-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έχω φίλο π.χ. που παρκάρει στον δρόμο (αλλά σταθερό σημείο) και έχει τραβήξει ρεύμα από το σπίτι του στον δρόμο με ειδική κατασκευή (όχι wallbox). Του κόστισε €300.
Και πως εξασφαλίζει την θέση στάθμευσης στο δρόμο; Βάζει καφάσι ή καρέκλα;
Βάζει ένα θερμικό στη θέση...όταν λείπει το ηλεκτρικό...
-
Έχω φίλο π.χ. που παρκάρει στον δρόμο (αλλά σταθερό σημείο) και έχει τραβήξει ρεύμα από το σπίτι του στον δρόμο με ειδική κατασκευή (όχι wallbox). Του κόστισε €300.
Μακριά από εμένα ο ρόλος του τιμωρού, αλλά η κατασκευή κατά 99% είναι παράνομη , οπότε ακόμα και αν δεν ενοχλεί ( που πιθανότατα δεν) , ο άνθρωπος θα είναι πάντα έκθετος σε "περίεργο" γείτονα και την καταγγελία - ξήλωμα της κατασκευής , αν είναι σταθερή.
Αλλιώς αν δεν είναι σταθερή , τότε απλά έχει τραβήξει μπαλαντέζα με λίγα λόγια.....
Δεν είναι λύσεις αυτές για όλους , απλά ο άνθρωπος είναι "τυχερός"
-
@civil357 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
...
Δεν είναι λύσεις αυτές για όλους , απλά ο άνθρωπος είναι "τυχερός"Σε παρακαλώ, μην είσαι μίζερος Έλληνας που πολεμά την κάθε νέα λύση.
-
@i-hasu said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δεν υπολογίζετε κάτι σημαντικό: ότι το κόστος φόρτισης σίγουρα θα αυξάνεται όσο αυξάνονται τα ηλεκτρικά εκεί έξω όπως επίσης και οι διάφοροι φόροι και τέλη. Δεν θα είναι όλα τόσο ωραία στο μέλλον.
Αν η ταση ειναι να παμε ολοι σε ηλεκτρικα το ιδιο ακριβως θα γινει και με τα θερμικα. Αυξηση καυσιμων, τελος ρυπανσης, απαγορευση κυκλοφοριας στον δακτυλιο, και αλλους φαντεζι τροπους να μας "αναγκασουν".
Γενικα αυτοι εχουν το μαχαιρι και θα κοψουν οπως θελουν το καρπουζι.
-
Και πως εξασφαλίζει την θέση στάθμευσης στο δρόμο; Βάζει καφάσι ή καρέκλα;
Τίποτα από αυτά. Ειναι αραιοκατηκοιμένη περιοχή και έτσι έχει συνεννοηθεί με τον γείτονα και δεν παρκάρει εκεί. Έτσι και αλλιώς έχει 5 σπίτι ο δρόμος και ο καθένας παρκάρει μπροστά από το σπίτι του ή στο γκαράζ του. Αυτός δεν έχιε γκαράζ.
@civil357 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μακριά από εμένα ο ρόλος του τιμωρού, αλλά η κατασκευή κατά 99% είναι παράνομη , οπότε ακόμα και αν δεν ενοχλεί ( που πιθανότατα δεν) , ο άνθρωπος θα είναι πάντα έκθετος σε "περίεργο" γείτονα και την καταγγελία - ξήλωμα της κατασκευής , αν είναι σταθερή.
Αλλιώς αν δεν είναι σταθερή , τότε απλά έχει τραβήξει μπαλαντέζα με λίγα λόγια.....
Δεν ξέρω εαν είναι παράνομο. Έχει τραβήξει καλώδιο (θαμένο) από το σπίτι του μέχρι τον δρόμο και στον δρόμο έχει ένα σιδερένιο κουτί που είναι η πρίζα και κλειδώνει. Μιλάμε για Διόνυσο, άρα ελάχιστα σπίτι..σε έναν δρόμο που δεν περνάει ψυχή παρά μόνο οι κάτοικοι.
Αυτά δεν τα είπα ώς βέλτιστη λύση αλλά επειδή κάθε περίπτωση κατόχου ειναι μοναδική. Οπότε όλα είναι σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και εαν βολεύει κάποιον ή όχι.
-
Δεν ξέρω εαν είναι παράνομο. Έχει τραβήξει καλώδιο (θαμένο) από το σπίτι του μέχρι τον δρόμο και στον δρόμο έχει ένα σιδερένιο κουτί που είναι η πρίζα και κλειδώνει. Μιλάμε για Διόνυσο, άρα ελάχιστα σπίτι..σε έναν δρόμο που δεν περνάει ψυχή παρά μόνο οι κάτοικοι.
Παράνομο είναι σίγουρα.
Βέβαια, λόγω της περιοχής, φαντάζομαι δεν παρκάρει άλλος εκεί για να κάνει παράπονα, αλλά ναι, παίζει με την τύχη του με κάποιο παράξενο γείτονα. -
Παράνομο/ξεπαράνομο το σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι ζούνε σε τέτοια σπίτια με τέτοια άνεση στάθμευσης έξω από την οικία τους.
-
Αν έχεις τέτοια άνεση παρκαρίσματος έξω από την οικία, μάλλον έχεις πάρκινγκ και μέσα όμως. Αλλιώς απλά είσαι Έλληνας παρτάκιας.
-
Στην Ελλαδάρα όλα γίνονται. Εννοείται πως είναι παράνομο και στην Ελλάδα του παράλληλου σύμπαντος που η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι αργομισθία, θα είχε υποχρεωθεί αυτεπάγγελτα να το ξηλώσει, να πληρώσει την ποινή και την αποκατάσταση των σκαψιμάτων.
Αλλά στο εδώ σύμπαν, μια χαρά λύση. -
Παράνομο/ξεπαράνομο το σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι ζούνε σε τέτοια σπίτια με τέτοια άνεση στάθμευσης έξω από την οικία τους.
Προφανώς. Για αυτό λέω ότι όλα είναι σχετικά και δεν υπάρχει μια απάντηση (όπως με τα βενζινάδικα) για όλους. Και εγώ στο σπίτι μου 99% απέξω παρκάρω, γιατί ο δρόμος μου είναι μικρός και μόνο με μια πολυκατοικία την δικία μας.
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αν έχεις τέτοια άνεση παρκαρίσματος έξω από την οικία, μάλλον έχεις πάρκινγκ και μέσα όμως. Αλλιώς απλά είσαι Έλληνας παρτάκιας.
Δεν έχει πάρκινγκ μέσα, είναι παλιό σπίτι και χωρίς πρόσβαση στον δρόμο για πάρκινγκ.
Τεσπα, το όλο νόμα του ποστ δεν ήταν η μια περίπτωση αλλά η ανάδειξη του γεγονότος ότι ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικές συνθήκες κατοικίας, εργασίας και μετακίνησης και αυτά σε ένα θερμικό επηρρεάζουν ελάχιστα αλλά σε ένα ηλεκτρικό είναι βασικά κριτήρια.
-
Τσάμπα τον κακολόγησα τον άθρωπο τότε, my bad. Αλλά ναι, ακόμα και μπαλαντέζα να απλώνει στο δρόμο απαγορεύεται, πόσο μάλλον μόνιμη εγκατάσταση.
-
το όλο νόμα του ποστ δεν ήταν η μια περίπτωση αλλά η ανάδειξη του γεγονότος ότι ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικές συνθήκες κατοικίας, εργασίας και μετακίνησης και αυτά σε ένα θερμικό επηρρεάζουν ελάχιστα αλλά σε ένα ηλεκτρικό είναι βασικά κριτήρια.
Εγώ θα έλεγα πως το νόημα ήταν ότι οι πατέντες δεν αποτελούν συνολική λύση και θα επιδεινώσουν το νεοελληνικό χάος.
-
Το χάος θα είναι σε κέντρα των πόλεων, στα προάστια με άνεση πάρκιν, όχι.
-
Προφανώς. Για αυτό λέω ότι όλα είναι σχετικά και δεν υπάρχει μια απάντηση (όπως με τα βενζινάδικα) για όλους. Και εγώ στο σπίτι μου 99% απέξω παρκάρω, γιατί ο δρόμος μου είναι μικρός και μόνο με μια πολυκατοικία την δικία μας.
Προφανώς μία απάντηση δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η μεγάλη εικόνα και εγώ αυτή βλέπω.
Η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ελάχιστοι πολίτες καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις για αγορά ηλεκτρικού. Και αυτοί οι λίγοι δεν μπορούν να καθορίσουν τον κανόνα. Ο κανόνας καθορίζεται από τους πολλούς.
-
Η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ελάχιστοι πολίτες καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις για αγορά ηλεκτρικού. Και αυτοί οι λίγοι δεν μπορούν να καθορίσουν τον κανόνα. Ο κανόνας καθορίζεται από τους πολλούς.
Εαν μιλάμε συνολικά για την Ελλάδα δεν είναι ελάχιστοι, οι περισσότεροι είναι. Εαν μιλάμε για Αθήνα, πάλι είναι αρκετοί...όλοι όσοι έχουν θέση στάθμευσης σε πιλοτή ή υπόγειο γκαράζ.
-
Εαν μιλάμε συνολικά για την Ελλάδα δεν είναι ελάχιστοι, οι περισσότεροι είναι. Εαν μιλάμε για Αθήνα, πάλι είναι αρκετοί...όλοι όσοι έχουν θέση στάθμευσης σε πιλοτή ή υπόγειο γκαράζ.
Ειναι πιο περίπλοκη η φάση
Στην επαρχία υπάρχουν και ανετες κατοικίες αλλά και χωριά με μηδενικά παρκινγκ, αντιστοιχες γειτονιές με της Αθήνας σε κωμοπόλεις..
Γενικά προβλέψη για αμαξια δεν γινόταν.Στην Αθήνα και πυλωτή ή κλειστό/υπόγειο να έχεις, αν είσαι σε συνιδιοκτησία επαφίεσαι στο γειτονα.
Ηλεκτρικό μόνο για φραγκάτους που εχουν μονοκατοικίες ή στελέχη στο εταιρικό παρκινγκ (αν έχει η εταιρεία).
Φίλος εχει εταιρική Χ3 30e και μετά από 1 χρόνο εβαλαν στο εταιρικό παρκινγκ. Μέχρι τότε δεν φορτωνε καθόλου... οτι εβαζε από το ρολάρισμα/φρενάρισμα.... Ευτυχως του πλήρωνουν τα καυσιμα γιατι ήταν ο καλύτερος φίλος του βενζινά! -
Στην χώρα που οι περισσότεροι περιμένουν να δώσει καμιά αύξηση ο Κούλης, κανά επίδομα, να βρουν καμιά δουλειά, να πληρώσουν εφορίες, τράπεζες, κάρτες, δάνεια, κανά fuel pass και όλα αυτά τα όμορφα, μόνο ως αστείο μπορώ να δω την άποψη ότι οι περισσότεροι θα πάνε να αγοράσουν ηλεκτρικό επειδή έχουν πάρκινγκ στην πυλωτή στην Κυψέλη.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι Εκάλες, οι Διόνυσοι, οι Γέρακες, οι Γλυφάδες και οι Βούλες με τις όμορφες μεζονέτες.
Ελλάδα είναι και οι Αμπελόκηποι, η Καλλιθέα, ο Νέος Κόσμος, τα Σεπόλια, η Νέα Ιωνία, το κέντρο του Πύργου, η Καλαμάτα και παντού όπου οι μεροκαματιάριδες ψάχνουν να βρουν κανά φράγκο για να περάσει ο μήνας.Αυτά βλέπει ο Κούλης και ρίχνει προεκλογικά ψίχουλα μπας και πάρει την ψήφο των πολλών.
-
στη γειτονια μου, στα δυτικα, ήδη εχουν βαλει καμποσοι. υποθετω οτι το βασικο προβλημα τωρα και μεχρι να δημιουργηθουν-πλαστουν τα νεα ηθη ειναι η τοποθετηση μετρητων στα κοινοχρηστα κλπ ή η μετατροπη των ρολογιων σε 3φασικα αλλα με μια μονο φαση να πηγαινει στο διαμερισμα οπως σημερα. θεμα ελαφριου βρασιματος ειναι, θα ξεπεραστει.
μολις σιαξει ο καιρος θα βαλω και εγω απο το ρολόι μου και στη πυλωτη και στο υπογειο, ήδη ο 2ος το εκανε - αποδειχτηκε ευκολακι και σχετικα φθηνο καθως σε προστατευμενο χωρο γλυτωνεις τα αντιβανδαλιστικα των εκτεθιμενων εγκαταστασεων οπως στο γραφειο μου, εγω καθυστερησα καθως επηζα στη δουλεια αλλα και γιατι εχω χρονια ήδη στο γραφειο που απεχει μολις 6km θεσεις φορτισης. -
Στην χώρα που οι περισσότεροι περιμένουν να δώσει καμιά αύξηση ο Κούλης, κανά επίδομα, να βρουν καμιά δουλειά, να πληρώσουν εφορίες, τράπεζες, κάρτες, δάνεια, κανά fuel pass και όλα αυτά τα όμορφα, μόνο ως αστείο μπορώ να δω την άποψη ότι οι περισσότεροι θα πάνε να αγοράσουν ηλεκτρικό επειδή έχουν πάρκινγκ στην πυλωτή στην Κυψέλη.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι Εκάλες, οι Διόνυσοι, οι Γέρακες, οι Γλυφάδες και οι Βούλες με τις όμορφες μεζονέτες.
Ελλάδα είναι και οι Αμπελόκηποι, η Καλλιθέα, ο Νέος Κόσμος, τα Σεπόλια, η Νέα Ιωνία, το κέντρο του Πύργου, η Καλαμάτα και παντού όπου οι μεροκαματιάριδες ψάχνουν να βρουν κανά φράγκο για να περάσει ο μήνας.Αυτά βλέπει ο Κούλης και ρίχνει προεκλογικά ψίχουλα μπας και πάρει την ψήφο των πολλών.
Μερικών ο μικρόκοσμος τους δεν τους αφήνει να αντιληφθεί τι παίζει παραέξω....
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. -
@i-hasu said in [Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση]
Μερικών ο μικρόκοσμος τους δεν τους αφήνει να αντιληφθεί τι παίζει παραέξω....
Άκου τι γίνεται παραέξω , στο εξωτερικό
Οι επιχειρήσεις με πάρκινγκ βάζουν φορτιστές για να φορτίζουν τζάμπα οι πελάτες τους όσο ψωνίζουν ...
Δεν μιλάμε για Σκλαβενίτηδες κλπ για καταστήματα με υδραυλικά , ηλεκτρολογικά , κινητά , ανταλλακτικά αυτοκινήτων κλπ ...μικρόκοσμος...
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση