-
@sabas_thess said in KIA SPORTAGE 2021
Πέρα του ότι νομίζω ότι αυτό είναι τεχνικά "λάθος" χειρισμός αν είναι σε κάθε στάση να βάζω N να πάει να γ@μηθεί για αυτόματο. Παίρνω manual και ησυχάζει το κεφάλι μου...
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα σα να εχεις μηχανικο σαζμαν και ολη την ωρα που θα ειχες νεκρα, εσυ εχεις κουμπωμενη 1η και πατας αμπραγιαζ, στο 70-80% των βλαβων η αντλια του συμπλεκτη και το πλατο παθαινουν τη ζημια.
-
Νομίζω αυτόματα βάζουν "νεκρά"
-
@ilias-a said in KIA SPORTAGE 2021:
@sabas_thess said in KIA SPORTAGE 2021
Πέρα του ότι νομίζω ότι αυτό είναι τεχνικά "λάθος" χειρισμός αν είναι σε κάθε στάση να βάζω N να πάει να γ@μηθεί για αυτόματο. Παίρνω manual και ησυχάζει το κεφάλι μου...
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα σα να εχεις μηχανικο σαζμαν και ολη την ωρα που θα ειχες νεκρα, εσυ εχεις κουμπωμενη 1η και πατας αμπραγιαζ, στο 70-80% των βλαβων η αντλια του συμπλεκτη και το πλατο παθαινουν τη ζημια.
Όταν σβήνει τον κινητήρα το start/stop τι συμβαίνει;
-
@a-d-p said in KIA SPORTAGE 2021:
Όταν σβήνει τον κινητήρα το start/stop τι συμβαίνει;
Μονο οταν δουλευει το σταρτ-στοπ και ειναι σβηστο η καταπονηση ειναι μικροτερη αλλα οχι μηδενικη, οταν αφηνεις το φρενο η ταχυτητα ειναι ηδη μεσα για να εχει γρηγορη εκκινηση και πριν ξαναπαρει ο κινητηρας εχει πατησει συμπλεκτη.
-
@rockulas said in KIA SPORTAGE 2021:
Αν και καμμενος από dsg ξαναπήρα 2πλοσυμπλεκτο ελπίζοντας ότι η χιουνται δεν θα είναι vag .αν παθει κάτι το κιβώτιο καλύπτεται από την εγγύηση (7χρονια νομίζω η ΚΙΑ).Τα δισκάκια είναι αναλώσιμα και δεν καλυπτονται
Και ποια η ως τώρα εμπειρία χρήσης; είναι ομαλό; έχει κλωτσιματα, έχει καλό knockdown?
-
Τεσπά, ερώτηση. Γνωρίζει κανείς αν στο MY2025 ο εσωτερικός φωτισμός έγινε επιτέλους led από την κιτρινίλα του αλογόνου;
-
@sabas_thess said in KIA SPORTAGE 2021:
Τεσπά, ερώτηση. Γνωρίζει κανείς αν στο MY2025 ο εσωτερικός φωτισμός έγινε επιτέλους led από την κιτρινίλα του αλογόνου;
Και να μην έχει γίνει δεν πρέπει να σε απασχολεί, είναι πολύ εύκολη αλλαγή που την κάνεις και μόνος σου. Εγώ βέβαια αν και άλλαξα σε led κράτησα την θερμη απόχρωση, θέμα γούστου.
-
Εγώ όταν το είχα πάρει ήταν όλες αλογόνου. Πήρα από AliExpress ένα κουτί σετ λάμπες και τα άλλαξα.
Όλα, μέχρι και της πινακίδας είχε και τα φωτάκια από τα σκιάδια. -
-
Τα πλαϊνά και των πίσω πινακίδων φαντάζομαι αλλάζουν εύκολα. Της εμπρός πλαφονιέρας με προβληματίζει. Καλά όχι ότι θα κολλήσουμε εκεί, κουβέντα να γίνεται. Έτσι και αλλιώς αν καταλήξω εκεί θα του φορέσω όλο τον led φωτισμό (εισόδου, πόδια, αποσκευών).
-
Τα πλαϊνά και των πίσω πινακίδων φαντάζομαι αλλάζουν εύκολα. Της εμπρός πλαφονιέρας με προβληματίζει. Καλά όχι ότι θα κολλήσουμε εκεί, κουβέντα να γίνεται. Έτσι και αλλιώς αν καταλήξω εκεί θα του φορέσω όλο τον led φωτισμό (εισόδου, πόδια, αποσκευών).
Ολα αλλάζουν πανεύκολα αρκεί να δεις πρώτα κανα βιντεάκι στο youtube γιατί κάθε πράγμα έχει τον τρόπο του και είναι κρίμα να κάνεις ζημιά.
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
@rockulas said in KIA SPORTAGE 2021:
Αν και καμμενος από dsg ξαναπήρα 2πλοσυμπλεκτο ελπίζοντας ότι η χιουνται δεν θα είναι vag .αν παθει κάτι το κιβώτιο καλύπτεται από την εγγύηση (7χρονια νομίζω η ΚΙΑ).Τα δισκάκια είναι αναλώσιμα και δεν καλυπτονται
Και ποια η ως τώρα εμπειρία χρήσης; είναι ομαλό; έχει κλωτσιματα, έχει καλό knockdown?
Η συγκριση μου ειναι με το dsg μια και δεν ειχα αλλο αυτοματο πριν που ολοι το θεωρουν βελουδινο (και ειναι ) αλλα πολυ προβληματικο μια και σε 50.000 "εσπασε" 2 φορες .Την μια καλυφθηκε απο την εγγυηση ενω την 2η το πληρωσα απο την τσεπη μου κοντα στα 2500 Ευρω αν θυμαμαι το ακριβες ποσο και φυσικα εδιωξα το αυτοκινητο να μην το βλεπω στα ματια μου .Της χιουνται ειναι πολυ ομαλο αλλα κανει καποια κλωτσιματα σε περιπτωσεις που για παραδειγμα εισαι με χαμηλη ταχυτητα και εχεις μεγαλη ανηφορικη στροφη . Εκει εχει 2α μεσα και παει να κατεβασει πρωτη και θα κανει ενα κλωτσημα.Επισης αν εισαι σταματημενος κατηφορικα και απο D πας να βαλεις R παλι θα κανει αλλα για αυτο βρηκα την λυση βαζω πρωτα νεκρα και μετα οπισθεν και δεν μου το κανει.
Το βασικο για μενα ειναι η αξιοπιστια του το αν θα κλωτσησει λιγο σε μια αλλαγη υπο συνθηκες δεν με νοιαζει.Περισσοτερο με νοιαζει να μην πληρωνω βλαβες σε ενα καινουριο αυτοκινητο και να μην ειμαι στα συνεργεια.Το kickdown λαγκαρει αλλα σε λογικα πλαισια και αναλογα με το προγραμμα που το οδηγεις .Να σου πω την αληθεια το εχω χρησιμοποιησει μονο και μονο απο περιεργεια αλλιως δεν χρειαζεται μια και η δυναμη ειναι αρκετη βυθιζοντας το ποδι στο γκαζι για προσπερασεις με ασφαλεια. -
Δηλαδή άμα είναι να χαλάνε στα 70.000 με 100.000 και θες 2-3 χιλιάρικα να το φτιάξεις να το γυρίσουμε στο χειροκίνητο.Κομπολοι σαν ταριφες
-
Ήδη ξεκίνησα να ρωτάω για manual 4wd Sportage. Όχι φιλτατοι, δεν θα χάσω εγώ τον ύπνο μου (αξιοπιστία/κόστος dct) γιατί εδώ μέσα θεωρείται must κάτι το οποίο δεν χρειάζομαι πρακτικά (αυτόματο), ον δεδομένο ρισκο.
Τη διαφορά τιμής ή θα την κάνω κάτι πιο χρήσιμο ή θα την βάλω σε παραγγελία εξοπλισμού που θα ήθελα στο αμάξι (bs, ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα αποσκευών + θερμαινόμενα καθίσματα/τιμόνι) ο οποίος δεν αποτελεί επιλογή με ρίσκο.
ΥΓ: Εξυπακούεται ότι το Sportage μου αρέσει και πολύ περισσότερο εμφανισιακά από το Tuscon το οποίο δεν έρχεται manual 4wd. Ας στερείται φυσικών χειριστηρίων clima.
-
Σωστοοοος με τα χρήματα του dct μπορείς να πας στο Gt line. Το βγάζει και σε πολύ ωραία χρώματα, το πράσινο και το μπλε είναι φανταστικά.
-
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Σωστοοοος με τα χρήματα του dct μπορείς να πας στο Gt line. Το βγάζει και σε πολύ ωραία χρώματα, το πράσινο και το μπλε είναι φανταστικά.
Αυτό το GT-line είναι μαχαιριά στη καρδιά. Δεν μπορώ να καταπιω τις 19", στο λαιμό μου κάθονται...
Τα χρώματα είναι πράγματι πολύ ωραία. Η δική μου σειρά προτίμησης πάει ως εξής. Deluxe White, Yuka Steel Grey, το μπλε (το οποίο είναι καταπληκτικό και το κρατάει από την προηγούμενη γενιά).
-
Κοιταζοντας τον εξοπλισμο του sportage σε titanium εκδοση για τα παλια των 150 και 180 ιππων βλεπω οτι σε αυτοματο εχει προεραιτικα το HDA και το SCC (το αντιστοιχο adaptive cruise cotrol).Οντως τωρα δεν ειναι standard αυτα στο αυτοματο κιβωτιο?
-
@chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
Κοιταζοντας τον εξοπλισμο του sportage σε titanium εκδοση για τα παλια των 150 και 180 ιππων βλεπω οτι σε αυτοματο εχει προεραιτικα το HDA και το SCC (το αντιστοιχο adaptive cruise cotrol).Οντως τωρα δεν ειναι standard αυτα στο αυτοματο κιβωτιο?
Είναι κανένας κάτοχος αυτόματου?
-
Ποτέ δεν ήταν standard. Είναι το μεγαλύτερο φάουλ της Titanium...
-
Ποτέ δεν ήταν standard. Είναι το μεγαλύτερο φάουλ της Titanium...
Καλά είναι δυνατόν το c-hr πρώτης γενιάς να έχει αυτονομη οδήγηση και να μην έχει το αυτόματο sportage του 24?εμετος
KIA SPORTAGE 2021