-
Mazda cx-60, 3,3 λίτρα πετρέλαιο , το παλικάρι λέει εύκολα τα 6,0/100 χλμ. , ένα άλλο βίντεο Ιταλών που παρακολουθούσα έγραφε 5 χαμηλά.
3.300 κυβικά , εξακύλινδρος τούρμπο , σε D SUV αμάξωμα!
Ακόμα και με τα τέλη , πιθανόν αν κάνεις χιλιόμετρα ( όχι αν το δουλεύεις σαν αστικό λεωφορείο) , να σου βγεί φθηνότερο από πολύ πιο "προηγμένες" λύσεις. Νομίζω σίγουρα θα βγεί πιο οικονομικό από το μπριζάτο αδερφάκι του, αλλά δεν έχω δει ακόμα συγκριτικό.Έχει κάποιο νόημα όλο αυτό; Προφανώς και όχι καθώς η μάζντα επιλέγει το μοναχικό δρόμο της και όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποφασίσει προς τα που πηγαίνει το πράγμα, αλλά δείχνει ότι οι ΜΕΚ ( ακόμα και το πετρέλαιο) , έχουν ακόμα ψυχή μέσα τους.....
Υ.γ. Δε ξέρω για ρύπους ( νομίζω ότι κάπου έλεγε ότι γράφει πολύ καλύτερα νούμερα από το 2.2 μοτέρ του CX-5) , ούτε πόσο θα γράψει σε μποτιλιαρισμένη Αλεξάνδρας και εννοείται ότι τον ευνοούν οι δρόμοι που κινείται , αλλά είπαμε 3.300 κυβικά, εξακύλινδρος σε D SUV αμάξωμα ...
-
Τα πιο εντυπωσιακά ντίζελ σύνολα που εχω οδηγήσει είναι το 1,6 Honda σε Civic με τα 120 άλογα , το 1500 με τα 120 στο fiesta και φυσικά το κλασικό yaris 1400 που εχω ακόμη .
Τα τρία παραπάνω είχαν αίσθηση στο δρόμο βενζινοκίνητου χάρις σε συνδυασμό εύστροφων (για ντίζελ) κινητήρων και σασμάν (ποίημα) με κοντές τις πρώτες 4 σχέσεις και μια μακρυά 6η για οικονομικό ταξίδι στην ΕΟ.
Πολλά άλλα όπως το 1600 tdi Polo είχαν 5άρια σασμάν που χάλαγαν την ροή της κίνησης
ή βαριά χειριστήρια, συμπλέκτες και μοχλό ταχυτήτων όπως το Χ3 που εχω κάνει χιλιάδες χλμ στην ΕΟ , καλό στο ταξίδι αλλα στην πόλη σου βγάζει την πίστη .Αν καταφέρει η mazda το τελευταίο και πιο εξελιγμένο ντίζελ να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ τότε θα υπάρχουν αρκετοί που θα υποστηρίξουν την κίνηση , έχουμε καιρό μεχρι το 2035...
Ακόμα και σαν δεύτερο αμάξι για ταξίδια 1000 χλμ μονοκοπανιά όπως αρέσει δηλ στον @realzeus ... το πρώτο πλάντ tesla !
-
Φρέσκο από το πιεστήριο
Κατάργηση νέων μεκ το '35... και αναπροσαρμογή των τρόπων μέτρησης CO2 μέχρι τότε.
-
Αντανακλαστικά κόμπρας και ταχύτητα τσιτάχ από τους βρυξελιώτες γραφειοκράτες ... 3 ακόμα χρόνια προθεσμία για την αναθεώρηση των ονομαστικών ορίων εκπομπών ρύπων (επιπροσθέτως των 2 που ήδη έχουν περάσει), μέχρι τότε πριμοδοτήστε με κάθε δυνατό προνόμιο και πουλήστε αβέρτα plug-in υβριδικά στους ιθαγενείς με x3 x4 x5 x6 x7 x8 μεγαλύτερες πραγματικές καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων από τις ονομαστικές ... μέχρι να τα απαξιώσετε και εκείνα 3 χρόνια αργότερα με μια νέα νομοθετική γονατογραφία.
-
2035 θα καταργηθούν λένε οι χαρτογιακάδες με τις γεμάτες τσέπες;
Καλή φάση.Το ενδιαφέρον είναι ότι ψηφίζουν για αυτοκίνητα αλλά πουθενά δεν βρίσκω αναφορά για τα δίκυκλα και τα υπόλοιπα μεταφορικά και επαγγελματικά τροχοφόρα με θερμικούς κινητήρες.
-
Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε εμείς οι ντιζελάδες θα βάζουμε φτηνό καύσιμο και θα καίμε 4-5-6 λίτρα, χωρίς μπαταρίες και λοιπές αηδίες...
Πως το έλεγε τότε ?
Χράτσα - χρούτσα, χράτσα - χρούτσα... -
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε εμείς οι ντιζελάδες θα βάζουμε φτηνό καύσιμο και θα καίμε 4-5-6 λίτρα, χωρίς μπαταρίες και λοιπές αηδίες...
Και θα σκορπάτε τον καρκίνο....να τα λές όλα, μην ξεχνάς ότι δεν σε συμφέρει! Και φυσικά ηχορύπανση με τον ήχο τράτας στον αστικό ιστό.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και θα σκορπάτε τον καρκίνο....να τα λές όλα, μην ξεχνάς ότι δεν σε συμφέρει! Και φυσικά ηχορύπανση με τον ήχο τράτας στον αστικό ιστό.
Αυτά που λες ίσχυαν παλιά, τίποτα απ αυτά δεν ισχύει σε κανένα ντίζελ euro6d.
Προσωπικά δεν έχω στεγανά καυσίμου, ούτε βλέπω ανταγωνιστικά το ένα ή το άλλο, και υπό τις κατάλληλες προΰποθέσεις, δηλαδή να μου κάνει τη δουλειά μου οικονομικά, θα μπορούσα να έχω από γκάζι μέχρι μπαταρία. Απλά, δεν θέλω να ψοφήσουν οι κατσίκες των γειτόνων. -
Εγώ επειδή έχω περιβαλλοντική συνείδηση θα αγοράσω ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Θα αγοράσω το ηλεκτρικό Mazda MX-30 R-EV που θα του βάζω βενζίνη για να φορτίζονται οι μπαταρίες που θα κινούν το αυτοκίνητο. Οπότε όλα μια χαρά. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Απλά, δεν θέλω να ψοφήσουν οι κατσίκες των γειτόνων.
Πάνε λοιπόν και χτίσε ένα σπίτι και φτιάξε ένα παράθυρο δίπλα στην στάνη του γείτονα ακούγοντας αυτό κάθε μέρα, όλη μέρα.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι γιούρο 6.δ και έχει καλή μόνωση...
-
Είναι γιούρο 6.δ και έχει καλή μόνωση...
Δεν έχει σημασία το γιούρο, όλα καρκίνο σπέρνουν. Όσο για την ηχομόνωση, μίλησα για ηχορύπανση άρα για τους άλλους, όχι για τους επιβάτες.
Αλλά έτσι είστε οι δεχτσοί, να κινείστε εσείς οικονομικά και σταδιάλα οι άλλοι...όλα για την τσέπη σας μόνο. Ενώ ο αριστερός φίλος μου έχει μόνο Βιτάρα ή ΦΕΒ, μακριά από μαζούτια...σκέφτεται και τους άλλους...κοινωνική συνείδηση...ίδιων της αριστεράς.
-
This post is deleted! -
Όχι ρε γαμώτο! Τώρα τι θα κάνω;
Θα αγοράσω διθέσιο ηλεκτρικό Wrangler και θα το ανεβάζω στο διαμέρισμα για φόρτιση...και θα κάνω και offroad...
Problem solved! -
Ωραίο!!!!
-
Σελίδα αυτοκινήτων και μιλάμε για "ηχορύπανση" ρε γμτ, που καταντήσαμε... Και φυσικά επειδή το έχω διαβάσει και αλλού το και καλά "τεράστιο πρόβλημα" που υπάρχει στις πόλεις (hint ζω νότια κοντά στη Βουλιαγμένης και δεν είχα θέμα ποτέ ούτε την εποχή που είχαμε κοντά το αεροδρόμιο), δεν τους ενοχλούν μόνο τα καγκουρεμένα παπάκια τους θλιβερούς χαρτογιακάδες στην ΕΕ, τους ενοχλούν ΟΛΟΙ οι κινητήρες εσωτερικής καύσης ανεξαιρέτως και ψάχνουν τη μια βλακεία πίσω από την άλλη ωστε να τους βγάλουν σκάρτους, από ρύπους, ήχους έως και εγω δεν ξέρω τι. Περιμένω άρθρο μέσα στους επόμενους μήνες για το πως οι κραδασμοί που κάνουν τα ντήζελ ενοχλούν τις αποικίες μυρμηγκιών κατά την αναπαραγωγική περίοδο και κινδυνεύει η τροφική αλυσίδα από αυτό.
Είναι οφθαλμοφανές πλέον οτι σε όλα βρίσκουν ελαττώματα εκτός από τα τάμπλετ τα οποία προωθούν λυσσαλέα. Είναι ωραίο να νοιάζονται τόσο πολύ για εμάς οι γλυκούληδες Αν τους πείς όμως για Δημόσια Υγεία, Παιδεία, προστασία μονογονεικών οικογενειών, πρώτης κατοικίας, σοβαρές επενδύσεις σε ΜΜΜ, έλεγχο ενοικίων κτλ εκεί είναι τζιζ κακά.
-
This post is deleted! -
@storm said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Όχι ρε γαμώτο! Τώρα τι θα κάνω;
Θα αγοράσω διθέσιο ηλεκτρικό Wrangler και θα το ανεβάζω στο διαμέρισμα για φόρτιση...και θα κάνω και offroad...
Problem solved!Πάει μακρύτερα από γιάρι κρόκς αουντ
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Απλά, δεν θέλω να ψοφήσουν οι κατσίκες των γειτόνων.
Πάνε λοιπόν και χτίσε ένα σπίτι και φτιάξε ένα παράθυρο δίπλα στην στάνη του γείτονα ακούγοντας αυτό κάθε μέρα, όλη μέρα.
Αυτά είναι ψέματα που διαδίδουν οι haters των κατσικών των γειτόνων και του ντίζελ.
Οι κατσίκες είναι χαριτωμένα πανέξυπνα ζώα και δεν θα σε ενοχλήσουν ποτέ αν έχεις γερό φράχτη και δεν παρκάρεις κάτω από καμιά γκορτσιά για τον ίσκιο...
Αν υπάρχει κάτι να ενοχλεί, είναι μόνο τα γίδια που ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που έχουμε και μετά ζητάνε και τα ρέστα. Όχι η κατσίκα του γείτονα. -
Νοσοκομειο Αρτας
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά