-
@cirus said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@yem said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
xaxxaxaxaxaxaxa
Δεν είχε φωλιά σε μένα lol
Σκοπιά σε πλοίο στην Κίνα;
Εσυ μάλλον έσπασες το αυγό του προϊσταμένου το Πάσχα …..
link text -
Σκοπιά με φόρμα εργασίας και κατσαβίδια χλωμό...
Απλά βλέπετε πως ένας τεχνικός αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και το συγκρίνετε με τους καθηγητάδες οικονομικών και άλλους γραφικούς που υποστηρίζουν κάποιοι εδώ μέσα...
-
Εάν δεν σχεδιάσει και καταρτίσει κάποιος το μπίζνες πλαν, εάν δεν αναλύσει την αγορά, δεν θα υπάρχουν πλοία για να δουλέψει και ο τεχνικός!
Θα του πούνε πάνε αν θες να εργαστείς, αλλά δωρεαν
Αυτό είναι γραφικότητα!
-
@antonakis said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Χθες έβλεπα βίντεο για το SU7 που ο Κινέζος είχε προσθέσει λογότυπο xiaomi στη Πόρσε του...
-
@lap said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Εάν δεν σχεδιάσει και καταρτίσει κάποιος το μπίζνες πλαν, δεν θα υπάρχουν πλοία για να δουλέψει και ο τεχνικός!
Θα του πούνε πάνε αν θες να εργαστείς αλλά δωρεαν
Αυτό είναι γραφικότητα!
Σιγά μην δίνουμε το μπίζνες πλαν να το κάνουν οι οικονομολόγοι.
Αφού το κάνουμε οι μηχανικοί, καθοδηγούμε και εξηγούμε στους οικονομολόγους πως να το φτιάξουν, ώστε να μπορούν να το καταλάβουν οι άλλοι άσχετοι οικονομολόγοι στις τράπεζες και στο ανάπτυξης και στο ΕΣΠΑ, ώστε να δώσουν τα δάνεια και τις επιδοτήσεις...
Είναι όπως κάνουμε και με τα παιδάκια με τις δύσκολες έννοιες...
Τους το κάνουμε λιανά...
φραγκοδίφραγκα βρε αδερφέ...
-
Τι αναλύετε δηλαδή;;; Κάτσε γιατί έχει ζουμί!!! Τι μπορείτε να αναλύσετε;;;
-
Να καταλάβετε την έννοια του ρίσκου, την έννοια του κόστους - οφέλους, την έννοια της ευκαιρίας, αλλά και διάφορα άλλα που χρειάζεται να παίρνει ο επιχειρηματίας ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και όχι να ακούει θεωρητικές αναλύσεις μεταπτυχιούχων οικονομικών, που όταν τους ζορίσεις και τους πεις θέλω ΑΠΟΦΑΣΗ για το τι θα κάνω στο επόμενο λεπτό, παθαίνουν πανικό.
-
Το ότι αυτά που λες όχι μονάχα τα αναλύουν διεξοδικά, με αριθμό δείκτες, με μαθηματικά μοντέλα προβλέψεων, με χρηματοοικονομικές αναλύσεις και λογιστικές καταρτισεις με ανάλυση σεναρίων και ρίσκου κτλ ειναι γνωστο και σε παιδάκια.
Καταρχην και βασικό όλων. Πως κανεις αναλύσεις χωρίς να γνωρίζεις να διαβάζεις και ερμηνεύεις ισολογισμό εταιρίας;
Πως κανεις αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης; Ώστε να έχεις την βάση του να σχεδιάσεις το μέλλον;
Τι λες; Και αν λες από που πηγάζει η σιγουριά;
Και αυτό λίγοι οικονομολόγοι τα γνωρίζουν. Ποσο μάλλον μηχανικοί. Αυτά είναι ανώτερα λογιστικά, αν μπορούμε να το πουμε έτσι.
Δεύτερον, η σιγουριά για την απόφαση είναι αποτέλεσμα μελέτης. Το άγχος είναι δείγμα ότι γνωρίζεις και κατανοείς τους κινδύνους. Όσοι δεν έχουν άγχος για αυτό που προτείνουν με τα χρήματα των άλλων είναι είτε κλέφτες....είτε κομπογιαννίτες.
Όταν λοιπόν τους ζορίσεις θα έχουν μια μελέτη να στηριχτούν και να δείξουν. Όχι την ιδιοσυγκρασία της "φυλης'' τους.
Έλεος.
Υ.γ υπάρχει και ένα ακόμα σενάριο....το οποίο το βρίσκω πιθανό με αυτά που έχω συναντήσει και το ποσο πονηροί είναι κάποιοι μανατζάραιοι. Κάνουν πως δεν μπορούν για να φύγει ως έναν βαθμό η ευθύνη από πάνω τους διότι στο τέλος της ημέρας ο μισθός είναι ο ίδιος αλλά η ευθύνη μικρότερη. Βρίσκουν τον πρώτο παλικαρά που παθιάζεται να αναλαμβάνει ευθύνες και του πλέκουν το εγκώμιο.
-
Lap έχω φίλους 5 μεγαλοδιευθυντές τραπεζών, που έχουν δώσει δισ δάνεια με την υπογραφή τους.
Είμαι 40 χρόνια επιχειρηματίας και έχω φίλους άλλους επιχειρηματίες.
Χαλάρωσε.
Επίσης ποιος σου είπε ότι όλοι μα όλοι οι μηχανικοί δεν ξέρουν να διαβάζουν ισολογισμό ?
Σου έχω πει ότι σε όλες τις τεχνικές και γεωτεχνικές επιστήμες υπάρχουν 3-5 μαθήματα οικονομικών και διοίκησης.
Τι είναι να κάνεις και 5 μαθήματα οικονομικών μπροστά στα 65 μαθήματα που κάνεις στο προπτυχιακό.
Ακριβώς γιατί εκπαιδεύονται να παίρνουν αποφάσεις, συχνά υπό καθεστώς πίεσης χρόνου.
-
-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Lap έχω φίλους 5 μεγαλοδιευθυντές τραπεζών, που έχουν δώσει δισ δάνεια με την υπογραφή τους.
Αυτο το ειπες για καλο δλδ? Αν πηραν πισω το 1/10 καλα ειναι
Τα υπολοιπα 9/10 τα πληρωνουμε εμεις οι αλλοι -
Που να δεις οι χρηματιστές. Και δη τις προηγούμενες δεκαετίες πριν την άνοδο των λογισμικών.
Εκεί να δεις πίεση χρόνου και αποφάσεις δισεκατομμυρίων μέσα σε λίγα δλ.
Ακριβώς όπως τα λες. Τα 65 μαθήματα είναι η παιδεία, είναι το πλαίσιο για τα 5-6 που οντως είναι πρακτικά στον κόσμο που ζούμε και σύμφωνα με αυτά επιβιώνουμε.
Το να μην διαθέτει κάποιος μια παιδεία σχετική με το αντικειμένο από το οποίο βγάζει χρήματα, δεν είναι το καλύτερο σενάριο.
Για παραδειγμα εάν με βαλεις εμένα με ένα καλο λογισμικό και ένα στύλο σε pad να σχεδιάσω ένα σπίτι, και αυτό μόνο του μου βγάζει όλους τους υπολογισμούς και την στατική επίλυση, θα μπορώ να λέω ότι ξέρω να χτίζω; Ακόμα και αν έχω κάνει 5 μαθήματα περι στατικότητας;
Όχι φυσικά!!! διότι δεν θα έχω την παιδεία όλων των υπολοίπων 100 μαθημάτων και εργαστηρίων για να κατανοήσω πότε κάνει λάθος το πρόγραμμα και πότε μπορώ να εξάγω τα μέγιστα από το πρόγραμμα αλλάζοντας σταθερές που αυτό έχει προϋπολογίσει, καθώς και τον λόγο που το κάνω αυτό!
Τώρα εάν βρεις μηχανικό που να σπούδασε και οικονομικά, χρηματοοικονομικά, λογιστική κτλ από την αρχή ως το τέλος. Τότε οκ....αυτό είναι ένα πολύ καλο σενάριο. Έχει μεγάλες δεξιότητες αυτός ο άνθρωπος. Αλλά το σύνηθες, που με ένα μεταπτυχιακό, πολλές φορές χωρίς εξετάσεις, και πληρωμένες εργασίες, βγαίνουν και πιστεύουν ότι μπορούν....φέρνει τα αποτελέσματα που βλέπουμε γύρω μας.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης των μεταπτυχιακών τίτλων που για περισσότερο κέρδος τα κριτήρια εισαγωγής και αποφοίτησης από αυτά συνεχώς και χαλαρώνουν, οδηγώντας ως κατάλοιπο και ως ένα σημείο να μπερδεύονται σε ίδια πόστα και θέσεις εργασίας άνθρωποι με διαφορετική παιδεία και υπόβαθρο και αυτό πολλές φορές φέρνει σύγχυση και δυσκαμψία στις αποφάσεις. Η βιβλιογραφία το βλέπει ως θετικό, εγώ όχι και τόσο. -
@alexandros-k said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Αυτο το ειπες για καλο δλδ? Αν πηραν πισω το 1/10 καλα ειναι
Τα υπολοιπα 9/10 τα πληρωνουμε εμεις οι αλλοιΤεράστια αλήθεια. Όταν δεν υπάρχει φόβος και άγχος σταδιακά οδηγούμαστε σε αυτό που ζήσαμε.
-
Να σταματήσει το off topic.
-
Βαλτε επιτελους χαλιναρι σαυτον τον λαπ
Και δωστε του και nickname Ορατιος Χαλιναρης
-
Λαπίζειν εστί φιλοσοφείν
Σταματήστε τα off topic με υπονοούμενα !
-
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Cruiser πάντως.
Σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν μηχανικοί - ειδικά έμπειροι κάποιας ηλικίας - έχω ακούσει τις πιο ουσιαστικές και στοχευμένες ερωτήσεις από αυτούς.
Τους επιχειρηματίες, ακόμη και έμπειρους μπορώ να τους κουλαντρισω με 2-3 πυροτεχνήματα οικονομικών θεωριών, οι μηχανικοί πάντα έχουν την τελευταία λέξη με ερωτήσεις που δεν μπορώ να δώσω απάντηση χωρίς σοβαρή έρευνα.
Αν μου το παίζουν ιστορία βέβαια τους πετάω ένα irrelevant και πως είναι τεχνικό θέμα που λύνεται εύκολα "όπως μια μελέτη που κάνετε μωρέ στο γραφεία σας , δεν είναι τίποτα το δύσκολο, θα το βρούμε, το δύσκολο και σημαντικότερο είναι να βγάλουμε ένα σωστό νουμερακι απόδοσης της επένδυσης και σύμφωνα με αυτά που μου λέτε η εμπειρία μου δείχνει πως το υπερεκτιματε "
Που όντως ισχύει, αν και έξυπνοι και έμπειροι αυτή η εξυπνάδα τους τρώει στο τέλος και είναι λίγο αισιόδοξη η εκτίμηση τους.
-
Πολλές φορές όταν πας να εξηγήσεις σύνθετες έννοιες με απλό τρόπο είναι δύσκολο! Οι μηχανικοί έχουν την τάση να ζητούν απλοποιημένα και με παραδείγματα την θεωρία, και όντως μια θεωρία απαιτεί πολλές αναλύσεις για να αποδειχθεί!
Προσπάθησε να αναλύσεις την θεωρία του Κέινς με λίγα λόγια σε έναν μηχανικό που δεν την γνωρίζει!
Σπάνιο, διότι οι μηχανικοί είναι και πολιτικοποιημένοι! Τα πολυτεχνεία παράγουν πολιτικούς!
Θα κολλήσεις! Δεν σημαίνει ότι η θεωρία αυτή δεν έχει απόδειξη και ιστορική πιστοποίηση! Δεν εξηγείται ομως με δυο λόγια!
-
-
@vagkirk said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Cruiser πάντως.
Σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν μηχανικοί - ειδικά έμπειροι κάποιας ηλικίας - έχω ακούσει τις πιο ουσιαστικές και στοχευμένες ερωτήσεις από αυτούς.
Τους επιχειρηματίες, ακόμη και έμπειρους μπορώ να τους κουλαντρισω με 2-3 πυροτεχνήματα οικονομικών θεωριών, οι μηχανικοί πάντα έχουν την τελευταία λέξη με ερωτήσεις που δεν μπορώ να δώσω απάντηση χωρίς σοβαρή έρευνα.
Αν μου το παίζουν ιστορία βέβαια τους πετάω ένα irrelevant και πως είναι τεχνικό θέμα που λύνεται εύκολα "όπως μια μελέτη που κάνετε μωρέ στο γραφεία σας , δεν είναι τίποτα το δύσκολο, θα το βρούμε, το δύσκολο και σημαντικότερο είναι να βγάλουμε ένα σωστό νουμερακι απόδοσης της επένδυσης και σύμφωνα με αυτά που μου λέτε η εμπειρία μου δείχνει πως το υπερεκτιματε "
Που όντως ισχύει, αν και έξυπνοι και έμπειροι αυτή η εξυπνάδα τους τρώει στο τέλος και είναι λίγο αισιόδοξη η εκτίμηση τους.
@lap said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Πολλές φορές όταν πας να εξηγήσεις σύνθετες έννοιες με απλό τρόπο είναι δύσκολο! Οι μηχανικοί έχουν την τάση να ζητούν απλοποιημένα και με παραδείγματα την θεωρία, και όντως μια θεωρία απαιτεί πολλές αναλύσεις για να αποδειχθεί!
Προσπάθησε να αναλύσεις την θεωρία του Κέινς με λίγα λόγια σε έναν μηχανικό που δεν την γνωρίζει!
Σπάνιο, διότι οι μηχανικοί είναι και πολιτικοποιημένοι! Τα πολυτεχνεία παράγουν πολιτικούς!
Θα κολλήσεις! Δεν σημαίνει ότι η θεωρία αυτή δεν έχει απόδειξη και ιστορική πιστοποίηση! Δεν εξηγείται ομως με δυο λόγια!
To θέμα είναι ότι οι μηχανικοί πρέπει να παίρνουν αποφάσεις Αμεσες ή σε Συγκεκριμένο Χρόνο και αυτό αφ΄ ενός δεν επιτρέπει υπερβολικές αναλύσεις, αφ΄ ετέρου αν δεν έχεις κάποια αισιοδοξία απλά δεν θα επιχειρήσεις να κάνεις ποτέ τίποτα.
Και όταν ξεκινάς να φτιάξεις μία οικοδομή, ή ένα άλλο τεχνικό έργο, δεν πιστεύεις ότι θα σου τύχει μία σπάνια φυσική καταστροφή την ώρα της κατασκευής που είναι πιθανό να συμβεί, ή ότι θα χρεοκοπήσει το κράτος και η αγορά που επίσης είναι πιθανό να συμβεί.
Αλλωστε αρκετό άγχος έχεις για τις παραδοχές που έχεις κάνει κατά την διάρκεια της μελέτης, οι οποίες έτσι και αλλιώς παραδοχές είναι με κάποιους συντελεστές ασφάλειας.
Γελοιογραφία & Χιούμορ