-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@lancianos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πολλά παίζουν ρόλο σπαϊρους. Όταν δημιουργείς την εποχή των πάρτυ και της αφθονίας στην είσοδο του ευρώ είναι εύκολο. Εδώ ο πιο βλάκας είχε πελάτες. Όσοι είναι λίγο στην αγορά ξέρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν όμως μετά από 11+3+δεν ξέρω εγώ πόσα έτη ακόμα λόγω πληθωρισμου και παγκόσμιας κρίσης είσαι μονίμως με χαμηλά εισοδήματα τα χρόνια περνούν, ζεις σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, δεν μπορείς να καταφέρεις ότι οι προηγούμενες γενιές. Πλέον έχουμε και ένα υπερπληθωρισμό, που κάποτε θα έρθει σε μια ισορροπία αλλά θα δημιουργήσει και πάλι ανακατατάξεις στα εισοδήματα πολλών τάξεων. Δεν υπάρχει η πίτα του τζίρου στην αγορά που θα σε βοηθήσει. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην οικονομική ιστορία. Δεν φταίνε πάντα οι άνθρωποι. Πολλά επηρεάζουν την πορεία του καθενός. Τώρα αν είναι μπετοβλακας ή υβριστής ( με την αρχαία έννοια) μπορεί να θεωρεί κανείς ότι οι δικές του συνθήκες είναι πάντα σταθερές και παρόμοιες για όλο τον κοσμο, όλες τις εποχές και όλες τις ιστορικές συγκυρίες.
Υ.γ υπάρχουν και επάγγελματα που έχουν την δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να τζιραρουν πολλά χρήματα. Είναι η αλήθεια αυτό. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
Σωστά + το φορολογικό καθεστώς τοτε με το σημερα είναι η μερα με την νύχτα, δεν μπορεις αν δεν υπαρχουν σοβαρα μαυρα εσοδα, να τοποθετησεις στην ακρη τίποτε σοβαρό για να ''δημιουργήσεις''...
Η εποχη των Παππούδων μας (1920-1940) και των Πατεράδων (1950-1970) μας είναι μη επαναλαμβανόμενες και κρίμα στην νεα γενιά που αν δεν εχουν κάτι έτοιμο απ την προηγούμενη, θα υποφέρουν σε ενα περιβάλον χαμηλών αμοιβων και υψηλών φορων...Να σας θυμίσω ότι εμείς ζήσαμε υπερπληθωρισμό για 25 χρόνια, (1973-1998), οπότε αυτά που λέτε δεν ισχύουν.
Επίσης λόγω της εργασίας έχω γνωρίσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους που ξεκίνησαν στον πάτο, όταν λέω πάτο, μιλάω για 1 αλλαξιά ρούχα και ελάχιστα χρήματα, ερχόμενοι είτε παλιότερα στην Αθήνα από την επαρχία, είτε πρόσφατα από Αλβανία και πρώην ανατολικές χώρες.
Εχω μιλήσει προσωπικά με δεκάδες. Γνωρίζω άτομα που ήταν νοικοκύρηδες και σήμερα έχουν καλή περιουσία, άτομα που ήταν σπάταλοι και σήμερα είναι γέροι εργάτες και βρίζουν την κακούργα κενωνία και κάτι λίγους που θα είχαν περιουσία, αν δεν ήταν ηλίθιοι στο σπίτι τους που γυναίκα και παιδιά τους μαδούσαν σε λούσα και σπατάλες.
@lancianos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πολλά παίζουν ρόλο σπαϊρους. Όταν δημιουργείς την εποχή των πάρτυ και της αφθονίας στην είσοδο του ευρώ είναι εύκολο. Εδώ ο πιο βλάκας είχε πελάτες. Όσοι είναι λίγο στην αγορά ξέρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Όταν όμως μετά από 11+3+δεν ξέρω εγώ πόσα έτη ακόμα λόγω πληθωρισμου και παγκόσμιας κρίσης είσαι μονίμως με χαμηλά εισοδήματα τα χρόνια περνούν, ζεις σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και αστάθειας, δεν μπορείς να καταφέρεις ότι οι προηγούμενες γενιές. Πλέον έχουμε και ένα υπερπληθωρισμό, που κάποτε θα έρθει σε μια ισορροπία αλλά θα δημιουργήσει και πάλι ανακατατάξεις στα εισοδήματα πολλών τάξεων. Δεν υπάρχει η πίτα του τζίρου στην αγορά που θα σε βοηθήσει. Έχει ξανασυμβεί αυτό στην οικονομική ιστορία. Δεν φταίνε πάντα οι άνθρωποι. Πολλά επηρεάζουν την πορεία του καθενός. Τώρα αν είναι μπετοβλακας ή υβριστής ( με την αρχαία έννοια) μπορεί να θεωρεί κανείς ότι οι δικές του συνθήκες είναι πάντα σταθερές και παρόμοιες για όλο τον κοσμο, όλες τις εποχές και όλες τις ιστορικές συγκυρίες.
Υ.γ υπάρχουν και επάγγελματα που έχουν την δυνατότητα ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς να τζιραρουν πολλά χρήματα. Είναι η αλήθεια αυτό. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
Σωστά + το φορολογικό καθεστώς τοτε με το σημερα είναι η μερα με την νύχτα, δεν μπορεις αν δεν υπαρχουν σοβαρα μαυρα εσοδα, να τοποθετησεις στην ακρη τίποτε σοβαρό για να ''δημιουργήσεις''...
Η εποχη των Παππούδων μας (1920-1940) και των Πατεράδων (1950-1970) μας είναι μη επαναλαμβανόμενες και κρίμα στην νεα γενιά που αν δεν εχουν κάτι έτοιμο απ την προηγούμενη, θα υποφέρουν σε ενα περιβάλον χαμηλών αμοιβων και υψηλών φορων...Να σας θυμίσω ότι εμείς ζήσαμε υπερπληθωρισμό για 25 χρόνια, (1973-1998), οπότε αυτά που λέτε δεν ισχύουν.
Επίσης λόγω της εργασίας έχω γνωρίσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ανθρώπους που ξεκίνησαν στον πάτο, όταν λέω πάτο, μιλάω για 1 αλλαξιά ρούχα και ελάχιστα χρήματα, ερχόμενοι είτε παλιότερα στην Αθήνα από την επαρχία, είτε πρόσφατα από Αλβανία και πρώην ανατολικές χώρες.
Εχω μιλήσει προσωπικά με δεκάδες. Γνωρίζω άτομα που ήταν νοικοκύρηδες και σήμερα έχουν καλή περιουσία, άτομα που ήταν σπάταλοι και σήμερα είναι γέροι εργάτες και βρίζουν την κακούργα κενωνία και κάτι λίγους που θα είχαν περιουσία, αν δεν ήταν ηλίθιοι στο σπίτι τους που γυναίκα και παιδιά τους μαδούσαν σε λούσα και σπατάλες.
Ταξιδευτή κολλάς με τον πληθωρισμο και τον αναφέρεις σαν καραμέλα. Αυτός ισορροπεί με μια πολιτική επιτοκίων και άλλων οικονομικων παρεμβάσεων, που έχουν ετεροχρονισμένη μεν ανακούφιση αλλά μακροπρόθεσμα ισορροπούν σε ένα επίπεδο που απαιτεί η αγορά, δύσκολα μεν αλλά γίνεται. Ξεχνάς όμως, επί μονίμου βάσεως, τον βασικότερο δείκτη από όλους. Ίσως γιατί δεν εξυπηρετεί τις ιστορίες σου.
Την αγοραστική δύναμη σε βάθος δεκαετίας. Μπορει ο πληθωρισμός να ήταν αγκάθι αλλά σε βάθος χρόνου αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική δυναμη και το καλάθι της νοικοκυράς που λένε.
Τότε ήταν υψηλότερη από σήμερα η αγοραστική δύναμη ενός μέσου εισοδήματος. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον ήταν χαμηλότερο. Και σε εμάς και παγκοσμίως ιδιαίτερα από τα μέσα του 90 που μετριάστηκε και ο πληθωρισμός λόγω προετοιμασίας εισόδου στο ευρώ μέχρι τα μέσα του 2000 και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Μη κοιτάς μονάχα ένα δείκτη, αυτόν του πληθωρισμού, και βγάζεις επιπόλαια συμπεράσματα για την σύγκριση εποχών. Να εξετάσεις σε βάθος δεκαετίας και την ικανότητα ενός μέσου εισοδήματος να αγοράζει, να δανειοδοτηθεί, να ανταγωνιστεί κτλΔεν είναι έτσι όπως τα λες. Όσοι δημιούργησαν τις προηγούμενες δεκαετίες και εργάστηκαν σκληρά τα ίδια λένε με αυτό που σου λέω. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Άλλωστε στους εργάτες και τεχνίτες που έχεις επαφές, βλέπεις πως πολλοί φεύγουν από την χώρα. Μάλιστα κάποιοι που ήταν μετανάστες κατά το 2000 φεύγουν με τα παιδιά τους ξανά εκτός Ελλάδας. Δεν μένουν εδώ, διότι οι συνθήκες άλλαξαν, πάνε σε άλλες οικονομίες. Δεν είναι όπως το 90-2000. Μην νομίζεις πως το οικονομικό περιβάλλον είναι μονίμως σταθερο και άρα το μόνο που μένει είναι να δουλέψεις σκληρά και θα πλουτίσεις. Είναι μεγάλη απλούστευση της πραγματικότητας.
Το να πλουτίσεις και να αφήσεις πίσω σου περιουσία απαιτεί διάφορες παραδοχές όπως γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, εργασία με προστιθέμενη αξία, φορολογικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό περιβάλλον, τύχη και φυσικά εργατικότητα.
Όταν κάτι από αυτά ή όλα μαζί πάσχουν δεν μπορείς να στηριχτείς μονάχα στην εργατικότητα για να πλουτίσεις. Πόσοι εργαζόμενοι εργάζονται 12 ώρα και απλά συντηρούνται, το έχεις σκεφτεί ποτέ;
Δες το στο τέκνο σου. Μη πας μακριά. Σε ποιον τομέα απασχολείται, εργάζεται σκληρά; Μπορεί να ζήσει μόνο του;
Πόσοι από εδώ μέσα νεότεροι σου μπορούν να πλουτίσουν σήμερα; Οι περισσότεροι ζουν με ότι τους άφησαν άλλες γενιέςΛαπ εγώ λέω για πραγματικά πράγματα και εσύ λες για οικονομικές θεωρίες που είναι γνωστή η αξία τους. Σαν χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας.
Επίσης μιλάω για πραγματικούς ανθρώπους. Το ότι μιλάω για ανθρώπους που ξεκίνησαν από χαμηλά, δεν σημαίνει ότι γνωρίζω και μιλάω μόνο με τέτοιους.
Προφανώς δεν έχει νόημα να αναφέρω βιομήχανους ή εφοπλιστές που γνωρίζω, ή μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, ή ότι άλλο μεγαλοτέτοιο. Οι περισσότεροι από αυτούς είτε βρήκαν σοβαρή μαγιά, ή ήταν εξωφρενικά τυχεροί στις επιλογές τους. Αλλά και αν δεν γίνονταν μεγάλοι, δεν θα ήταν φτωχοί.
Απλά δεν θα ήταν πλούσιοι.Να σου πω κάτι νουμεράκια για να καταλάβεις τι θα πει πληθωρισμός, αλλά και γενικά πως παίζουν οι αξίες.
Το 1984, ένα κυβικό μπετόν που περιλάμβανε το μπετόν, το σίδερο και την εργασία, έκανε 3000 δρχ/μ3. Ητοι 9 ευρουλάκια.
Μόλις 3 χρόνια μετά, το 1987 το κυβικό έκανε 9000 ευρώ, ήτοι 27 ευρουλάκια.
Λές η ΑΤΑ αυτά τα τρία χρόνια να ήταν τόσο μεγάλη ? Οχι βέβαια. Παραμυθάκι ήταν και αυτή.
Πριν την κρίση, το ίδιο το κυβικό έκανε 230 ευρώ, πέρσι έκανε 275 και τώρα οι τιμές του είναι στα 360 .
Ανάλογες τομές στον χρόνο, μπορούμε να κάνουμε και για ένα αμάξι κατηγορίας Β ή C, αλλά και για τον χρυσό και άλλα πράγματα.
Επίσης ανέφερες και ένα ανέκδοτο, που μάλλον σου είπαν οι σοφές κεφαλές που αναφέρεις και θα είναι ανώτερες από τους μαστόρους που μιλάω εγώ. Δανειοδότηση...
Δεν υπήρχε δανειοδότηση τότε. Τα επιτόκια των τραπεζών ήταν 25 % συν το κόστος του απλωμένου χεριού των υπαλλήλων.
Η δανειοδότηση στην λιανική, αλλά και στην οικοδομή, γινόταν μέσω γραμματίων, από τους ίδιους τους πωλητές.
Απλά η διαφορά μεταξύ της λιανικής ήταν ότι τα επιτόκια ήταν 3-4 ακόμα και 5 % ΤΟΝ ΜΗΝΑ, δηλαδή πάνω από 40 % τον χρόνο, ενώ στην οικοδομή όλοι αγόραζαν στο ξεκίνημα του έργου, για να κλείσουν τιμή και εξοφλούσαν μέσα σε 2-3 χρόνια εκμεταλλευόμενοι τον πληθωρισμό και την ονομαστική αύξηση των τιμών.
Οπότε με τις θεωρίες των σοφών, δεν μπορούμε να συζητήσουμε, γιατί εγώ είμαι πραγματικός, ενώ αυτοί παραμυθάδες σαν τον Αντερσεν.
-
Τι να σου πω ξέρω παράδειγμα δανειοδοτήσης από εκείνες τις εποχές που μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία ήμουν παρόν στην τελευταία δόση αποπληρωμής στην τράπεζα. Δάνειο δεκαετιών. Οπότε οι σοφοί θα γελάνε με την σιγουριά σου.
Πάντα, μετρουμε σε βάθος δεκαετίας την αγοραστική αξία. Πάντα.
Γενικά τα μισά που λες είναι έως και ιστορίες τραβηγμένες από τα μαλλιά.Ξεκάθαρα, σήμερα η αγοραστική δύναμη είναι χαμηλότερη με βάση μελέτες και έρευνες από τα τέλη του 80 μέχρι μέσα του 2000 με βάση το μέσο εισόδημα.
Τελεία και παύλα, αν θες μη πιστεύεις. Κάνε μπακαλιστικα μαθηματικά
-
Αλέξανδρε, το τι θα κάνεις τα χρήματα είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, που κανείς δεν μπορεί να στην πει, γιατί όλοι μας έχουμε τα δικά μας κολλήματα. Αν δεν θέλεις να κρατήσεις κάτι εδώ, μην το κρατάς. Από την άλλη λες έχεις έναν γιο. Μην αποφασίζεις και για εκείνον. Ασε του το δικαίωμα να διαλέξει που θα ζήσει την ζωή του, όταν μεγαλώσει.
-
Τι να σου πω ξέρω παράδειγμα δανειοδοτήσης από εκείνες τις εποχές που μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία ήμουν παρόν στην τελευταία δόση αποπληρωμής στην τράπεζα. Δάνειο δεκαετιών. Οπότε οι σοφοί θα γελάνε με την σιγουριά σου.
Γενικά τα μισά που λες είναι έως και ιστορίες τραβηγμένες από τα μαλλιά.Ξεκάθαρα, σήμερα η αγοραστική δύναμη είναι χαμηλότερη με βάση μελέτες και έρευνες από τα τέλη του 80 μέχρι μέσα του 2000 με βάση το μέσο εισόδημα.
Λαπ εγώ ήμουν επαγγελματίας τότε, τι να πουν οι σοφοί από τα γραφειάκια τους με τις σφραγιδούλες τους και τα φθαρμένα μανίκια ?
-
Λαπ εγώ ήμουν επαγγελματίας τότε, τι να πουν οι σοφοί από τα γραφειάκια τους με τις σφραγιδούλες τους και τα φθαρμένα μανίκια ?
Μήπως ήταν αγοραστές; Λέω εγώ τώρα....
-
Και αγοραστές να ήταν , εγώ ήμουν πωλητής.
Τα μόνα δάνεια που υπήρξαν την δεκαετία του 80, ήταν αυτά της Κτηματικής τραπέζης, από το 1987 μέχρι το 1990, την εποχή του Τσοβόλα δώστα όλα. Τότε όντως με κάποιες καλές διατάξεις, με σοβαρή ίδια συμμετοχή και με χρονικό όριο τα 15 χρόνια, δινόταν 15 % επιτόκιο, που ήταν πολύ καλύτερο από το 26 % που έδιναν οι τράπεζες τότε.Επίσης υπήρχαν και τα δάνεια της Εργατικής Εστίας και του ΤΠΔ, αλλά ήταν ειδικά δάνεια, για ορισμένες περιοχές, χαμηλής σχετικά αξίας.
Οσο για τις μελέτες , να δούμε πόσο εύκολα αγόραζες πράγματα το 80, πόσο το 2000 και πόσο το 2020. Αλλά είναι μεγάλη συζήτηση.
Πάντως τιμές για το 80 και το 90 θυμάμαι αρκετές.
-
Νομίζω εθνική ήταν. Θυμάμαι πως εκείνη την εποχή μου είπαν η δόση ήταν όσο ένας μεγάλος μισθός αλλά ήταν κλειδωμένη και σταθερή.
Με τον πληθωρισμο έγινε στην ουσία πολύ μικρή η δόση, και έφτασε λίγο πριν το ευρώ να είναι αστεία.
Όσο για την αγοραστική δύναμη αυτή παίζει σε κάθε είδος. Δεν είναι σταθερή. Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά γενικά είμαστε σήμερα στο κλάδο των κατοικιών σε τρομερά χειρότερη θέση. Ο μέσος μισθός δεν μπορεί να αγοράσει πια κατοικία ούτε και με δάνειο και ας έχει προκαταβολή -
Ετσι ήταν αλλά ελάχιστοι έπαιρναν ελεύθερο δάνειο από τις τράπεζες και όχι από την Κτηματική, γιατί με 26 % επιτόκιο, καταλαβαίνεις το κόστος του χρήματος.
Υπήρχε βέβαια η λογική ότι θα ζοριζόσουν 3-4 χρόνια και μετά θα έτρωγε ο πληθωρισμός την δόση, αλλά στην πράξη το αρχικό ζόρι ήταν δυνατό.
-
Σήμερα είμαστε σε μεταβατική περίοδο, μετά από μία πρωτοφανή κρίση που περάσαμε για περίοδο ειρήνης.
Οντως είναι δύσκολα με τους μισθούς, αλλά μπορεί σε 3-4 χρόνια να αλλάξουν αυτά.
Το ξενυχτήσαμε απόψε. Βλέπω και ένα έργο στην τηλεόραση με ηθοποιάρες και δύσκολο θέμα.
-
This post is deleted! -
Ετσι ήταν αλλά ελάχιστοι έπαιρναν ελεύθερο δάνειο από τις τράπεζες και όχι από την Κτηματική, γιατί με 26 % επιτόκιο, καταλαβαίνεις το κόστος του χρήματος.
Υπήρχε βέβαια η λογική ότι θα ζοριζόσουν 3-4 χρόνια και μετά θα έτρωγε ο πληθωρισμός την δόση, αλλά στην πράξη το αρχικό ζόρι ήταν δυνατό.
Σωστά, τα πρώτα έτη ήταν δύσκολα, αλλά ο πληθωρισμός σταδιακά ανά δεκαετίες το εξαφάνιζε το δάνειο. Έτσι εάν είχες εργασία προχωρούσες και σε άλλες επενδύσεις. Και στην συνταξη έφτανες να κοιτάς τι έφτιαξες και όντως να έχεις φτιάξει μια περιουσία ανάλογη των ικανοτήτων σου.
Σήμερα ικανότητες έχουνε πολλοί άνθρωποι, τα χρόνια όμως περνούν και δεν μπορούν να φτιάξουν ότι οι παλιές γενιές. Το οικονομικό περιβάλλον δεν βοηθά. Παραπάνω από δεκαετία συνεχούς κρίσης, δύο έτη πανδημία, τώρα ενεργειακή κρίση. Οι μόνοι που φτιάχνουν κάτι είναι όσοι πωλούν παλαιές περιουσίες και ως ίδια κεφάλαια προχωρούν στο επόμενο βήμα δικής τους επένδυσης.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις, δεν μιλώ για αυτούς. Υπάρχουν ε.ε με άνετα εισοδήματα
-
Φίλος αγόρασε πριν 20 χρόνια (2002) πολυτελή μεζονέτα 150τμ (συγκρότημα κατοικιών με πισίνα) εντός Αττικής κοντά στη θάλασσα για χρήση εξοχικού αλλά και μόνιμης κατοικίας μόλις θα έμπαινε σε σύνταξη.
Τα τελευταία χρόνια έχει μπλέξει όσο δεν πάει άλλο. Μηνύσεις, αστυνομίες, δικαστήρια, χειροδικίες.
Τώρα την πουλάει γιατί εκτός ότι δεν έχει αντοχές να ψάξει να βρει το δίκιο του, αποφάσισε ότι τελικά ήταν μια εντελώς αποτυχημένη αγορά.
Μου λέει ότι τα πρώτα χρόνια, μέχρι το 2006 όλα ήταν σχετικά καλά. Ήρεμα τα πράγματα.
Μετά ξεκίνησε σιγά-σιγά το χάος στο συγκρότημα. Το αποκορύφωμα είναι τα τελευταία χρόνια που έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.Έσκασε το 2002, 350 χιλιάρικα με δάνειο 30 ετών (ακόμη τρέχει το δάνειο) για να έχει ένα σπίτι να μετακομίσει μόνιμα μόλις βγει στη σύνταξη και τώρα είναι σε απόγνωση.
Και ποιος θα το αγοράσει; Κανένα κορόιδο; Μάλλον...
-
Σε μεζονέτα μπορείς να βάλεις άλλο πλακάκι στο ισόγειο και άλλο στον όροφο ή πρέπει να είναι ίδια?
Σκέφτομαι να βάλω πλακάκια πάνω από το μάρμαρο που δεν επισκευάστηκε σωστά στην ανακαίνιση και έχει γίνει χάλια.
Καμία ιδέα για άλλο υλικό εκτός από πλακάκι και laminate υπάρχει? -
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σε μεζονέτα μπορείς να βάλεις άλλο πλακάκι στο ισόγειο και άλλο στον όροφο ή πρέπει να είναι ίδια?
Σκέφτομαι να βάλω πλακάκια πάνω από το μάρμαρο που δεν επισκευάστηκε σωστά στην ανακαίνιση και έχει γίνει χάλια.
Καμία ιδέα για άλλο υλικό εκτός από πλακάκι και laminate υπάρχει?γιεμ εχω βαλει κατι στη εταιρεια που δειχνει σαν μαρμαρο, ειναι γαματο, δεν εχει χαλασει 4 χρονια τωρα με καρεκλες να σουρνωνται πανω. Αλλα δεν σου λεω τι ειναι, ελα για καφε να δεις
-
Ταινία Διπλοπεννιές του 1966 .
Μεροκάματο 120. Χρυσή λίρα 300 δρχ.
Δεκαετία του 1950.
Μεροκάματο 1 χρυσή λίρα, 150 δραχμές.
2022. Μεροκάματο 50-90 ευρώ . Χρυσή λίρα 400 ευρώ.
Υπήρξε βέβαια και η χρυσή λίρα πριν 2 χρόνια στα 260 ευρώ. -
Ταινία Διπλοπεννιές του 1966 .
Μεροκάματο 120. Χρυσή λίρα 300 δρχ.
Δεκαετία του 1950.
Μεροκάματο 1 χρυσή λίρα, 150 δραχμές.
2022. Μεροκάματο 50-90 ευρώ . Χρυσή λίρα 400 ευρώ.
Υπήρξε βέβαια και η χρυσή λίρα πριν 2 χρόνια στα 260 ευρώ.Τώρα τις πουλάς και αγοράζεις όπλα και ντίζελ ΕΑ , σε κάνα δυο χρόνια που θα έχουν τελειώσει οι πόλεμοι θα αγοράσεις σχεδόν τις διπλές με τα ίδια λεφτά , έτσι φτιάχνονται οι περιουσίες...
-
Μάλλον θα γνωρίζετε καλύτερα για αυτό και ερωτώ:
Γνωστή μου κατέχει με τον αδερφό της διαμέρισμα 90τ.μ στο Κουκάκι, πάνω σε πεζόδρομο και το νοίκιαζε σε μια καλή τιμή.
Μέχρι πρότινος πλήρωνε ενφια 600 ευρώ και όλα καλά, αλλά με τις τελευταίες αναθεωρήσεις μου ειπε πως ο ενφια της πήγε 3.070 ευρώ!
Είναι φυσιολογικό αυτό;
Εγώ ήξερα ότι συνήθως είναι μισό με ένα ενοίκιο.
Στέκει κάτι τέτοιο;
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, στην οποία επίσης παίζει airbnb, είναι κοντά στο τουριστικό κέντρο κτλ.
Δηλαδή αν κάποιος φωστήρας αποφασίσει στο προσεχές μέλλον ότι είναι το νέο Κουκάκι θα δουλεύουμε για τον ενφια ενός διαμερίσματος 90-100τ.μ; -
Αποκλείεται διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Κουκάκι να έχει 3 χιλιάρικα ΕΝΦΙΑ! Ας το ψάξει. Κάποιο λάθος έχει γίνει...
Άσε που όπως το γράφεις, μάλλον εννοείς ότι αυτό είναι το μισό ΕΝΦΙΑ (εφόσον το έχει με τον αδελφό της). Δηλαδή 6 χιλιάρικα το συνολικό ΕΝΦΙΑ του διαμερίσματος. Ποτέ των ποτών!
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αποκλείεται διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Κουκάκι να έχει 3 χιλιάρικα ΕΝΦΙΑ! Ας το ψάξει. Κάποιο λάθος έχει γίνει...
μάλλον εννοείς ότι αυτό είναι το μισό ΕΝΦΙΑ (εφόσον το έχει με τον αδελφό της). Δηλαδή 6 χιλιάρικα το συνολικό ΕΝΦΙΑ του διαμερίσματος. Ποτέ των ποτών!
Όχι, συνολικό ενφια 3 χιλιάρικα και για τους δύο...
-
@cmax75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
μάλλον εννοείς ότι αυτό είναι το μισό ΕΝΦΙΑ (εφόσον το έχει με τον αδελφό της). Δηλαδή 6 χιλιάρικα το συνολικό ΕΝΦΙΑ του διαμερίσματος. Ποτέ των ποτών!
Όχι, συνολικό ενφια 3 χιλιάρικα και για τους δύο...
Και πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση. Θέλει ψάξιμο να βρει το λάθος.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!