-
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής θέμα.
SUV, budget μέχρι 35 χιλιάδες Ευρώ. Καινούργιο αυτοκίνητο, αυτόματο κιβώτιο. Χρήση αποκλειστικά σε άσφαλτο. Μετακινήσεις στην πόλη, βόλτες και ενίοτε καμία εκδρομή. Μου αρέσει πάρα πολύ το νέο Renault Arkana (140 hps mild hybrid), είναι από τα ομορφότερα νέα μοντέλα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Θα το έβαζα στην κορυφή των επιλογών μου.
Διεκδικητές θα έβαζα επίσης το νέο Citroen C4 (155 hps), το Ford Puma (155 hps) και το νέο VW Taigo (150 hps).
Όπως καταλάβατε έχω μια προτίμηση στα "κουπεδοειδή" σχήματα (πλην του Ford).
Απόψεις και γνώμες καλοδεχούμενες. Είμαι αρκετά "ζεστός" για το Renault, απλά ζυγίζω τι θα κέρδιζα και τι θα έχανα με το κάθε μοντέλο από τα ανωτέρω. Ας περιορίσουμε τα συζήτηση στα 4 αυτά αυτοκίνητα, ειδάλλως θα πλατειάσουμε υπερβολικά!
-
Για αποκλειστικά ασφάλτινη χρήση, παίρνει κάποιος πολύ ανώτερο αυτοκίνητο από αυτά τα κουνουπίδια με 35 χιλιάρικα. Αν υπάρχει επιμονή σε αυτά όμως. τότε το Puma. Το λιγότερο κουνουπίδι.
-
@razumikhin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Καλησπέρα σε όλους!
SUV, budget μέχρι 35 χιλιάδες Ευρώ. Καινούργιο αυτοκίνητο, αυτόματο κιβώτιο. Χρήση αποκλειστικά σε άσφαλτο. Μετακινήσεις στην πόλη, βόλτες και ενίοτε καμία εκδρομή. Μου αρέσει πάρα πολύ το νέο Renault Arkana (140 hps mild hybrid), είναι από τα ομορφότερα νέα μοντέλα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Θα το έβαζα στην κορυφή των επιλογών μου.
Διεκδικητές θα έβαζα επίσης το νέο Citroen C4 (155 hps), το Ford Puma (155 hps) και το νέο VW Taigo (150 hps).
Απόψεις και γνώμες καλοδεχούμενες. Είμαι αρκετά "ζεστός" για το Renault, απλά ζυγίζω τι θα κέρδιζα και τι θα έχανα με το κάθε μοντέλο από τα ανωτέρω. Ας περιορίσουμε τα συζήτηση στα 4 αυτά αυτοκίνητα, ειδάλλως θα πλατειάσουμε υπερβολικά!
Μήπως εννοείται 25 και όχι 35? Το λέω γιατί με 35 που λέτε αν και λάτρης των vw κανένα δεν αξίζει. Εγώ με 25 μπορεί να πήγαινα στο taigo. Με 35 λογικα θα πήγαινα σε κάτι πολύ πιο premium όπως το Q3
-
Formentor δαγκωτο
-
C4!
-
Κάνε Test Drive και τα 4 και όποιο σου αρέσει περισσότερο στην οδήγηση.
Και μετά πήγαινε στην Seat/Cupra καιι μπες. στο Formentor και θα το παραγγείλεις. -
C4 τέρμα φορτωμένο στη Shine Pack
Thank me later -
Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022
Πανελλήνια Μέση Τιμή Καυσίμων
Αμόλυβδη 95 1,841 €
Αμόλυβδη 100 1,990 €
Diesel Κίνησης 1,582 €
http://www.fuelprices.gr/deltia_d.view
Λάβε υπόψη το παραπάνω
και πάρε όποιο μοντέλο θες αλλα να είναι
Υβριδικό ToyotaΝτίζελ VW γκρουπ ή PSA ή Hyundai/KIA (ότι υπάρχει ακόμα και για οσο θα/αφήνουν να υπάρχουν )
-
Έχω την εντύπωση ότι το Arkana είναι μεγαλύτερο από τα άλλα τρία και παίζει στην C κατηγορία.
Όπως και να έχει, από τα τέσσερα μοντέλα που αναφέρονται, πρώτη επιλογή για εμένα το C4 (το οποίο αν το κοιτάξει κανείς πιο παρατηρητικά, μοιάζει σχεδιαστικά αρκετά με το CHR) και δεύτερη το Puma.
Taigo (ποιο Taigo τώρα...) και Arkana δε μου αρέσουν οπτικά.
Ιδίως το Arkana μου δίνει την εντύπωση ότι δεν πατάει σχεδιαστικά σε SUV. Ότι δεν έχει δηλαδή SUV σχεδιαστική βάση παρά αυτή ενός sedan με 5η πόρτα που του έβαλες τέσσερις ψηλές αναρτήσεις. Κάτι σαν αποτυχημένη απομίμηση του Q3 Sportsback το οποίο παρεπιτόντως είναι αρκετά όμορφο.
Το δε Taigo, είναι σα να πήραν το Rapid και απλά να το ψήλωσαν.Βέβαια 35 χιλιάρικα δεν θα έδινα για κανένα από αυτά.
Τα θεωρώ υπερβολικά χρήματα για τα συγκεκριμένα μοντέλα, ακόμη και αν σε αυτές τις τιμές τα παίρνει κανείς στις πιο κορυφαίες και πλούσιες εκδόσεις τους.
Υπάρχουν για εμένα πολύ πιο καλύτερες προτάσεις σε SUV σε τιμές έως τις 35 χιλιάδες.
Πχ 3008, Tucson, CX-30, κτλ. -
@vastil said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Καλησπέρα σε όλους!
Μήπως εννοείται 25 και όχι 35? Το λέω γιατί με 35 που λέτε αν και λάτρης των vw κανένα δεν αξίζει. Εγώ με 25 μπορεί να πήγαινα στο taigo. Με 35 λογικα θα πήγαινα σε κάτι πολύ πιο premium όπως το Q3
Ε ναι, με 35k σίγουρα πας σε άλλη κατηγορία αυτοκινήτου, όχι υποχρεωτικά Q3 αλλά σίγουρα κάτι στην κατηγορία του...
-
Από αυτά τα 4, Arkana μακράν (ειδικά εαν μπορείς το φουλ υβριδικό) και μετά το Puma (το οποίο έχιε θεματάκια που ίσως σε ξενερώσουν). Τέλος το C4...Ταιγκο ούτε απέξω.
-
Kia Xceed , 28.000 αυτόματο στην ανώτερη εξοπλιστικά έκδοση.
Καλύτερο αυτοκίνητο από αυτά που έχεις στην λίστα σου σε όλα τα χαρακτηριστικά (επιδόσεις , ποιότητα κατασκευής , ποιότητα κύλισης , οδηγική συμπεριφορά ) ξεκάθαρα C κατηγορία.
Ακόμη και το Arkana βασίζεται σε κοινό πάτωμα με το Clio.
Διαφορετικά το full hybrid Arkana για να είσαι και λίγο future proof. -
Απ'οτι κατάλαβα πας με μόνο κριτήριο τη σχεδίαση και το μπάτζετ.
Όμως τα αυτοκίνητα που σκέφτεσαι είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους σε χώρους,οδηγική συμπεριφορά,επιδόσεις κ.τ.λ.
Πόσο σ'ενδιαφέρουν αυτά;Ίσως το καλύτερο θα ήταν αυτό που λέει κι ο συνφορουμίτης παράπανω. Να τα δεις,δοκιμάσεις κι αποφασίζεις.
-
@panormus772 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Σωστά...όπως το 99% των αγοραστών θα συμπληρώσω εγώ. Άσχετα που εδώ είμαστε πυροβολημένοι, το 99% του κόσμου έτσι αγοράζει (και με το σήμα και την συμβουλή του "κουμπάρου").
-
Σας ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να μου πείτε για το budget. Το σκεπτικό μου είναι απλό. Ουσιαστικά κοιτάω αμάξια των 25 χιλιάδων (πάνω-κάτω), απλώς κρατάω "κάβα" 10 χιλιάδες ούτως ώστε να μπορώ να τα πάρω στις κορυφαίες εκδόσεις τους, με τους πιο ισχυρούς κινητήρες και με 2-3 έξτρα επιπλέον. Και πράγματι πέφτω μέσα. Κάνοντας μια τέτοια διαμόρφωση, όλα βγαίνουν κοντά στα 32 με 33 χιλιάρικα. Προτιμώ κατά πολύ αυτό, από το να δώσω 35 χιλιάδες για να πάρω ένα πιο premium αμάξι στη βασική του έκδοση, φτωχό, με τον λιγότερο ισχυρό κινητήρα από την γκάμα επιλογών.
Π.χ. πανέμορφο το Q3 Sportsback αλλά με μια "σωστή" διαμόρφωση βγαίνει στα 65+ χιλιάρικα. Αντίστοιχα το Peugeot 3008, κλπ.
Η αλήθεια είναι πως το XCeed το είχα/έχω σκεφτεί. Απλά σχεδιαστικά δεν με ενθουσιάζει τόσο. Ειδάλλως το θεωρώ εξαιρετική πρόταση.
-
@fanis75 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
@panormus772 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Σωστά...όπως το 99% των αγοραστών θα συμπληρώσω εγώ. Άσχετα που εδώ είμαστε πυροβολημένοι, το 99% του κόσμου έτσι αγοράζει (και με το σήμα και την συμβουλή του "κουμπάρου").
Κάπως έτσι... Τα κριτήριά μου είναι αρκετά "χλιαρά" στην περίπτωση αυτή. Θέλω κάτι καινούργιο, που να μου αρέσει, και να έχει όλα τα σύγχρονα καλά από πλευράς εξοπλισμού. Να χωράει 4 ανθρώπους. Και να μην είναι κακοφτιαγμένο ποιοτικά (χωρίς απαραίτητα να είναι η τοπ ποιότητα στην κατηγορία). Αυτά και μόνο. Για οδηγικές ανησυχίες έχω άλλο αυτοκίνητο.
-
Σας ευχαριστώ.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να μου πείτε για το budget. Το σκεπτικό μου είναι απλό. Ουσιαστικά κοιτάω αμάξια των 25 χιλιάδων (πάνω-κάτω), απλώς κρατάω "κάβα" 10 χιλιάδες ούτως ώστε να μπορώ να τα πάρω στις κορυφαίες εκδόσεις τους, με τους πιο ισχυρούς κινητήρες και με 2-3 έξτρα επιπλέον. Και πράγματι πέφτω μέσα. Κάνοντας μια τέτοια διαμόρφωση, όλα βγαίνουν κοντά στα 32 με 33 χιλιάρικα. Προτιμώ κατά πολύ αυτό, από το να δώσω 35 χιλιάδες για να πάρω ένα πιο premium αμάξι στη βασική του έκδοση, φτωχό, με τον λιγότερο ισχυρό κινητήρα από την γκάμα επιλογών.
Π.χ. πανέμορφο το Q3 Sportsback αλλά με μια "σωστή" διαμόρφωση βγαίνει στα 65+ χιλιάρικα. Αντίστοιχα το Peugeot 3008, κλπ.
Η αλήθεια είναι πως το XCeed το είχα/έχω σκεφτεί. Απλά σχεδιαστικά δεν με ενθουσιάζει τόσο. Ειδάλλως το θεωρώ εξαιρετική πρόταση.
Οκ σεβαστό το σκεπτικό σου και δικά σου τα λεφτά. Αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτό που κάνεις είναι το τελείως αντίθετο του vfm.
Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο πολλά χρόνια no problem. Αν αποφασίσεις όμως να το πουλήσεις μετά από μερικά χρόνια, απλώς θα χάσεις τα λεφτά σου. Κανείς δε θα σου δώσει τα πολλά λεφτά που χάλασες για να πάρεις την υπερ-εξοπλισμένη super έκδοση του C4 ή του Arkana.Πολύ απλά γιατί αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι εξ' αρχής φτιαγμένα για τέτοια λεφτά και δεν απευθύνονται σε τέτοια κατηγορία αγοραστών.
-
Εγώ θα έλεγα ξεκινά και δες τα από κοντά. Αν είναι δυνατόν και την ίδια μέρα, αν καταλήξεις σε λιγότερα.
Από φωτογραφίες και θεωρία μπορεί να βγάζεις αλλά συμπεράσματα. Ή μπορεί από κοντά να σου κάνει κλικ ή να στραβωσεις με κάτι που δεν περίμενες.
Μεταξύ αυτών που βλέπεις εγώ θα προτιμούσα το Arkana. -
Αν μπορείς να ανεχτείς τον έξτρα φόρο του δίλιτρου , τότε ρίξε μια ματιά και στο CX 30 . Είναι καλό αυτοκίνητο με μεγάλη λίστα εξοπλισμού στα χρήματα που διαθέτεις.
-
Σας ευχαριστώ.
Φιλε μου,με τα κριτηρια σου φωτογραφιζεις το CHR.Γιατι το εχεις απορριψει;Κουπε ειναι,25κ εχει στην βασικη,υβριδικο ειναι,οικονομικο ειναι και εχει και εγγυηση Τογιοτα.Σε αυτα τα λεφτα εγω θα το επαιρνα χωρις σκεψη.
Αναζήτηση μικρού SUV