεται στο νου, είναι το ψυκτικό υγρό του κινητήρα που χρησιμοποιεί το σύστημα υγραερίου. Για νερό δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.
-
αεριο εχω στο τζιβι
καπου 70-80k
απολυτως κανενα προβλημα
ποτες
κοστος στην αντλια τελικα καπου σαραντατακατω μειον
brc
αν και βασικο το εχω για αυξηση range, οτες δεν ξερεις ποσα θα μεινεις στο βουνο.... -
Πετρελαιοκίνητα υπάρχουν αρκετά στην οικογένεια αλλα είναι Euro 4-5 , το μόνο που εχει πρόβλημα είναι το corsa cdti του 2005 , έσβησε στα διόδια όταν φεύγαμε απο την Αγρότικα και μας κόρναραν οι ανυπόμονοι αλλα στην 10η μιζιά πήρε όλα καλά , του το συγχωρώ γιατί εχει περάσει εδώ και κάποια χρόνια τα 400000 χλμ! Κάτι με την τρόμπα που φέρνει πετρέλαιο απο το ντεπόζιτο μάλλον ,,, θα το λύσουμε ...
Απο την άλλη τα εκ μετατροπής υγραεριοκίνητα ανέστησαν επαγγέλματα που είχαν σχεδόν εκλείψει και στα σκραπατζίδικα τις μηχανές απο κάποια μοντέλα τις κρατάνε ακόμα και μπιέλα να εχει κτυπήσει ... το καλό κεφαλάρι μετράει και θα φύγει σίγουρα!
-
Όσες βλάβες βγάλει ένα κακομεταχειρισμένο βενζινοκίνητο θα βγάλει και το κακομεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο. Όσες βλάβες βγάλει ένα καλομεταχειρισμένο βενζινοκίνητο θα βγάλει και το καλομεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο.
Αυτά
-
Αυτό ακριβώς το παραπάνω.
Να ξέρετε τι συγκρίνετε.
Ένα καταλυτικό ατμοσφαιρικό βενζινοκινητο με καδενα σε χαμηλής/μέτριας ιπποδύναμης μοτέρ, με λογική χρήση τακτικό σερβις και καλό καύσιμο, σε σύγκριση με ένα πετρέλαιο με τούρμπο ιντερκουλερ αντλία υψηλής πίεσης σε ντιρεκτ ιντζεκσιον μπεκ με dpf και adblue που βάζει το φθηνότερο πετρέλαιο και πηγαίνει μέχρι το Μάρκετ και τη δουλειά;Ή ένα βενζινοκινητο με ιμάντα σε μέτριας/υψηλής ιπποδύναμης μοτέρ, με με τούρμπο αντλία υψηλής πίεσης σε ντιρεκτ ιντζεκσιον μπεκ με gpf και start/stop και μπαταρία που κάνει σέρβις στον Τάκη;
Δεν είναι τόσο απλή η σύγκριση συνολικά, αλλά μπορεί να γίνει όταν συγκρίνεις παρόμοιες τεχνολογίες και χρήσεις...
-
Συμφωνώ και τα καλλίτερα πετρελαιοκίνητα ήταν τα euro4 που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην επαρχία .
Εαν το δικαιολογούσε ο τόπος κατοικίας μόνο τέτοιο θα είχα.Οι καλλίτερες βενζίνες ήταν αυτές που βγήκαν και αγοράστηκαν την εποχή "χωρίς τεκμήριο" έπαιρνες ενα τρίλιτρο 6κύλινδρο BMW και είχες απο 220-270 άλογα (ανάλογα το μοντέλο) χωρίς να πας σε Μ σειρά χωρίς τουρμπίνες και άλλα που χαλάνε...ωραία χρόνια 450€ ΤΚ τα 3000 κυβικά και 0,70 € το λίτρο η βενζίνα
-
απο οσα εχουν περασει απο τον γατο, καμμια 100νταδα
τα πετρελαια εχουν φτηνη χρηση αλλα ειναι τρατες και με ακριβα σερβις που αν δεν τα κανεις βγαζουν τεραστια ζημια
οι βενζινες που εχουν οι σχιστοματες και καποιοι ιταλοι γενικα δεν εχουν θεματα... αλλα οταν παμε σε γερμανοι και ειδικα γαλλοι, θα φτυσεις το γαλα που βυζαξες και ειπες παρλεβου....
οποτε εαν σχιστοματης, βενζινα, εαν πετρελαιο γιουροπ
εξαιρουνται απο καθε κατηγορια οι γαλλοιηλεκτρικα και λοιπα ακομη ιδεαν δεν εχω, υποθετω ειναι σαν τα φορητα, για 2-3 χρονια μια χαρα, μετα ζηλευεις τον συναδελφο που πηρε καινουργιο....
-
Να ρωτήσω κάτι, αλλά χωρίς να με πάρετε στο κυνήγι... Έχετε ακούσει για τοποθέτηση υγραερίου άνευ ΦΠΑ; Υπάρχει κάποιο ζήτημα αργότερα (ελεγκτικός μηχανισμός πχ). Γιατί ένας το υπονόησε και να πω την αλήθεια το σκέφτομαι... Δεν είναι και λίγα 200 ευρώ...
-
ΑΑΔΕ likes this.
-
@sette said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
Να ρωτήσω κάτι, αλλά χωρίς να με πάρετε στο κυνήγι... Έχετε ακούσει για τοποθέτηση υγραερίου άνευ ΦΠΑ; Υπάρχει κάποιο ζήτημα αργότερα (ελεγκτικός μηχανισμός πχ). Γιατί ένας το υπονόησε και να πω την αλήθεια το σκέφτομαι... Δεν είναι και λίγα 200 ευρώ...
και εγγύηση ; αλλα τι λεω ο τρελός πια εγγύηση...
μόνο που θέλει να σου περάσει στον duratec αέριο -
@monman2 said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
@sette said in Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;:
και εγγύηση ; αλλα τι λεω ο τρελός πια εγγύηση...
μόνο που θέλει να σου περάσει στον duratec αέριοΔεν 'θέλει να μου περάσει', εγώ ρώτησα και μου πρότειναν 2 διαφορετικοί, συστήματα με obd. Ότι το Mondeo έχει ευπάθειες, το γνωρίζω. Δεν νομίζω να είναι κάποια διαγαλαξιακή υπερτεχνολογια που να μην υπάρχει σύστημα υγραερίου να του ταιριάζει. Άλλωστε γι'αυτό πάω σε ακριβές λύσεις (obd) και όχι σε φτηνές. Για να μη πάρω το αμάξι στο χέρι.
Τοποθέτηση LPG, αλλαγή με άλλο μτχ ή κάτι άλλο;