-
@gatoz said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
@nascar1 said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
@yem said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Περιεργα πραγματα...
Εχω αναζητησει με πολλους τροπους κοσμο.
Σημερα μονο εχασα 5 ωρες για ξεκαθαρισμα βιογραφικων που ουδεμια σχεση εχουν με τη ζητηση. Οχι, αν πουλας καλτσες ειναι μια χαρα επαγγελμα αλλα δεν εχει σχεση με υποστηριξη λογισμικου.
Θα χασω αλλες τοσες για να καθαρισω τα βιογραφικα που θεωρουν οτι η εκπαιδευση ξεκιναει απο την ελαχιστη γνωση η οποια λαμβανεται πλεον σε γυμνασιακο επιπεδο: 'Δεν γνωριζω τι ειναι SQL αλλα ειμαι προθυμος να μαθω' απο αποφοιτους τριτοβαθμιας πληροφορικης.
Ρε παιδια εκπληξτε με ευχαριστα!Πόσα είναι συνολικά τα βιογραφικά?
πααααρα πολλα γιεμ. τα σχετικα ελαχιστα.
λαπ, sql ειναι κατι σαν αλφα βητα στη πληροφορικη, οποιοσδηποτε αποφοιτος λυκειου εχει γνωση του τι ειναι και καποια αισθηση χρησης. δεν νοειται να εχεις παρει πτυχιο τριτοβαθμιας ή ακομη-ακομη επαλ και να το αγνοεις! ειπαμε εκπαιδευση στο εξειδικευμενο αντικειμενο. οχι στα κατω και απο βασικα. σαν να προσλαμβανεις ηλεκτρολογο αδειουχο καινα ξεκιναει η εκπαιδευση απο το τι ειναι καλωδιο.Δεν έχεις δίκιο. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός πολυτεχνείο (2002) και όταν βγήκα από την σχολή δεν ήξερα γρι από βάσεις δεδομένων και sql. Τα προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα γενικά έχουν κάποια χρονική υστέρηση. Παρόλαυτα όταν χρειάστηκε έμαθα.. Οπότε μην είσαι απόλυτος..
Το σημαντικό είναι να ξέρεις να μαθαίνεις και να έχεις όρεξη...
- τελειωσες πριν απο 20 χρονια
- τελειωσες σχολη που δεν ειναι πληροφορικης, για ρωτα για το θεμα συναδελφο σου της πληροφορικης της ιδιας εποχης. η υστερηση ισως να υπαρχει σε σχολες που δεν ειναι major η πληροφορικη
- η sql για τις σχεσιακες βασεις δεδομενων ειναι κατι δεδομενο απο τις αρχες της δεκαετιας του 1990
- δες τα προγραμματα σπουδων οποιασδηποτε σχολης πληροφορικης ή δες τη διδακτεα υλη ενας επαλ! και ομως οι αποφοιτοι δεν γνωριζουν σε μεγαλο βαθμο τι ειναι. προφανως υπαρχουν πολλοι που γνωριζουν. αλλα ειναι απαραδεκτο να ειναι πτυχιουχος καποιος που δεν.
- ρε συ λαπη τι σχεσιακη αλγεβρα.... rdbms
gatoz, είμαι μηχανικός Βιομηχανικού Αυτοματισμού και ειχαμε και πληροφορική προγραμματισμό! V.basic c++, sql, και πολλά άλλα ..
Και τελείωσα το 2006, δεν σημαίνει ότι οι σχολές ΤΕΙ δεν έκαναν τέτοια μαθήματα, ακόμα και στους ηλεκτρολόγους.
Σίγουρα όχι σε βάθος, αλλά τις βασικές και κάτι γνώσεις...
Επειδή ασχολούμαι και με την πώληση σε όλη την Β.Ελλαδα θέλω να σε βοηθήσω απλά λέγοντας ότι δύσκολα θα βρεις νέο που από την 1η στιγμή θα σου κάνει αυτά που θέλεις.
Σίγουρα θα περάσουν 6 μήνες με 1 χρόνο και βοήθεια από συναδέλφους ή από κάποια εκπαίδευση και φυσικά και από την πλευρά του πολύ μελέτη. -
@polioan said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Περιεργα πραγματα...
Σημερα μονο εχασα 5 ωρες για ξεκαθαρισμα βιογραφικων που ουδεμια σχεση εχουν με τη ζητηση. Οχι, αν πουλας καλτσες ειναι μια χαρα επαγγελμα αλλα δεν εχει σχεση με υποστηριξη λογισμικου.
Θα χασω αλλες τοσες για να καθαρισω τα βιογραφικα που θεωρουν οτι η εκπαιδευση ξεκιναει απο την ελαχιστη γνωση η οποια λαμβανεται πλεον σε γυμνασιακο επιπεδο: 'Δεν γνωριζω τι ειναι SQL αλλα ειμαι προθυμος να μαθω' απο αποφοιτους τριτοβαθμιας πληροφορικης.
λαπ, sql ειναι κατι σαν αλφα βητα στη πληροφορικη, οποιοσδηποτε αποφοιτος λυκειου εχει γνωση του τι ειναι και καποια αισθηση χρησης. δεν νοειται να εχεις παρει πτυχιο τριτοβαθμιας ή ακομη-ακομη επαλ και να το αγνοεις! ειπαμε εκπαιδευση στο εξειδικευμενο αντικειμενο. οχι στα κατω και απο βασικα. σαν να προσλαμβανεις ηλεκτρολογο αδειουχο καινα ξεκιναει η εκπαιδευση απο το τι ειναι καλωδιο.Δεν έχεις δίκιο. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός πολυτεχνείο (2002) και όταν βγήκα από την σχολή δεν ήξερα γρι από βάσεις δεδομένων και sql. Τα προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα γενικά έχουν κάποια χρονική υστέρηση. Παρόλαυτα όταν χρειάστηκε έμαθα.. Οπότε μην είσαι απόλυτος..
- τελειωσες σχολη που δεν ειναι πληροφορικης, για ρωτα για το θεμα συναδελφο σου της πληροφορικης της ιδιας εποχης. η υστερηση ισως να υπαρχει σε σχολες που δεν ειναι major η πληροφορικη
- η sql για τις σχεσιακες βασεις δεδομενων ειναι κατι δεδομενο απο τις αρχες της δεκαετιας του 1990
- δες τα προγραμματα σπουδων οποιασδηποτε σχολης πληροφορικης ή δες τη διδακτεα υλη ενας επαλ! και ομως οι αποφοιτοι δεν γνωριζουν σε μεγαλο βαθμο τι ειναι. προφανως υπαρχουν πολλοι που γνωριζουν. αλλα ειναι απαραδεκτο να ειναι πτυχιουχος καποιος που δεν.
gatoz, είμαι μηχανικός Βιομηχανικού Αυτοματισμού και ειχαμε και πληροφορική προγραμματισμό! V.basic c++, sql, και πολλά άλλα ..
Και τελείωσα το 2006, δεν σημαίνει ότι οι σχολές ΤΕΙ δεν έκαναν τέτοια μαθήματα, ακόμα και στους ηλεκτρολόγους.
Επειδή ασχολούμαι και με την πώληση σε όλη την Β.Ελλαδα θέλω να σε βοηθήσω απλά λέγοντας ότι δύσκολα θα βρεις νέο που από την 1η στιγμή θα σου κάνει αυτά που θέλεις.
Σίγουρα θα περάσουν 6 μήνες με 1 χρόνο και βοήθεια από συναδέλφους ή από κάποια εκπαίδευση και φυσικά και από την πλευρά του πολύ μελέτη.μα φυσικα! η εταιρεια μου εχει πανω απο 30 ατομα που εμαθαν την εξειδικευμενη δουλεια μεσα σε καποιο σεβαστο χρονικο διαστημα. ομως η διαμαρτυρια μου ειναι στο επιπεδο οτι ειναι αλλο να διδαξεις την εξειδικευση και αλλο να πρεπει να διδαξεις και τα βασικα που θα επρεπε να ειναι δεδομενα σε καποιον που φερει τιτλο σπουδων. οπως λες οτι εκανες στη σχολη σου, ζητω βασικη γνωση πραγματων και δεν τη βρισκω! ακομη και σε αποφοιτους απο τμηματα πληροφορικης.
δεν κακιζω τα παιδια που συμβαινει αυτο αλλα- την οικογενεια που εμαθε τους γονους σε ζητηση εργασιας ακοπης
- το πολιτικο προσωπικο
- τη 3βαθμια εκπαιδευση
- εμενα σαν κομματι της κοινωνιας που επιλεγει να εχει το 2
-
@polioan said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Περιεργα πραγματα...
Σίγουρα θα περάσουν 6 μήνες με 1 χρόνο και βοήθεια από συναδέλφους ή από κάποια εκπαίδευση και φυσικά και από την πλευρά του πολύ μελέτη.μα φυσικα! η εταιρεια μου εχει πανω απο 30 ατομα που εμαθαν την εξειδικευμενη δουλεια μεσα σε καποιο σεβαστο χρονικο διαστημα. ομως η διαμαρτυρια μου ειναι στο επιπεδο οτι ειναι αλλο να διδαξεις την εξειδικευση και αλλο να πρεπει να διδαξεις και τα βασικα που θα επρεπε να ειναι δεδομενα σε καποιον που φερει τιτλο σπουδων. οπως λες οτι εκανες στη σχολη σου, ζητω βασικη γνωση πραγματων και δεν τη βρισκω! ακομη και σε αποφοιτους απο τμηματα πληροφορικης.
δεν κακιζω τα παιδια που συμβαινει αυτο αλλα- την οικογενεια που εμαθε τους γονους σε ζητηση εργασιας ακοπης
- το πολιτικο προσωπικο
- τη 3βαθμια εκπαιδευση
- εμενα σαν κομματι της κοινωνιας που επιλεγει να εχει το 2
Συμφωνώ σε όλα αυτά, όπως και στον κλάδο μου που έχουμε και προγραμματισμό μικροεπεξεργαστών που ισχύει το ίδιο.
Αλλά δυστυχώς μπορεί να μπεις και στην διαδικασία να πάρεις ένα άτομο και να του πεις μέσα σε ένα 6μηνο με χρόνο μάθε τα βασικά και περισσότερο.
Οι σημερινές γενιές δυστυχώς δύσκολα βρίσκονται με τέτοια εφόδια...
Πάντως Θεσσαλονίκη (από Θεσσαλονίκη είμαι και δούλεψα και Χαλκίδα και Αθήνα και τώρα Θεσσαλονίκη)βλέπω περισσότερη τεχνογνωσία (μην με φάτε από άλλες πόλεις), από κάποια Χ εμπειρία μου το λέω που είναι και μικρή βεβαια -
Και από τη δική μου εμπειρία, που ασχολούμαι με τεχνικά θέματα πολλά χρόνια, υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Το πρόβλημα έχει ενταθεί πολύ μετά την κρίση.
Κατά τη γνώμη μου δε φταίνε ούτε οι οικογένειες, ούτε τα παιδιά. Φταίει το οικονομικό.Για όποιον έχει ζήσει τις καλές εποχές μέχρι το ΄08-09 πιθανόν να θυμάται ότι όποιος είχε όρεξη για δουλειά έβγαζε λεφτά. Και οι υπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εταιρείες. Και τα λεφτά που έβγαζε έπιαναν και τόπο. Μα θα έκανε μιά δικιά του δουλειά, θα έπαιρνε ένα δανειάκι για σπίτι ή για αυτοκίνητο.
Τώρα δεν κυκλοφορεί χρήμα, έχει πέσει πολύ η αγοραστική δύναμη και ο κόσμος αποθαρύνεται. Δεν θέλει να δουλέψει και να κουραστεί παραπάνω, σου λέει όσο και να σκοτωθώ πόσα να βγάλω? Και να βγάλω 100€ παραπάνω θα σωθώ? Και κοιτάνε όλοι τις εύκολες δουλειές.
Γνωστός μου παράτησε μια συμπαθητική δουλίτσα και πήγε κι έγινε security. Πάνω-κάτω μου είπε τα ίδια λεφτά βγάζω και ξύνομαι πατόκορφα.
Δυστυχώς η κρίση που περάσαμε έχει αφήσει και θα αφήσει πολλά κουσούρια. Πρέπει ν' αρχίσει να κυκλοφορεί πάλι το χρήμα, να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη να έχει κίνητρο ο κόσμος να προσπαθήσει. -
@lap said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Μήπως να τα λέτε και στα ελληνικά; Οκ και σε εμάς τα λέγαμε με την ελληνική ερμηνεία. Σε παρένθεση βάζαμε τους αγγλικούς όρους αλλά δεν μιλούσαμε με greeklish, όταν τα μαθαίναμε. Σχέσιακα μοντέλα τα λέγαμε και όχι rdbms κτλ κτλ.
Μου φαίνεται παράξενο που κανείς δεν έχει ακούσει για αυτό που λέει ο γάτος ενώ μόλις το είπαν στα ελληνικά ακόμα και εγώ που είμαι τελείως άσχετος κατάλαβα τι εννοεί και όντως το έχω διδαχθεί, δώσει εξετάσεις και μελέτες. Οκ πριν πολλά έτη πλεον αλλά εγώ είμαι άσχετος, έχω ελαφρυντικό
Να λέμε την αλήθεια αν κάποιος διαβάζει την αγγελία και του φανούν άγνωστες οι λέξεις sql, rdbms τότε μάλλον δεν είναι κατάλληλος για την αγγελία. Είπαμε να μην ξέρει σε βάθος όχι να μην έχει ακούσει καν τις έννοιες.. Σε αυτό ο γάτος έχει ένα point
δεν ζητω ντιπ νολετζ, αλλα να μην ξερουν καν τι ειναι, ειναι θεμα
να σημειωσω οτι στους η/υ (σκετο μηχανικων η/υ και πληροφορικης και οχι ηλεκτρολογων συν κατι αλλο) στην πατρα καναμε, βοηθα αν με γελα η μνημη μου φιβερ τζι, στο 2 ετος, το 1986 δηλαδη! τα επαλ τα αναφερω γιατι περιλαμβανεται στην υλη τους και μαλιστα απο τη 2α λυκειου και με αρκετα ζητουμενα και ασκησεις. ναι, το επιπεδο ειναι χαμηλο, αλλα αυτο ακριβως λεω, οτι παντου ειναι ατυχως για ενα μεγαλο μερος των παιδιων που φοιτουν. οι επισης αρκετοι που προσπαθουν το κανουν απο μονοι τους και αυτο ειναι προβλημα....Και εγώ Πάτρα τελείωσα αλλά ηλεκτρολόγος. Παρόλο που πήρα τομέα υπολογιστών δεν έκανα ούτε ένα μάθημα βάσεις δεδομένων!! Θεωρώ ότι πλέον έχει αλλάξει...
-
@criuser said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Εχουμε και έναν που αντιπαθεί το Χαλάνδρι και ίσως του αρέσει η Καλαμαριά...
χα! καλό. Ο κωπηλάτης γαλέρας Χαλανδρίου, τρέχει στα νοσοκομεία τον πατέρα του και έτσι θα πάει το επόμενο διάστημα.
Καλή η Καλαμαριά και κοντά στη θάλασσα, αλλά αυτά είναι για τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τα στρατά ή από τις σχολές.
-
Καλησπερα
Ζηταμε developer εμπειρο
.net - rad studio
C++, C#, java
SQL (mssql)
ΑγγλικαΜονιμη εργασια στην αναπτυξη ιατρικου λογισμικου με καλη αμοιβη, εξαιρετικο περιβαλλον και παροχες
Περιοχη, Αθηνα -
Καλησπερα
Ζηταμε developer εμπειρο
.net - rad studio
C++, C#, java
SQL (mssql)
ΑγγλικαΜονιμη εργασια στην αναπτυξη ιατρικου λογισμικου με καλη αμοιβη, εξαιρετικο περιβαλλον και παροχες
Περιοχη, ΑθηναΑπαραίτητη εμπειρία σε όλες τις γλώσσες?
-
@tsofras said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Καλησπερα
Ζηταμε developer εμπειρο
.net - rad studio
C++, C#, java
SQL (mssql)
οχι φυσικα
-
Αν του δώκεις stellantis καλό είναι να τα πηγαίνει καλά με τα "γαλλικά"
-
@tsofras said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Καλησπερα
Ζηταμε developer εμπειρο
.net - rad studio
C++, C#, java
SQL (mssql)
οχι φυσικα
Έχεις π.μ.
-
-
Γκάις
ψάχνουμε στην εταιρεία για
2 full stack developers
1 τεχνικό λογισμικου junior
1 junior πωλητη με γνωσεις πληροφορικης και αν ειναι πιθανο βιοχημιας κλπστειλτε pm οσοι....
-
1 junior πωλητη με γνωσεις πληροφορικης και αν ειναι πιθανο βιοχημιας κλπ
Έρχομαι αλλά senior sales director....το junior το έκανα πριν 20 χρόνια!
-
Πήγαινε ως senior Φάνη, αλλά με μισθό junior! Θα δεχθεί πιστεύω ο γάτος.
-
Γκάις
2 full stack developers
1 junior πωλητη με γνωσεις πληροφορικης και αν ειναι πιθανο βιοχημιας κλπστειλτε pm οσοι....
Όταν ανοίξεις για λογιστήριο / γραμματειακή υποστήριξη πες μου
-
Πιστεύω ότι πρέπει να εντάξετε στην εταιρεία και κάποιον που να ξέρει να επιλέγει αυτοκίνητα.
Απ'ότι μας είπες όλο κουβά πάς τώρα τελευταία.
-
Γκάις
2 full stack developers
Έρχομαι για το 3. αλλά δεν οδηγώ #gallochrepia, μόνο σχιστομάτικα.
-
@georgemit said in ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Γκάις
2 full stack developers
Έρχομαι για το 3. αλλά δεν οδηγώ #gallochrepia, μόνο σχιστομάτικα.
στειλε
-
χαχαχα σε ευχαριστώ για την προσφορά, έχω τα προσόντα αλλά είμαι διορισμένος.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ