Εκλεισα 2,5χρονια με το Puma μου και 37500χλμ
Η VARTA εργοστασιακή μπαταρία μου τα έπαιξε και κλάταρε (την φορτισα και την ξαναφόρτισα και δεν κρατάει φορτιση πάνω από μια μέρα και πέφτει μετά στα 9-10 volt)
Προφανώς είχε πρόβλημα και ήταν ελατωματική γιατι δεν κρατάνε τόσο λίγο οι μπαταρίες πόσο μάλλον οι εργοστασιακές που βγάζουν 5-6 χρόνια όχι 2,5
Είχε 2 χρόνια εγγύηση οπότε είναι εκτός εγγυησης.
Ομως για να λέμε και τα καλά. Πήγα στο συνεργείο και καλη θέληση της FORD δέχθηκε να μου καλύψει το ογδοντακάτι % και να πληρώσω μόνο 33 ευρώ για ολοκαίνουργια μπαταρία εργοστασιακή VARTA. Υπόψιν ότι οι start & stop είναι πολύ ακριβές και αυτές με εργοστασιακά sn είναι ακόμα πιο ακριβές γιατι κατασκευάζονται με υψηλότερες προδιαγραφές. υπολογίζω σε αντιπροσωπία για αλλαγή και ελεγχο καλής λειτουργίας θα πήγαινε κανα 270ρι εύρω. Αν την έβαζα μόνος μου και έπαιρνα μία μη εργοστασιακή start&stop VARTA πάλι θα μου πήγαινε γύρω στα 120-130. (υποτίθεται αυτές κρατάνε γυρω στα 3 χρόνια).
Δεν βάζω πιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου το έκανε γιατι δεν θέλουν οι ίδιοι αλλιώς θα τους διαφήμιζα. (μαλλον δεν θέλουν να πάνε πολλοί εκτός εγγύηση για το ίδιο θέμα.)
Εγώ να πω ότι όταν σου φερονται έτσι είναι ένας λόγος να είσαι πιστός στην μάρκα. Σε άλλη εταιρεία ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο.
ΥΓ Δεν είμαι πολύ γνώστης των μπαταριων οπότε συγχωρεστε αν τα παραπάνω είναι μη ακριβή και διωρθώστε αν γνωρίζετε καλύτερα από τον γράφων. Εγω πιο πολύ ήθελα να γράψω για την καλή συμπεριφορά μιας εταιρείας σε πελάτη ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ενω δεν ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι.
ΥΓ2 Να πω εδώ ότι ούτε φωναξα, ούτε εβρισα ούτε κλάφτηκα στους ανθώπους. Απλά πήρα ένα τηλ στον τεχνικό συμβουλο του εξουσιοδοτημένου να ρωτήσω πόσο έχει καινούργια και να πω την απογοήτευση που ένιωσα όταν είδα στα 2,5 χρόνια την μπαταρία να μας αφήνει χρόνους εκτός εγγύησης. Και από μόνοι τους οι άνθρωποι είπαν θα κάνουμε ότι μπορούμε καλή τι θέληση να κάνουμε αίτημα στα κεντρικά της Ford να βγάλει ποσοστό να σας καλύψει ένα μέρος αφού είναι εκτός εγγυησης. Δεν ηξεραν πόσο θα γλίτωνα αλλα το προσπάθησαν και τελικά πληρώνω ελάχιστο ποσό