Ρε παιδιά αυτή την στιγμή στην αγορά για κάποιον που σέβεται τα χρήματα του δεν υπάρχει καμία πιο ολοκληρωμένη επιλογή απο το XCEED στα 28.000€
Μιλάμε για μια επιλογή που σαν ομπρέλα βάζει απο κάτω του ΟΛΑ τα ξεχειλωμένα και υπερυψωμένα supermini που αυτοαποκαλούνται SUV που φτάνουν και μάλιστα ξεπερνάνε τα 28.000 με λιγότερο εξοπλισμό , επιδόσεις , οδηγική συμπεριφορά ποιότητα και φυσικά χώρους.
Δείτε πχ τα αστεία Puma και 2008 που ζητάνε 30κ και 32κ.
Επίσης ισοφαρίζει σίγουρα , και κατά την άποψη μου λόγω τιμής/εξοπλισμού στα 28.000€ βάζει κάτω απο την ίδια ομπρέλα και ΟΛΑ τα C hatch της αγοράς αφού είναι εξαιρετικό οδηγικά και με κορυφαία ποιότητα κύλισης.
Focus , golf ,308 με αντίστοιχη ιπποδύναμη και εξοπλισμό σίγουρα είναι πάνω απο 30κ , και το XCEED έχει και το...πλεονέκτημα του crossover που μπορεί να πουληθεί στην σύζυγο ως SUV.
Μετά το... 3008 πουρετεκ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ 28.000 είναι μια VFM οικογενειακή επιλογή που σίγουρα θα κάνει κλικ και θα το επέλεγα και εγώ τελικά στα χρήματα αυτά (αλλά στην περίπτωση αυτή θα ζητούσα απο την σύζυγο να συμβάλει οικονομικά έτσι για να έχει την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά ως προς την αξιοπιστία
)
Αλλά εδώ λέμε ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ως επιλογή στα 28.000€
Πάμε τώρα στα sportage / tuscon.
To Sportage το βλέπω στα 31.200€ 1.6T 150ps 6MT 2WD 48V LX DYNAMIC ή
στα 33.500€ 1.6T 180ps 7DCT 2WD 48V LX DYNAMIC
Μετά ξεφεύγει τιμολογιακά.
Το Tuscon το βλέπω 1.6T 48V 180hp 2WD Premium στα 31.600€ που είναι φοβερή τιμή απο πλευράς VFM
Μετά κατά την άποψη μου υπάρχει η 1.6T 48V 180hp 2WD Distinctive στα 33.600 που ξεζουμίζει κάθε ευρώ καλύτερα απο όποιαδήποτε άλλη επιλογή στην CSUV κατηγορία στα χρήματα αυτά.
Και τα δύο είναι εξαιρετικά οικογενειακά αυτοκίνητα , χώροι , άνεση , ποιότητα , οδήγηση κλπ ,σχεδιαστικά και τα 2 μου αρέσουν , υποκειμένικα σε κάποιον μπορεί να του αρέσει το KIA περισσότερο, η δική μου ψήφος πάει στο tuscon λόγω VFM
QQ/Tiguan , δεν νομίζω , εγώ θα τα απέκλεια λόγω τιμής.
CX30...και εδώ έρχονται τα δύσκολα!
Skyactive-X186 GT στα 31.872€ και SKYACTIVE-X186 HOMURA στα 32.491€ λέει (αν είναι σωστά αυτά που βλέπω) και καθόμαστε και συζητάμε για XCEED και #gallikaxrepia και iκοκοπιτ και Κορεάτες, και -50 εώς 100 lt χώρους αποσκευών και αν θα στριμωχτούν 4-5 πόντους μικρά παιδιά ή έφηβοι στα πίσω καθίσμα κλπ και ΤΑ ΣΚΑΜΠΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ στην τελική;;;;;;;;;
ΜΑΜΩ τον Φόρο Πολυτελείας μου μαμώ !!!!!!!!!!!
Και αν αποφασίσεις να δεχτείς τον ΦΠ και για κάποιo αδιανόητο λόγο δεν πάρεις το CX30 , τότε υπάρχει η ...λογική εναλλακτική , η σκαμπίλα που έρχεται να σε προσγειώσει στην πραγματικότητα που λέγεται Corolla Cross Style στα 33.860€ (λιγότερα δεν είχε αυτό;;;; ) , καλύπτει όλα τα κουτάκια για οικογενειακό SUV έχει αστεία κατανάλωση εντός πόλης για να ρεφάρεις τον ΦΠ , το αυτόματο κιβώτιο δώρο , την ηλεκτρική σχεδόν εμπειρία για να είσαι future proof , και κερασάκι στη τούρτα τα 200 αλογάκια για να κατουράς τα #galloxrepia που θα ψάχνουν ιμάντες , blue δοχεία κλπ. προσπαθώντας να ακολουθήσουν.