Επίσης οι εγγυήσεις έχουν διαφορές που δεν είναι σαφείς.
Π.χ. Χιουνταη έχει απεριόριστα χιλιόμετρα στην 5ετια εγγύηση.
ΚΙΑ με τα ίδια μηχανολογικά μέρη, 7 χρόνια μέχρι 100Κ χλμ.
Η Σιτροέν έχει 3 χρόνια και ήταν δώρο επέκταση στα 5 χρόνια, αλλά ίσχυε για 60.000χλμ. Μου έκαναν επιπλέον δώρο και την επέκταση για άλλα 20.000χλμ μέχρι τα 80Κ.
Υπάρχει και μέχρι τα 100Κ χλμ με επιπλέον κόστος. (Δεν κάνω πολλά και, κακώς, δεν τη ζήτησα) Αν κάποιος χρεωθεί όλες τις επεκτάσεις και δεν τις πάρει δώρο, μπορεί να κοστίζουν από +600€ μέχρι 1000+ ευρώ επιπλέον.
Επίσης δεν είναι όλες οι επεκτάσεις το ίδιο.
Πολλές είναι απλά "ασφαλίσεις" για τυχόν ανταλλακτικά που θα χρειαστούν αλλά χρεώνουν την εργασία, μετά από ένα χρονικό σημείο. Κανένας βέβαια δεν εξηγεί τα ψιλά γράμματα προκαταβολικά.
Ακόμη, 8 χρόνια εγγύηση, αν σημαίνει πως πληρώνεις τιμές αντιπροσωπείας στα σέρβις για 8 χρόνια αλλά δεν σου καλύψουν το κόστος της εργασίας για το ανταλλακτικό που θα χαλάσει τον 7ο χρόνο, ίσως δεν είναι και τόσο συμφέρουσα συμφωνία...
Εγώ που έχω Σιτροέν, ιδια μηχανολογικά μέρη με Οπελ, σου πρότεινα Χιουνταη ως το πιο αξιόπιστο, λόγω του ότι είχες ΤΟΥΟΤΑ. Αυτή τη θέση αξιοπιστίας έχουν τα σημερινά κορεάτικα.
(Τα παλιά οπελ κανένα προτέρημα αξιοπιστίας)
Μάζντα επισης κορυφή, αλλά δύσκολη αγορά λόγω τιμής και κυβικών και δεν ξέρω αν φέρνουν ντίζελ.