-
@cmax75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όχι, συνολικό ενφια 3 χιλιάρικα και για τους δύο...
Σχετικά αποσπάσματα από εφημερίδες:
Για παράδειγμα στο Κουκάκι η τιμή ζώνης εκτινάχθηκε από τα 1.700 ευρώ στα 3.100 ευρώ το τ.μ. με τον ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις να είναι υψηλότερος κατά 70% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με διαμέρισμα στο Κουκάκι 104,48 τ.μ., πέμπτου ορόφου, άνω των 25 ετών, πλήρωσε το προηγούμενο έτος 388,35 ευρώ και φέτος καλείται να πληρώσει φόρο 655,88 ευρώ, αυξημένο κατά 68,8%.
Τώρα το σκέφτηκα: Θα εννοεί την τιμή ζώνης, όχι τον ΕΝΦΙΑ.
-
Οι μόνες περιπτώσεις που ανέβηκε πολύ ο ΕΝΦΙΑ, είναι το ακίνητο να έχει αντικειμενική πάνω από 400.000 €.
Αυτό ήταν η αλλαγή που έγινε στον συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος επιβάρυνε όλες τις περιουσίες πάνω από 250000 € και εύκολα γινόταν 2 και 3 φορές ο κύριος φόρος.
Υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι που είχαν ένα πολύ ακριβό ακίνητο, να το έχουν μοιράσει στην οικογένεια, ώστε να μην περνάνε τις 250000 €.
Αυτό άλλαξε και κάθε ακίνητο άνω των 400000 €, όσα μερίδια και αν είναι έχει συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος μοιράζεται σε κάθε μερίδιο.
-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για παράδειγμα στο Κουκάκι η τιμή ζώνης εκτινάχθηκε από τα 1.700 ευρώ στα 3.100 ευρώ το τ.μ. με τον ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις να είναι υψηλότερος κατά 70% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τώρα το σκέφτηκα: Θα εννοεί την τιμή ζώνης, όχι τον ΕΝΦΙΑ.Χαθήκατε στη μετάφραση...
-
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν υπάρχει κανένας βρε jamesd, μόνος μου Εκτιμητής Εργων Τέχνηε
Alejandro στείλε μου με προσωπικό μήνυμα αν έχεις την καλοσύνη ντα στοιχεία τόσο της καλής αντικερ όσο και του Βέλγου, γιατί είμαι σε παρόμοια θέση. Ευχαριστώ.
-
@tgd said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!](/post
Alejandro στείλε μου με προσωπικό μήνυμα αν έχεις την καλοσύνη ντα στοιχεία τόσο της καλής αντικερ όσο και του Βέλγου, γιατί είμαι σε παρόμοια θέση. Ευχαριστώ.
Σου έστειλα πμ!
Πάντως Ελλάδα μπορείς σχετικά "εύκολα" να πουλήσεις είδη ελληνικης λαϊκης τέχνης/τεχνικής, Ελληνες ζωγράφους. Οτιδήποτε άλλο, ειναι τραγικά δύσκολο. Επίσης, αν στείλεις έξω, ετοίμασε πολύ καλή τεκμηρίωση ωστε ο έξω αγοραστής να μη σου ξεκινήσει παράπονα. Πάντως, για το Βέλγιο, αν δεν ήταν η αδερφή μου εκεί, το πιο πιθανό ειναι να μήν έμπαινε στο ρισκο ο έμπορος να αγοράσει τα αντικέιμενα, απλά μέσω εμαιλ, μιας και στην ουσία "αγόραζε" αντικείμενα "στο σακί". Ακόμα, επειδή ο έμπορος έξω δεν υπάρχει περίπτωση να προ-πληρώσει κάτι που δεν έχει δει, θα τα στείλεις με δικά σου έξοδα, να τα ξανα-εκτιμήσει και σίγουρα θα προσπαθίσει να σου κόψει κάτι. Εμάς βέβαια που ναι μεν είδε κάτι ατέλειες σε κάποια σντικείμενα που δε φαινόντουσαν στις φωτογραφίες, άλλα ήταν σε άψογη κατάσταση οπότε κάπως πατσίσαμε. Αλλά αν δε τα συνοδεύσεις τα αντικείμενα ή δεν ειναι κάποιος δικός σου εκεί στο άνοιγμα, δε στο συνιστώ. Ολα αυτά έχουν λογική να πας μόνο αν μιλάμε για "μεγάλο" ποσό. Εμάς ήταν καλό 5ψήφιο (μιλάμε μόνο για έπιπλα).
Ελπίζω να μη τα "σκοτώσεις" αλλά στην Ελλάδα μόνο ρολεξ-βασερονκοσντανταν-γκουτσι-μερτσεντα "πουλάνε". Δεν υπάρχει επίπεδο .. οι Απαράδεκτοι το έλεγαν μέσα στην υπερβολή αλλά ειναι τραγικά αληθινοί..
Youtube Video -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και αγοραστές να ήταν , εγώ ήμουν πωλητής.
Τα μόνα δάνεια που υπήρξαν την δεκαετία του 80, ήταν αυτά της Κτηματικής τραπέζης, από το 1987 μέχρι το 1990, την εποχή του Τσοβόλα δώστα όλα. Τότε όντως με κάποιες καλές διατάξεις, με σοβαρή ίδια συμμετοχή και με χρονικό όριο τα 15 χρόνια, δινόταν 15 % επιτόκιο, που ήταν πολύ καλύτερο από το 26 % που έδιναν οι τράπεζες τότε.Επίσης υπήρχαν και τα δάνεια της Εργατικής Εστίας και του ΤΠΔ, αλλά ήταν ειδικά δάνεια, για ορισμένες περιοχές, χαμηλής σχετικά αξίας.
Οσο για τις μελέτες , να δούμε πόσο εύκολα αγόραζες πράγματα το 80, πόσο το 2000 και πόσο το 2020. Αλλά είναι μεγάλη συζήτηση.
Πάντως τιμές για το 80 και το 90 θυμάμαι αρκετές.
Τι μου θύμισες... Έχεις απόλυτο δίκιο.
Οι γονείς μου πήραν δάνειο από τη Κτηματική το 1989 με 14% σταθερό επιτόκιο και με συνολική διάρκεια 15 ετών. Θυμάμαι η δόση ήταν 700.000 δρχ. ανά 6μηνο και τα πρώτα χρόνια ήταν ζόρι... Μετά, με τις αυξήσεις στους μισθούς, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα. -
Πως αλλάζουν οι καιροί. Κάποτε στις κολώνες είχε πωλητήρια ή/και ενοικιαστήρια σπιτιών, τώρα έχει χαρτιά από ιδιώτες που ζητάνε σπίτια για ενοικίαση. Δύο κολώνες εδώ στο Χαλάνδρι, έχουν χαρτιά από διαφορετικούς ιδιώτες που αναζητούν διαμερίσματα για να μείνουν.
Φυσικά παίζει το ενδεχόμενο να είναι και μεσίτες... Αλλά όπως και να έχει, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στα ακίνητα.
-
Στην περιοχή που δραστηριοποιούμαι είχα φτάσει μέχρι 25 ακίνητα προς ενοικίαση προ διετίας….τώρα με το ζόρι έχω μέχρι 4 και φυσικά πανάκριβα….όσοι δε έχουν παλιές μισθώσεις δεν τα αφήνουν γιατί για το ίδιο σπίτι πλέον θα πληρώσουν 50-100% παραπάνω νοίκι.
-
Οι ανακαινίσεις είναι επικίνδυνες...
χαχα -
@alejandro για δες εδώ , νομίζω η περιοχή έχει να ανεβάσει ακόμα πολύ τις τιμές .
Αν υπολογίσεις και το οικόπεδο των Ισραηλινών τότε νομίζω αξίζει να νοικιάσεις και να περιμένεις για να πουλήσεις . -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@alejandro για δες εδώ , νομίζω η περιοχή έχει να ανεβάσει ακόμα πολύ τις τιμές .
Αν υπολογίσεις και το οικόπεδο των Ισραηλινών τότε νομίζω αξίζει να νοικιάσεις και να περιμένεις για να πουλήσεις .Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν ήξερα ότι προχωράει και αυτό. Οντως, στην ουσία το διαμέρισμα θα ειναι ακριβως στη μέση της ανάπλασης από Ν.Φάληρο μέχρι Ελληνικό.
Ειναι πραγματικά εκπληκτικό πώς η όλη περιοχή είχε μείνει στη φάση '50-'60 τόσα χρόνια. Μοσχάτο, Ν. Φάληρο θα πάρουν τα πάνω τους αν και ειναι "χωμένα" κάτω από το δρόμο.
Αντε και στο Π.Φ να φτιαξουν λίγο το παραλιακό μέτωπο, τις παραλίες Μπατη/Εδεμ.
Ειχα φίλους απο ΒΕλγιο/Ταιβαν που ήρθαν Αθήνα, μου λένε πού να παμε για μπανιο; Τους λέω Βουλιαγμένη. Μου λένε ωωω πολύ μακρία, θα έρθουμε Φαληρο. Τους λέω "καλά, έιστε σοβαροί; Στις Μπατάμες;;;;" Τελικά ήρθαν, έκαναν μπάνιο, τους βρήκαμε μετά στη μαρίνα στο Φλοίσβο να φάμε. Ηταν καταενθουσιασμένοι... εγώ σταυροκοπιόμουν.
Εγώ έχω κάνει μόνο μια φορά μπάνιο κάτω έκει, για πλάκα για να δω πώς είναι. Το βρήκα πολύ περίεργο. Αν δε κάνω λάθως πήρε και μπλε σημαία η περιοχή. -
Τραγική η Μπλέ σημαία, απορώ με τι κριτήρια την δίνουν.
Θα μου πεις έκατσε και το αργό πετρέλαιο που διέρρευσε από την Σαλαμίνα οπότε όλα καλά. .
Όλη η Ελλάδα έχει μείνει στο 50-60 όχι μόνο η παραλιακή. -
Θα μου πεις έκατσε και το αργό πετρέλαιο που διέρρευσε από την Σαλαμίνα οπότε όλα καλά. .
Όλη η Ελλάδα έχει μείνει στο 50-60 όχι μόνο η παραλιακή.Για κάποιους, από το 70 και μετά ξεκίνησε η παρακμή, μετά τις δόξες του 50-60.
-
Χαχά, κοίταξα λίγο, έκανα λάθος η Μαρίνα Φλοίσβου πήρε!!! Πάμε για μπάνια δίπλα στα κότερα! -
χααχαχα Το έσωσες τώρα χααχαχ
-
Tα ούρα πλουσίων ανεβάζουν την ποιότητα των νερών. Σχεδόν ιαματικά τα λες.
-
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Tα ούρα πλουσίων ανεβάζουν την ποιότητα των νερών. Σχεδόν ιαματικά τα λες.
Δεν κατουρανε στη θάλασσα οι πλούσιοι, έχουν περάσει Διαφωτισμό αυτοί, δεν μεγάλωσαν με πατσά και τραχανά.
-
Τεχνική απορία για τους γνώστες….σε πολυκατοικία πρέπει να γίνει μόνωση ταράτσας γιατί τα ρετιρέ έχουν θέματα. Πρέπει να συνεισφέρουν όλα τα διαμερίσματα στην δαπάνη ή είναι θέμα μόνο του τελευταίου ορόφου? Προφανώς η ταράτσα είναι κοινόχρηστη…
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τεχνική απορία για τους γνώστες….σε πολυκατοικία πρέπει να γίνει μόνωση ταράτσας γιατί τα ρετιρέ έχουν θέματα. Πρέπει να συνεισφέρουν όλα τα διαμερίσματα στην δαπάνη ή είναι θέμα μόνο του τελευταίου ορόφου? Προφανώς η ταράτσα είναι κοινόχρηστη…
Για μόνωση (θερμομόνωση) νομίζω είναι αγγούρι του ρετιρέ, για στεγανοποίηση πάει με ποσοστό (προφανώς το ρετιρέ θα φάει μεγαλύτερο αγγούρι)
Κριού για πες! -
Οι κοινόχρηστοι χώροι μοιράζονται σε όλους με τα χιλιοστά, έτσι κι η μόνωση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!