-
@antonmone said in MG (SAIC) forum:
αν βγάζει με τη μεγάλη μπαταρια 400χλμ με 130 ταχύτητα σε εθνική με μια φόρτιση θα το σκεφτόμουν σοβαρά είναι πανεμορφο
κοιμισου δεν θα στειλει
δεν βγαζει τοσα με τετοιες ταχυτητες, ουτε καν το 77αρι -
@dettol said in MG (SAIC) forum:
αν βγάζει με τη μεγάλη μπαταρια 400χλμ με 130 ταχύτητα σε εθνική με μια φόρτιση θα το σκεφτόμουν σοβαρά είναι πανεμορφο
κοιμισου δεν θα στειλει
δεν βγαζει τοσα με τετοιες ταχυτητες, ουτε καν το 77αριΗ αλήθεια είναι ότι μια δοκιμή που είδα στο βίντεο που έχει ανεβει και εδώ έλεγε για 30++ κατανάλωση στα 130 άλμα θεώρησα ότι είναι υπερβολές.
Αν όντως ισχύει τότε δεν είναι για μένα,αυτό δεν αναιρεί όμως ότι είναι όντως πολύ όμορφο και εντυπωσιακό από κοντά,σαφώς πιο εντυπωσιακό απο m3 αλλά όμως φαίνεται και επιβεβαιώνεις και εσυ είναι σαφέστατα υποδεέστερο τεχνολογικά και σε εξοπλισμό.Θα γίνει τεστ πάντως το Σάββατο να αποκτήσω μια ελάχιστη άποψη για την ηλεκτροκίνηση.
Προφανώς απαιτεί προγραμματισμό με τον οποίο δεν έχω μεγάλο θεμα αλλά κάποιες παραχωρήσεις που μάλλον απαιτούνται δεν θέλω να τις κάνω ακόμα τουλάχιστον.Αυτο όμως δεν έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα φυσικά αλλά με τον χρήστη! -
κοιμισου δεν θα στειλει
δεν βγαζει τοσα με τετοιες ταχυτητες, ουτε καν το 77αριΗ αλήθεια είναι ότι μια δοκιμή που είδα στο βίντεο που έχει ανεβει και εδώ έλεγε για 30++ κατανάλωση στα 130 άλμα θεώρησα ότι είναι υπερβολές.
Αν όντως ισχύει τότε δεν είναι για μένα,αυτό δεν αναιρεί όμως ότι είναι όντως πολύ όμορφο και εντυπωσιακό από κοντά,σαφώς πιο εντυπωσιακό απο m3 αλλά όμως φαίνεται και επιβεβαιώνεις και εσυ είναι σαφέστατα υποδεέστερο τεχνολογικά και σε εξοπλισμό.Θα γίνει τεστ πάντως το Σάββατο να αποκτήσω μια ελάχιστη άποψη για την ηλεκτροκίνηση.
Προφανώς απαιτεί προγραμματισμό με τον οποίο δεν έχω μεγάλο θεμα αλλά κάποιες παραχωρήσεις που μάλλον απαιτούνται δεν θέλω να τις κάνω ακόμα τουλάχιστον.Αυτο όμως δεν έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα φυσικά αλλά με τον χρήστη!Με μεγαλη ανυπομονησία περιμένω τις εντυπώσεις σου, ειδικά αν είναι το πρώτο ηλεκτρικό που οδηγείς.
Σε δοκιμές βλέπω ότι το 77αρι έχει κατανάλωση πέριξ των 26kwh/100km στα 130kmh και βγάζει λιγότερο από 300χλμ σε αυτήν την ταχύτητα. Δεν ξερψ σε ποιον διάολο έχει πουλήσει την ψυχή του ο μασκ αλλά ακόμα και το Υ παίζει στο 20-22 σε αυτές τις ταχύτητες. Για το 3 άσε… -
Δεν ξερψ σε ποιον διάολο έχει πουλήσει την ψυχή του ο μασκ αλλά ακόμα και το Υ παίζει στο 20-22 σε αυτές τις ταχύτητες. Για το 3 άσε…
Της επιστήμης και εχει κατοχυρώσει τις πατέντες. Είπαμε τα Τέσλα σε διαχείριση ενέργειας και θερμότητας είναι 10 χρόνια (τουλάχιστον) μπροστά!
-
Depending on the model version, the air resistance coefficient is between cW 0.27 and 0.287 ...
Το Y έχει 0,23 λένε, το 3 έχει 0,22-0,21.
Μόνο από αυτό, αν όλα τα άλλα ήταν ίδια (που δεν είναι) το MG4 χρειάζεται 17-20 % περισσότερη ισχύ για τις αεροδυναμικές απώλειες.
-
Έχεις κανείς προσωπική; άποψη για το mg4 σε θέματα αξιοπιστίας? Το έχω οδηγήσει και μου άρεσε πολύ. Έκανα; αίτηση τον Οκτώβρη και εγκρίθηκε τώρα. Διαβάζω όμως τα αγγλικά forum και βγάζουν θεματακια: διαρροή λαδιού από διαφορικό, φουσκωμένα πλαστικά καλυμματα κάτω από το αμάξι, softwarικα κολλήματα, Lane assist επικίνδυνο (στο τεστ δεν μου εκανε τίποτα τρελό) κλπ
Επίσης, οι Άγγλοι διαμαρτυρονται ότι η saic τους γράφει. Εχει κανείς άποψη για το δίκτυο?
Για την έκδοση excite 51kw ενδιαφέρομαι. -
@super-t said in MG (SAIC) forum:
Depending on the model version, the air resistance coefficient is between cW 0.27 and 0.287 ...
Το Y έχει 0,23 λένε, το 3 έχει 0,22-0,21.
Μόνο από αυτό, αν όλα τα άλλα ήταν ίδια (που δεν είναι) το MG4 χρειάζεται 17-20 % περισσότερη ισχύ για τις αεροδυναμικές απώλειες.
O συντελεστης απο μονος του δε λεει τιποτα, γιατι πρεπει να υπολογιστει μαζι με την επιφανεια...
-
Ναι δεν έχει. Θεώρησα ότι έχουν την ίδια μετωπική επιφάνεια για να κάνω έναν υπολογισμό των 10 δευτερολέπτων
-
Ποια αεροδυναμική τριβή μωρέ που θα πηγαίνετε με 50χμ/ώρα στους δρόμους της Αθήνας;
-
@jammamon said in MG (SAIC) forum:
Ποια αεροδυναμική τριβή μωρέ που θα πηγαίνετε με 50χμ/ώρα στους δρόμους της Αθήνας;
Σε μεγαλες ταχυτητες κανει την διαφορα καθως η αεροδυναμικη αντισταση ειναι εκθετικη και οχι γραμμικη.
-
Οι απαντήσεις αυτές ξεκίνησαν πάντως με αναφορά ότι για ταχύτητες 130 km/h τα Tesla έχουν αρκετή διαφορά. Στα 130 η αεροδυναμική έχει σημασία.
-
Οι απαντήσεις αυτές ξεκίνησαν πάντως με αναφορά ότι για ταχύτητες 130 km/h τα Tesla έχουν αρκετή διαφορά. Στα 130 η αεροδυναμική είναι σημασία.
Δηλαδη βγαζει το 3αρι κατω απο 22-23Kwh/100km με σταθερα 130?
Οποτε τα 26-27 του MG θεωρητικα δεν ειναι τοσο ασχημα αν θεωρησουμε πως τα Τ εχουν πολυ καλυτερη διαχειριση ενεργειας σωστα? Αν βγαζουν και αυτα στα νουμερα που λενε.
Εδω λεει αλλα για καταναλωσεις στα 130.
Μπερδεμα... -
@chrisk6 said in MG (SAIC) forum:
Οι απαντήσεις αυτές ξεκίνησαν πάντως με αναφορά ότι για ταχύτητες 130 km/h τα Tesla έχουν αρκετή διαφορά. Στα 130 η αεροδυναμική είναι σημασία.
Οποτε τα 26-27 του MG θεωρητικα δεν ειναι τοσο ασχημα αν θεωρησουμε πως τα Τ εχουν πολυ καλυτερη διαχειριση ενεργειας σωστα? Αν βγαζουν και αυτα στα νουμερα που λενε.
Μπερδεμα...Δεν ξέρω πόσο καίει το Τέσλα ή το MG με σταθερά 130. Άλλος έκανε αναφορά στα νούμερα και τι διαφορά έχουν.
Το μόνο που λέω ή προσπαθώ να πω είναι ότι ένα μέρος της διαφοράς στην κατανάλωση είναι λόγο καλύτερης συνολικής αεροδυναμικής του Τέσλα.
-
@chrisk6 said in MG (SAIC) forum:
Μπερδεμα...Δεν ξέρω πόσο καίει το Τέσλα ή το MG με σταθερά 130. Άλλος έκανε αναφορά στα νούμερα και τι διαφορά έχουν.
Το μόνο που λέω ή προσπαθώ να πω είναι ότι ένα μέρος της διαφοράς στην κατανάλωση είναι λόγο καλύτερης συνολικής αεροδυναμικής του Τέσλα.
Το είδα ότι δεν έκανες εσύ αναφορά στα νούμερα. Έτσι για την κουβέντα όμως αν έχει και καλύτερη διαχείριση ενέργειας και καλύτερο συντελεστή τα 4-5kwh δεν είναι τρομερά σαν διαφορά.
Πάντα αν ισχύουν τα νούμερα. -
Σε λίγες μέρες,στην έκθεση της Γενεύης (26/2-3/3) θα λανσαριστεί το MG3 full hybrid. Σουπερμίνι (κατηγορία Β,με γύρω στα 4μ. μήκος). Kινητήρας 1500κ.εκ.,με CVT.
Λένε για τιμή φθηνότερη από τον ανταγωνισμό - τα αντίστοιχα Yaris,Clio,Jazz -, δηλ. κάτω από 20.000 ευρώ.. -
@panormus772 said in MG (SAIC) forum:
Σε λίγες μέρες,στην έκθεση της Γενεύης (26/2-3/3) θα λανσαριστεί το MG3 full hybrid. Σουπερμίνι (κατηγορία Β,με γύρω στα 4μ. μήκος). Kινητήρας 1500κ.εκ.,με CVT.
Λένε για τιμή φθηνότερη από τον ανταγωνισμό - τα αντίστοιχα Yaris,Clio,Jazz -, δηλ. κάτω από 20.000 ευρώ..Παντως σε σελίδα κατοχων Mg4 μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ μεγαλη γκρινια για την υποστήριξη support ελλαδα
Οι χρήστες απευθύνονται στην MG εξω τους λένε αυτό έχει λυθει πηγαιντε στον αντιπρόσωπο για να σας εγκαταστησουν την αναβάθμιση και εδώ τους λένε δεν βλέπουμε καμία αναβάθμιση/δεν ξερω κτλ........
Οπότε ναι μεν πολύ καλά τα αυτοκίνητα για την τιμή τους μέχρι τώρα αλλά από υποστήριξη από ότι καταλαβαίνω είναι δράμα η κατασταση Ελλαδα προς το παρόν τουλάχιστον....
Αναλώθηκαν μόνο να πουλήσουν και οχι στην υποστήριξη after sales....
-
@cirus said in MG (SAIC) forum:
αλλά από υποστήριξη από ότι καταλαβαίνω είναι δράμα η κατασταση Ελλαδα προς το παρόν τουλάχιστον....
Λογικό....
-
Είχαμε μέχρι τώρα τα "δεν ακούω τον θόρυβο που μου λέτε στο κινητήρα" και τώρα θα έχουμε τα "δεν υπάρχει αναβάθμιση". Να φωνάξουμε την Microsoft
-
@elteo said in MG (SAIC) forum:
Είχαμε μέχρι τώρα τα "δεν ακούω τον θόρυβο που μου λέτε στο κινητήρα" και τώρα θα έχουμε τα "δεν υπάρχει αναβάθμιση". Να φωνάξουμε την Microsoft
Ε πλέον τα αυτοκίνητα και ειδικά τα ηλεκτρικά ουσιαστικά υπολογιστές με ρόδες είναι
-
@cirus said in MG (SAIC) forum:
@elteo said in MG (SAIC) forum:
Ε πλέον τα αυτοκίνητα και ειδικά τα ηλεκτρικά ουσιαστικά υπολογιστές με ρόδες είναι
Kαι οι ζημιές του θα κοστίζουν πολύ. Νομίζατε ότι θα γλυτώσετε πουλάκια μου....
MG (SAIC) forum