-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Αν έχεις σημάδια στο πάνω μέρος του λέμε
Βάλε κάνα κόμα, να καταλαίνω!!
Δεν έχω σημάδια όχι.
-
- Κατεβαίνοντας 2 μερες τώρα από τον περιφερειακό Γαλατσιου προς Ευελπίδων και ενώ έχω βάλει και Β για να κρατάει και να μην επιβαρύνω τόσο τα φρένα, όταν φτάνω πάνω απο το αλσακι και σταματάω στο στοπ μυρίζει καμμενο. Όπως όταν μυρίζει ο συμπλέκτης.
Παίζει ρόλο ότι είχα το auto hold ενεργοποιημένο επειδή πριν (και μετά) έχει φανάρια ;
Εάν το auto hold εφάρμοσε την τελευταία πίεση των φρένων που είχες στην απότομη κατηφόρα τότε μάλλον τα πίεσε πολύ στο φανάρι και ήταν ζεστές οι δισκοπλακες.
- Κατεβαίνοντας 2 μερες τώρα από τον περιφερειακό Γαλατσιου προς Ευελπίδων και ενώ έχω βάλει και Β για να κρατάει και να μην επιβαρύνω τόσο τα φρένα, όταν φτάνω πάνω απο το αλσακι και σταματάω στο στοπ μυρίζει καμμενο. Όπως όταν μυρίζει ο συμπλέκτης.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
-
Δεν έχω σημάδια όχι.
Α ωραία.. να ξέρω με τι θα τις αλλαξω τότε...
-
Δεν έχω σημάδια όχι.
Καλά μην είσαι και σίγουρος.....
Μπορεί και στα λάστιχα από τις πόρτες εσύ να πήρες τα μάπα και ο Φάνης τα καλά!! -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Δεν έχω σημάδια όχι.
Καλά μην είσαι και σίγουρος.....
Μπορεί και στα λάστιχα από τις πόρτες εσύ να πήρες τα μάπα και ο Φάνης τα καλά!!Ε ναι τον Φανη τον προσεχουν γιατι γραφει καλά λόγια!
-
Καλησπέρα!
Έχω ακούσει ότι τα υβριδικά σε σχέση με τα θερμικά έχουν πιο απλό & πιο οικονομικό σέρβις. Ισχύει;
Επίσης η αλλαγή των μπαταριών σε yaris cross, πόσο στοιχίζει;
Ευχαριστώ!
-
@bill971 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα!
Έχω ακούσει ότι τα υβριδικά σε σχέση με τα θερμικά έχουν πιο απλό & πιο οικονομικό σέρβις. Ισχύει;
Ευχαριστώ!
Το σέρβις ίσως είναι ελάχιστα φθηνότερο σε σχέση με το συμβατικό, τώρα για την μπαταρία ζητάς να σου πούμε πόσο θα στοιχίζει το έτος 2035 που θα βγει εκτός εγγύησης; Αν μπορούσαμε να μαντέψουμε την αξία ενός προϊόντος, μετά από ένα έτος, όχι το 2035 θα είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@bill971 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ!
Το σέρβις ίσως είναι ελάχιστα φθηνότερο σε σχέση με το συμβατικό, τώρα για την μπαταρία ζητάς να σου πούμε πόσο θα στοιχίζει το έτος 2035 που θα βγει εκτός εγγύησης; Αν μπορούσαμε να μαντέψουμε την αξία ενός προϊόντος, μετά από ένα έτος, όχι το 2035 θα είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι.
Σε site στο εξωτερικό έχει αρχίσει να εμφανίζεται αυτή η ανάγκη , αλλαγή μπαταρίας.Παντως δεν είναι τόσο εύκολο και φθηνό όσο ακούγεται.Δεν αλλάζεις μόνο μπαταρία αλλά και κάποια άλλα εξαρτήματα.Επισης όσοι πήγαν σε φθηνές λύσεις εκτός αντιπροσωπείας, έχουν σύντομα προβλήματα.Και μιλαμε για εγγύηση πολύ περιορισμένης διάρκειας, ακόμα και από την Toyota
-
Επειδη ρώτησε πρόφατα την Toyota γνωστός με yaris υβριδικό παλαιότερης γενιάς. Κόστος καινούργιας μπαταρίας 2.400€ ολοστρόγγυλα!
Εναλλακτικά στέλνουν μπαταρία και inverter για επισκευη στο εξωτερικό. Κόστος άγνωστο. Διάρκεια επισκευής άγνωστη. Και στα βάζουν πίσω, αλλά χωρίς εγγύηση.
Διαλέγεις και παίρνεις. Απ' τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Ή το πουλάς στην 8-ετία όσο προλαβαίνεις και ησυχάζεις
-
Σοβαρά τώρα, σε λίγο όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν μπαταρίες κίνησης, ηλεκτρομοτέρ και συναφή και εσείς συζητάτε αν η μπαταρία του yaris cross των 0,7kwh θα έχει πρόβλημα; Όλες οι σύγχρονες μεταδόσεις καλώς ή κακώς ηλεκτροποιημένες είναι.
-
Το κόστος της μπαταρίας εάν σήμερα είναι 2.400 θα το έχεις αποσβέσει σε 2 χρόνια εφόσον κάνεις χλμ εντός πόλης. Εάν χρειαστεί αλλαγή μετά τα 11 χρόνια που λήγει η εγγύηση το κόστος της λόγω εξέλιξης των μπαταριών θα είναι υποπολλαπλάσιο και αμελητέο. Οπότε εάν σκέφτεσαι υβριδικό μην έχεις δεύτερες σκέψεις προχώρησε και άσε τους λοιπούς να κινούνται με 9λ. εντός πόλης, ενώ εσύ θα εξοικονομείς 6λ. ανά 100 χλμ
-
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Το κόστος της μπαταρίας εάν σήμερα είναι 2.400 θα το έχεις αποσβέσει σε 2 χρόνια εφόσον κάνεις χλμ εντός πόλης. Εάν χρειαστεί αλλαγή μετά τα 11 χρόνια που λήγει η εγγύηση το κόστος της λόγω εξέλιξης των μπαταριών θα είναι υποπολλαπλάσιο και αμελητέο. Οπότε εάν σκέφτεσαι υβριδικό μην έχεις δεύτερες σκέψεις προχώρησε και άσε τους λοιπούς να κινούνται με 9λ. εντός πόλης, ενώ εσύ θα εξοικονομείς 6λ. ανά 100 χλμ
θέλω να δω ποίοι θα είναι έτοιμοι με 3κ (σε λίγο τόσο θα κοστίζει) να τα δώσουν.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
θέλω να δω ποίοι θα είναι έτοιμοι με 3κ (σε λίγο τόσο θα κοστίζει) να τα δώσουν.
Ο γνωστός με το Yaris δαγκώθηκε όταν άκουσε την τιμή. Δε δίνεις εύκολα 3k σε αυτοκίνητο 10ετίας. Πόσο θα το κρατήσεις ακόμα και πόσο θα πουλιέται μετά. Και παίζει και η αβεβαιότητα του inverter.
Η κρατάς το αυτοκίνητο με την ίδια μπαταρία κι όσο αντέξει, ή το πουλάς λίγο νωρίτερα.
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Μπορεί την διαφορά των λίτρων βενζίνης που κερδίζουν να τα βάζουν σε κουμπαρα...
-
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδη ρώτησε πρόφατα την Toyota γνωστός με yaris υβριδικό παλαιότερης γενιάς. Κόστος καινούργιας μπαταρίας 2.400€ ολοστρόγγυλα!
Εναλλακτικά στέλνουν μπαταρία και inverter για επισκευη στο εξωτερικό. Κόστος άγνωστο. Διάρκεια επισκευής άγνωστη. Και στα βάζουν πίσω, αλλά χωρίς εγγύηση.
Διαλέγεις και παίρνεις. Απ' τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Ή το πουλάς στην 8-ετία όσο προλαβαίνεις και ησυχάζεις
Το ποσό όντως είναι μεγάλο σε περίπτωση που χρειαστεί και ιδίως για αμάξι 10ετιας.
Πόσα χλμ έχει κάνει μέχρι τώρα;
Λογικά έχει κάνει οικονομία λόγω κατανάλωσης.Από την άλλη, 1.5 Χιλ χρειάζεται ένα dsg χωρίς οικονομία στην χρήση...
-
Το ποσό όντως είναι μεγάλο σε περίπτωση που χρειαστεί και ιδίως για αμάξι 10ετιας.
Λογικά έχει κάνει οικονομία λόγω κατανάλωσης.Από την άλλη, 1.5 Χιλ χρειάζεται ένα dsg χωρίς οικονομία στην χρήση...
Δε ρώτησα χιλ.
Το θέμα του dsg είναι άσχετο. Το αν και πότε θα χαλάσει είναι άγνωστο. Μπορεί σε 1 χρόνο, μπορεί ποτέ.Όποιος το φοβάται παίρνει χειροκίνητο που δε χαλάει. -
Aν είχε ένα βενζινοκίνητο δεκαετίας θα πλήρωνε -στις περισσότερες των περιπτώσεων- λόγω Co2 γύρω στα 150-180 ευρώ τέλη κυκλοφορίας/έτος.
Άρα έχει γλιτώσει 1500-1800 ευρώ στη 10ετία,χωρίς να υπολογίσουμε πόσο γλύτωσε από την κατανάλωση βενζίνης αυτά τα χρόνια. -
Δε ρώτησα χιλ.
Το θέμα του dsg είναι άσχετο. Το αν και πότε θα χαλάσει είναι άγνωστο. Μπορεί σε 1 χρόνο, μπορεί ποτέ.Όποιος το φοβάται παίρνει χειροκίνητο που δε χαλάει.Δεν είναι άσχετο, πιθανότητες να χαλάσει το ένα , πιθανότητες και το άλλο..
-
Ολοι σωστα μιλατε σαφως και εξοικονομεις χρημματα σε σχεση με ενα συμβατικο αλλα νομιζω τα παιδια λενε πως εκεινη την στιγμη που θα πρεπεις να αλλαξεις μπαταρια τα 2500 θα ειναι πολλα .Δεν θα σκεφτεις πως ολα τα χρονια εκανες οικονομια .Εκτος και αν οπως λεει παραπανω ο φιλτατος εχεις κουμπαρα και καθε χρονο κανεις απολογισμο και τα βαζεις στην ακρη
Toyota Yaris Cross