-
Είμαι κουρασμένος. Ότι λέει ο drive m απλα δεν ισχύει. Όσο για τα σχόλια περί οικολογίας, δεν έχει καταλάβει τι και πώς.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γυρω στο 6 καταναλωση εχουν πολλα 1200-1400αρια 10-15 ετων στην πολη. Εκτος ουτε το υβριδικο εχει τετοιες καταναλωσεις και παιζει η διαφορα να ειναι ουτε 2 λιτρα.
1ον. Δεν έχετε οδηγήσει ποτέ υβριδικό, άρα αυτό που πιθανώς φαντάζεστε, απλά δεν ισχύει. Δε θα δώσω νούμερα, έχουν χιλιοειπωθει.
2ον. Σημαντική λεπτομέρεια. Για να δώσει ένα 15ετιας, καταναλώσεις γύρω στο 6 όπως λες, πρέπει να έχει 60 εως 80 άλογα. Καμία σχέση με τις τωρινές ιπποδυναμεις των υβριδικών. Ας μην θίξουμε θέματα ασφαλείας, ρύπων...
3ον. Εστιάζετε συνεχώς στην οικονομία (και εγώ αυτό το λάθος έκανα πριν αγοράσω). Άλλο είναι το βασικό ατού ενός υβριδικού (+ηλεκτρικού). Και είναι η ευκολία οδήγησης.Περιεγραψε μας ποια ειναι αυτη η τοσο φοβερη ευκολια που εχει ενα υβριδικο σε σχεση μ'ενα μη υβριδικο 15ετιας, ιδιως αν μιλαμε για αυτοματα και τα δυο, γιατι ειλικρινα το πιο κουραστικο μεσα στην πολη ειναι το να'σαι στο μποτιλιαρισμα με τις ωρες κι αυτο δεν αλλαζει ουτε με υβριδικο ουτε με μεταλλαγμενο, κατ'εμε τουλαχιστον.
Οσο για τα αλογα που λες, 1.2 agila b του με 86 αλογα και 0-100 σε 11 δευτερα (ελαχιστα περισσοτερο δηλαδη απο το υβριδικο yaris που εχει και 30 αλογα παραπανω) καιει απο 5.7 εως 6.5 εντος πολης, παντα και με μποτιλιαρισματα.
Εγω λοιπον ναι στην οικονομια εστιαζω γιατι με κουραζουν πολλα πραγματα περισσοτερο σε σχεση με το να οδηγαω οποτε αυτο δεν μου'ναι προβλημα. Κι επισης για τα κουβαδακια πολης που μιλαμε αυτο ειναι το βασικο, δεν εχουν να προσφερουν και τιποτ'αλλο αλλωστε. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νομίζω ότι διαφωνούσα με τον driver παλιότερα για το πόσο καλύτερα είναι σήμερα τα αυτοκίνητα...
Στο θέμα κατανάλωσης έχει κάποιο δίκιο. Έχω γράψει ότι το 1.2λτ φιατ μπράβο μου ανεξαρτητης πίσω ανάρτησης, που αγοράστηκε καινούριο 10 χιλιάρικα και κάτι ψιλά το 2000 στο τέλος του μοντέλου, "ανταγωνιστικο" τότε του γκολφ και "αντίστοιχο" των άλφα και 306-307 σε κατηγορία, με άπλετο χώρο, έκαιγε μετρημένα 5.8λτ σαν μέση κατανάλωση. Παρακάτω ταξίδι, 6μιση στη πόλη...Αλλά τώρα τα αυτοκίνητα τουρμπισαν κ πήραν 50% πάνω ιπποδύναμη και βαρυναν και έχουν 500 συστήματα ασφαλείας και μπλιμπλικια αντί για τον ένα αερόσακο και ερκοντίσιο του τότε Φιατ. Και καίνε το ίδιο
Δεν υπαρχει κανενα τουρμπατο με 50% πανω ιπποδυναμη και καταναλωση εστω εφαμιλλη ενος ατμοσφαιρικου με οχι τη μιση ιπποδυναμη αλλα εστω 30% λιγοτερη. Και ιδιως για τα υβριδικα που μιλαμε εδω, ουτε επιδοσεις εχουν ουτε τιποτα, ταφοι ειναι με καλη καταναλωση. Κι εγω ειμαι οκ μ'αυτο γιατι ο σκοπος τους η οικονομια ειναι, οχι η απολαυση, απλα και παλι δεν θεωρω οτι η αποσβεση αξιζει, αν εχεις ενα καλοδιατηρημενο αμαξι πολης 10-15 ετων.
Καλυτερα να περιμενεις 5-10 χρονια ακομα, αναλογα και την οικονομικη σου κατασταση, και να πας απευθειας σε ηλεκτρικο. Εκτος κι αν επειγεσαι αμεσα ν'αλλαξεις αυτοκινητο οποτε εκει οκ να το δεχτω, αφου ακομα τα ηλεκτρικα ακομα και πολης ειναι πανακριβα. -
Δεν ισχύει ότι ένα 15 ετιας μη υβριδικό με 85 + αλογα γράφει 6,5 λίτρα με μποτιλιάρισμα. Απλά δεν ισχύει. Έχουμε οδηγήσει δεκάδες οχήματα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Παραποιεις την πραγματικότητα με αυτά που γράφεις ρε συΌσο για την απόσβεση του κόστους προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι γράφεις, διότι δεν υπολογίζεις υπολειμματική αξια. Ανά πάσα στιγμή το πουλάς και λαμβάνεις πίσω μια αξία.
Τώρα πως και ξαφνικά προτείνεις ηλεκτρικό; οδηγήσεις και σου άρεσε; ως τώρα τα υπονόμευες!
-
Το μόνο πιθανό για αμάξι 15ετιας, είναι να καίει 5.5 με 6 λίτρα... λάδι σε ετήσια βάση, σε συνθήκες πόλης.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ισχύει ότι ένα 15 ετιας μη υβριδικό με 85 + αλογα γράφει 6,5 λίτρα με μποτιλιάρισμα. Απλά δεν ισχύει. Έχουμε οδηγήσει δεκάδες οχήματα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Παραποιεις την πραγματικότητα με αυτά που γράφεις ρε συΌσο για την απόσβεση του κόστους προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι γράφεις, διότι δεν υπολογίζεις υπολειμματική αξια. Ανά πάσα στιγμή το πουλάς και λαμβάνεις πίσω μια αξία.
Τώρα πως και ξαφνικά προτείνεις ηλεκτρικό; οδηγήσεις και σου άρεσε; ως τώρα τα υπονόμευες!
Μια χαρα βλεπεις την καταναλωση που γραφω σε συνθηκες πολης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κι αλλα παρομοια. Σιγα μην καιει ενα 1200αρι 8 κι 9 λιτρα που γραφετε ορισμενοι. 10-11 καιει το διλιτρο μου εντος πολης.
Επισης δεν προτεινω τιποτα, απλα σε καμια δεκαετια και τα υβριδικα πληρως ξεπερασμενα θα'ναι οποτε αν καποιος δεν καιγεται να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη στιγμη ας κανει μια και καλη μια πληρη μεταβαση σε καμια δεκαετια που ελπιζω να εχει ωριμασει η τεχνολογια στα ηλεκτρικα.
Και ναι η αξια μεταπωλησης σιγουρα ισχυει αλλα για καποιον που θελει να κρατησει το αμαξι του 10+ χρονια η μεταπωληση ετσι κι αλλιως της πλακας θα'ναι αναλογικα, για αμαξια της σειρας μιλαμε οχι για f40.
Tωρα για τον αλλο που λεει για 5-6 λιτρα λαδι για αμαξια δεκαετιας, ή ειναι 20 χρονων και νομιζει οτι τα αμαξια μετα την 3ετια αυτοκαταστρεφονται ή δεν ξερει να συντηρει ενα αμαξι οπως πρεπει. Γιατι αυτοκινητα δεκαετιας με σωστη συντηρηση ειναι μια χαρα αξιοπιστα για αλλο τοσο κι αν δεν ειναι (βλεπε κατι λαδιερες toyota ή vag) τοτε ειχαν κατασκευαστικα θεματα εξ'αρχης. -
70 χλμ καθημερινα με το ντιζελ ντουστ με τα γνωστα μποτιλιαρισματα σε ΑΟ και ΕΟ. Μια στις 15 γεμιζω Αvio. Δεν εχει κανει τσικ λεμε. Σιγα μην καταστραφω οικονομικα βγαζοντας ενα τετοιο επικερδες εργαλειο απο την κυκλοφορια. Τα χρηματα που εξοικονομω πανε σε αλλα ανελαστικα εξοδα.
Αγορα το 14 με δωρο αποσυρση στα 15 χιλιαρικα. Σιγα μη σκασω ενα σκασμο γιουρα για να παρω ηλεκτρικο στα 40+ ή υβριδικο στα 30+ για λογους οικονομιας
. -
Μια χαρα βλεπεις την καταναλωση που γραφω σε συνθηκες πολης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κι αλλα παρομοια. Σιγα μην καιει ενα 1200αρι 8 κι 9 λιτρα
Σε μικρό ελαφρύ αυτοκίνητο 6-7 λίτρα, το κακό γίνεται το καλοκαίρι οταν βάζεις AC τότε ανεβαίνει ακόμα και τα μικρά μοτερ αγκομαχούν , υβριδικά ή ντίζελ δεν καταλαβαίνουν τίποτα .
Επισης δεν προτεινω τιποτα, απλα σε καμια δεκαετια και τα υβριδικα πληρως ξεπερασμενα θα'ναι
Με τα σχετικά λίγα χλμ που κάνω σε μια δεκαετία θα εχω εξοικονομήσει γύρω στα 8000 € σε καύσιμα θα τα εχω κάνει με ενα ασφαλές αυτοκίνητο και θα πάρω και ενα 10αρικο στην μεταπώληση

οποτε αν καποιος δεν καιγεται να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη στιγμη ας κανει μια και καλη μια πληρη μεταβαση σε καμια δεκαετια
να κρατήσω αλλα δεκα χρόνια το ήδη δεκαετίας:

-
Γυρω στο 6 καταναλωση εχουν πολλα 1200-1400αρια 10-15 ετων στην πολη. Εκτος ουτε το υβριδικο εχει τετοιες καταναλωσεις και παιζει η διαφορα να ειναι ουτε 2 λιτρα.
Εμένα πάντως το ταπεινό Fiat Panda 15 ετών όταν το είχα, 7.2 είχα Μ.Ο μέσα στην πόλη (μόνο για πόλη το είχα). Και μιλάμε για αυτοκίνητο ελαφρύ και οικονομικό.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμένα πάντως το ταπεινό Fiat Panda 15 ετών όταν το είχα, 7.2 είχα Μ.Ο μέσα στην πόλη (μόνο για πόλη το είχα). Και μιλάμε για αυτοκίνητο ελαφρύ και οικονομικό.
Και πόσα άλογα είχε;
Πάντως ο παλιός 1,2 της fiat ήταν υπέροχο μοτέρ. 10,5 κιλά ροπής στις 2500 Σαλ. Σε αμάξωμα 800 κιλών. Άψογος συνδιασμός
-
Θα σας τα πει κι ο @criuser αλλα για οικονομικό παλιό αυτοκίνητο πόλης...

Αν είναι να λέμε ότι τα παλιά είχαν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, ε να ξηλώσουμε τις μοκέτες και να τσουλαμε με τα πόδια.
-
https://autodata24.com/citroen/c3/c3-mk-i/14-i-16v-90-hp/details
Fuel consumption (economy) - urban 7.6 Liters/100 km
Και με βάρος στα 1000 κιλά.
Ο ίδιος ο κατασκευαστής το αναφέρει με πρωτόκολλο μέτρησης το NEDC. Το οποίο δεν είναι ρεαλιστικό διότι είναι εργαστηριακό και για συγκεκριμένα χιλιόμετρα με συγκεκριμένο τρόπο κίνησης, χωρίς πολύ μποτιλιάρισμα.
Στο WLTP που είναι ρεαλιστικότερο, θα έγραφε άνω των 8-8,5λ/100 χλμ
Στην Ελλάδα σε πραγματικές συνθήκες είσαι σίγουρα πάνω από 8 λίτρα στα όρια των 9 με χρήση κλιματισμου, μεγάλες υψομετρικές διάφορες κτλ. Όπου στην πράξη τα yaris hybrid είναι 3,5 και τα mild hybrid στα 5,5 λίτρα/100 χλμ.
Συνεπώς η διαφορά με ένα full hybrid είναι άνω των 10€ ανά 100 χλμ κίνησης σε πόλη. Έαν μάλιστα πέσεις και σε μποτιλιάρισμα τα υβριδικά γράφουν και κάτω από 3 λίτρα/100 χλμ, τα mild hybrid γύρω στα 6,5 λ/100 χλμ, ενώ το παλαιότερο αυτοκίνητο 15 ετιας, περνάει τα 10λ/100χλμ. Οπότε η διαφορά με το full hybrid φτάνει τα +26€/100 χλμ !!!!!!
Στα 100Κ χλμ χοντρικά είσαι στα +10Κ € σε κόστος μετακίνησης, χωρίς να υπολογίζουμε την υπολειμματική αξια των δύο οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας και τις λοιπές αβαρίες του παλαιότερου που είναι στο πρόγραμμα να συμβούν. Εφόσον βρεις και ανταλλακτικά!!!!
Και όλα αυτά σε ένα σκάφος παλαιό, με φθορές, με προηγούμενης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας και προβλέψεις για τους επιβαίνοντες!
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα σας τα πει κι ο @criuser αλλα για οικονομικό παλιό αυτοκίνητο πόλης...
Αν είναι να λέμε ότι τα παλιά είχαν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, ε να ξηλώσουμε τις μοκέτες και να τσουλαμε με τα πόδια.
2CV
οι 4Τ σε ενα παλιό τεστ το μέτρησαν στα 10 λίτρα σχεδόν
το sprintmonitor το εχει στα 7 που τώρα πια είναι αυτοκίνητα βόλτας τις Κυριακές
7 λίτρα βόλτα χωρίς κίνηση για 30 άλογα !
#paliagiapetama
#monohybrid -
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μια χαρα βλεπεις την καταναλωση που γραφω σε συνθηκες πολης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κι αλλα παρομοια. Σιγα μην καιει ενα 1200αρι 8 κι 9 λιτρα
Σε μικρό ελαφρύ αυτοκίνητο 6-7 λίτρα, το κακό γίνεται το καλοκαίρι οταν βάζεις AC τότε ανεβαίνει ακόμα και τα μικρά μοτερ αγκομαχούν , υβριδικά ή ντίζελ δεν καταλαβαίνουν τίποτα .
Επισης δεν προτεινω τιποτα, απλα σε καμια δεκαετια και τα υβριδικα πληρως ξεπερασμενα θα'ναι
Με τα σχετικά λίγα χλμ που κάνω σε μια δεκαετία θα εχω εξοικονομήσει γύρω στα 8000 € σε καύσιμα θα τα εχω κάνει με ενα ασφαλές αυτοκίνητο και θα πάρω και ενα 10αρικο στην μεταπώληση

οποτε αν καποιος δεν καιγεται να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη στιγμη ας κανει μια και καλη μια πληρη μεταβαση σε καμια δεκαετια
να κρατήσω αλλα δεκα χρόνια το ήδη δεκαετίας:

Για το πρωτο που λες συμφωνω. Με τον κλιματισμο παει κανα λιτρο παραπανω η καταναλωση.
Οσο για την μεταπωληση κλπ, για τι αμαξι μιλαμε?
Για να παρεις στη δεκαετια ενα δεκαχιλιαρο απο ενα υβριδικο με καμια 150αρια χιλιαδες χλμ θα επρεπε καινουριο να εκανε πανω απο 25 χιλιαρικα. Κι ολα αυτα αν δεν εχει φαει καμια τρακα, ειναι σε αψογη κατασταση, δεν εχει ξεπεραστει εντελως σαν τεχνολογια, δεν εχεις παρει καναν κινητηρα στο χερι (γιατι απο αξιοπιστια δεν ξερουμε πως θα πανε ολοι αυτοι οι κινητηρες σε βαθος χρονου) κι ενα συνολο ακομα παραγοντων που πολλες φορες δεν ειναι καν στο χερι του κατοχου, γι'αυτο και προσωπικα δεν με απασχολουν μεταπωλησεις κι ολα αυτα αφου για συμβατικα αμαξια σχεδον παντα η χασουρα ειναι μεγαλυτερη της αποσβεσης.Και ναι γιατι να μην κρατησεις αλλα δεκα χρονια το ηδη δεκαετιας? Τι θα παθει, θα πεθανει απο γηρατεια?
Περα απο καμια καταναλωση που υπερτερουν τα πιο καινουρια αυτοκινητα πλεον γινονται εκπτωσεις κυριολεκτικα παντου. Εδω δινεις 30+ χιλιαρικα για bmw και merc που'ναι μπροστοκινητες πλεον ή 3κυλινδρες και μερικοι νομιζουν οτι αγοραζοντας καινουριο αμαξι αγοραζουν κανα διαστημοπλοιο ενω πριν καμια δεκατια θα γελουσαμε σχεδον με το 90% των καθημερινων αυτοκινητων που βλεπουμε πλεον που ειναι απο 3κυλινδρα χιλιαρια εως 1600αρια μπροστοκινητα suv σχεδον 2 τονων. A και κανα τεσλα με 300χλμ αυτονομια. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
https://autodata24.com/citroen/c3/c3-mk-i/14-i-16v-90-hp/details
Fuel consumption (economy) - urban 7.6 Liters/100 km
Και με βάρος στα 1000 κιλά.
Ο ίδιος ο κατασκευαστής το αναφέρει με πρωτόκολλο μέτρησης το NEDC. Το οποίο δεν είναι ρεαλιστικό διότι είναι εργαστηριακό και για συγκεκριμένα χιλιόμετρα με συγκεκριμένο τρόπο κίνησης, χωρίς πολύ μποτιλιάρισμα.
Στο WLTP που είναι ρεαλιστικότερο, θα έγραφε άνω των 8-8,5λ/100 χλμ
Στην Ελλάδα σε πραγματικές συνθήκες είσαι σίγουρα πάνω από 8 λίτρα στα όρια των 9 με χρήση κλιματισμου, μεγάλες υψομετρικές διάφορες κτλ. Όπου στην πράξη τα yaris hybrid είναι 3,5 και τα mild hybrid στα 5,5 λίτρα/100 χλμ.
Συνεπώς η διαφορά με ένα full hybrid είναι άνω των 10€ ανά 100 χλμ κίνησης σε πόλη. Έαν μάλιστα πέσεις και σε μποτιλιάρισμα τα υβριδικά γράφουν και κάτω από 3 λίτρα/100 χλμ, τα mild hybrid γύρω στα 6,5 λ/100 χλμ, ενώ το παλαιότερο αυτοκίνητο 15 ετιας, περνάει τα 10λ/100χλμ. Οπότε η διαφορά με το full hybrid φτάνει τα +26€/100 χλμ !!!!!!
Στα 100Κ χλμ χοντρικά είσαι στα +10Κ € σε κόστος μετακίνησης, χωρίς να υπολογίζουμε την υπολειμματική αξια των δύο οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας και τις λοιπές αβαρίες του παλαιότερου που είναι στο πρόγραμμα να συμβούν. Εφόσον βρεις και ανταλλακτικά!!!!
Και όλα αυτά σε ένα σκάφος παλαιό, με φθορές, με προηγούμενης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας και προβλέψεις για τους επιβαίνοντες!
Eγω δεν αναφερομαι στο 207 μου τοση ωρα βεβαια το οποιο οντως γυρω στο 8-8.5 καιει εντος αρκετης κινησης. Αλλα σε μικτη διαδρομη ουτε 8 καιει ουτε τα υβριδικα καινε 3. Κι επισης το κοστος συντηρησης σε συμβατικα αμαξακια 15ετιας ειναι αστειο σε σχεση με κατι συγχρονο που μονο για ενα εντελως τυπικο σερβις βαρας 200αρια για πλακα.
Κι εκτος αυτου τα mild hybrid που ειναι και η πλειοψηφια οσων κυκλοφορουν, οπως κι ο ιδιος ανεφερες, εχουν πολυ μικροτερες διαφορες στην καταναλωση σε σχεση με παλαιοτερα αμαξια πολης οποτε εκει η αποσβεση, οταν ερθει, το αμαξι θα θεωρειται πλεον πολυ πιο απαρχαιωμενο απ'ο,τι ειναι τα περισσοτερα 15ετιας σημερα που ειναι αξιοπρεπεστατα παντου.
Αν υπηρχαν περισσοτερες επιλογες στα φουλ υβριδικα να το συζητουσαμε. Τωρα και λιγες ειναι και το μονο με λογικη τιμη (αν υποθεσουμε ως τετοια τα 22 χιλιαρικα για αμαξακι πολης) ειναι το κακασχημο yaris με τα πλαστικα μεσα που ειναι σαν να βγηκαν απο κανα datsun του 80. Αλλα απο αποψη οικονομιας για εντος πολης πραγματι ειναι πολυ αποδοτικα. -
ειναι το κακασχημο yarisAre Y talking to ME ?

Don't think so... -
Το επόμενό μου αυτοκίνητο.

Δεν είναι κουκλί;
Παιδιά, πιστεύω ότι η λύση στο μέλλον για κολαστήρια τύπου Αθήνας, θα είναι τέτοια οχήματα. Δεν θα ήταν καλύτερη η ζωή μας με 2-3 τέτοια αντί για 1 range rover;
Dimsabas κανε κάνα συγκριτικό... -
Έτσι και βάλει καμιά εταιρεία, αποσπώμενες μπαταρίες σε κάνα τέτοιο...
Game is over -
Έτσι και βάλει καμιά εταιρεία, αποσπώμενες μπαταρίες σε κάνα τέτοιο...
Game is overΠες κανένα τζόκερ
Το ίδιο που έβαλες έχει αποσπώμενες μπαταρίες
-
Το επόμενό μου αυτοκίνητο.

Δεν είναι κουκλί;
Παιδιά, πιστεύω ότι η λύση στο μέλλον για κολαστήρια τύπου Αθήνας, θα είναι τέτοια οχήματα. Δεν θα ήταν καλύτερη η ζωή μας με 2-3 τέτοια αντί για 1 range rover;
Dimsabas κανε κάνα συγκριτικό...Τι συγκριτικό; Το είχα ζητήσει για δοκιμή και μου λένε έλα να τα κάνεις λίγο βόλτα μες στις εγκαταστάσεις μας. Τράτζικ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά