-
@monman2 said in TESLA FORUM:
θέλετε ανοικτούς ορίζοντες καλπάζοντας με αερόψυκτες 911 μηχανικά σασμάν συμπλέκτες ευτυχισμένο το 1979!
μεσα επεσες.... συμπληρωσε motorhead στο ραδιοκασετοφωνο και εναν μπαφο και κλείσαμε
-
@lap said in TESLA FORUM:
Εγώ πάντως βλέπω στο YouTube άλλες εταιρίες με συστήματα Lidar να τα πηγαίνουν εξαιρετικά στην αυτόνομη οδήγηση. Η τεχνολογία αυτή είναι επικουρική των αισθητήρων και καμερών της Τέσλα. Και διαβάζει τον δρόμο 150.000 φορές/sec. Ίσως και η Τέσλα οδηγηθεί προς τα εκεί.
Ο Ελον το εχει τουιτάρει και αναλύσει σε ομιλίες του , το σύστημα πρέπει να είναι μόνο οπτικό οτιδήποτε άλλο προσθέτει μόνο "θόρυβο" στο προς επεξεργασία σήμα.
Σύμφωνα με την άποψη του οι κάμερες προσφέρουν ανάλυση σε πιξελ που τα lidar και τα ρανταρ δεν μπορούν να πλησιάσουν και οι τιμές των καμερών είναι κλάσμα μπροστά στις άλλες τεχνολογίες .
Το χαμηλό κόστος του hardwear είναι κρίσιμο γιατί όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν απο την παραγωγή τις εχουν στάνταρ ...αγοράσεις δεν αγοράσεις το FSD . Το λογισμικό είναι το κλειδί και με την βοήθεια ΑΙ πιστεύει οτι θα το λύσει σε ενα δυο χρόνια .
To FSD είναι πραγματικά αυτόνομο, λύνει το πρόβλημα της αντίληψης του κόσμου μόνο του , εικόνα απο την κάμερα -επεξεργασία απο την τεχνητή νοημοσύνη -λήψη απόφασης και εντολή στα πετάλ και το τιμόνι δεν βασίζεται σε προ-χαρτογραφημένα στοιχεία δεν είναι περιορισμένο με geofence.
Τα δεκάδες ΔΙΣ που ρίχνουν στην έρευνα και εξέλιξη για να λύσουν το δυσκολότερο πρόβλημα λογισμικού δεν είναι μόνο για τα ΙΧ μας τα robotaxi και τις νταλίκες.
Θα κινεί στρατιωτικά οχήματα χωρίς οδηγούς μέσα απο εχθρικές περιοχές
θα μετακινεί οχήματα και ανδροειδή ρομπότ σε εργοστάσια με ταχύτητα και ελευθερία κινήσεων (αυτό το θέλει η BYD )
και σε 10-20 χρόνια θα είναι το κλειδί για τα αυτόνομα μέσα στους πλανήτες και δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος που θα εργάζονται σκληρά χωρίς επιτήρηση κάτω απο την κοσμική ακτινοβολία ,τα laser του lidar θα μπορούν;Η tesla είναι εταιρεία λογισμικού.
Η μόνη εταιρεία που φτιάχνει 10ετη και 20ετή πλάνα με ουμανιστικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον για το περιβάλλον και ρίχνει ΔΙΣ δικά της κεφάλαια για να τα υλοποιήσει.
Όταν θα εισπράττει ΤΡΙΣ -το τρίμηνο απο συνδρομές - κλασικά θα έχουμε νεο μαρξιστές φιλόσοφους να μας τα πρήζουν για μονοπώλια και ιερατεία γνώσης και πληροφορίας και προοδευτικούς σκηνοθέτες να μας πείσουν με "πρωτοποριακές" ταινίες οτι ζούμε σε μια δυστοπία - εξομοίωση και παραχωρήσαμε την ελευθερία να αναπνέεις ντίζελ και βενζόλιο για την ασφάλεια και οτι ήταν πιο ανθρώπινο και συναισθηματικά φορτισμένο να σκοτώνεσαι σε τροχαία.
Οπα την γύρισαν απο το 1996 πρόλαβαν...Πρέπει να γίνει sticky αυτό το ποστ..δακρυσα μέσα μου..
-
Όσο "γραφικοί" θέλουν να μείνουν κάποιοι παλαιολιθικοί, αντίστοιχα γραφικοί γίνονται οι υπέρμαχοι νεωτεριστές του google search (οι οποίοι συνήθως δεν έχουν καν επαγγελματική επαφή με το χώρο της τεχνολογίας).
-
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν ξέρω τι σημαίνει για εσένα χώρος τεχνολογίας. Ας πούμε ένας τεχνικός υπολογιστών είναι χώρος τεχνολογίας; Ή απλά ένα συνεργείο Η/Υ; Ένας τεχνικός υπολογιστών ή ένας που γραφει κώδικα μπορεί να γνωρίζει από την νέα τεχνολογία μπαταριών και να καταλάβει την εξέλιξη τους; Δεν γνωρίζω την απάντηση. Η λογική μου μου λέει πως δεν γνωρίζει ούτε καν που πέφτουν οι εταιρίες που εξελίσσουν μπαταρίες.
Για το google search και την κριτική στην έρευνα της νέας τάσης να σας ξαναπώ πως σε οποιοδήποτε σχολή όποιος φοιτητής κάνει μια μελέτη απαιτείται να κάτσει κάτω και να ψάξει. Η έρευνα ξεκινά πάντοτε μέσα από μηχανές αναζήτησης.
Αλλωστε και η ΑΙ , το τελευταίο επίτευγμα τής τεχνολογίας σε αυτό το κομμάτι προσπαθεί, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, να συνδράμει -
Σήμερα ο αλγόριθμος της google έβγαλε κατι καινούργιο για μένα που μορφώνομαι απο το internet .
Tesla's floating pricing strategy
αμέσως κατέφυγα στους ειδικούς για να καταλάβω τι στο λύκο είναι αυτό
https://fortune.com/2023/05/13/tesla-prices-elon-musk-strategy/κάθε μέρα μαθαίνω καινούργια πράγματα
Thanks Elon δεν θα πάθω αλτσχαιμερ ποτε !
όλο δημιουργούνται νέοι νευρώνες για να κατανοήσω την μεγαλειώδη στρατηγική σκέψη σου. -
-
@gtsartsal said in TESLA FORUM:
Ωραίο και συγχαρητήρια. Πόσο θα άξιζε όμως, από οπτικοακουστικής απόψεως, μια ολντ σκούλ θερμική αναλογική πισωκούνα ή σωστά σεταρισμένη τετρακούνα να γράφει λουκουμάδες περιμετρικώς των τεσλάνων, ξερνόντας φλογίδια, καπνίδια και σκασίματα στο ημίφως του ηλιοβασιλέματος.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
@gtsartsal said in TESLA FORUM:
Ωραίο και συγχαρητήρια. Πόσο θα άξιζε όμως, από οπτικοακουστικής απόψεως, μια ολντ σκούλ θερμική αναλογική πισωκούνα ή σωστά σεταρισμένη τετρακούνα να γράφει λουκουμάδες περιμετρικώς των τεσλάνων, ξερνόντας φλογίδια, καπνίδια και σκασίματα στο ημίφως του ηλιοβασιλέματος.
μα γιατι το λες αυτό???? δεν είναι πιο εντυπωσιακο το αναβόσβημα λαμπακίων????
προφανώς και αστειεύομαι .
αναψαν λαμπακια με μουσική οκ. Δεν τρελαθηκα κίολας , αμα ετσι την βρίσκουν πια μπράβο τους αξιέπαινοι
οι περισσότεροι είμαστε old school προτιμώ σκασίματα και donut από muschle cars ή κάποιο σοβαρο αξιοθέατο από λαμπάκια που αναβοσβήνουν
και το λέω αυτό ενώ μαρέσουν τα ηλεκτρικα, εγώ δεν τα υποτιμώ ισα ισα.
Αλλά αλλο αυτό και αλλο να ξεχασουμε τι πραγματικά είναι εντυπωσιακό.
Σαν να πάω σε WRC σε ειδική διαδρομή και να μην ακούω να λυσανε οι κινητηρες και οι εξατμίσεις...... αδιαφορο
-
Σήμερα ο αλγόριθμος της google έβγαλε κατι καινούργιο για μένα που μορφώνομαι απο το internet .
Tesla's floating pricing strategy
αμέσως κατέφυγα στους ειδικούς για να καταλάβω τι στο λύκο είναι αυτό
https://fortune.com/2023/05/13/tesla-prices-elon-musk-strategy/κάθε μέρα μαθαίνω καινούργια πράγματα
Thanks Elon δεν θα πάθω αλτσχαιμερ ποτε !
όλο δημιουργούνται νέοι νευρώνες για να κατανοήσω την μεγαλειώδη στρατηγική σκέψη σου.Πω Πω, το «όπου σε πιάσουν» και το «τόσα μας λείπουν» συνταρακτικές πρακτικές απ' το μέλλον, που να τα σκεφτούν αυτά οι παππούδες μας στη ζωοπανύγηρη για τις προβατίνες και τα μουλάρια... επανάσταση!
Έχει να συμβεί απ' την άλλη μεγάλη επανάσταση που έφερε, τα ebay auctions, που κατήργησαν τις πρακτικές «γύφτικο παζάρι» αιώνων... -
Τα έχουμε πει ξανά, η Τέσλα είναι για τους ηλεκτρολάγνους θρησκευτική σέκτα, ό,τι δημιουργεί ή σκεπτεται ο προφήτης της νέας Ηλώνειας εποχής είναι σωστό! Ούτε καν σωστό, είναι ο μόνος δρόμος εφόσον το έκανε Αυτός!
-
Το έργο το χουμε ξαναδεί, το έπαιξε πρώτος ο Τζομπς.
Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι, αφού κονομάνε.Πρέπει κάποιος να θέτει τα στάνταρ του άνω άκρου, να πηγαίνουν οι ευλαβείς π.χ. να ακουμπάνε ενάμισο χιλιάρικο για Αη Φον και να πηγαίνουμε και μεις οι ασεβείς να παίρνουμε ένα σειρά Α με τρία κατοστάρικα να κάνουμε τη δουλειά μας άψογα, αν όχι καλύτερα, να καλύπτουμε όλη την οικογένεια με τα ίδια λεφτά.
Αν ομοίως ο Ίλον θέσει π.χ. ως τοπ επιλογή τα 35 χιλιάρικα για ένα οικογενειακό σεντάν ανάλογο του Αη Φον στην αυτοκίνηση, θα του ανάψουμε κι εμείς ένα κεράκι, γιατί σημαίνει πως όταν θα γίνουν μεηνστριμ τα ηλεκτρικά, θα αγοράζουμε ασιάτικο αμάξι ανάλογο με τα Galaxy A με κάνα 20άρικο το πολύ.
-
συγνωμη, αλλα για τα αυτοκινητα λετε τιποτα;
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Γράφουμε χιλιόμετρα ακόμα, θα σας πούμε εντυπώσεις σε λίγο καιρό, παραμείνετε συντονισμένοι!
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Γράφουμε χιλιόμετρα ακόμα, θα σας πούμε εντυπώσεις σε λίγο καιρό, παραμείνετε συντονισμένοι!
εχω μπει σε σοβαρες σκεψεις, οποτε αναμενω τις αποψεις σου!
-
Τα αυτοκίνητα της είναι τα καλλίτερα EV και απο τα καλλίτερα αυτοκίνητα γενικά με τον συνδυασμό επιδόσεων οικονομίας ευκολίας οδήγησης ασφάλειας (παθητικής -ενεργητικής) να είναι 5 χρόνια μπροστά απο όλους.
Όμως αξίζει να ασχολούμαστε και με την εταιρεία γιατί
επενδύει ΔΙΣ δικά της κεφάλαια για το τεράστιο δίκτυο ταχυφορτιστών δεν περιμένει το κράτος
επενδύει ΔΙΣ δικά της κεφάλαια για λογισμικό ολοκληρωμένων υπηρεσιών , αν θες να πας για φόρτιση μια Μερσεντές πρέπει να εχεις κατεβάσει πρόγραμμα άλλου για να πας σε φορτιστές τρίτου παρόχου και να χρεώσεις κάρτα τέταρτου
μπορεί να λειτουργήσει ... μπορεί και οχι.
Στα Tesla όλα γίνονται με αυτό
Επενδύει δεκάδες δις για να λύσει το πρόβλημα της αυτόνομης οδήγησης εκτός απο τις άπειρες δυνατότητες που θα απελευθερωθούν και θα οδηγήσουν σε αλλαγή του τρόπου ζωής μας μόνο για τα 2.000.000 θύματα τροχαίων τον χρόνο πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει.
Αξίζει η tesla εχει όραμα .
-
Τα αυτοκίνητα της είναι τα καλλίτερα EV και απο τα καλλίτερα αυτοκίνητα γενικά με τον συνδυασμό επιδόσεων οικονομίας ευκολίας οδήγησης ασφάλειας (παθητικής -ενεργητικής) να είναι 5 χρόνια μπροστά απο όλους.
Όμως αξίζει να ασχολούμαστε και με την εταιρεία γιατί
επενδύει ΔΙΣ δικά της κεφάλαια για το τεράστιο δίκτυο ταχυφορτιστών δεν περιμένει το κράτος
επενδύει ΔΙΣ δικά της κεφάλαια για λογισμικό ολοκληρωμένων υπηρεσιών , αν θες να πας για φόρτιση μια Μερσεντές πρέπει να εχεις κατεβάσει πρόγραμμα άλλου για να πας σε φορτιστές τρίτου παρόχου και να χρεώσεις κάρτα τέταρτου
μπορεί να λειτουργήσει ... μπορεί και οχι.
Στα Tesla όλα γίνονται με αυτό
Επενδύει δεκάδες δις για να λύσει το πρόβλημα της αυτόνομης οδήγησης εκτός απο τις άπειρες δυνατότητες που θα απελευθερωθούν και θα οδηγήσουν σε αλλαγή του τρόπου ζωής μας μόνο για τα 2.000.000 θύματα τροχαίων τον χρόνο πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει.
Αξίζει η tesla εχει όραμα .
καταλαβαινω τι λες. Εχω δει απο κοντα το Υ και το εχω οδηγησει. Εχω υποψιν μου και ποσο μεγαλο ατου ειναι οι superchargers, τουλαχιστον μεχρι να ανοιξουν και για τα υπολοιπα αυτοκινητα.
Το προβλημα οταν κανεις εκφραζεται οπως εσυ ειναι οτι, νομοτελειακα, ελκυεις το ιδιο εντονη απαντηση απο την αντιπερα οχθη -
Τι να μας πουν 2.000.000 θύματα...
Εδώ θέλουμε αυτόνομη μετακίνηση, κουτάλα που λέει και ο Φάνης και ήχο...
Βρουμ, βρουμ...
Α...και μην πειράξει κανείς την
ασυδοσίαελευθερία μας γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει....Αντίσταση μέχρι τέλους...
Ακου εκεί 2.000.000 θύματα...
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Το έργο το χουμε ξαναδεί, το έπαιξε πρώτος ο Τζομπς.
Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι, αφού κονομάνε.Πρέπει κάποιος να θέτει τα στάνταρ του άνω άκρου, να πηγαίνουν οι ευλαβείς π.χ. να ακουμπάνε ενάμισο χιλιάρικο για Αη Φον και να πηγαίνουμε και μεις οι ασεβείς να παίρνουμε ένα σειρά Α με τρία κατοστάρικα να κάνουμε τη δουλειά μας άψογα, αν όχι καλύτερα, να καλύπτουμε όλη την οικογένεια με τα ίδια λεφτά.
Αν ομοίως ο Ίλον θέσει π.χ. ως τοπ επιλογή τα 35 χιλιάρικα για ένα οικογενειακό σεντάν ανάλογο του Αη Φον στην αυτοκίνηση, θα του ανάψουμε κι εμείς ένα κεράκι, γιατί σημαίνει πως όταν θα γίνουν μεηνστριμ τα ηλεκτρικά, θα αγοράζουμε ασιάτικο αμάξι ανάλογο με τα Galaxy A με κάνα 20άρικο το πολύ.
Σωστός!!!! άσε τους early adopters να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα και μεις τα φτωχαδάκια θα ακολουθήσουμε μετά
-
@monman2
...
Το προβλημα οταν κανεις εκφραζεται οπως εσυ ειναι οτι, νομοτελειακα, ελκυεις το ιδιο εντονη απαντηση απο την αντιπερα οχθηΠρόσεξε τώρα μια έντονη απάντηση του CEO της Stellantis
https://topspeed.gr/carlos-tavares-den-echoyme-polemo-timon-me-tin-tesla-se-kindyno-tria-germanika-ergostasia-logo-kostoys-paragogis/
Ο Carlos Tavares παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές ότι η Γερμανία είναι το “πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για την παραγωγή αυτοκινήτων”αχ opel μου πας χαμένη ...
και τελευταία φορά που κοίταξα το Βερολίνο Γερμανία είναι - δεν το πήραν οι Ρώσοι (ακόμα)- αλήθεια γιατί αυτό δεν ισχύει για το εργοστάσιο της tesla;σύμφωνα με τον Carlos Tavares, οι (Κινέζοι) παράγουν αυτοκίνητα υψηλότερης ποιότητας από εκείνα που προσφέρουν τα γερμανικά εργοστάσια με το σήμα Opel
“Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε πόλεμο τιμών, δεν είναι αυτή η στρατηγική μας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση για το σχέδιό μας ‘Dare Forward 2030’ και προς το παρόν δεν έχουμε καμία πρόθεση να το αλλάξουμε”,
Στέλλα μου μη είσαι τόσο dare θα σκίσεις το καλσόν...
Όποιος βρει ενα όραμα κάτι τέλος πάντων πλην της διασφάλισης των κερδών των μετόχων και της προετοιμασίας των εργατών για ανεργία να μου το πεί...
-
@antoniokon said in TESLA FORUM:
Τι να μας πουν 2.000.000 θύματα...
Εδώ θέλουμε αυτόνομη μετακίνηση, κουτάλα που λέει και ο Φάνης και ήχο...
Βρουμ, βρουμ...
Α...και μην πειράξει κανείς την
ασυδοσίαελευθερία μας γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει....Αντίσταση μέχρι τέλους...
Ακου εκεί 2.000.000 θύματα...
Aν αντιλαμβάνεσαι τη μετακίνηση με θερμικό ως "κουτάλα" και ¨βρουμ βρουμ" πάντως, έχω να προτείνω πολλά καλά γηροκομεία. Γιατί σε λίγο θα σε ενοχλεί και η "νεολαία"!
Επίσης προφανώς και αντίσταση μέχρι τέλους, κάποιοι από εμάς στο δίλλημα "ελευθερία ή ασφάλεια" θα διαλέγουμε σταθερά και πάντα το πρώτο. Σοκαριστικό!
TESLA FORUM