-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@jntaras said in Toyota Corolla Cross:
1,8 και με τις κατάλληλες δόσεις καγκουριας, ΜΠΟΥΜ. Μπεστ σελλερ. Συμβατικο σχήμα, το λες και γκολφ των suv.
Βασικά το λες και νέο Suzuki S Cross...
Δεν θελουν και πολύ να του κολλήσουν τα σήματα της Suzuki όπως στο RAV4...
-
@dirtybit said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Σωστά, μάλλον έχουν τραβήξει πιο πίσω το πίσω κάθισμα επειδή υπάρχει χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.
Στο hatchback το ύψος της οροφής υπαγορεύει και το που θα είναι το πίσω κάθισμα.
Σύμφωνα με αυτό https://www.motortrend.com/news/toyota-corolla-vs-corolla-cross-features-specs-comparison/ η cross έχει 2.1 in (5.33cm) περισσότερο χώρο για τους πίσω από την hatch
Και 6.35cm περισσότερο χώρο για το κεφάλι, αισθητή η αποσυμφόρηση και σε πόδια και κεφάλι. Πχ ένας 1.90 που δεν έκανε τον κόπο καν να δοκιμάσει να μπει στο χατς εδώ θα μπαίνει και θα βολεύει κάπως τα πόδια του.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Κάθε αυτοκίνητο έχει τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Η συζήτηση δε γίνεται για να μειώσουμε τα Toyota, αλλά το πρόβλημα χώρων στις πίσω θέσεις είναι υπαρκτό.
Το πρόβλημα με τους χώρους πίσω είναι στα τελευταία μοντέλα.
Το κορολα hatchback του 2005 έχει καλύτερους χώρους από golf ίδιας γενιάς.
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Κάθε αυτοκίνητο έχει τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Η συζήτηση δε γίνεται για να μειώσουμε τα Toyota, αλλά το πρόβλημα χώρων στις πίσω θέσεις είναι υπαρκτό.
Ακριβώς! Ποτε δεν είχαμε θέμα με τους χώρους σε τόσα TOYOTA από το 1999.
Και το Corolla hatch και το RAV και το Yaris είχαν πολύ καλους χώρους!
Εδω μαλλον φταίει η πλατφόρμα..
Ηθελαν να τα κάνουν ζμπορ (λες και ο μέσος κατοχος τογιοτα ξερει από Ζμπορ - περιλαμβάνω και τον ευατό μου μεσα που οδήγησα καλό αυτοκινητο με τη BMW) και χάλασαν τους χώρους.. ήρθε και η manga σχεδίαση και έδεσε το γλυκό !Πραγματικά αν δεν ήταν τα υβριδικά συνολα που μέσα στον αχταρμά των δήθεν νέων (πειραματικών και άγουρων) τεχνολογιών, τι θα είχαν να προσφέρουν τα Τογιότα;
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Ακριβώς! Ποτε δεν είχαμε θέμα με τους χώρους σε τόσα TOYOTA από το 1999.
Και το Corolla hatch και το RAV και το Yaris είχαν πολύ καλους χώρους!
Εδω μαλλον φταίει η πλατφόρμα..
Ηθελαν να τα κάνουν ζμπορ (λες και ο μέσος κατοχος τογιοτα ξερει από Ζμπορ - περιλαμβάνω και τον ευατό μου μεσα που οδήγησα καλό αυτοκινητο με τη BMW) και χάλασαν τους χώρους.. ήρθε και η manga σχεδίαση και έδεσε το γλυκό !Πραγματικά αν δεν ήταν τα υβριδικά συνολα που μέσα στον αχταρμά των δήθεν νέων (πειραματικών και άγουρων) τεχνολογιών, τι θα είχαν να προσφέρουν τα Τογιότα;
ναι,μάλλον στην προσπάθεια να είναι πιο σπορ χάσανε τους χώρους και την πρακτικότητα.
Ακόμα θυμάμαι πως καθόμουν στο καρίνα του πατέρα μου.... πολύ πιο ευρύχωρο από e class.
Τα toyota προσφέρουν αξιοπιστία (σε σύγκριση πάντα με τον ανταγωνισμό) και εύκολη μεταπώληση
-
Το κορολα του 2005 έχει περάσει στην ιστορία. Το τρέχον μοντέλο είναι ασφυκτικό πίσω κάνει μόνο για 1.75 75 κιλά και εκεί οριακά. Ας ελπίσουμε το νέο κρος με τα νούμερα που διαβάσαμε να βελτιώσει κάπως την κατάσταση, σίγουρα αν και όταν έρθει με τον 1.8 140 θα είναι τρομερή επιλογή χωρίς τον μπαμπούλα του φόρου κατά το δοκούν . Τώρα θα το ψωνίσουν οι πιο γενναίοι.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Το κορολα του 2005 έχει περάσει στην ιστορία. Το τρέχον μοντέλο είναι ασφυκτικό πίσω κάνει μόνο για 1.75 75 κιλά και εκεί οριακά.
Εεε ναι, άρα για 10-15 χρόνια με παιδιά. Όποιος κρατάει περισότερο το αυτοκίνητό του, το Κορόλα δεν κάνει. Εγώ που είμαι μαξ 5ετία, μια χαρά μου κάνει (ο γιός μου χαίρεται πίσω, μια χαρά κάθεται στο παιδικό κάθισμα 8 ετών). Όλα είναι θέμα τρέχουσαν οικογενειακής κατάστασης. Προσωπικά και το Φιέστα μου έκανε και το Γιάρις...δεν κάνω μετακομίσεις! Πήρα την Κορόλα ως καλύτερο αμάξι στα ίδια λεφτά...δεν είχα καμια πρεμούρα. Εαν αγόραζα με το συναίσθημα, Πούμα θα είχα...και €10.000 λιγότερα στην τσέπη...αχαχαχα!!
-
Γνωρίζουμε εάν το Cross έχει wireless Android Auto?
Φτιάχνω το κλασικό εξέλ του φύτουλα για να δω με τι βαρύτητα θα μετρήσω το wireless charger!
-
Και το Avensis Mk1 ειχε τεραστιους χωρους και πορτ μπαγκαζ
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Γνωρίζουμε εάν το Cross έχει wireless Android Auto?
Φτιάχνω το κλασικό εξέλ του φύτουλα για να δω με τι βαρύτητα θα μετρήσω το wireless charger!
Νομίζω ότι το wireless πάει πακέτο με το νέο infotainment.
-
Άλλο είναι το ερώτημα. Βλέπω στη Lounge αλλά και σε άλλες εκδόσεις, ότι δίνει wireless charger και wirelss carplay. Δεν κάνει όμως καθόλου αναφορά σε wireless android auto. Παίζει να προσφέρει wireless connection μόνο στα απλ μπρίκια?
Νομίζω το χω δει και αλλου να συμβαίνει αλλά είχα την εντύπωση ότι Τουότα έδινε ασύρματη συνδεσιμότητα και για τα δύο λειτουργικά.
-
Ποιός ασχολείται με ΑΑ εν έτη 2022...#mono_Apple λέμε...αχαχα!!
Δεν ξέρω τι κανει σε wireless (εμένα δεν έχει και πήρα αντάπτορα), αλλά γενικά η Τογιότα υποστηρίζει και τα 2.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Το κορολα του 2005 έχει περάσει στην ιστορία. Το τρέχον μοντέλο είναι ασφυκτικό πίσω κάνει μόνο για 1.75 75 κιλά και εκεί οριακά.
Εεε ναι, άρα για 10-15 χρόνια με παιδιά. Όποιος κρατάει περισότερο το αυτοκίνητό του, το Κορόλα δεν κάνει. Εγώ που είμαι μαξ 5ετία, μια χαρά μου κάνει (ο γιός μου χαίρεται πίσω, μια χαρά κάθεται στο παιδικό κάθισμα 8 ετών). Όλα είναι θέμα τρέχουσαν οικογενειακής κατάστασης. Προσωπικά και το Φιέστα μου έκανε και το Γιάρις...δεν κάνω μετακομίσεις! Πήρα την Κορόλα ως καλύτερο αμάξι στα ίδια λεφτά...δεν είχα καμια πρεμούρα. Εαν αγόραζα με το συναίσθημα, Πούμα θα είχα...και €10.000 λιγότερα στην τσέπη...αχαχαχα!!
Προσεξε δεν εννοώ 1.75 75 μόνο οι πίσω! Αν μπει 1.90 110 μπροστά πίσω κλαφτα... πρέπει οι περισσότεροι επιβάτες να είναι μινιον!
-
Wireless σίγουρα είναι μόνο για ios στο android ίσως να είναι με καλώδιο.
Η πανοραμική είναι ανοιγομενη ή απλά μαζεύεις ήλιο; -
Καλύτερα μόνο κλειστή. Προσφέρει ακαμψία στην όλη κατασκευή και δεν εχει συντήρηση
-
Προσεξε δεν εννοώ 1.75 75 μόνο οι πίσω! Αν μπει 1.90 110 μπροστά πίσω κλαφτα... πρέπει οι περισσότεροι επιβάτες να είναι μινιον!
ΟΚ ναι....όπως είπα όλα είναι σχετικά!! Πόσοι Έληνες είναι 1.90+?? Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις (βλ. Κρούζερ...αχαχα), πας για Σιτροέν!!
Όμως σε κάθε περίπτωση, σήμερα όποιος θέλει χώρους (στην εκάστοτε κατηγορία), η Τογιότα δεν κάνει...είναι οριακά. Δεν έχουν πλέον χώρους για το μέγεθός τους - αν και τα Cross είναι βλετιωμένα και κάπου στον Μ.Ο. Όποιον δεν τον απασχολούν - προσωπικά οι χώροι στα 30 χρόνια που οδηγώ με απασχόχλησαν μόνο με το μωρό για 2-3 χρόνια με όλα όσα κουβαλάγαμε στις διακοπές - δεν ασχολειται κάν. Μέχρι το 2017, ποτέ δεν αγόρασα αυτοκίνητο με κριτήριο τους χώρους, για να πω την αλήθεια ποτέ δεν τους κοίταγα σε κανένα αυτοκίντο μου και επίσης τώρα δεν ασχολούμαι με χώρους. Μου είναι παντελώς αδιάφοροι οπότε και δεν μπορώ να μπορώ να κατανοήσω όλη αυτή τη συζήτηση (όχι ότι είναι λάθος, εγώ δεν την καταλαβαίνω!).
-
Εγώ διαφωνώ κάπως διότι οι χώροι είναι ένα είδος πολυτελείας. Τι να το κάνω το μαλακό παλστικο αν δεν χωράω;
Σαν να σου λένε, μείνε σε στούντιο αλλά έχει ποιοτικούς καναπεδες
-
Οι χωροι ειναι σημαντικοί στην καμπίνα.. εκτός αν εισαι μινιόν (όχι minion)
-
Παιδιά όπως είπα, ο καθένας με τα κριτήριά του και τις επιλογές του.
Δεν είπα να μην χωράς, μίλησα για μετακόμιση!! 3 άτομα χωράμε υπερ-άνετ στην Κορόλα και με αποσκευές για διακοπές 15 ημερών. Για εμένα αυτό είναι υπερ-αρκετό, για την κουμπάρα μου με 3 παιδιά δεν κάνει ούτε για αστείο. Για 4μελή οικογένεια είναι οριακά...για οικογένεια που κάνει μετακόμιση στις διακοπές (ειδικά οι κυρίες...αχαχα!!), δεν κάνει. Για εμένα, σε χώρους έκανε και η ΜιΤο...για αυτό λέω, όλα σχετικά.
Αλλά π.χ. την 116 που πήρα την επέλεξα με άλλα κριτήρια, χώρους ούτε που ασχολήθηκα...και έλεγαν ότι ειναι μικροί. Εεε και τι με ένοιαζε, εγώ ήθελα πίσω κίνηση τότε...τι να έκανα την μπροστοκούνα με χώρους? Για αυτό λέω, όλα σχετικά είναι και το τι θέλει ο καθένας. Εμένα, σαν αγοραστή οι χώροι μα αφήνουν παγερά αδιάφορο....σε άλλους ειναι Νο. 1 κριτήρια και είναι σεβαστό!
-
H ηλιοροφή είναι σταθερή με ηλεκτρικό αλεξήλιο. Οκ δεν την προτιμώ σε σχέση με ανοιγόμενη αλλά δε με χαλάει κιόλας. Και στο 208 έχουμε σταθερή και είναι μια χαρά και όπου έχω ανοιγόμενη πιο πολύ παίζει στην ανακλιση παρά τέρμα ανοιχτη.
Toyota Corolla Cross