Καλησπέρα μετά από χρόνια.
Έγραφα αρκετά όταν ήταν να αγοράσω το JEEP RENEGADE, 1.4 βενζίνη, 4x4, 170 ps , αυτόματο-έκδοση LIMITED, καινούργιο του 2016.
Το αυτοκίνητο ήταν μια χαρά , ωραίο για να κάνεις τα ταξιδάκια σου , σε καθημερινή όμως βάση με κατανάλωση από 8.5 και πάνω και 65 χιλιόμετρα καθημερινά για να πας και έρθεις στη δουλειά , άρχισε να μην βολεύει και ιδιαίτερα! 
Στο μεσοδιάστημα γνώρισα και την γυναίκα μου και ήρθε και τρίτο μέλος στην οικογένεια πριν από 4.5 μήνες .
Η γυναίκα μου έχει ένα Yaris diesel , του 2015 , χειροκίνητο.
Δεν οδηγούσε αυτόματο μέχρι πρόσφατα (θα πούμε πιο αναλυτικά παρακάτω πως άλλαξε αυτό.)
Λίγο πριν την άφιξη του διαδόχου λοιπόν , αποφασίσαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε και τα 2 αυτοκίνητα , τώρα που μπορούμε , ώστε να έχουμε περισσότερους χώρους αλλά και πιο οικονομική κατανάλωση - το Jeep είπαμε, έκαιγε κάμποσο.
Να πούμε εδώ , ότι εκτός από την τριμελή μας οικογένεια και το καρότσι-"αυγό¨, συχνά πυκνά στη βολτα μας , ειδικά τα ΣΚ , έχουμε μαζί μας και τον πατέρα μου και την πεθερά μου.
Δηλαδή θέλουμε χώρους για 4 ενήλικες, ένα μωρό με το καθισματάκι του και το καρότσι- σίγουρα.
Υποθέτω ότι τέτοια ζητήματα έχει αρκετός κόσμος.
Με τα πολλά μέσω εταιρείας Leasing αποφασίσαμε τα εξής:
το yaris να αντικατασταθεί από ένα SUZUKI VITARA GL+, 1.5 strong Hybrid (βενζίνη είναι)-αυτόματο
και το
Jeep Renegade με ένα ΚΙΑ SPORTAGE 1.6 2wd, 136ps αυτόματο diesel hybrid.
To Jeep λοιπόν πουλήθηκε (δεν θα μου λείψει και ιδιαίτερα) και μετά από λίγο ήρθε και το VITARA (λίγο μετά και την άφιξη του γιού!)-πιο "πλαστικούρα" από το Jeep αλλά όχι και τρελές διαφορές .
Έτσι λοιπόν η γυναίκα μου ξεκίνησε να οδηγεί αυτόματο και το λάτρεψε (το JEEP της φαινόταν πιο "όγκος") και εγώ πηγαινοέρχομαι στην δουλειά με το yaris μέχρι να έρθει το ΚΙΑ.
Για το ΚΙΑ μας είχαν πει ότι θα έρθει τον Οκτώβριο, το Σεπτέμβριο με ενημέρωσαν ότι θα έρθει τα Χριστούγεννα και χθες με ενημέρωσαν ότι θα έρθει κοντά στο Πάσχα.
Ουσιαστικά δηλαδή έγινε ανάποδα η αντιστοιχία των αυτοκινήτων.
Το συμπληρώσω εδώ, ότι δεν θέλω να ξαναπληρώσω ποτέ τίποτα σε service, λάστιχα κτλ για οποιοδήποτε αυτοκίνητο , δεν θέλω να "παντρευτώ" κανένα όχημα (συνεχώς αλλάζει η τεχνολογία) κτλ.
Για το jeep πχ είχα πληρώσει σχεδόν ένα χιλιάρικο για ένα μηχανισμό στην ηλιοροφή και άλλες ζημιές που είχαν βγει , όπως ταλαιπωρία που μου είχαν σπάσει το τζάμι.
Το Jeep το πουλήσαμε λίγο πριν χρειαστεί νέα λάστιχα και service και λίγο μετά ήρθε και το VITARA.
Σε 9000χλμ θα χρειαστεί το yaris service. Δεν θέλω να το πληρώσω εγώ , αλλά με το ΚΙΑ να έρχεται τον Μάιο , θα είμαι πολύ οριακά.
Μετά από γκρίνια στην εταιρέια leasing Μου έστειλαν τις παρακάτω εναλλακτικές αντί για το ΚΙΑ αλλά θα πρέπει το SPORTAGE να ακυρωθεί-κάτι που δεν θέλω:
Καινούργια
- BMW-X2 16d M Sport X Advanced sDrive Steptronic-5d-116hp-Diesel
- FORD-Kuga 1.5 Dsl EcoBlue ST-Line Auto-5d-120hp-Diesel
Μεταχειρισμένα:
MERCEDES-BENZ-Class GLA GLA180 16v -5d-122hp-Petrol - 2017
TOYOTA-RAV4 2.0 VVT-iE 16v Style Plus AWD P/R-5d-175hp-Petrol - 2019
δεν με τρελαίνει καμία από τις 4 παραπάνω επιλογές.
Περιμένω με χαρά τη γνώμη σας και να κάνουμε διάλογο.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!