-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Όντως θα ισχυε αυτό αν οι πελάτες γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην γραμμή παραγωγής.
Εφόσον δεν γνωρίζεις ούτε εσύ, ούτε αυτοί πως είσαι σίγουρος για κάτι;Ούτε άποψη είναι λοιπόν,ούτε γνώμη....
Πίστη είναι.
Πίστευε και μη ερεύνα λοιπόν.
Και εσυ πιστευε στο Facebook
Δηλαδή ψέματα είναι ότι μαμάδες στην πόλη μου με ζητούν για άγριο σεξ;
Τόσο καιρό τσάμπα καμαρωνα; -
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Να πω την αλήθεια δεν εκπλήσσομαι από τετοιες αποψεις.
Οταν ειχα αγοράσει το Κασκαι και στηλιτευα τα τριξίματα, συντονισμούς και γενικά την κακή συναρμογή που τουλαχιστον στο j11A ήταν συχνό φαινόμενο και ήταν γεμάτα τα φόρα από παράπονα και πατέντες, μου είχαν επιτεθεί κιόλας παλιότεροι κατοχοι οτι με αυτά που γράφω απαξιώνω την περιουσία μου και την περιουσία τους ... εγραφαν για ανταγωνιστές, στημένους κλπ!
Πέρα από τη λαθος αυτή προσέγγιση (καθώς κανένα αμάξι δεν είναι επενδυση) ειναι πιστεύω και το θέμα της επιβεβαιωσης της επιλογής μας...
Του στυλ αποκλείεται να αγόρασα εγω ένα λεμόνι ή ενα προβληματικό αυτοκίνητο... αφου εγω ΔΕΝ κάνω λάθη!Πόσο αλήθεια... Του στυλ, εντάξει έτυχε σε κάποιους, σιγά μην τύχει στο δικό μου...
Αυτά έλεγα στο Corsa C κι γω με την κρεμαγιέρα-κουδουνίστρα... και πήρα και φίλο στο λαιμό μου.Στο Yaris του θέματος... πρόσφατη δεν ήταν η ανάκληση με τα ραντάρ που δεν ήταν σωστά καλιμπραρισμένα από το εργοστάσιο και μπορεί να μη δούλευε ποτέ το collision alert/avoidance?
Καλά η ποιοτητα των τογιότα έχει πέσει κατακόρυφα!
Εγω που ειμαι κατοχος τουλάχιστον ενός κάθε φορά από το 1999 και εχω αλλαξει 6 μοντέλα βλεπω το καθε περυσι και καλύτερα σε επίπεδο υλικών συναρμογής κλπ....
Ακόμα και στο Ραβ4 του 2007 ειχα κανει πάνω από 10 ανακλήσεις και τεχνικές οδηγίες τα πρώτα 2 χρόνια! Τα εβλεπα στο σχετικό κλαμπ και πήγαινα στο γνωστό μου εξουσιοδοτημένο και καποιες τις εκανα προληπτικα!Επισης αναφορικά με το πρώτο που γράφεις οτι "σε εμενα δεν θα τύχει". Αυτό ειναι πιο σεβαστό από τη συνειδητή απόκρυψη βλαβών και προσβηματων για να μην χαλάσει το στατους ή η μεταπωλητική αξία !
Στις BMW βλέπω κατι τέτοια που υπάρχει κόσμος που τρώει κατι χοντρές φολες και δεν τα γράφει για να μην επηρεαστεί η μεταπώληση.
Εχω περίπτωση που ξερω καλά με αλλαγες ψαλιδιών και τουρμπο σε Χ1 που ποτέ δεν γράφτηκαν δημόσια από κατά τα άλλα πολυγραφεστατο μέλος του κλαμπ για να προστατευθεί η μεταπώληση. ......
Οταν τελικά το πούλησε ετυχε και το βρήκαμε στην Πελοπόνησσο που το ειχε αγοράσει ως τεφαρίκι συγγενής άλλου μέλους και είμασταν σε δίλημμα αν θα του πουμε την αληθεια του ανθρώπου ή όχι -
Πίστευε και μη ενδίδεις.
-
Στις BMW βλέπω κατι τέτοια που υπάρχει κόσμος που τρώει κατι χοντρές φολες και δεν τα γράφει για να μην επηρεαστεί η μεταπώληση.
Για τις μπεμβέ δεν χρειάζεται, ο κόσμος τόχει τούμπανο....
Χαλάνε και με την μυρωδιά....από τα πιο αναξιόπιστα αμάξια μετά τα VAG...αλλά αυτό δεν έχει σημασία, άλλες είναι οι χάρες τους. Αλλά όποιος αγοράζει μπίμερ για αξιοπιστία ας πρόσεχε....αχαχα!!
-
Κοίτα,η πτώση στην ποιότητα δεν είναι μόνο "προνόμιο" της Toyota,το έχω δει και σε άλλες εταιρείες.
Πχ το προηγούμενο επαγγελματικό μου αυτοκίνητο ήταν ένα VW transporter t4,το οποίο αγοράστηκε καινούργιο και αντικαταστάθηκε από το επόμενο μοντέλο το t5.
Η διαφορά στην ποιότητα βγάζει μάτι.
Η λαμαρίνα στο καινούργιο είναι φτιαγμένη από τσίχλα. Την ζουλας και άφησε βουλιαγμα.
Η ποιότητα της βαφής ΓΤΠ. Η καρότσα πίσω είναι περασμένη ένα χέρι άχνη μπιμπικοτή.
Το καθίσμα του οδηγού έχει ξεχαρβαλωθει.
Το τιμόνι έχει λιώσει και τρίβετε και όλα αυτά στο ίδιο χρονικό αλλά και χιλιομετρικο διάστημα με ακριβώς την ίδια χρήση.
Για να μην πιάσουμε και την Φορντ στην κουβέντα..... -
Επισης αναφορικά με το πρώτο που γράφεις οτι "σε εμενα δεν θα τύχει". Αυτό ειναι πιο σεβαστό από τη συνειδητή απόκρυψη βλαβών και προσβηματων για να μην χαλάσει το στατους ή η μεταπωλητική αξία !
Να προσθέσω ένα ακόμα ψυχολογικό παράγοντα σε αυτούς που έχουν παραγγείλει το αμάξι, περιμένουν ήδη 6 μήνες και έχουν κανά χρόνο ακόμα να περιμένουν. Να βλέπεις τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να σκέφτεσαι 2-3 φορές την επιλογή σου. Και στην αβεβαιότητα της αγοράς, παλεύεις να βρεις δικαιολογίες.
Σαν εμένα που περίμενα το review του @dimsabas για το δικό μου, που μου έσκασε ένα μήνα πριν την παραλαβή... (ευτυχώς οι απόψεις μας συμφωνούσαν).
Όλοι οι κατασκευαστές έχουν προβλήματα στη γραμμή παραγωγής. Κάποιοι τα πιάνουν στο quality control. Κάποιοι πριν τις παραδόσεις (στα τελευταία θυμάμαι κάτι Ford που έσταζαν λάδι στο δρόμο από το εργοστάσιο προς τα τελωνεία). Κάποιοι αφού το πάρουν πρέφα οι αγοραστές. Άλλοι απλά λένε ότι έτσι είναι τα αμάξια.
Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο κατασκευαστή που θα πει my bad, κάνω recall.
-
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ο φιλος μιλαει για δυσφημιση της μαρκας. Ειναι πραγματικα αποριας αξιον
απο οτι φαινεται προκειται για γενικευμενο προβλημα ενεκα του οτι το QC στο εργοστασιο επαιζε το πουλακι του και φυσικα πρεπει να αναδειχθει και οχι να μπει κατω απο το χαλακι
Δεν μιλαμε για την απωλεια ενος πλαστικου, μιλαμε για προβλημα στο σκελετο του αυτοκινητου
Δυστυχως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι rushed to market, εξ'ου και οι αποστατες που αναφερθηκαν παλαιοτερα για να φουσκωσει το αμαξωμα του Yaris και ως εκ τουτου σιγουρα υπαρχουν προχειροτητες
Αντιλαμβανομαι την αναγκη να υπερασπιζεται καποιος την επιλογη του, ειδικα με τοσα λεφτα αλλα κανενα αυτοκινητο δεν ειναι τελειο. Ας ειμαστε ειλικρινεις με τον εαυτο μας πρωτα
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο κατασκευαστή που θα πει my bad, κάνω recall.
Αυτό ακριβώς!
-
@tutuyo said in Toyota Yaris Cross:
Δυστυχως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι rushed to market, εξ'ου και οι αποστατες που αναφερθηκαν παλαιοτερα για να φουσκωσει το αμαξωμα του Yaris και ως εκ τουτου σιγουρα υπαρχουν προχειροτητες
Αντιλαμβανομαι την αναγκη να υπερασπιζεται καποιος την επιλογη του, ειδικα με τοσα λεφτα αλλα κανενα αυτοκινητο δεν ειναι τελειο. Ας ειμαστε ειλικρινεις με τον εαυτο μας πρωτα
-
Αυτό όλοι το κάνουν, τα περισσότερα B Suv ετσι είναι...δες και το Πούμα π.χ.
-
Προφανώς δεν είναι τέλεια, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο φτηνά οχήματα...του σωρού είναι, όσο και εαν για εμάς είναι ένα σεβαστό ποσό.
-
-
δεν αντεχω να μην το πω....
#mono_vitara -
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
δεν αντεχω να μην το πω....
#mono_vitaraΦυσικά, αρκεί να θες όχημα της προπερασμένης 10ετίας και φυσικά να έχεις φράγκα να το πληρώσεις. Γιατί όσο και εαν προσπάθησα, Βιτάρα καινούργιο αυτόματα με €20.000 δεν μπόρεσαν να βρω.....εδώ δεν μπόρεσα να βρω test drive σε αυτόματο....αχαχα!!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
-
Αυτό όλοι το κάνουν, τα περισσότερα B Suv ετσι είναι...δες και το Πούμα π.χ.
-
Προφανώς δεν είναι τέλεια, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο φτηνά οχήματα...του σωρού είναι, όσο και εαν για εμάς είναι ένα σεβαστό ποσό.
Εαν βαλεις στην εξισωση και τις "εκπτωσεις" που κανουν οι κατασκευαστες λογω της στρεβλης καταστασης που δημιουργησε ο κοβιντ, το cut corners πιθανολογω οτι παει συννεφο. Ε καπου θα χτυπησει
-
-
Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ο φιλος μιλαει για δυσφημιση της μαρκας. Ειναι πραγματικα αποριας αξιον
απο οτι φαινεται προκειται για γενικευμενο προβλημα ενεκα του οτι το QC στο εργοστασιο επαιζε το πουλακι του και φυσικα πρεπει να αναδειχθει και οχι να μπει κατω απο το χαλακι
Δεν μιλαμε για την απωλεια ενος πλαστικου, μιλαμε για προβλημα στο σκελετο του αυτοκινητου
Πολύ σωστά. Αυτό όμως γίνεται σε όλες τις μάρκες, δεν είναι μόνο στα Toyota. Όταν έλεγα εγώ για το π.χ. για το Ford Cmax, όχι μόνο τώρα αλλά και όταν το είχα αγοράσει, όλοι είχαν σκυλιασει να με βγάλουν τρελό. Το καλό αυτοκίνητο είναι σαν ένα κουτί με σοκολάτες. Δεν ξέρεις τι θα πετύχεις. Και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι με τα τόσα χρήματα που δίνουμε. Έτσι δεν είναι;
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Πολύ σωστά. Αυτό όμως γίνεται σε όλες τις μάρκες, δεν είναι μόνο στα Toyota. Όταν έλεγα εγώ για το π.χ. για το Ford Cmax, όχι μόνο τώρα αλλά και όταν το είχα αγοράσει, όλοι είχαν σκυλιασει να με βγάλουν τρελό. Το καλό αυτοκίνητο είναι σαν ένα κουτί με σοκολάτες. Δεν ξέρεις τι θα πετύχεις. Και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι με τα τόσα χρήματα που δίνουμε. Έτσι δεν είναι;
100%
Ειδικα για Toyota που προτασει την αξιοπιστια λογω ποιοτητας κατασκευηςΒεβαια για να ειμαστε και δικαιοι, υπαρχει και κλιμακωση
Αλλο να λες πχ οτι η Peugeot βγαζει ενα λαστιχενιο κιβωτιο, και αλλο οτι το σασι του αυτοκινητου δεν ειναι συγκολλημενο
-
Είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι τριγμοί που ακούμε σε άλλα αυτοκίνητα δεν είναι από πονταρίσματα που δεν έγιναν σωστά;
Ωχ ωχ ωχ!!!
-
Είναι ελλατωματικό....καλύτερα, μπας και ακυρώσουν αρκετοί και παραλάβουμε νωρίτερα...αχαχαχα!!
-
Πριν από 10 χρόνια η Toyota είχε παρουσιάσει το yaris mkΙΙΙ ,το μοντέλο είχε μια πολύ μεγάλη καριέρα από το 2011-2020 και αρκετές ανακλήσεις ,τούρμπο (ντίζελ φυσικά ) ανάρτηση , αερόσακους , φρένα ... ΦΡΕΝΑ αμάν !
https://www.autoexpress.co.uk/used-toyota-yaris-mk3-2011-2020-review-problems-recallsΣε βάθος χρόνου και στην άμεση σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι το πιο ... αξιόπιστο μικρό αυτοκίνητο της βρετανικής αγοράς !
https://www.whatcar.com/news/the-top-50-most-reliable-cars/n24624Το τι λέει μια ομάδα στο Facebook που συνέχεια βλέπω ποστ του στυλ πως να κλείσω το ραδιόφωνο και πως το ενα και το αλλο που τα γράφει το σύντομο εγχειρίδιο των δυο σελίδων όχι ο τόμος δεν είναι για μένα γεγονός αλλά φήμη και μάλιστα κακόβουλη .
Γιατί αυτοί που υπόγραψαν στην πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα αυτοκίνητα αλλά ούτε καν έχουν παραγγείλει !Ακόμα και στο δικό μου όταν και αν παρουσιαστεί το πρόβλημα πρώτα θα περιμένω αντιμετώπιση και μετά θα κράξω όχι χωρίς να έχω παραγγείλει καν , ΕΛΕΟΣ!
H αντιμετώπιση του προβλήματος μετράει το after sales γατί όπως φαίνεται και απο την ιστορία του Yaris MKIII που έγραψα στον πρόλογο και το πιο αξιόπιστο τα ειχε τα προβλήματα του.
-
καλα, εσυ εχεις μετοχες, δεν πιανεσαι...
ποσο εκλεισε σημερα? -
ποσο εκλεισε σημερα?εγω που το δίνω ανταλλαγή για fiesta ST εχω μετοχές ;
-
ποσο εκλεισε σημερα?Απλά έχει δίκιο...μόνο ως κάτοχος υπερ-τογιότα μπορεί κάποιος να το καταλάβει. 100 χρόνια μπροστά!
Toyota Yaris Cross