-
Πουλα όσο ειναι νωρίς...
Ειδικά αν ζεις εξωτερικό...Άρα γνωρίζεις την φουσκα μας
Και να κάνεις ενα έμβασμα στην Ζυρίχη, να αγοράσεις φυσικό χρυσό σε μικρά νομίσματα ή μικρές πλακίτσες πχ 250γρ, να νοικιάσεις μια θυρίδα με 200chf τον χρόνο και να κοιμάσαι ήσυχος για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να γίνει στην παγκόσμια οικονομία ΓΙΑΤΙ εσυ θα εχεις τα χρήματα σου ανα πάσα ωρα και στιγμή ΑΜΕΣΑ.
Και θα βγεις και κερδισμένος γιατί ο χρυσός θα σε ανταμείψει…
Ασε τα ρολεχ και τα λοιπά του συρμού και της μοδός
Φιλικά -
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πολλά παίζουν ρόλο σπαϊρους. Όταν δημιουργείς την εποχή των πάρτυ και της αφθονίας στην είσοδο του ευρώ είναι εύκολο. Εδώ ο πιο βλάκας είχε πελάτες. Όσοι είναι λίγο στην αγορά ξέρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν όμως μετά από 11+3+δεν ξέρω εγώ πόσα έτη ακόμα λόγω πληθωρισμου και παγκόσμιας κρίσης είσαι μονίμως με χαμηλά εισοδήματα τα χρόνια περνούν, ζεις σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, δεν μπορείς να καταφέρεις ότι οι προηγούμενες γενιές. Πλέον έχουμε και ένα υπερπληθωρισμό, που κάποτε θα έρθει σε μια ισορροπία αλλά θα δημιουργήσει και πάλι ανακατατάξεις στα εισοδήματα πολλών τάξεων. Δεν υπάρχει η πίτα του τζίρου στην αγορά που θα σε βοηθήσει. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην οικονομική ιστορία. Δεν φταίνε πάντα οι άνθρωποι. Πολλά επηρεάζουν την πορεία του καθενός. Τώρα αν είναι μπετοβλακας ή υβριστής ( με την αρχαία έννοια) μπορεί να θεωρεί κανείς ότι οι δικές του συνθήκες είναι πάντα σταθερές και παρόμοιες για όλο τον κοσμο, όλες τις εποχές και όλες τις ιστορικές συγκυρίες.
Υ.γ υπάρχουν και επάγγελματα που έχουν την δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να τζιραρουν πολλά χρήματα. Είναι η αλήθεια αυτό. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
Σωστά + το φορολογικό καθεστώς τοτε με το σημερα είναι η μερα με την νύχτα, δεν μπορεις αν δεν υπαρχουν σοβαρα μαυρα εσοδα, να τοποθετησεις στην ακρη τίποτε σοβαρό για να ''δημιουργήσεις''...
Η εποχη των Παππούδων μας (1920-1940) και των Πατεράδων (1950-1970) μας είναι μη επαναλαμβανόμενες και κρίμα στην νεα γενιά που αν δεν εχουν κάτι έτοιμο απ την προηγούμενη, θα υποφέρουν σε ενα περιβάλον χαμηλών αμοιβων και υψηλών φορων... -
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@izz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δυστυχώς το άθλημα έχει πλέον καταντήσει φούσκα ειδικά στα ρολεξ οπότε καλύτερα μακριά και από ρολόγια πλέον αν ήταν 3-4 χρόνια πίσω το συζητούσαμε.. στο λέω σαν παλιός και αμετανόητος εν ενεργεία συλλέκτης..
Το ξέρω izz, γι'αυτό λέω για πιο underground μάρκες/τύπους, έτσι ψιλοκουβεντα να γίνεται. Δε θεωρώ αυτή τη στιγμή επένδυση οτιδήποτε για τι οποίο μιλάει όλος ο κόσμος. Και γι'αυτο ίσως μιλάω για ρολοϊ από πολύτιμα μέταλλα ωστε τουλάχιστον να σου μείνει το υλικό αν η "μάρκα" πέσει. Μάλλον θα το συνεχίσω στο τοπικ για τα ρολόγια
Ακόμα και η σεικο αυτή τη στιγμή είναι υπερτιμημένη οπότε...
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μιας και γενικά οι τιμές ανεβαίνουν, ιδιαίτερα στα Ν. Προάστια και με τη λογική οτι σε λίγο ανακαινίζεται πλήρως η μαρίνα Αλίμου/Καλαμακίου (το διαμέρισμα είναι ακριβώς στη μέση μεταξύ μαρίνας Αλίμου/Καλαμακίου και μαρίνας Φλοίσβου) και το Ελληνικό ετοιμάζεται,
Το μόνο που θα πω είναι ότι η περιοχή είναι γ@μ@τη , να χέσω τα Κολωνάκια και την θέα Ακρόπολη , πες μου ότι βλέπεις Αίγινα από το μπαλκόνι να τρελαθώ !
Νομίζω πρέπει να περιμένεις το Ελληνικό για να πουλήσεις πολύ ακριβά , μέχρι τότε ή σε εταιρεία ενοικίασης ή κλειστό!
Ναι, βλέπει και από όλα τα δωμάτια την Αίγινα. Οταν έχει βορειά ιδίως με πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, βλέπεις και τα σπίτια της Αιγινας. Πολλες φορές περνάνε ιστιοφόρα πολύ κοντά απο την ακτή και νομίζεις οτι περνάνε απο το δρόμο από κάτω.
Εχει αρκετά καλή θέα χωρίς όμως το θόρυβο της παραλιακής. Εχω συγγενείς/φίλους με διαμερισματα Π.Φ και Αλιμο πάνω στη παραλιακή που ναι μεν εχουν τη θέα (φοβερή) αλλά παράθυρο δεν ανοίουν, μπαλκόνι δε στέκεσαι να κάτσεις/μιλήσεις λόγω θορύβου.
Η λογική λέει αυτό που λες... αλλά τα έργα πότε/αν θα τελειώσουν και το άλλο ερώτημα, τα παλιά σπίτια, πόσο παραπάνω θα ανέβουν;Θα σου πούνε οι ειδικοί του φόρουμ για το πόσο μπορεί να ανέβουν παλιά σπίτια, εγώ δουλεύω Π.Φ. και βλέπω από μέσα αυτά τα σπίτια, βλέπεις κάτι σαβούρες που βλέπουν θάλασσα με το κιάλι και ζητάνε +1000€/ μήνα.
Όλη η περιοχή (παραλιακά) αναβαθμίζετε τα τελευταία χρόνια, πάρκο φλοισβου, πεζογεφυρα κτλ όταν φτιαχτεί η Μαρίνα καλαμακιου και το Ελληνικό θα συνεχιστούν και έργα ανάπλασης μέχρι το Καραϊσκάκη, ήδη έχουν φτιαχτεί καινούριοι δρόμοι κτλ.Η ηχορύπανση της παραλιακής όντως είναι το κάτι άλλο.
-
Είναι κρίμα να δοθεί για νοίκι πλήρως ανακαινισμένο κι αχρησιμοποίητο σπίτι, αλλά ίσως είναι ευκαιρία απ την άλλη να χρεωθεί ένα πολύ καλό ενοίκιο και να λειτουργεί σαν μια αξιόλογη επένδυση καθώς το έσοδο δεν θα είναι αμελητέο. Ίσως κάποιος απ τους συνομιλητές του φόρουμ που ασχολούνται με σπίτια θα μπορούσε να το αναλάβει επ αμοιβή. Διαφορετικά ένας μεσίτης θα μπορούσε να το νοικιάσει με τη συμφωνία να αναλάβει ο ενοικιαστής την υποχρέωση για ό,τι χρειαστεί με αφαίρεση απ' το μίσθωμα.
Η πώληση θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα και σε αρκετά υψηλό τίμημα, να μην είναι στόχος η γρήγορη πώληση, δεν έχει τόσο πιεστικές υποχρεώσεις η κατοχή ενός διαμερίσματος.Αυτό με την "επένδυση" σε ρολόγια το πρωτοείδα με τους φίλους γιατρους στην Αραπιά, προσωπικά έχω αισθήματα πιο άσχημα κι απ του γάτου γι αυτά τα ζητήματα, αλλά οι προχώ επενδύουν μέχρι και σε .jpeg από μαϊμούδες, οπότε τί να σχολιάσουμε...
Πρακτικά πάντως, ούτε τα κοσμήματα ούτε ο χρυσός κλπ που αναφέρθηκαν έχουν καλές τιμές αυτή τη στιγμή, και δεν είναι άσχημη τοποθέτηση ένα καλό ακίνητο για να το κάνεις κάτι άλλο... ειδικά σε βάθος δεκαετίας θα πάρει κι άλλη αξία η περιοχή αυτή απ' ότι φαίνεται, ενώ με ένα υψηλό μίσθωμα που είναι εφικτό απ την κατάσταση του ακινήτου όπως το περιγράφεις, θα σου αποφέρει ενάμιση πλατινένιο ρόλεξ (τιμή Αραβίας) κάθε χρόνο... -
@lancianos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πουλα όσο ειναι νωρίς...Ειδικά αν ζεις εξωτερικό........Και θα βγεις και κερδισμένος γιατί ο χρυσός θα σε ανταμείψει…
Ασε τα ρολεχ και τα λοιπά του συρμού και της μοδός
ΦιλικάΣυμφωνώ απόλυτα. Ο χρυσός έσωσε το παππού μου και μπόρεσε να στησει ξανά τη βιοτεχνία του μετά το ΒΠΠ. Ο πατέρας μου, πήρε τις λίρες και τις έκανε μετοχές...Γη και χρυσό δε πουλας μεχρι να πεινάσεις έλεγε.
Ωστόσο, δεν εμπιστεύομαι καμία τράπεζα, καμία χώρα, ιδίως στις συνθήκες που ζουμε. Αν για παράδειγμα χρειαστώ το χρυσό από Ελβετία, πώς τον "παίρνω"; Ή ως χρήματα, πώς είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει η υποδομή (πολιτικο-τεχνολογικοί παράγοντες) να το πάρω; Και οκ, το παίρνω, θελω να φυγω από τη χώρα, πως περναω έλεγχο με κάποιο χρυσό επάνω μου;
Ενώ με 2 τέτοια (ενα εγω ενα η σύζυγος πχ)έχουμε 100.000ε πάνω μας χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα... Μοιάζει με φο-μπιζου των 50ε.
Και στα λεω σα πραγματικές ερωτήσεις γιατί έρχονται πολύ άγριες καταστάσεις και τα "στεγανά" δεν υπάρχουν πια.
@izz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ακόμα και η σεικο αυτή τη στιγμή είναι υπερτιμημένη οπότε...
To ξέρω!
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Θα σου πούνε οι ειδικοί του φόρουμ για το πόσο μπορεί να ανέβουν παλιά σπίτια, εγώ δουλεύω Π.Φ. .............................................. Η ηχορύπανση της παραλιακής όντως είναι το κάτι άλλο.
To ξέρω yem, όταν κοίταζα για ενοίκιο (οταν ήρθαμε Ελλάδα) και όταν κοίταζα για σύγκριση, έβλεπες βάψιμο και το έλεγαν ολική ανακαίνιση και τιμές "άσε".
Επειδή αναπτύσσεται η περιοχή, γι'αυτό το λέω. Ωστόσο, αν πάει με τους ρυθμούς της πεζογέφυρας του Τροκαντερό (4 χρόνια), άσε, δε προλαβαίνουμε...
Α! Εχεις ακούσει τίποτα για το οικόπεδο το παραλιακό στο Εδεμ/Μπάτη που και καλά το αγόρασαν Ισραηλινοί απο το Ταμείο της Εθνικής, αν προχωράει; Πολύ κοντά εκεί ειναι και το διαμέρισμα. Λένε οτι θα κάνουν πεζογέφυρα κοινόχρηστη...Αλλά 3 χρόνια και αυτοί, μπουλντόζα τίποτα.@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Είναι κρίμα να δοθεί για νοίκι πλήρως ανακαινισμένο κι αχρησιμοποίητο σπίτι, αλλά ίσως είναι ευκαιρία απ την άλλη να χρεωθεί ένα πολύ καλό ενοίκιο και να λειτουργεί σαν μια αξιόλογη επένδυση .....................................θα σου αποφέρει ενάμιση πλατινένιο ρόλεξ (τιμή Αραβίας) κάθε χρόνο...
Ο @criuser είχε αναφέρει τότε που ρωτούσα, αν δε κάνω λάθος, οτι το καλύτερο ειναι να το νοικιάζεις, παίρνεις σιγα σιγά τα λεφτά της ανακαίνισης πίσω και το πουλάς μετά (ίσως σε καλύτερη τιμή αν οι τιμές ακινήτων ανεβαίνουν).
Εχει λογική αυτό που λές και εσύ και ειναι το ιδανικό σενάριο. Το βασικό μας θέμα ειναι να μην έχουμε να α) μην κάθεται και β) να μην ασχολούμαστε. Επειδή μάλλον θα μετακομίσουμε σε άλλη πόλη στη Ταϊβαν, θα έχουμε 2 ιδιοκτητα σπίτια, ενα Ελλάδα, ενα Ταϊβαν και δε μπορούμε να τα έχουμα και τα 2 να κάθονται. -
Πολλά παίζουν ρόλο σπαϊρους. Όταν δημιουργείς την εποχή των πάρτυ και της αφθονίας στην είσοδο του ευρώ είναι εύκολο. Εδώ ο πιο βλάκας είχε πελάτες. Όσοι είναι λίγο στην αγορά ξέρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν όμως μετά από 11+3+δεν ξέρω εγώ πόσα έτη ακόμα λόγω πληθωρισμου και παγκόσμιας κρίσης είσαι μονίμως με χαμηλά εισοδήματα τα χρόνια περνούν, ζεις σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, δεν μπορείς να καταφέρεις ότι οι προηγούμενες γενιές. Πλέον έχουμε και ένα υπερπληθωρισμό, που κάποτε θα έρθει σε μια ισορροπία αλλά θα δημιουργήσει και πάλι ανακατατάξεις στα εισοδήματα πολλών τάξεων. Δεν υπάρχει η πίτα του τζίρου στην αγορά που θα σε βοηθήσει. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην οικονομική ιστορία. Δεν φταίνε πάντα οι άνθρωποι. Πολλά επηρεάζουν την πορεία του καθενός. Τώρα αν είναι μπετοβλακας ή υβριστής ( με την αρχαία έννοια) μπορεί να θεωρεί κανείς ότι οι δικές του συνθήκες είναι πάντα σταθερές και παρόμοιες για όλο τον κοσμο, όλες τις εποχές και όλες τις ιστορικές συγκυρίες.
Υ.γ υπάρχουν και επάγγελματα που έχουν την δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να τζιραρουν πολλά χρήματα. Είναι η αλήθεια αυτό. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
Σωστά + το φορολογικό καθεστώς τοτε με το σημερα είναι η μερα με την νύχτα, δεν μπορεις αν δεν υπαρχουν σοβαρα μαυρα εσοδα, να τοποθετησεις στην ακρη τίποτε σοβαρό για να ''δημιουργήσεις''...
Η εποχη των Παππούδων μας (1920-1940) και των Πατεράδων (1950-1970) μας είναι μη επαναλαμβανόμενες και κρίμα στην νεα γενιά που αν δεν εχουν κάτι έτοιμο απ την προηγούμενη, θα υποφέρουν σε ενα περιβάλον χαμηλών αμοιβων και υψηλών φορων...Να σας θυμίσω ότι εμείς ζήσαμε υπερπληθωρισμό για 25 χρόνια, (1973-1998), οπότε αυτά που λέτε δεν ισχύουν.
Επίσης λόγω της εργασίας έχω γνωρίσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους που ξεκίνησαν στον πάτο, όταν λέω πάτο, μιλάω για 1 αλλαξιά ρούχα και ελάχιστα χρήματα, ερχόμενοι είτε παλιότερα στην Αθήνα από την επαρχία, είτε πρόσφατα από Αλβανία και πρώην ανατολικές χώρες.
Εχω μιλήσει προσωπικά με δεκάδες. Γνωρίζω άτομα που ήταν νοικοκύρηδες και σήμερα έχουν καλή περιουσία, άτομα που ήταν σπάταλοι και σήμερα είναι γέροι εργάτες και βρίζουν την κακούργα κενωνία και κάτι λίγους που θα είχαν περιουσία, αν δεν ήταν ηλίθιοι στο σπίτι τους που γυναίκα και παιδιά τους μαδούσαν σε λούσα και σπατάλες.
-
Το να συγκρίνετε όμως ως αξία ένα ανακαινισμένο ακίνητο σε αναπτυσσόμενη, έτσι κι αλλιώς "καλή" θέση, με ρολόγια ή πλακίτσα χρυσό το βλέπω λίγο άστοχο.
Πέρα από την προσφορά & ζήτηση που είναι βάση σε κάθε συναλλαγή, κάποια πράγματα είναι εφήμερα και φθαρτά για πλάκα, κάποια όχι. Και οι σκούροι συμπολίτες μας με το εμπορικό δαιμόνιο και τον ρυθμό στο αίμα τους μένουν σε τσαντίρια και φέρουν επάνω τους όσα κοσμήματα γίνεται, αλλά δεν τους βλέπουμε ως ...επενδυτές.
Αν μιλάμε για καταστάσεις που ένα ακίνητο θα κοστίζει όσο ένας τενεκές λάδι, απ τη μια καλύτερα να γεμίσουμε μερικά tote tank να μας βρίσκονται, χαμένα δεν θα πάνε, απ την άλλη το ρολογάκι τότε θα πιάνει εναμισόλιτρο Ζαγόρι το πολύ... -
Αλέξανδρε, για το σπίτι, η δική μου άποψη είναι να το πουλήσεις.
Μπορεί να πιάσεις και 4 και 5000 το τμ, επειδή έχει θέα θάλασσα και είναι ανακαινισμένο. Οχι άμεσα, με υπομονή.Ασχολήθηκα τους τελευταίους μήνες με την περιοχή, γιατί πλέον δουλεύουμε για επενδυτές και μας ήρθε ένα φιλέτο οικόπεδο, αλλά δυστυχώς οι επενδυτές που είναι του εξωτερικού, έχουν ηλίθιους συμβούλους εκεί και έχουν κολλήσει μόνο με το Ελληνικό και έτσι το πρότζεκτ δεν προχώρησε και ψάχνουμε ακόμα.
Το οικόπεδο που πήραν οι Ισραηλινοί θα γίνει από ότι ακούω, αλλά γενικά για σπίτια με θέα θάλασσα, είτε πάνω στην παραλιακή, ο θόρυβος είναι αδιάφορος για τον πολύ κόσμο και συνηθίζεται μετά από λίγο, όπως συνήθισαν τόσες δεκαετίες τα αεροπλάνα που πέρναγαν από πάνω τους, για τα σπίτια αυτά λοιπόν, οι τιμές καινούργιων θα έπαιζαν από 6-12000 το τμ ανάλογα με τον όροφο και την άπλα της θέας της θάλασσας.
Εγιναν πωλήσεις στο Καλαμάκι σε οικόπεδο 3-4 στενά από την παραλία, χωρίς θέα γενικά, όχι θάλασσα μόνο και με θέματα στην αρχιτεκτονική λύση, που έπιασαν πάνω από 4000 το τμ.
Τώρα το τι θα κάνεις τα λεφτά, η απάντηση είναι γνωστή παλαιόθεν.
Οχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.
Αγόρασε γη στην Ελλάδα, Αθήνα ή κάποιο νησί, ρολόγια, χρυσό, οτιδήποτε άλλο, όπως και κάποιο διαμέρισμα, για χρήση από σένα, ή ενοικίαση. Γενικά μοίρασε το ποσό σε 3-4-5 κομμάτια και επένδυσε τα.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η εποχη των Παππούδων μας (1920-1940) και των Πατεράδων (1950-1970) μας είναι μη επαναλαμβανόμενες και κρίμα στην νεα γενιά που αν δεν εχουν κάτι έτοιμο απ την προηγούμενη, θα υποφέρουν σε ενα περιβάλον χαμηλών αμοιβων και υψηλών φορων...Να σας θυμίσω ότι εμείς ζήσαμε υπερπληθωρισμό για 25 χρόνια, (1973-1998), οπότε αυτά που λέτε δεν ισχύουν.
Επίσης λόγω της εργασίας έχω γνωρίσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους που ξεκίνησαν στον πάτο, όταν λέω πάτο, μιλάω για 1 αλλαξιά ρούχα και ελάχιστα χρήματα, ερχόμενοι είτε παλιότερα στην Αθήνα από την επαρχία, είτε πρόσφατα από Αλβανία και πρώην ανατολικές χώρες.
Εχω μιλήσει προσωπικά με δεκάδες. Γνωρίζω άτομα που ήταν νοικοκύρηδες και σήμερα έχουν καλή περιουσία, άτομα που ήταν σπάταλοι και σήμερα είναι γέροι εργάτες και βρίζουν την κακούργα κενωνία και κάτι λίγους που θα είχαν περιουσία, αν δεν ήταν ηλίθιοι στο σπίτι τους που γυναίκα και παιδιά τους μαδούσαν σε λούσα και σπατάλες.
Ταξιδευτή κολλάς με τον πληθωρισμο και τον αναφέρεις σαν καραμέλα. Αυτός ισορροπεί με μια πολιτική επιτοκίων και άλλων οικονομικων παρεμβάσεων, που έχουν ετεροχρονισμένη μεν ανακούφιση αλλά μακροπρόθεσμα ισορροπούν σε ένα επίπεδο που απαιτεί η αγορά, δύσκολα μεν αλλά γίνεται. Ξεχνάς όμως, επί μονίμου βάσεως, τον βασικότερο δείκτη από όλους. Ίσως γιατί δεν εξυπηρετεί τις ιστορίες σου.
Την αγοραστική δύναμη σε βάθος δεκαετίας. Μπορει ο πληθωρισμός να ήταν αγκάθι αλλά σε βάθος χρόνου αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική δυναμη και το καλάθι της νοικοκυράς που λένε.
Τότε ήταν υψηλότερη από σήμερα η αγοραστική δύναμη ενός μέσου εισοδήματος. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον ήταν χαμηλότερο. Και σε εμάς και παγκοσμίως ιδιαίτερα από τα μέσα του 90 που μετριάστηκε και ο πληθωρισμός λόγω προετοιμασίας εισόδου στο ευρώ μέχρι τα μέσα του 2000 και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μη κοιτάς μονάχα ένα δείκτη, αυτόν του πληθωρισμού, και βγάζεις επιπόλαια συμπεράσματα για την σύγκριση εποχών. Να εξετάσεις σε βάθος δεκαετίας και την ικανότητα ενός μέσου εισοδήματος να αγοράζει, να δανειοδοτηθεί, να ανταγωνιστεί κτλΔεν είναι έτσι όπως τα λες. Όσοι δημιούργησαν τις προηγούμενες δεκαετίες και εργάστηκαν σκληρά τα ίδια λένε με αυτό που σου λέω. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Άλλωστε στους εργάτες και τεχνίτες που έχεις επαφές, βλέπεις πως πολλοί φεύγουν από την χώρα. Μάλιστα κάποιοι που ήταν μετανάστες κατά το 2000 φεύγουν με τα παιδιά τους ξανά εκτός Ελλάδας. Δεν μένουν εδώ, διότι οι συνθήκες άλλαξαν, πάνε σε άλλες οικονομίες. Δεν είναι όπως το 90-2000. Μην νομίζεις πως το οικονομικό περιβάλλον είναι μονίμως σταθερο και άρα το μόνο που μένει είναι να δουλέψεις σκληρά και θα πλουτίσεις. Είναι μεγάλη απλούστευση της πραγματικότητας.
Το να πλουτίσεις και να αφήσεις πίσω σου περιουσία απαιτεί διάφορες παραδοχές όπως γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, εργασία με προστιθέμενη αξία, φορολογικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό περιβάλλον, τύχη και φυσικά εργατικότητα.
Όταν κάτι από αυτά ή όλα μαζί πάσχουν δεν μπορείς να στηριχτείς μονάχα στην εργατικότητα για να πλουτίσεις. Πόσοι εργαζόμενοι εργάζονται 12 ώρα και απλά συντηρούνται, το έχεις σκεφτεί ποτέ;
Δες το στο τέκνο σου. Μη πας μακριά. Σε ποιον τομέα απασχολείται, εργάζεται σκληρά; Μπορεί να ζήσει μόνο του;
Πόσοι από εδώ μέσα νεότεροι σου μπορούν να πλουτίσουν σήμερα; Οι περισσότεροι ζουν με ότι τους άφησαν άλλες γενιές -
Αλέξανδρε, για το σπίτι, η δική μου άποψη είναι να το πουλήσεις.
Μπορεί να πιάσεις και 4 και 5000 το τμ, επειδή έχει θέα θάλασσα και είναι ανακαινισμένο. Οχι άμεσα, με υπομονή..........................................................Αγόρασε γη στην Ελλάδα, Αθήνα ή κάποιο νησί, ρολόγια, χρυσό, οτιδήποτε άλλο, όπως και κάποιο διαμέρισμα, για χρήση από σένα, ή ενοικίαση. Γενικά μοίρασε το ποσό σε 3-4-5 κομμάτια και επένδυσε τα.Σε ακούω (και πάλι). Μέσα από την εμπειρία σου, θεωρείς μπορεί να γίνει η πώληση ενώ θα ειμαστε εξωτερικό; Μπορώ με Υπ. Δήλωση κλπ , κουριερ, να υπογράψω συμβόλαια και όλα (ρολογια ΔΕΗ πχ, ΕΥΔΑΠ κλπ) να περάσουν στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη; Ή θα πρέπει να έρθω Ελλάδα; Γιατί δύσκολο να πουληθεί μέσα στο επόμενο 6μηνο μιας και θα τρέχουμε για πολλά πράγματα και να ετοιμάσουμε τη πλήρη μετακόμισή μας έξω.
Οι τιμές που αναφέρεις ειναι δελεαστικότατες, κρατώ πιο μικρό καλάθι. Πώς θεωρείς οτι οι τιμές για τη περιοχή και το συγκεκριμένο ακίνητο (όσο το έχω περιγράψει φυσικά) θα κινηθούν μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια; -
Όπως σου λέει ο cruiser, κάνε υπομονή, ακόμη και 2-3 χρόνια για να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής δεν είναι πολλά από την στιγμή που έχεις εξασφαλισμένο εισόδημα και δεν έχεις την ανάγκη για κάποια αγορά άμεσα είτε στην Ταϊβάν είτε κάπου αλλού στην Ελλάδα ( πχ ένα καλό εξοχικό)
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι από μόνο του μια καλή επένδυση, δεν υπάρχει περίπτωση μέσα στην δεκαετία αν δεν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα να χάσει την αξία του , μιλάμε για μια από τις καλύτερες θέσεις όχι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη αν προχωρήσουν τα σχέδια το Ελληνικό.
Χρειάζεσαι λοιπόν ένα καλό μεσίτη που θα εντάξει το ακίνητο ψηλά στο portfolio του και ίσως με επιπλέον αμοιβή αναλάβει και την αξιοποίηση και διαχείριση του ως προς την ενοικίαση του αν και τόσο μεγάλο διαμέρισμα με τόσο υψηλό μίσθωμα χρειάζεται κατάλληλου προφίλ μισθωτή που είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά δεν είναι κακό να έχεις και αυτή την επιλογή διαθέσιμη μέχρι να βρεθεί πωλητής, και ίσως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες κάποιος από τους μισθωτές τελικά να ενδιαφερθεί για την αγορά του.
Για το διαδικαστικό της πώλησης μην αγχώνεσαι τόσο, εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά , χρειάζεσαι ένα καλό δικηγόρο ,όχι με την έννοια πως είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά με την έννοια πως θες κάποιον που θα έχεις εύκολη και γρήγορη επικοινωνία μαζί του , καλύτερα ένα νέο παιδί που δεν έχει μεγάλες υποθέσεις και έχει ανάγκη την δουλειά , να τον δεις, να τον ζυγίσεις και να τον εμπιστευτείς ώστε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες εκπροσώπησης σου με δικλείδα ασφαλείας και κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο σε 1-2 συναντήσεις που θα απαιτηθούν στον συμβολαιογράφο. Με email θα συνεννοείστε όλοι , μεσίτης - δικηγόρος - εσύ μόλις βρεθεί ο αγοραστής και οι εξουσιοδοτήσεις είναι απλά μια λεπτομέρεια.
Μετά τι θα κάνεις τα χρήματα σου είναι άλλο θέμα, η καλύτερη επένδυση για μένα είναι αυτό που λέει πάλι ο cruiser, πάρε δύο μικρότερα ακίνητα, ένα νέο μικρό ανακαινισμένο διαμέρισμα στα Εξάρχεια πχ ή κάπου κοντά στο κέντρο της Αθήνας (άνω Πατήσια , Λαμπρινή ή προς το απίστευτα αναπτυσσόμενο για μικρά διαμερίσματα τρίγωνο Κηφισίας - Κατεχάκη- Μεσογείων) και ένα μικρό εξοχικό όπου σου αρέσει.
Ποτέ δεν πρόκειται να χάσεις αξία στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πόλης όπως η Αθήνα ούτε σε ένα ωραίο παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας. -
@Lap μου θυμίζεις εκπομπή του Αυτιά
Διαφωνώ με τον φίλτατο κρουιζερ.. Έχεις ήδη ασφαλισμένα τα χρήματα σου! Αν είχες μετρητό θα έψαχνες ένα διαμέρισμα σαν αυτό που έχεις ήδη ώστε να έχεις και ανταποδοτικό όφελος από τα νοίκια συν ότι μεσομακροπρόθεσμα οι αξίες των ακινήτων ανεβαίνουν..
Κατά την γνώμη μου είσαι ήδη εκεί που πρέπει. Μου είσαι πολύ συμπαθής οπότε επέτρεψε μου το θάρρος να σχολιάσω και λίγο παραπέρα..
Από την μια δεν θέλεις να ασχολείσαι με το ακίνητο στην Ελλάδα αλλά είσαι πρόθυμος να επενδύσεις σε (πόσα άραγες) ρόλεξ με κίνδυνο ακόμα και να εξαπατηθείς.. Επειδή το ανέφερες, το να φοράς ακριβά τιμαλφή και να κυκλοφορείς είναι απίστευτο άγχος και ενέχει κινδύνους. Πολύ μεγαλύτερους από έναν περίεργο ενοικιαστή. Χρυσός και γη ειναι όντως διαχρονικές επενδύσεις για θεσμικούς νοικοκυρηδες "παίχτες". Έχεις ήδη τη γη, είσαι κομπλέ.
Το να το πουλήσεις για να ξαναγοράσεις οικόπεδα και να ξαναεπενδύσεις απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο από μέρους σου κάτι που εξαρχής λες ότι θες να αποφύγεις.
Ρώτα και ανθρώπους που σε γνωρίζουν καλά και εμπιστεύεσαι πέρα από το φόρουμ.. Αυτοί μπορεί να σου δώσουν καταλληλότερες συμβουλές εφόσον γνωρίζουν πολύ καλύτερα την ιδιοσυγκρασία, ανάγκες, οικογενειακό σου πλάνο, υποχρεώσεις, κολλήματα και όρεξη
-
-
Τωρα αυτο που γραφηκε να πουλησει καλο διαμερισμα σε καλη περιοχη και να αγορασει μια συλλογη απο μικρα διαμερισματα σε αθλιες η κακες περιοχες οταν ο ανθρωπος θελει να φυγει στην αλλη ακρη του κοσμου και να ασχοληθει με την δουλεια του και την οικογενεια του και δηλωνει δεν εχει καθολου χρονο με 1 διαμερισμα σκεψου με 4!! Ειναι λιγο οτι να'ναι απο το καθολα σεβαστο φορουμ....
Οταν μιλαμε για διαμερισμα του 67 τιποτα δεν ειναι εξασφαλισμενο για την μελλοντικη αξια του...βεβαια και τα ρολογια εχουν το ρισκο οντως πρεπει να τα αγορασεις απο αξιοπιστες πηγες και δευτερον μπορει να σκασει η φουσκα και να καεις.
Γενικα δεν ειναι ευκολη αποφαση. Εγω παντως δεν τολμαω να πουλησω διαμερισμα στην Αθηνα με 15% πληθωρισμο που τρεχει τωρα. Απο την αλλη το συγκεκριμενο ειναι παλιο και μεγαλο και πολυπλοκο. Θεα στην θαλασσα εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο. Βολτα στην θαλασσα μου αρεσει, αρα οτι ειναι κοντα και πας με τα ποδια. Θα προτιμουσα να το ειχα στην Γλυφαδα και να μην εβλεπα θαλασσα.
-
Alejandro
Αν σε κατάλαβα καλά δεν έχεις κάποιο οικονομικό πρόβλημα και να πρέπει να χρησιμοποιήσεις άμεσα το ποσό ή μέρος της ρευστοποίησης του ακινήτου.
Τον φυσικό χρυσό σε μια θυρίδα δεν τον βάζεις για να τον έχεις σαν λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου. Αν χρειαστείς χρήματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πουλήσεις την ποσότητα του χρυσού που θα θέλεις, αφήνοντας ανέπαφο το υπόλοιπο μέρος του σε οποιαδήποτε Ελβετική τράπεζα και σε μια από τις πολλές εταιρείες αγοραπωλησιών πολύτιμων μετάλλων. Κάνεις νομιμότατα ένα έμβασμα σε Ελβετικό φράγκο και το στέλνεις σε όποια χώρα θέλεις αφού προέρχεται από νόμιμα χρήματα δηλαδή πράγματα που γίνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες. Αλίμονο να πρέπει να μεταφέρεις χρυσό από το ένα μέρος στο άλλο !
Κίνδυνο χώρας ή Ελβετία δεν έχει και γιαυτό τα υπόγεια των τραπεζών της είναι τίγκα στο ιδιωτικό χρυσό από πλούσιους όλου του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων και πάρα πολλών Ελλήνων ιδίως των εφοπλιστών…
Τώρα κάποιοι σου λένε να περιμένεις κάνα δυο -τρία χρόνια για να γίνει το τάδε ή το δείνα.
Η χώρα μας με 210 % + χρέος ως προς το ΑΕΠ είναι απλά τελειωμένη…όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και το αποδεχτούμε τόσο πιο γρήγορα ίσως σώσουμε κάτι…
Αυτά από εμένα και καλή σας τύχη στην Ταιβάν… -
@vagkirk said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Όπως σου λέει ο cruiser, κάνε υπομονή, ακόμη και 2-3 χρόνια για να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής..................Ποτέ δεν πρόκειται να χάσεις αξία στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πόλης όπως η Αθήνα ούτε σε ένα ωραίο παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας.
@vagkirk σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η πώληση όπως ανέφερα, είναι η 2η επιλογή ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις και εσύ. Επειδή ειναι το συγκεκριμένο διαμέρισμα, στη συγκεκριμένη θέση και στο συγκεκριμένο προάστειο-τοποθεσία. Αλλιώς θα είχε πουληθεί αμέσως.
Άλλα ακίνητα δε θα πάρω, ιδίως Ελλάδα μιας και θα ζούμε πολύ μακριά. Ακίνητο, προσωπικά, θέλω μόνο ένα, εκεί που θα ζω. Βλέπω και ακίνητα που έχουν γονείς/συγγενείς/φίλοι που ρημάζουν και όσο μεγαλώνουν, αλλάζουν προτεραιότητες/ζωές, στην ουσία ειναι βάρη/κόστη. Ιδανικά-> Τροχόσπιτο. Ενα λαπτοπ και σπίτι σε ρόδες. Οταν χρειαστεί, αγοράζεις ενα μικρό σπιτι ή κατ'ευθείαν γηροκομείο . Τα λέω βέβαια τώρα αυτά, σε αυτή την ηλικία, με αυτά τα μυαλά. Σε λίγο θα λέω άλλα.@mastoras78 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Διαφωνώ με τον φίλτατο κρουιζερ.. Έχεις ήδη ασφαλισμένα τα χρήματα σου! Αν είχες μετρητό θα έψαχνες ένα διαμέρισμα σαν αυτό που έχεις ήδη ώστε να έχεις και ανταποδοτικό όφελος από τα νοίκια συν ότι μεσομακροπρόθεσμα οι αξίες των ακινήτων ανεβαίνουν.......Αυτοί μπορεί να σου δώσουν καταλληλότερες συμβουλές εφόσον γνωρίζουν πολύ καλύτερα την ιδιοσυγκρασία, ανάγκες, οικογενειακό σου πλάνο, υποχρεώσεις, κολλήματα και όρεξη
Σε ευχαριστώ μάστορα, επίσης! Εχεις πολύ δίκιο. Γι'αυτό σα πρώτη "λύση" έχουμε τη μίσθωση για κάποια χρόνια και μετά βλέποντας πως πάνε τα πράγματα τη πώληση. Αλλά για τη μίσθωση, πρέπει να υπάρχει "διαχειριστής" του ακινήτου. Δυστυχώς στην Ελλάδα μοιάζει να ειναι ανύπαρκτη αυτή η υπηρεσία που ειναι στανταρ παντού στο εξωτερικό. Αρα η επένδυση σε ακίνητο στην Ελλάδα στην ουσία ειναι "επάγγελμα" του μικρο-επενδυτή και όχι side-income.
Αν υπάρχει κάποια σχετική υπηρεσία, που δε ξέρω, που τη γνωρίζει κάποιος, ας τη μοιραστει.@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τωρα αυτο που γραφηκε να πουλησει καλο διαμερισμα σε καλη περιοχη και να αγορασει μια συλλογη απο μικρα διαμερισματα σε αθλιες η κακες περιοχες οταν ο ανθρωπος θελει να φυγει στην αλλη ακρη του κοσμου και να ασχοληθει με την δουλεια του και την οικογενεια του και δηλωνει δεν εχει καθολου χρονο με 1 διαμερισμα σκεψου με 4!! Ειναι λιγο οτι να'ναι απο το καθολα σεβαστο φορουμ.....
Ακριβώς όπως τα λες. Ιδίως Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με "ακίνητο", το τι έχω να ξεκαθαρίσω όταν φύγουν οι γονείς σε 2 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, δε θέλω να το σκέφτομαι. Κτήματα που δε ξερει ούτε ο πατέρας μου που ειναι, κομμάτια γης αλλού που τα έχει παρει ο δήμος, μας τα έχει ξαναδώσει, μπερδεμα σε κτηματολόγια. Ενοικιαστής σε μαγαζι-επενδυτικό που όλη την ώρα διαμαρτύρεται για οτιδήποτε συμβαίνει σε γειτονικά κτίσματα. Μερίδια σε συνεταιρισμούς. Αλλο να μένεις κάπου να έχεις ενα σπίτι και ενα περιβόλι δίπλα σου όπως είχαν οι παππούδες και άλλο για μια οικογένεια που διαλύθυκε και έιμαστε όλοι στα 4 σημέια του ορίζοντα. Επίσης, έχει και η γυναίκα μου περιουσία στη Ταϊβαν, θέλουμε να ξέρουμε απο κοινού τη διαχείριση των όποιων επενδύσεών μας και να εχει και λογική γαι το γιο μας. Τι να έχουμε ένα ματσο μπερδέματα σε Ελλάδα και Ταϊβαν; Τωρα τα παραπάνω τα λέω σα "μονολογο".
Για ρολογια, έτσι το είπα, θα "έβαζα" πχ τα 50.000. Οχι φυσικά όλο το ποσό, και για μάρκες/μέταλλα όχι σε λιμιτ-απ. Ετσι για να συζητάμε πέρα από ρόδες και τούβλα
Γλυφάδα, συμφωνώ, πιο άπλα, πιο καθαρή, πιο ήρεμη και πιο ζωντανή. Ωστόσο το Φάληρο έχει μια εγγύτητα στη θάλασσα που δεν την έχει άλλη προάστιο, ενώ σε 10 λεπτά είμαι στην Ακροπολη/Πλάκα/Συνταγμα, σε 15 λεπτά Πειραιά και σε 15-10 λεπτά Γλυφάδα, σε 10 λεπτά βγαίνω Αθηνων/Λαμίας. Απο Γλυφάδα για να πας Αθήνα, Πειραιά κλπ ειναι "ταξίδι". Εχω φίλους
Γλυφάδα και όταν ήταν να βρεθούμε Αθηνα λέγανε "ωωωωω που να τρέχω". Ειναι σε στρατηγικό σημείο το Φάληρο, απλά για τους περισσότερους ειναι "πέρασμα" και όχι προορισμός. Αξίζει όμως μόνο η παραλιακή και 1-2 δρόμοι ακόμα. Το υπόλοιπο έχει καταστραφεί εντελώς. Καλύτερη η (επίσης άγνωστη σε πολλούς) Ν.Σμύρνη για να ζεις. Εμενα δίπλα της αλλά την έμαθα τώρα που ήρθαμε πίσω, απλά δεν έβρισκες διαμερίσματα όταν ήρθαμε. Τωρα γίνεται χαμός και εκεί με νέες κατοικίες.@lancianos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Alejandro
Αν σε κατάλαβα καλά δεν έχεις κάποιο οικονομικό πρόβλημα και να πρέπει να χρησιμοποιήσεις άμεσα το ποσό ή μέρος της ρευστοποίησης του ακινήτου.
Τον φυσικό χρυσό σε μια θυρίδα δεν τον βάζεις για να τον έχεις σαν λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου. Αν χρειαστείς χρήματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πουλήσεις την ποσότητα του χρυσού που θα θέλεις, αφήνοντας ανέπαφο το υπόλοιπο μέρος του σε οποιαδήποτε Ελβετική τράπεζα και σε μια από τις πολλές εταιρείες αγοραπωλησιών πολύτιμων μετάλλων. Κάνεις νομιμότατα ένα έμβασμα σε Ελβετικό φράγκο και το στέλνεις σε όποια χώρα θέλεις ...............
Αυτά από εμένα και καλή σας τύχη στην Ταιβάν…Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και πληροφορίες. Σα κονσπετ, ο χρυσός ειναι πολύ σωστή επένδυση. Εχεις απόλυτο δίκιο. Οπως είπα, έσωσε την οικογένεια του παππού μου στο ΒΠΠ. Αλλά τον είχε σε γλάστρα στο σπίτι και πηγε συγγενής να τον ξεθάψει.
Το χρυσό τον εμπιστεύομαι. Δεν εμπιστεύομαι τις τράπεζες καθόλου όμως. Πρέπει να διαβάσω, καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα καλύτερα γιατί φυσικό χρυσό, δε ξέρω αν θέλω να έχω στο σπίτι ή πάνω μου.
Συμφωνώ με τα της Ελλάδας, αλλά θα το επεκτείνω οτη η Δύση είναι τελειωμένη. Το έβλεπα πριν γυρίσουμε αλλά και με όλα τα τελευταία, απλά αισθανόμαστε την αρχή του τέλους. Η Ελβετία για παράδειγμα για πρώτη φορά ΔΕΝ έμεινε ανεξάρητη στο θέμα της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει σταθερά πια lancianε μου. Η Δύση θα πάει πολύ άσχημα και η Ελβετία, ΔΕ θα μείνει ανεπηρέαστη. Ο χρυσός θα φύγει (η Κίνα άκουσα έστειλε 2 αεροπλάνα και φόρτωσαν χρυσό απο Ελβετία).
Θα τον κοιτάξω πάντως πραγματικά αν ειναι, σα λύση και τι προϊοντα - διασφαλίσεις υπάρχουν. Οχι σαν "επένδυση" αλλά σα "μαξιλάρι" για τους πολύ αβέβαιους καιρούς που θα ζήσουμε. Αυτό ειναι ο χρυσός. Ισως να το δω από Ταϊβαν.υγ. Για το θέμα των επενδύσεων και ο λόγος που έλεγα πχ ρολόγια -> τα φοράς και πετάς (ή κολυμπάς, άρα πρέπει να ειναι αδιάβροχα... χεχεχχε), έχει να κάνει και με το πρόσφατο παράδειγμα με την ενταση στη Ταϊβαν (δες Ελλάδα όμως, ακόμα και Φιλανδία και σε πολλά άλλα μέρη που όσο έρχεται φτώχια στη Δύση, τόσο θα υπάρχει ένταση). Σα το στρατό, άσκηση "πέλεκυς". Φορτώνεις ότι προλαβαίνεις και φεύγεις. Τι μπορείς να πάρεις μαζί σου;
-
Πάντως τα ρολόγια είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος (και σχετικά βαρετό imho) των δυνητικών επιλογών (ρίξτε μια μάτια σε Sotheby’s για ιδέες). Άλλωστε στις επενδύσεις η αρχή είναι να «διαφοροποιείς» τις θέσεις σε διαφορετικές επενδυτικές κλάσεις/προϊόντα. Οποτε φαντάζομαι ότι δεν θέλει κανείς να έχεις μόνο ρολόγια. Το θέμα είναι να έχεις στον κύκλο σου άτομα που ασχολούνται για βοήθεια γιατί μπορείς να φας άπειρο χρόνο.
-
@jamesd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως τα ρολόγια είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος (και σχετικά βαρετό imho) των δυνητικών επιλογών (ρίξτε μια μάτια σε Sotheby’s για ιδέες).
Μα δε θα έπαιρνα 300.000-400.000ε ρολογια! Το θέμα είπα κάποια χρήματα να πήγαιναν σε κάτι "κινητό". Το/Τα βουτάς και φεύγεις με ένα διαβατήριο στο χέρι σε χρόνο dt! Οπλο/Κράνος/Εξάρτηση που λέγαμε στο στρατό.
Με το Sotheby’s που λές ανοίγεις άλλες πληγές/ψυχολογικά που πέρασα για να αδειάσω το συγκεκριμένο διαμέρισμα (και ένα άλλο από την ίδια συγγενή που πήγε στην αδερφή μου) καθώς ήταν γεμάτα έπιπλα Σαρίδη και mid-century έπιπλα αυθεντικά (για όποιον ξέρει). Εκανα τεκμηρίωση, βρήκα ονόματα κατασκευαστών/σχεδιαστών/μοντέλων, έκανα λιστα/φωτογράφιση και τα έστειλα σε όλους τους μέσα/έξω οίκους για να τα πουλήσουμε μιας και δε γινόταν να τα κρατήσουμε. Πήρα συγχαρητήρια για την αναλυτική παρουσίαση από τους οίκους στις απαντήσεις αλλά και ενα "εεεεε.... θα κάνουμε σε 1 χρόνο μια δημοπρασία.. τα λέμε τότε...". Ελλάδα, φυσικά άκρα του τάφου σιωπη. Μόνο μια ευγενέστατη Αντικερ παλαιας κοπής με πήρε τηλέφωνο (πραγματική αστική ευγένεια), συζητήσαμε αλλά μου έιπε "αγόρι μου, δεν υπάρχει αγορά στην Ελλάδα για αυτά... αν μπορείς στείλε τα έξω, δε μπορώ να τα πάρω"
Ευτυχώς η αδερφή μου ειναι Βέλγιο και φύγαν με φορτωτική εκεί σε χονδρέμπορα αντικων. Φυσικά όχι στη τιμή που θα έπιαναν, αν γινόμουν ΚΑΙ εμπορος-αντικερ και τα πουλούσα ανα κομμάτι.@jamesd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το θέμα είναι να έχεις στον κύκλο σου άτομα που ασχολούνται για βοήθεια γιατί μπορείς να φας άπειρο χρόνο.Δεν υπάρχει κανένας βρε jamesd, μόνος μου έγινα Αχθοφόρος, Εκτιμητής Εργων Τέχνης, Μεσίτης-Copywriter-Παρουσιαστής (για να παρουσιάσω με .pdf σε και-καλά σοβαρά μεσιτικά γραφεία τα προτερήματα του διαμερίσματος και ερχονταν οι μεσίτες και με ρώταγαν "σε ποιό όροφο είναι;") και φυσικά Καθαριστής γιατί ενας μεσίτης μου είπε "αν μπορείς καθάρισε το μπαλκόνι, θα φέρω ενδιαφερόμενο αύριο"...... Δεν έχω πρόβλημα να το καθαρίσω, θα το έκανα γιατί σεβόμαι το διαμέρισμα.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!