-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Υπερβολικά πολύ μεγάλο κόστος!!!
Εύχομαι τα καλύτερα! Με ποσο πήγαινε αυτός;
Από ότι μου είπε προφορικά η αστυνομία πήγαινε με 60-80. Είχε ροδιές 7-8 μέτρα από πίσω του.
Πήρανε μετρήσεις για την αναφοράΆρα ποτε πρόλαβε και ανάπτυξε τέτοια ταχύτητα σε μια διασταύρωση με φανάρι; Παρα μονάχα εάν ερχόταν με φορα!!!
Όποτε, εάν μαζί με εσένα ξεκίνησαν και αλλά αυτοκίνητα και είναι καταγεγραμμένο στις καμερες κσι αυτός ερχόταν με φορά το λογικό είναι να πέρασε με κόκκινο
-
Μακρια απο ολους μας αλλα σε τετοιες περιπτωσεις με αμφισβητουμενη προτεραιοτητα να δηλωνετε τραυματισμο (μεση ή αυχενα) εκει ερχετε η ΤΟΤΑ και ξεμπερδευεις γρηγοροτερα. Επισης οπως ειπε καποιος αλλος φιλος, μικτη εστω και με απαλλαγη, φταις δε φταις το αυτοκινητο σου φτιαχνετε αμεσα.
-
Εύχομαι γρήγορη δικαίωση και αποκατάσταση. Αν κάποιος έχει μεικτή η οποία καλύπτει πες την αξία ενός αντίστοιχου Καινούργιου, εδώ η ζημιά είναι 25000 με σασί αρπαγμενο πες ότι η ασφάλεια σου καλύπτει 35000, σε τι κατάσταση θα είναι το αυτοκίνητο με την αποκατάσταση; Όλα καινούργια;
-
Για 25 χιλιάρικα η ασφαλιστική θα το βγάλει <<ολική καταστροφή>> μάλλον. Επίσης από την στιγμή που άρπαξε σασί, καλύτερα να μην το φτιάξεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν χτύπησε κανείς.
-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Υπερβολικά πολύ μεγάλο κόστος!!!
Εύχομαι τα καλύτερα! Με ποσο πήγαινε αυτός;
Από ότι μου είπε προφορικά η αστυνομία πήγαινε με 60-80. Είχε ροδιές 7-8 μέτρα από πίσω του.
Πήρανε μετρήσεις για την αναφοράΆρα ποτε πρόλαβε και ανάπτυξε τέτοια ταχύτητα σε μια διασταύρωση με φανάρι; Παρα μονάχα εάν ερχόταν με φορα!!!
Όποτε, εάν μαζί με εσένα ξεκίνησαν και αλλά αυτοκίνητα και είναι καταγεγραμμένο στις καμερες κσι αυτός ερχόταν με φορά το λογικό είναι να πέρασε με κόκκινο
Η θεωρία είναι ότι είδε ότι μόλις έγινε κόκκινο και ήδη ήταν 5-7 μέτρα πριν το φανάρι του και πάτησε γκάζι.
Μαζί με εμένα ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα από πίσω και από την άλλη λωρίδα -
@ilias-a said in KIA SPORTAGE 2021:
Μακρια απο ολους μας αλλα σε τετοιες περιπτωσεις με αμφισβητουμενη προτεραιοτητα να δηλωνετε τραυματισμο (μεση ή αυχενα) εκει ερχετε η ΤΟΤΑ και ξεμπερδευεις γρηγοροτερα. Επισης οπως ειπε καποιος αλλος φιλος, μικτη εστω και με απαλλαγη, φταις δε φταις το αυτοκινητο σου φτιαχνετε αμεσα.
Ήρθε κλιμάκιο κανονικά της τροχαίας, γιατί γράφτηκε ως ατύχημα με τραυματισμό. Αλλά επειδή υπάρχει ακόμα προανάκριση παίρνει έως και 6μηνο.
-
@czio said in KIA SPORTAGE 2021:
Εύχομαι γρήγορη δικαίωση και αποκατάσταση. Αν κάποιος έχει μεικτή η οποία καλύπτει πες την αξία ενός αντίστοιχου Καινούργιου, εδώ η ζημιά είναι 25000 με σασί αρπαγμενο πες ότι η ασφάλεια σου καλύπτει 35000, σε τι κατάσταση θα είναι το αυτοκίνητο με την αποκατάσταση; Όλα καινούργια;
Σε ευχαριστώ @czio ... Η αντικειμενική αξία του αυτοκινήτου στην ασφαλεια και 1.5 χρόνο μετά είναι 28-29 χιλιάρικα.
Με 25000€ ζημιά βγαίνει ως ασύμφορη επισκευή.
Αυτό φοβάμαι και εγώ, ότι και να γινόταν επισκευή όσο τέλεια και να το έφτιαχναν, όλο και κάποιο κουλούρι(κουσουρι)θα έδειχνε μετά
Άλλο το φρέσκο από το εργοστάσιο και άλλο από "εγχείριση" -
@wantone said in KIA SPORTAGE 2021:
αν ερχεται καποιος, για τον απλουστατο λογο περνανε παρα πολλοι με πορτοκαλι και κοκκινο οταν αλλαζει το φαναρι.
Αν?
Εδώ είναι κανόνας πλέον, έχω σταμπαρισμενα 3 φανάρια που μου ανάβει πράσινο και μετράω τουλάχιστον 4-5 αυτοκίνητα με βαθύ πράσινο, βαθύ πορτοκαλί, βαθύ κόκκινο και μάλλον ρηχό πράσινο να περνάνε όσο έχω εγώ πράσινο...τα γράφω με την κάμερα και θα κάνω τοπ 10 βλακειας κάποια μέρα
-
@realzeus said in KIA SPORTAGE 2021:
Για 25 χιλιάρικα η ασφαλιστική θα το βγάλει <<ολική καταστροφή>> μάλλον. Επίσης από την στιγμή που άρπαξε σασί, καλύτερα να μην το φτιάξεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν χτύπησε κανείς.
Και στην ολική καταστροφή, τι γίνεται, σου δίνει 25000 ή 35000 με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι το ΜΑx που σου καλύπτει;
-
Έτσι ακριβώς... Πρέπει πρώτα το φανοποιειο να μου δώσει την επίσημη λίστα και να δοθεί στις ασφαλιστικές για να βγει η ολική καταστροφή.
Ακόμα και αν η άλλη ασφαλιστική δει το πόρισμα και μου βγει υπέρ μου, θα αλλάξει αυτομάτως την αρνητική δήλωση σε θετική.
Αλλά θέλω τόσο πολύ να το πάω και δικαστικά... Έστω για ψυχική οδύνη, μη εξυπηρέτηση της εργασίας μου και πολλά άλλα. -
Και στην ολική καταστροφή, τι γίνεται, σου δίνει 25000 ή 35000 με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι το ΜΑx που σου καλύπτει;
Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρω...ακόμα! Υποθέτω ότι θα μου κάνουν παζάρια από την άλλη ασφαλιστική για να γλυτώσουν κάτι.
-
@yem said in KIA SPORTAGE 2021:
@wantone said in KIA SPORTAGE 2021:
αν ερχεται καποιος, για τον απλουστατο λογο περνανε παρα πολλοι με πορτοκαλι και κοκκινο οταν αλλαζει το φαναρι.
Αν?
Εδώ είναι κανόνας πλέον, έχω σταμπαρισμενα 3 φανάρια που μου ανάβει πράσινο και μετράω τουλάχιστον 4-5 αυτοκίνητα με βαθύ πράσινο, βαθύ πορτοκαλί, βαθύ κόκκινο και μάλλον ρηχό πράσινο να περνάνε όσο έχω εγώ πράσινο...τα γράφω με την κάμερα και θα κάνω τοπ 10 βλακειας κάποια μέρα
Μακάρι να μην είχαμε τα περί προσωπικών δεδομένων και θα γινόταν βουκινο από τέτοια βιντεάκια, όπως στην Ρωσία κυρίως
-
Πολύ κρίμα ρε γ@μώτ0.
Άσχημες καταστάσεις.
Αφού είστε όλοι καλά, αυτό μετράει περισσότερο.
Κουράγιο και "θετικά" ξεμπερδέματα με το αυτοκίνητο.
Πάνω απ' όλα όμως, με το καλό το νέο μέλος και πάντα ευτυχισμένα γεγονότα από εδώ και πέρα στη ζωή σας. -
@katafractos17 said in KIA SPORTAGE 2021:
Πολύ κρίμα ρε γ@μώτ0.
Άσχημες καταστάσεις.
Αφού είστε όλοι καλά, αυτό μετράει περισσότερο.
Κουράγιο και "θετικά" ξεμπερδέματα με το αυτοκίνητο.
Πάνω απ' όλα όμως, με το καλό το νέο μέλος και πάντα ευτυχισμένα γεγονότα από εδώ και πέρα στη ζωή σας.Να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ για όλα...
-
Αυτό είναι ρευστό, δεν υπάρχει στάνταρ. Συνήθως οι ασφαλιστικές προσπαθούν να γλιτώσουν όσα μπορούν (προφανώς) και έτσι σου δίνουν την απομειωμένη αξία, ανάλογα με την ηλικία του οχήματος. Πως βγαίνει αυτό; Θα γελάσεις, αλλά βασίζονται στις αγγελίες μεταχειρισμένων ίδιας ηλικίας (παλιότερα θυμάμαι από τους πίνακες του Auto Triti). Όμως είναι διαπραγματεύσιμα τα πάντα. Συνήθως δεν παίρνεις τα λεφτά που κανονικά θα έπαιρνες αν το πουλούσες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, εκτός αν τους πας δικαστικά. Απλά αποδέχεσαι ότι έτσι είναι το σύστημα και κάνεις την καλύτερη διαπραγμάτευση που μπορείς. Μετά παίρνεις τα λεφτά και ξεκινάς να γυρνάς στις αντιπροσωπείες για νέο αυτοκίνητο.
-
Εκτιμάται η αξία του σαν μεταχειρισμένο αυτή τη στιγμή πχ. 30000 και το παίρνει η ασφαλιστική να το δώσει για ανταλλακτικά ή σου αφαιρεί ένα ποσό που υπολογίζεται ότι αξίζει και το πουλάς εσύ και συμπληρώνεται το ποσό. Σε εμένα έτσι έγινε τουλάχιστον. Να σημειωθεί ότι και οι 2 ασφαλιστικές ( είχα μεικτή αλλά είχε κάνει θετική δήλωση ο άλλος που έφταιγε) το εκτίμησαν ακριβώς το ίδιο, άρα παίζει να έχουν καταστάσεις με την αξία κάθε αυτοκινήτου.
-
Αυτό είναι ρευστό, δεν υπάρχει στάνταρ. Συνήθως οι ασφαλιστικές προσπαθούν να γλιτώσουν όσα μπορούν (προφανώς) και έτσι σου δίνουν την απομειωμένη αξία, ανάλογα με την ηλικία του οχήματος. Πως βγαίνει αυτό; Θα γελάσεις, αλλά βασίζονται στις αγγελίες μεταχειρισμένων ίδιας ηλικίας (παλιότερα θυμάμαι από τους πίνακες του Auto Triti). Όμως είναι διαπραγματεύσιμα τα πάντα. Συνήθως δεν παίρνεις τα λεφτά που κανονικά θα έπαιρνες αν το πουλούσες, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, εκτός αν τους πας δικαστικά. Απλά αποδέχεσαι ότι έτσι είναι το σύστημα και κάνεις την καλύτερη διαπραγμάτευση που μπορείς. Μετά παίρνεις τα λεφτά και ξεκινάς να γυρνάς στις αντιπροσωπείες για νέο αυτοκίνητο.
Συμφωνώ απόλυτα... Και εγώ είδα την αντικειμενική αξία στο autotriti. Είναι αμάξι 1.5 χρόνου και από 35.000 έχει πάει στα 28.000
-
Να το πω κι εγώ, το σημαντικό είναι ότι δε χτυπήσατε.
Κατά τα άλλα κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι μήπως δε πρέπει να πετάμε τόσα λεφτά στο δρόμο και να κυκλοφορούμε με μεταχειρισμένο 7ετίας των 10 - 12 χιλιάδων €. -
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Να το πω κι εγώ, το σημαντικό είναι ότι δε χτυπήσατε.
Κατά τα άλλα κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι μήπως δε πρέπει να πετάμε τόσα λεφτά στο δρόμο και να κυκλοφορούμε με μεταχειρισμένο 7ετίας των 10 - 12 χιλιάδων €.Με οικογενεια μεσα και εγκύο γυναικα παλι καλα που ηταν σε καινουριο SUV που εχει καποιο ογκο και μπορει να απορροφήσει συγκρουσεις απο μικροτερα αμαξια.
Μια χαρα ειναι και τα μεταχειρισμενα αλλα καλυτερα να ειναι Καγιεν για τον λογο που ανεφερα ποιο πανω (αν εχεις οικογενεια).
-
Εντάξει καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά σε μια τέτοια σύγκρουση μια χαρά θα σε προστάτευε και ένα μεταχειρισμένο c4 ή ένα golf 6.
Προφανώς και το λέω για μένα, άλλος μπορεί να μην έχει πρόβλημα να βγάλει off 30k αμάξι.
KIA SPORTAGE 2021