-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Πάντως στο σπορτατζ και αντίστοιχα στο τουσον απόλυτο βλέπω τελικά το πιο συμφέρον είναι το φουλ υβριδικό με τα 230! Κοστίζει μεν 41Κ 3χιλιαδες πανω από το αντίστοιχο 180 αυτόματο αλλά σε μια 5 ετια μάλλον θα έχεις απόσβεση το επιπλέον κόστος ενώ σε εξοπλισμό παίρνεις συστήματα ασφαλείας που δεν τα έχει το απλό όπως το περιβόητo acc και όχι μόνο. Και φυσικά και κυρίως έχεις ένα υβριδικό σφαίρα το ταχύτερο σε αυτήν την ιπποδύναμη γρηγορότερο από το 3008 225 ή το xc40 ενώ είναι και ανάμεσα από την κατηγορία c kai d suv καθώς είναι μεγαλύτερο από 3008, τιγκουαν, κλπ λοιπούς ανταγωνιστές της c κατηγορίας.
Δλδ αν είναι κάποιος να φτάσει στην περιοχή των 38 χιλιάδων για το 180 αυτόματο ή στο ντίζελ αξίζει να πάει στο υβριδικο.
Για το 6 ταχυτο αυτόματο που δεν είναι διπλού συμπλέκτη δεν ξέρω πόσο ομαλό είναι. Αυτό τι τεχνολογίας είναι;
Το έχει οδηγήσει κάνεις ; Προσομοιάζει σε cvt?Μετατροπέα ροπής είναι, ο πωλητής μου είχε πει ότι θα είναι πιο αργό σε σχέση με του διπλού συμπλέκτη το οποίο ακούγεται λογικό.
Τώρα για την επιλογή του HEV δίνεις τα 3κ τώρα αλλά στο μέλλον η μπαταρία θα θέλει αλλαγή οπότε μια η άλλη έρχεται σε σχέση με την οικονομία που θα κάνεις. Βέβαια θα γουστάρεις γκάζι.
-
@netgeo said in KIA SPORTAGE 2021:
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Πάντως στο σπορτατζ και αντίστοιχα στο τουσον απόλυτο βλέπω τελικά το πιο συμφέρον είναι το φουλ υβριδικό με τα 230! Κοστίζει μεν 41Κ 3χιλιαδες πανω από το αντίστοιχο 180 αυτόματο αλλά σε μια 5 ετια μάλλον θα έχεις απόσβεση το επιπλέον κόστος ενώ σε εξοπλισμό παίρνεις συστήματα ασφαλείας που δεν τα έχει το απλό όπως το περιβόητo acc και όχι μόνο. Και φυσικά και κυρίως έχεις ένα υβριδικό σφαίρα το ταχύτερο σε αυτήν την ιπποδύναμη γρηγορότερο από το 3008 225 ή το xc40 ενώ είναι και ανάμεσα από την κατηγορία c kai d suv καθώς είναι μεγαλύτερο από 3008, τιγκουαν, κλπ λοιπούς ανταγωνιστές της c κατηγορίας.
Δλδ αν είναι κάποιος να φτάσει στην περιοχή των 38 χιλιάδων για το 180 αυτόματο ή στο ντίζελ αξίζει να πάει στο υβριδικο.
Για το 6 ταχυτο αυτόματο που δεν είναι διπλού συμπλέκτη δεν ξέρω πόσο ομαλό είναι. Αυτό τι τεχνολογίας είναι;
Το έχει οδηγήσει κάνεις ; Προσομοιάζει σε cvt?Μετατροπέα ροπής είναι, ο πωλητής μου είχε πει ότι θα είναι πιο αργό σε σχέση με του διπλού συμπλέκτη το οποίο ακούγεται λογικό.
Τώρα για την επιλογή του HEV δίνεις τα 3κ τώρα αλλά στο μέλλον η μπαταρία θα θέλει αλλαγή οπότε μια η άλλη έρχεται σε σχέση με την οικονομία που θα κάνεις. Βέβαια θα γουστάρεις γκάζι.
Εάν είναι μετατροπέα ροπής ενδεχομένως θα έχει υψηλότερη αξιοπιστία από το διπλό συμπλέκτο του 48v βέβαια οι 6 ταχύτητες είναι κάπως αραιές και ίσως δεν πετυχαίνει πάντα να βρίσκεται στις σωστές στροφές.
Στα 3 χιλιάρικα όπως είπαμε αν αφήσουμε την απόσβεση που εξαρτάται από τα χλμ του καθενός παίρνεις 50 επιπλέον άλογα και καλύτερο εξοπλισμό και τελικά και διαφορετικό αυτόματο μάλλον πιο ραθυμο και αργό αλλά πιο αξιόπιστο σε βάθος χρόνου.
Εδώ ένας γράφει για καθυστέρηση 1 δευτερολέπτου σε kickdown. Στην δοκιμή βγάζει 8.8 κάτι αλλά το πιέζει αρκετά. Ακούγονται πολύ ξερές αντιδράσεις και περνα πολύς θόρυβος μέσα όταν καβαλάει σαμαρακια. https://m.youtube.com/watch?v=KBJ_1KkQbmo -
Είναι λίγο σκληρό το Sportage πιο μαλακό θα είναι το Tucson αλλά δεν το οδήγησα, έφτανε τα 44κ όπως το ήθελα και το έβαλα στον πάγο (και αυτο)
-
-
-
Καλημερα σε ολους.Μπηκα στο site της KIA και ειδα οτι το sportage τσιμπησε ενα χιλιαρικο προς τα πανω και ξεκιναει απο 31000 ευρω.Γενικα τι παιζει με τις ελληνικες αντιπροσωπειες?Γιατι τα εχουν ακριβυνει τοσο τα αμαξια?Δεν υπαρχει αμαξι που να ξεκιναει κατω απο 25000.Οταν τα ιδια ηταν κανα 5αρι κατω πριν την πανδημια.Δεν υπαρχει λογικη σε ολο αυτο
-
Ρητορική η ερώτηση φαντάζομαι...
-
-
Δεν υπάρχουν αμάξια και σου λέει αφού ο άλλος ακούει 15 μήνες και παρόλα αυτά παραγγέλνει άρα είναι αποφασισμένος άρα θα πληρώσει όσο όσο.
Και το άλλο είπαμε είναι ότι τα ηλεκτρικά δεν πουλάνε και πρέπει οι τιμές των θερμικών να πατσισουν φυσικά με αύξηση των θερμικών. -
Καλησπέρα μετά από χρόνια.
Έγραφα αρκετά όταν ήταν να αγοράσω το JEEP RENEGADE, 1.4 βενζίνη, 4x4, 170 ps , αυτόματο-έκδοση LIMITED, καινούργιο του 2016.
Το αυτοκίνητο ήταν μια χαρά , ωραίο για να κάνεις τα ταξιδάκια σου , σε καθημερινή όμως βάση με κατανάλωση από 8.5 και πάνω και 65 χιλιόμετρα καθημερινά για να πας και έρθεις στη δουλειά , άρχισε να μην βολεύει και ιδιαίτερα!
Στο μεσοδιάστημα γνώρισα και την γυναίκα μου και ήρθε και τρίτο μέλος στην οικογένεια πριν από 4.5 μήνες .
Η γυναίκα μου έχει ένα Yaris diesel , του 2015 , χειροκίνητο.
Δεν οδηγούσε αυτόματο μέχρι πρόσφατα (θα πούμε πιο αναλυτικά παρακάτω πως άλλαξε αυτό.)Λίγο πριν την άφιξη του διαδόχου λοιπόν , αποφασίσαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε και τα 2 αυτοκίνητα , τώρα που μπορούμε , ώστε να έχουμε περισσότερους χώρους αλλά και πιο οικονομική κατανάλωση - το Jeep είπαμε, έκαιγε κάμποσο.
Να πούμε εδώ , ότι εκτός από την τριμελή μας οικογένεια και το καρότσι-"αυγό¨, συχνά πυκνά στη βολτα μας , ειδικά τα ΣΚ , έχουμε μαζί μας και τον πατέρα μου και την πεθερά μου.
Δηλαδή θέλουμε χώρους για 4 ενήλικες, ένα μωρό με το καθισματάκι του και το καρότσι- σίγουρα.
Υποθέτω ότι τέτοια ζητήματα έχει αρκετός κόσμος.Με τα πολλά μέσω εταιρείας Leasing αποφασίσαμε τα εξής:
το yaris να αντικατασταθεί από ένα SUZUKI VITARA GL+, 1.5 strong Hybrid (βενζίνη είναι)-αυτόματο
και το
Jeep Renegade με ένα ΚΙΑ SPORTAGE 1.6 2wd, 136ps αυτόματο diesel hybrid.To Jeep λοιπόν πουλήθηκε (δεν θα μου λείψει και ιδιαίτερα) και μετά από λίγο ήρθε και το VITARA (λίγο μετά και την άφιξη του γιού!)-πιο "πλαστικούρα" από το Jeep αλλά όχι και τρελές διαφορές .
Έτσι λοιπόν η γυναίκα μου ξεκίνησε να οδηγεί αυτόματο και το λάτρεψε (το JEEP της φαινόταν πιο "όγκος") και εγώ πηγαινοέρχομαι στην δουλειά με το yaris μέχρι να έρθει το ΚΙΑ.Για το ΚΙΑ μας είχαν πει ότι θα έρθει τον Οκτώβριο, το Σεπτέμβριο με ενημέρωσαν ότι θα έρθει τα Χριστούγεννα και χθες με ενημέρωσαν ότι θα έρθει κοντά στο Πάσχα.
Ουσιαστικά δηλαδή έγινε ανάποδα η αντιστοιχία των αυτοκινήτων.
Το συμπληρώσω εδώ, ότι δεν θέλω να ξαναπληρώσω ποτέ τίποτα σε service, λάστιχα κτλ για οποιοδήποτε αυτοκίνητο , δεν θέλω να "παντρευτώ" κανένα όχημα (συνεχώς αλλάζει η τεχνολογία) κτλ.
Για το jeep πχ είχα πληρώσει σχεδόν ένα χιλιάρικο για ένα μηχανισμό στην ηλιοροφή και άλλες ζημιές που είχαν βγει , όπως ταλαιπωρία που μου είχαν σπάσει το τζάμι.
Το Jeep το πουλήσαμε λίγο πριν χρειαστεί νέα λάστιχα και service και λίγο μετά ήρθε και το VITARA.Σε 9000χλμ θα χρειαστεί το yaris service. Δεν θέλω να το πληρώσω εγώ , αλλά με το ΚΙΑ να έρχεται τον Μάιο , θα είμαι πολύ οριακά.
Μετά από γκρίνια στην εταιρέια leasing Μου έστειλαν τις παρακάτω εναλλακτικές αντί για το ΚΙΑ αλλά θα πρέπει το SPORTAGE να ακυρωθεί-κάτι που δεν θέλω:
Καινούργια
- BMW-X2 16d M Sport X Advanced sDrive Steptronic-5d-116hp-Diesel
- FORD-Kuga 1.5 Dsl EcoBlue ST-Line Auto-5d-120hp-Diesel
Μεταχειρισμένα:
MERCEDES-BENZ-Class GLA GLA180 16v -5d-122hp-Petrol - 2017
TOYOTA-RAV4 2.0 VVT-iE 16v Style Plus AWD P/R-5d-175hp-Petrol - 2019δεν με τρελαίνει καμία από τις 4 παραπάνω επιλογές.
Περιμένω με χαρά τη γνώμη σας και να κάνουμε διάλογο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!
-
Τα καινούρια είναι ετοιμοπαράδοτα;
-
ναι είναι ετοιμοπαράδοτα.
αλλά θα πρέπει να ακυρώσω το Sportage.
-
@drenie said in KIA SPORTAGE 2021:
Περιμένω με χαρά τη γνώμη σας και να κάνουμε διάλογο.
Η ερώτηση είναι απλή.
Μπορείς να περιμένεις το KIA?
Αν ναι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτό που γουσταρεις περισσότερο (και δικαίως και γω αυτο θα διαλεγα από αυτά που έγραψες)
Αν όχι θα πήγαινα για το KUGA από τα 2 καινούργια που έβαλες
τα μεταχειρισμένα τα αποκλείω αμέσως εκτός αν διαλέξεις ένα και δεν ακυρωθει το ΚΙΑ οπότε διαλεξε όποιο να ναι
-
είμαι οριακά στο να περιμένω το ΚΙΑ.
Δεν θέλω με τίποτα να πληρώσω το service και τα λάστιχα του yaris και καλά να είμαστε το επόμενο καλοκαιράκι να πάμε άνετα τις βόλτες μας.
Φοβάμαι μήπως καθυστερήσει κι άλλο.
-
Που είσαι ρε αγορίνα εσύ, σε χάσαμε!! Αν και στα είπα και αλλού, να ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ο γιός...μόνο χαρές και Υγεία!!
Όσο για το αμάξι, τι να σου πω...όπως είπες κανένα δεν με τρελλαίνει από αυτά που λές, όπως και μαρέσει και το Sportage ομως. Αλλά σίγουρα έχει χώρους. Από τα 4 αυτά θα προτιμούσα με σειρά: Χ2 (αλλά ίσως είσαι οριακά σε χώρους) και μετά το Kuga που είναι εξαιρετικό στον δρόμο και έχει πολλούς χώρους.
-
@fanis75 said in KIA SPORTAGE 2021:
Που είσαι ρε αγορίνα εσύ, σε χάσαμε!! Αν και στα είπα και αλλού, να ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ο γιός...μόνο χαρές και Υγεία!!
Όσο για το αμάξι, τι να σου πω...όπως είπες κανένα δεν με τρελλαίνει από αυτά που λές, όπως και μαρέσει και το Sportage ομως. Αλλά σίγουρα έχει χώρους. Από τα 4 αυτά θα προτιμούσα με σειρά: Χ2 (αλλά ίσως είσαι οριακά σε χώρους) και μετά το Kuga που είναι εξαιρετικό στον δρόμο και έχει πολλούς χώρους.
Ευχαριστώ Φάνη μου.
Πολλές φορές έχω διαβάσει το forum αλλά δεν συμμετέχω στις κουβέντες.
Ήξερα ότι είσαι ακόμη ενεργός εδώ μέσα!!Sorry δεν καταλάβα από το Post σου. Σου αρέσει το Sportage ή όχι ;
Δεν θα παρεξηγηθώ όπως κι αν έχειη Χ2 οριακή από χώρους όντως (αν μου την έδιναν μέχρι το Πάσχα , θα την έπαιρνα), το KUGA diesel μου φαίνεται ψόφιο , από χώρους σούπερ (και αυτό θα το έπαιρνα αν μου το έδιναν μέχρι να έρθει το SPORTAGE)
-
2 ενήλικες και μωρό σε κάθισμα άρα 3 ενήλικες πίσω στο Χ2 και καρότσι και και ...θα ζοριστεις. Το Κούγκα πολύ πιο άνετο για την περίπτωση σου πιο άνετο και από το σπορτατζ. Ντίζελ είναι δεν θα είναι ψοφιο.
-
ριμένω το ΚΙΑ.
Δεν θέλω με τίποτα να πληρώσω το service και τα λάστιχα του yaris και καλά να είμαστε το επόμενο καλοκαιράκι να πάμε άνετα τις βόλτες μας.
Φοβάμαι μήπως καθυστερήσει κι άΑυτό το οριακά πρέπει να το ξεκαθαρίσεις για να λάβεις σωστές απαντήσεις
να σας ζήσει ο μπεμπάκος!!!
Αν εξαιρέσεις την εμφάνιση το KUGA είναι το καλύτερο από τα υπολοιπα (γνώμη μου)
φοβεροι χώροι και εξαιρετικη οδηγική συμπεριφορά
-
@cirus said in KIA SPORTAGE 2021:
ριμένω το ΚΙΑ.
Φοβάμαι μήπως καθυστερήσει κι άΑυτό το οριακά πρέπει να το ξεκαθαρίσεις για να λάβεις σωστές απαντήσεις
να σας ζήσει ο μπεμπάκος!!!
Αν εξαιρέσεις την εμφάνιση το KUGA είναι το καλύτερο από τα υπολοιπα (γνώμη μου)
φοβεροι χώροι και εξαιρετικη οδηγική συμπεριφορά
ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!
Κάνω τους υπολογισμούς μου και θα είμαι ΟΚ μεχρι το ΠΑΣΧΑ από θέμα χιλιομέτρων και την (μη) ανάγκη του service.
όσο και να ξενερώνω , κλίνω στο να περιμένω το ΚΙΑ, εκτός αν καταφέρω να μου δώσουν για μερικούς μήνες κάποιο άλλο (έχουν πάρει ένα ποσό ως προκαταβολή για το SPORTAGE).Το KUGA ρε γαμώτο δεν μου αρέσει εμφανισιακά.
-
Sorry δεν καταλάβα από το Post σου. Σου αρέσει το Sportage ή όχι ;
Όχι δεν μου αρέσει. Μαρέσει μπροστά, αλλά πίσω καθόλου....δεν βλέπεται για εμένα....σόρρυ!! Προτιμώ το Τουσόν από τον όμιλο, το βρίσκω πολύ πιο όμορφο.
Σε κάθε περίπτωση η leasing - εαν αρχίσεις να πληρώνεις μίσθωμα - θα πρέπει να δου δώσει αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να έρθει το δικό σου. Ο Γάτος τα ξέρει καλά αυτά, για να σου πει λεπτομέρειες.
KIA SPORTAGE 2021