-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Εγώ δεν ξέρω με τι καρδιά θα έβαζε κάποιος ένα τόσο χλιδάτο όχημα, σε λασπουριές, extreme off road διαδρομές και κακοτράχαλους δρυμούς.
Εαν είχα τόσα λεφτά να το πάρω, άνετα θα το πήγαινα παντού, δεν θα με ένοιαζε! Αλλιώς δεν θα το αγόραζα....
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Εγώ δεν ξέρω με τι καρδιά θα έβαζε κάποιος ένα τόσο χλιδάτο όχημα, σε λασπουριές, extreme off road διαδρομές και κακοτράχαλους δρυμούς.
Εαν είχα τόσα λεφτά να το πάρω, άνετα θα το πήγαινα παντού, δεν θα με ένοιαζε! Αλλιώς δεν θα το αγόραζα....
Η αλήθεια είναι ότι ούτε κι εγώ ξέρω πως θα σκεφτόμουν αν είχα τόσα λεφτά.
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως θα σκεφτόμουν κι εγώ αν είχα τόσα λεφτά.
ολα σπρώξιμο σε πουτ@ν3ς και σε σουβλάκια
χ3σ3 τα ακριβα SUV
-
-
Καλησπέρα παιδιά, κοίταξα τις προτάσεις που μου κάνατε. Παρατήρησα οτι στο πετρέλαιο που ψάχνω, τα kia sportage, hyundai tucson, skoda kodiaq, opel grandland, citroen c5, ford kuga έχουν παραπλήσια τιμή, κοντά στα 32.000 ευρώ.
Η απορία μου είναι γιατί να μην προτιμήσω ford kuga ή opel grandland, που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; Εκτός αν κάνω κάποιο λάθος… -
@kavouras69 said in SUV/Crossovers Forum:
Καλησπέρα παιδιά, κοίταξα τις προτάσεις που μου κάνατε. Παρατήρησα οτι στο πετρέλαιο που ψάχνω, τα kia sportage, hyundai tucson, skoda kodiaq, opel grandland, citroen c5, ford kuga έχουν παραπλήσια τιμή, κοντά στα 32.000 ευρώ.
Η απορία μου είναι γιατί να μην προτιμήσω ford kuga ή opel grandland, που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; Εκτός αν κάνω κάποιο λάθος…αφού φτάνεις στα 32Κ ίσως να μπορέσεις να δεις και CX-30. Σαν κατανάλωση δεν απέχει από τα αντίστοιχα diesel (εαν δεν κάνω λάθος) με επιπλέον μείον το φορολογικό. Βάλε στην εξίσωση και το τι ετοιμοπαράδοτο υπάρχει.
Τα ΚIA / Hyundai θα τα έλεγα πιο αξιόπιστα από τα υπόλοιπα (με Opel astra είχα κάποια θεματάκια) -
Η απορία μου είναι γιατί να μην προτιμήσω ford kuga ή opel grandland, που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; Εκτός αν κάνω κάποιο λάθος…Citroen C5 - Opel Grandland - Peugeot 3008 είναι το ίδιο αυτοκίνητο.
Σπόρτατζ - Τουσόν, ομοίως.
-
Η απορία μου είναι γιατί να μην προτιμήσω ford kuga ή opel grandland, που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; Εκτός αν κάνω κάποιο λάθος…Και είναι και λίγο πιο εμφανίσιμα.
-
...που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; ...
Γιατί δεν είναι.
-
...που τις θεωρώ πιο αξιόπιστες μάρκες σε σχέση με τις υπόλοιπες; ...
Γιατί δεν είναι.
Οπότε κατα τη γνώμη σου, ποια μάρκα απο αυτές που ανέφερα θεωρείται πιο αξιόπιστη;
-
@kavouras69 said in [SUV/Crossovers Forum]
Οπότε κατα τη γνώμη σου, ποια μάρκα απο αυτές που ανέφερα θεωρείται πιο αξιόπιστη;
Κια και Χιουνται
-
@alexandros-k said in SUV/Crossovers Forum:
Κια και Χιουνται
Αυτές.
-
@alexandros-k said in SUV/Crossovers Forum:
Κια και Χιουνται
Αυτές.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Επειδή απο όταν αγόρασα το RAV4 (το 2004), έχω χάσει επαφή με τις διάφορες εταιρίες, γιαυτό εχω απορίες.
Πχ η κια δίνει 7 χρόνια εγγύηση στο sportage, η hyundai 5 χρόνια στο tucson, ενω η ford δίνει 8 χρόνια στο kuga.
Αυτό δεν λέει πολλά για την αξιοπιστία του κάθε μοντέλου; -
ενω η ford δίνει 8 χρόνια στο kuga.
2 χρόνια δίνει η Φορντ. Τα 8 χρόνια είναι επέκταση εγγύησης που μέχρι τώρα δινόταν δωρεάν. Από όσο ξέρω, πλέον σταμάτησε και πρέπει να την πληρώνεις κανονικά (μέχρι σήμερα την έκανε δώρο η Φορντ Ελλάς).
https://www.ford.gr/shop/extras/warranties/ford-protect/new-vehicles
-
2 χρόνια δίνει η Φορντ. Τα 8 χρόνια είναι επέκταση εγγύησης που μέχρι τώρα δινόταν δωρεάν. Από όσο ξέρω, πλέον σταμάτησε και πρέπει να την πληρώνεις κανονικά (μέχρι σήμερα την έκανε δώρο η Φορντ Ελλάς).
Από το καλό στο καλύτερο πάνε τα μέχρι στιγμής συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ford βλέπω. Τελικά μήπως τα παρατάνε από Ευρώπη σιγά σιγά και θα πουλήσουν το τμήμα στο VAG, όπως γράφτηκε πρόσφατα σε άλλο νήμα;
-
Πολυ πιθανόν. Σαν να το έχουν κλείσει το μαγαζί και απλά ξεπουλανε
Κρίμα, μεγαλο κρίμα για τους πετρολχεντς. -
Πχ η κια δίνει 7 χρόνια εγγύηση στο sportage, η hyundai 5 χρόνια στο tucson, ενω η ford δίνει 8 χρόνια στο kuga.
Αυτό δεν λέει πολλά για την αξιοπιστία του κάθε μοντέλου;Οι εγγυήσεις δεν λένε κάτι συγκεκριμένο για την αξιοπιστία ενός αυτοκίνητου. Είναι έξοδα του κατασκευαστή-εισαγωγέα προϋπολογισμένα απλά. Δες το σαν προωθητική ενέργεια, αν θες.
-
Επίσης οι εγγυήσεις έχουν διαφορές που δεν είναι σαφείς.
Π.χ. Χιουνταη έχει απεριόριστα χιλιόμετρα στην 5ετια εγγύηση.
ΚΙΑ με τα ίδια μηχανολογικά μέρη, 7 χρόνια μέχρι 100Κ χλμ.
Η Σιτροέν έχει 3 χρόνια και ήταν δώρο επέκταση στα 5 χρόνια, αλλά ίσχυε για 60.000χλμ. Μου έκαναν επιπλέον δώρο και την επέκταση για άλλα 20.000χλμ μέχρι τα 80Κ.
Υπάρχει και μέχρι τα 100Κ χλμ με επιπλέον κόστος. (Δεν κάνω πολλά και, κακώς, δεν τη ζήτησα) Αν κάποιος χρεωθεί όλες τις επεκτάσεις και δεν τις πάρει δώρο, μπορεί να κοστίζουν από +600€ μέχρι 1000+ ευρώ επιπλέον.
Επίσης δεν είναι όλες οι επεκτάσεις το ίδιο.
Πολλές είναι απλά "ασφαλίσεις" για τυχόν ανταλλακτικά που θα χρειαστούν αλλά χρεώνουν την εργασία, μετά από ένα χρονικό σημείο. Κανένας βέβαια δεν εξηγεί τα ψιλά γράμματα προκαταβολικά.
Ακόμη, 8 χρόνια εγγύηση, αν σημαίνει πως πληρώνεις τιμές αντιπροσωπείας στα σέρβις για 8 χρόνια αλλά δεν σου καλύψουν το κόστος της εργασίας για το ανταλλακτικό που θα χαλάσει τον 7ο χρόνο, ίσως δεν είναι και τόσο συμφέρουσα συμφωνία...Εγώ που έχω Σιτροέν, ιδια μηχανολογικά μέρη με Οπελ, σου πρότεινα Χιουνταη ως το πιο αξιόπιστο, λόγω του ότι είχες ΤΟΥΟΤΑ. Αυτή τη θέση αξιοπιστίας έχουν τα σημερινά κορεάτικα.
(Τα παλιά οπελ κανένα προτέρημα αξιοπιστίας)
Μάζντα επισης κορυφή, αλλά δύσκολη αγορά λόγω τιμής και κυβικών και δεν ξέρω αν φέρνουν ντίζελ. -
Όντως έχεις δίκιο, τώρα το είδα! Μόνο 2 χρόνια δίνει η ford!
Τι να πω, έχω χάσει πολλά επεισόδια στην αυτοκίνηση, πρέπει να στρωθώ στη μελέτη! -
Αν το μοντέλο που σε ενδιαφέρει κυκλοφορεί στην Αμερική και ξέρεις αγγλικά με καλό ψάξιμο στο Internet θα ανακαλύψεις και τα recalls και τα issues και γενικώς θα ξέρεις τι σε περιμένει κατά 99%. Φυσικά δεν ακούς Έλληνες οπαδούς! Θα ανακαλύψεις τι προβλήματα πραγματικά έχει και η bmw, και τα vag, και τα toyota και τα hyundai και τα honda και όλα όσα δεν φαντάζεσαι ακούγοντας γραφικότητες στην Ελλάδα ότι το τάδε δεν χαλάει.
Για αυτοκίνητα που δεν κυκλοφορούν Αμερική, δηλαδή γαλλικά, ιταλικά, skoda, opel κλπ η γνώση αγγλικών και μόνο δεν αρκεί χρειάζεται καλύτερο ψάξιμο.
Ψάξε καλά τη hyundai στην Αμερικη και μην παρασύρεσαι από τα λεγόμενα Ελλήνων με εμπειρία από στατιστικά δείγμα 15 μοντέλα και ο κουμπάρος μου ο μερακλής γιατί θα βρεις θέματα. Κανείς δεν ξέρει για fire risk στα προηγούμενα tucson που κυκλοφορούν οι ιδιοκτήτες εν αγνοία
Μόνο στην Αμερική βγαίνουν στον αφρό τα προβλήματα.
SUV/Crossovers Forum