-
Έχει ξεκινήσει μια καμπάνια της ΔΕΗ (θα την έχετε δεί και στη τηλεόραση) , ότι η αντλία είναι η ανακάλυψη που θα μας σώσει από το ακριβό ρεύμα.
Εννοείται ότι ο βαθμός απόδοσής της είναι κορυφαίος, αλλά με κλ@νι#ς δε βάφονται αυγά. Ρεύμα καταναλώνει και αυτή. Όσο πιο χαμηλή η εξωτερική θερμοκρασία (δεν είναι Ελλάδα μόνο η Αθήνα) , τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη κατανάλωσης , ιδίως στην αρχή της λειτουργίας της που πρέπει να ζεστάνει απότομα το μεγάλο όγκο του νερού, μετά οι αυτοματισμοί περιορίζουν την κατανάλωση. Πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψην σου για να αποφασίσεις το συμφέρον της εγκατάστασης. Η σύγκριση με κουμτελάκια είναι ανέκδοτο, δε το συζητάω καν. Δεν αναφέρω ότι η αντλία δεν είναι σωστή παρέμβαση , μην παρεξηγηθώ.
Για κάποιο λόγο όμως δουλεύουν κουμτελάκια κάποιοι και όχι αντλία ή πετρέλαιο. Το κόστος να βάλεις αντλία δεν είναι αμελητέο. Πότε θα το αποσβέσεις συγκριτικά με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο;Πόσες επιπλέον εργασίες χρειάζονται αν το διαμέρισμα δεν είναι ήδη αυτονομημένο ή αν δεν είχε ποτέ καλοριφέρ αλλά είχε άλλου είδους θέρμανση;η ηλεκρτολογική εγκατάσταση; Καλά τα λέει ο υδραυλικός που θα το βάλει που σε διαβεβαιώνει ότι τα σώματα του 70 και του 80 είναι μια χαρά και συνεργάζονται, αλλά μήπως τελικά χρειάζονται και αυτά αλλαγή για να είναι πιο αποδοτική η λειτουργία; Πλέον, πάντως με τις τιμές όλων στα ύψη δε ξέρω προσωπικά να απαντήσω ποιο μπορεί να βγαίνει, στην πράξη και πιο ακριβό στα είδη θέρμανσης.
Βάλε εξοικονομώ θα μου πείς. Με τα τελευταία δεδομένα πάντως το όνειρο του εξοικονομώ με τις μεγάλες επιδοτήσεις πήγε περίπατο. Για να πιάσεις τα κριτήρια ένταξης , πιθανότατα σεβαστό μέρος της επένδυσης θα χρειαστεί να το βάλεις από την τσέπη σου(μετρητά , όχι το παλιό καλό επιδοτούμενου επιτοκίου δάνειο). Συμφέρει και πάλι, αλλά οι όροι έχουν μεταβληθεί κατά πολύ. Και πόσες είναι οι αιτήσεις που μπορεί να καλύψει το εξοικονομώ;
Οπότε όλη η κουβέντα της αντλίας, φαντάζει αντίστοιχο του αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι! Θα γυρίσουμε πάλι στην ατομική ευθύνη , αλλά εδώ ο υπουργός έκανε δηλώσεις μην αφήνετε τα φώτα αναμμένα και σας έρθει ακριβός ο λογαριασμός ,για τόσο ταγάρια μας περνά!
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με ηλιακο και αντλια θερμοτητας μονο τελη ειναι γεματοι οι λογαριασμοι
Οι λογαριασμοί στους "υπερασπιστες της κυβερνήσεως" είναι μικρότεροι. Καρατσεκαρισμενο. Δεν μετράς. Εγώ πάντως ντρέπομαι να λέω τον εκκαθαριστικό μου γιατί θα με προγκηξουν ως γαλάζιο τέκνο.
Κατά τα λοιπά, είμαστε ένα σύνολο γονιδίων που εξελίσσονται και παλεύουν για την διαιώνιση τους. Κι εμείς ως άνθρωποι και όλα τα όντα αναλόγως. Η ατομική βούληση υπάρχει, αλλά ως σύνολο στην ανθρωπότητα το ένστικτο αυτό είναι ισχυρότερο προς το παρόν.
Λόγω αναβολών εκ κορονοιου, γάμοι για σκ το 2022 γιοκ (για τραπέζια και γλέντια κυρίως αλλά και για αρκετές εκκλησίες). Μόνο καθημερινές πλέον σε "κούφιες μέρες" (όχι Παρασκευή) και λέγεται ότι και το 23 κλείνει γοργά. Αν μη τι άλλο, δίνει μια ελπίδα. Τώρα το αν θα κάνουν και τι παιδιά θα μεγαλώσουν όλοι αυτοί, άγνωστο. Και τον Χίτλερ, μάνα τον γέννησε.
-
Το θέμα του παιδιού είναι προσωπική επιλογή και απολύτως σεβαστή. Κατά τη γνώμη μου δεν ξέρουν τι χάνουν όσοι δεν έχουν. Αν ήξεραν μπορεί να το μετάνιωναν.
Το παιδί δε χρειάζεται ούτε χλίδες ούτε υπερπροστασία. Γονείς να το αγαπάνε και να το προσέχουν θέλει. Το επισημαίνω για όσους κάνουν πίσω για λόγους προσωπικής τους ανασφάλειας ή οικονομικής στενότητας.
Από την άλλη ποτέ δε θα θεωρήσω φυσιολογικό να έχει ένα παιδί 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες. Ο καθένας μπορεί ελεύθερα να έχει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αυτό όμως δεν μπορεί να οδηγεί σε παρα φύσιν καταστάσεις όταν αφορά τρίτα άτομα. Το παιδί το κάνουν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Και ιδανικό είναι να το μεγαλώνουν μαζί σε μια οικογένεια. Έτσι προέβλεψε η φύση. Και αυτό είναι το σωστό.
-
Σκόρπιες απαντήσεις...
Λαπ η Γεωμετρία, ο Ηλεκτρομαγνητισμός και πολλά ακόμα δεν είναι ένα κεφάλαιο.
Ούτε προφανώς το εξέλ μπορεί να τους αντικαταστήσει.Η αντλία θερμότητας είναι εξαιρετική, αλλά το κόστος του πακέτου με τον ηλιακό και φάν κόιλ δαπέδου, ξεπερνάει τα 10000 για ένα διαμέρισμα που δεν έχει θέρμανση.
Αν έχει αυτόνομο δίκτυο θα πέσει κάπως αλλά τα παλιά σώματα έχουν τα θέματα τους.
Από την άλλη η αντικατάσταση υπάρχοντος δεν είναι εύκολο να γίνει.
Παράδειγμα εγώ καίω πετρέλαιο και έχω από 600-700 συνήθως τον χρόνο, μέχρι 1000 φέτος που είχαμε και πολύ κρύο και αυξημένη τιμή.
Δεν με συμφέρει όμως, παρ΄ ότι έχω αυτονομία να πάω σε αντλία, γιατί δεν θα την αποσβέσω ποτέ.
Εδώ θα μπορούσε το κράτος να βοηθήσει με φοροαπαλλαγές σε αυτό, αλλά δεν ασχολούνται.
Τέλος ως προς το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του, δεν μας πέφτει λόγος.
Αν όμως κάποιοι θέλουν να κάνουν κάτι ΣΑΝ οικογένεια με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, υπάρχουν και αναδοχές και παιδιά σε ιδρύματα που είναι σε ηλικία ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.Για μένα το να παίρνουν μικρά παιδιά σε τέτοια σχήματα, που τα ίδια δεν μπορούν να γνωρίζουν τι σημαίνει είναι ΑΝΗΘΙΚΟ και ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ, έστω και αν κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει το κράτος και την κοινωνία και κάνουν τέτοιες πρακτικές.
Θα μας πουν κάποιοι , είναι καλύτερα τα ιδρύματα ?
Θα απαντήσουμε ? Ολα τα ιδρύματα είναι υπό κρατικό έλεγχο, οπότε ΦΤΙΑΞΤΕ τα ιδρύματα, κάντε πιο εύκολες τις υιοθεσίες για τις πραγματικές οικογένειες , που συχνά ξεπαραδιάζονται στις εξωσωματικές με όλο το ρίσκο και θα μπορούσαν να έχουν ένα παιδί που τόσο θέλουν και αν ακόμα θέλουν πιο χαλαρά να συνέχιζαν την προσπάθεια.Και αν παρ΄ όλα αυτά έχουμε παιδιά 10-12-14 χρονών που είναι ακόμα σε ιδρύματα, θα μπορούσαμε να δεχθούμε αναδοχές και όχι υιοθεσίες, όσο αυτά είναι ανήλικα.
Λύσεις υπάρχουν για όλα, για τους έχοντες κοινό νου.
Οχι για τους φανατικούς κάθε είδους... -
Φυσικα και δε συγκαταλεγω τον εαυτο μου στους υπερασπιστες της κυβερνησης. Τα λιγα θετικα σε σχεση με τα πολλα θεοστραβα των αλλων πρεπει να λεγονται ομως.
Το ρευμα θα επρεπε να ειναι φτηνο οπως και τα καυσιμα. Θα επρεπε ειδικα οι ενεργοβορες επιχειρησεις να το βρισκουν φτηνο για να μπορουν να συνεχιζουν να παραγουν πλουτο και να ταϊζουν κοσμο.
Φυσικα και να αυξανονται.
Στο Δυτικο κοσμο ειναι θεμιτο να προφυλασσονται τα δικαιωματα μειοψηφιων. Ειναι πολυ σωστο επισης να υπαρχουν γονεις που μπορουν να δικαιολογησουν την υπαρξη παιδιων. Τα εγκληματα ζωης δε σημαινει ομως πως πρεπει να αποτελουν επιχειρηματα για παροχη γωνεικων δικαιωματων σε αφυσικους συνδυασμους.
Το μετρο επιβαλλεται να υπαρχει στα ορια που η ιδια η φυση εχει καθορισει.
Τα παιδια ειναι το μελλον και φυσικο ειναι οι περισσοτεροι να φροντιζουν ενστικτοδως και οχι με νομικα τερτιπια για αυτο. -
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ερώτημα έχει πανεύκολη απάντηση, αν αντί να ρωτάς γιατί δεν πάνε να δουλέψουν μεροκάματο στα χωράφια τα παιδιά των άλλων, αναρωτηθεις γιατί δεν στέλνεις μεροκάματο στα χωράφια τα δικά σου παιδιά.
Μια δοκιμή εργασίας 1-2 μεροκάματα σε χωράφια, θα σας πείσει...
Αν θεωρήσουμε ότι αυτός που κάνει την ερώτηση έχει παιδιά* τότε την απάντηση για τα δικά του παιδιά την έδωσε ο Gatoz παραπάνω. Οράματα.
*αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θεωρείται δεδομένο σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ ότι όλοι έχουν οικογένειες και παιδιά. Γιατί πάντα αυτή είναι η αφετηρία σε έναν διάλογο στο φόρουμ;
Εδώ δεν είναι το φόρουμ του https://parents.org.gr/ με μανούλες και μπαμπάδες.Διότι αυτό είναι το φυσιολογικό και ισχύει σε συντριπτικό ποσοστό.
Δεν υπάρχει φυσιολογικό και αφύσικο.
Τί πίνετε εκεί στα αριστερά και πιστεύετε ότι να'ναι;;;;
Δηλαδή αν ο ήλιος ανατέλλει απο τη δύση,είναι φυσιολογικό. Αν μία πορτοκαλιά βγάζει μήλα,επίσης φυσιολογικό.
Το ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι η διαιώνιση του είδους,κάνοντας οικογένεια ένας άνδρας με μια γυναίκα είναι αφύσικο.
Δεν θέλω να επεκταθώ στην ανωμαλία των ημερών μας όπου δύο ντιντηδες ή δύο νταντάδες μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά,αλλά όχι να τα κάνουν!Εσύ δεν ξέρω τι πίνεις. Αν θεωρείς ότι είμαστε ζωάκια και ο προορισμός μας σε αυτήν την γη είναι μόνον "μαμ-κακά-νάνι-σεξ για να κάνουμε παιδιά", δικαίωμά σου. Από τότε που ο άντρας κατάλαβε όμως ότι με το να βάζει το πουλάκι του μέσα στην τρυπούλα μιας γυναίκας, βγαίνουν μωρά μετά από λίγο καιρό, ανακάλυψε επίσης ότι μπορεί και να το αποφύγει, αν δεν θέλει να έχει παιδιά. Για αυτό υπάρχουν τα προφυλακτικά, τα αντισυλληπτικά κλπ. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα, για να νομίζουμε ότι ο μόνος σκοπός του ανθρώπου είναι να γεννοβολάει και να φοβάται τον θεό και τον βασιλιά του...
ΥΓ: Βέβαια σε μια από τις πιο καθυστερημένες χώρες του πλανήτη, στις ΗΠΑ, ψηφίζει το Ανώτατο Δικαστήριο, να απαγορεύσει το δικαίωμα της έκτρωσης στις γυναίκες, γιατί είναι κατά του θεού... Καλώς ήρθε ο Μεσαίωνας! Βέβαια λογικό, στην χώρα που όταν συμβαίνει κάτι κακό λένε "προσευχόμαστε" και ΟΚ, όλα καλά!
Δείτε πόσες φορές αναφέρει ο δήθεν Δημοκρατικός Πρόεδρος τον φανταστικό "Θεό" του και "τις γραφές και προσευχές". Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, θα ήταν γελοίο!!!
Ξέχασα ότι εκτός από Μπαχαλάκης είσαι και άθεος,όπως σε προστάζει το αριστερό κουτουρού μανιφέστο.
Τουλάχιστον απάντησε αν το να ανατέλλει ο ήλιος απο την ανατολή είναι φυσιολογικό ή όχι!!! -
Μπαχαλάκης εγώ; Που όταν εσύ έκανες Βασική Εκπαίδευση στα ναυτάκια (που είπες προχθές), εγώ ήμουν Ουλαμαγός σε Σχολή Αξιωματικών και δίδασκα βλητική και εξομοιωτές;
Βασική δίδασκα ως 2ετης στην ΣΣΕ...Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Αν δεν δύνασαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
-
Ταξιδευτή, ένα θα σου πω και τίποτα άλλο. Κατέβασε τα θέματα των εξετάσεων στην γεωμετρία και στον ηλεκτρομαγνητισμό. Εάν τα λύσεις με πάνω από 15 κερδίζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εμένα
Δεν είσαι ο μόνος που σπούδασες, έχουμε παρά πολλούς γύρω μας ξέρουμε τι σου λέμε. Σε καμία περίπτωση οι γνώσεις ενός αριστούχου σε πανελλήνιες ( δηλαδή 100% κατανόηση της ύλης ) δεν υπολείπεται της γενιάς σου.
Απλά δεν έχεις ασχοληθεί να διαβάσεις και να δεις τι έχουν τα παιδιά στην ύλη τους και αναπαράγεις στερεότυπα που σας κάνουν να νιώθετε μια ανωτερότητα μπορστα στην αντικειμενικά πιο καταρτισμένη νέα γενιά.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ταξιδευτή, ένα θα σου πω και τίποτα άλλο. Κατέβασε τα θέματα των εξετάσεων στην γεωμετρία και στον ηλεκτρομαγνητισμό. Εάν τα λύσεις με πάνω από 15 κερδίζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εμένα
Δεν είσαι ο μόνος που σπούδασες, έχουμε παρά πολλούς γύρω μας ξέρουμε τι σου λέμε.
Εχουμε ξαναγράψει πως ύμφωνα με τα κριτήρια εισαγωγής στα πανεπιστήμια για νέους 17-18 ετων, δηλαδή τη δυσκολία των θεμάτων 2 ωρες εξέτασης στις Πανελλήνιες, θα έπρεπε οι Έλληνες απόφοιτοι των θετικών επιστημών, αφού έχουν πατενταρει καμποσους Τοκαμακ, τώρα να δουλεύουν τους κινητήρες αντιύλης, κι όχι να διαγωνιζονται ποιος θα τακτοποιησει περισσότερους ημιυπαίθριους και θα υπογράψει τα περισσότερα ενεργειακά πιστοποιητικά, πριν περιλάβει τις Ταυτότητες Κτιρίου, τις υπογραφές ISO και τις αλλαγές σχεδίων σωληνωσεων στο Autocad...
-
Το σύστημα εισαγωγης είναι έως και απάνθρωπο για πολλούς νέους αλλά είναι ότι πιο δίκαιο και αδιάβλητο.
Μέσα σε δύο ώρες αλλάζει όλη η πορεία της ζωής σου. Μάλιστα κάποιες γένιες έδιναν 9 μαθήματα πανελληνίων! ( Όχι 4 σαν τον ταξιδευτή) Μια μέρα να ήσουν σε δύσκολη φάση και ικανότητας να θυμηθείς με ακρίβεια τότε έχανες όλο τον σχεδιασμό για τη ζωή σου.
Οι γνώσεις ενός αριστούχου ας πούμε στα μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης σήμερα είναι σαφέστατα ανώτερη από πάρα πολλούς αριστούχος της γενιάς του άλλων χωρών και φυσικά αντάξια προηγούμενων πεφωτισμένων γενιών.
Το θέμα είναι πως ο τρόπος διδασκαλίας είναι παλιομοδίτικος και δεν ενερογποιει το σύνολο της τάξης και έτσι μόνο οι πραγματικά ταλαντούχοι διαφέρουν.Οι υπόλοιποι (σχετικά καλοί) κινούνται στην βάση και λίγο πάνω από αυτήν.
-
Μπαχαλάκης εγώ; Που όταν εσύ έκανες Βασική Εκπαίδευση στα ναυτάκια (που είπες προχθές), εγώ ήμουν Ουλαμαγός σε Σχολή Αξιωματικών και δίδασκα βλητική και εξομοιωτές;
Βασική δίδασκα ως 2ετης στην ΣΣΕ...Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Αν αρκείσαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
Ευτυχώς που ήσουν στο στράτευμα κυριολεκτικά περαστικός.
Το γεγονός ότι μας χωρίζουν κάποια χρόνια ηλικιακά,δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως,εν αντιθέσει με σένα,εκτιμώ και συμπεριφέρομαι στα νέα στελέχη,ανεξαρτήτως βαθμού,σαν παιδιά μου και σαν συναδέλφους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ακόμη:πατρίδα θρησκεία οικογένεια και γι'αυτό το λόγο βασταμε ακόμη και δεν έχουμε διαλυθεί όπως η λοιπή κοινωνία. Εσύ εδώ δεν έχεις θέση. -
Το σύστημα εισαγωγής βασικά είναι δράμα. Θα έπρεπε να είναι πιο πολυπαραγοντικό. Να λαμμβάνονται υπόψη και οι βαθμοί του σχολείου, να δίνεις και πανελλήνιες, να δίνεις και πάλι εξετάσεις στη σχολή που θες να μπεις. Να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες και αξιολόγηση από πολλές πλευρές.
Επειδή όμως στην Ελλάδα κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και είναι το μόνο αδιάβλητο μοντέλο που έχουν βρει, δεν τολμάει να το πειράξει κανείς. Μια πολιτική αστοχία σ' αυτό το θέμα μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρους πολιτικούς χώρους για πάντα.
Οπότε ότι κάνει πολύ τζιζ δεν το αγγίζουμε... -
Αν αρκείσαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
Ευτυχώς που ήσουν στο στράτευμα κυριολεκτικά περαστικός.
Το γεγονός ότι μας χωρίζουν κάποια χρόνια ηλικιακά,δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως,εν αντιθέσει με σένα,εκτιμώ και συμπεριφέρομαι στα νέα στελέχη,ανεξαρτήτως βαθμού,σαν παιδιά μου και σαν συναδέλφους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ακόμη:πατρίδα θρησκεία οικογένεια και γι'αυτό το λόγο βασταμε ακόμη και δεν έχουμε διαλυθεί όπως η λοιπή κοινωνία. Εσύ εδώ δεν έχεις θέση.Περαστικός δεν ήμουν, αλλά δεν έχεις σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι πρέπει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυτό πρέπει να διδάσκεις! Όταν μου λες για "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια", δηλαδή ένα ΧΟΥΝΤΙΚΟ τστιτάτο, αποκλείεις ένα τεράστιο κομμάτι του υγιούς ελληνικού πληθυσμού, που αγαπάει την Πατρίδα του, αλλά δεν πιστεύει σε φανταστικά όντα στον ουρανό, ούτε στο ότι πρέπει να κάνει παιδιά για να θεωρείται Έλληνας Πατριώτης. Αν σε είχα υπό τις Διαταγές μου και έλεγες τέτοια στους νεοσύλλεκτους πάντως, μάλλον θα σου έρχονταν χαρτάκια (Διοικητικές Απολογίες)... Σκέψου που διαφωνώ: στον φανατισμό!
-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εννοείς ότι πάντα το επιτόκιο για δάνειο αυτοκινήτου ήταν το ίδιο με το διακοποδανειο ή το καταναλωτικο δάνειο για αγορά ηλεκτρικών συσκευών; Μπορεί να θυμάμαι λάθος. Όπως έγραψα παραπάνω όμως, σήμερα η τράπεζα Αττικής έχει δάνειο για αυτοκίνητο, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το καταναλωτικό. Αν είχε πχ και η (κρατική) Εθνική, δεν θα ακολουθούσαν και οι άλλοι;
Ακριβώς αυτό! Τα καταναλωτικά δάνεια έχουν ένα έυρως επιτοκίων (π.χ. 8%-14%) και παίζουν εκεί ανάμεσα. Πάντα το δάνειο για αγορά αυτοκινήτου εμπίπτει (και τιμολογιακά και προϊόντικά και σε επίπεδο ρίσκου) στα καταναλωτικά δάνεια, όπως είναι και για διακοποδάνεια, αγοράς συσκευών κλπ. Το ό,τι κατά καιρούς είχαν κάποιες τράπεζες "προσφορές" ή είχαν χαμηλότερα επιτόκια οι τράπεζες των εταιρειών αυτοκινήτων (π.χ. VW Bank ή Fiat Credit) είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Επίσης:
- Η Αττικής είναι ειδική περίπτωση και ιδανική για δάνειο σήμερα. Ουσιαστικά είναι δημόσια τράπεζα.
- Η Εθνική έχει πάψει να είναι κρατική έδω και πολλά χρόνια!
- Μεγάλη κουβέντα ποιος θα ακολουθήσει ποιον. Καμία τράπεζα (όλες ιδιωτικές θυμίζω από τις συστημικές, δεν υπάρχει κρατική) δεν θα πουλήσει δάνεια με ζημιά (αντί για κέρδος) για να ακολουθήσουν οι άλλοι! Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο?
Τώρα, σε άλλο θέμα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει παιδιά, προφανέστατα. Αλλά προφανέστατα ο σκοπό του ανθρώπου στην γή (όπως και ΟΛΩΝ τον έμβιων όντων) είναι η διαιώνιση του είδους του.
-
ολιγο απο βου γυμνασιου
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index6_3.html
φυσικα εαν υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ασπονδυλα....και δια τους φιλους μου τους δεξουληδες
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
"Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής." -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
- Η Αττικής είναι ειδική περίπτωση και ιδανική για δάνειο σήμερα. Ουσιαστικά είναι δημόσια τράπεζα.
- Η Εθνική έχει πάψει να είναι κρατική έδω και πολλά χρόνια!
Νομίζω συμφωνούμε κατά 90%. Δεν εννοούσα ότι η εθνική είναι κρατική σήμερα. Λέω ότι εάν ήταν κρατική θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια (όχι φυσικά με ζημιά) και να αποφευχθεί η σημερινή ασυδοσία.
-
Λέω ότι εάν ήταν κρατική θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια (όχι φυσικά με ζημιά) και να αποφευχθεί η σημερινή ασυδοσία.
Θεωρητικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα την άφηναν οι άλλες τράπεζες...δεν βολεύει το σύστημα!
-
Στη νεοελληνική κοινωνία, έχει δικαίωμα να γίνει πατέρας ο Ρουβάς, αλλά δεν το έχει ο Ψινάκης...
Κι εξισωνεται ο Λιγνάδης με τον Καβάφη...
Και είναι "φυσικό" να έχει παιδιά ο σύζυγος της Πισπιρίγκας, αλλά θα ήταν "αφύσικο" να έχει παιδιά, αν το ήθελε, ο Καπουντζίδης, που έτυχε να τον αναφέρουμε πρόσφατα...
Κι έχει λόγο, στο απαυτό της αλληνής, μέχρι κι ο ποιο αρχαίος θεσμός παιδεραστών με πετραχήλια παγκοσμίως...Το ποιο είναι το ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώνει ένα παιδί και ποιοι οι ιδανικοί γονείς είναι μεγάλη συζήτηση.
Αν έπρεπε κάποιοι να αποφασίζουν για το αν επιτρέπεται σε άλλους να έχουν παιδιά, θα έπρεπε τα δύο τρίτα τουλάχιστον να αποκλειστούν, και να τεκνοποιουν μόνο ο Άδωνις κι η Μανωλιδου, που θα φερνανε στον κόσμο καλλιπυγους πατριώτες με σίγουρη αποκατάσταση... Να χαίρεται κι ο Μένγκελε, που θα τα βλέπει όλα αυτά από κει κάτω... -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λέω ότι εάν ήταν κρατική θα μπορούσε να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια (όχι φυσικά με ζημιά) και να αποφευχθεί η σημερινή ασυδοσία.
Θεωρητικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα την άφηναν οι άλλες τράπεζες...δεν βολεύει το σύστημα!
Τώρα συμφωνούμε 100%.
Το ίδιο ισχύει και με τη (Δ)ΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αν δεν ειχε περάσει στον ελεγχο ιδιωτών, θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο ρυθμιστή. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ολιγο απο βου γυμνασιου
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index6_3.html
φυσικα εαν υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ασπονδυλα....και δια τους φιλους μου τους δεξουληδες
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
"Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής."Ότι θα με έβαζε κάποιος στον πειρασμό να διαβάσω άρθρο του ριζοσπάστη, ποτέ δεν το φανταζόμουν. Πόσο μάλλον ότι θα συμφωνήσω κιόλας!
Well done gatoz!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2