-
@celebrimor said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ο 1.3 που είναι συνεργασία Renault-Mercedes-Nissan έχει καδένα.
Εννοείς το μοτέρ της Renault που φοράνε τα μικρά Mercedes?
Ναι αυτός ο κινητήρας..μικρά μεγάλα τον φοράει η Mercedes..από A class έως GLB
Καλά και στα δικά της μοτέρ τα μεγάλα καδένα φοράει η Mercedes, απ' ότι φαίνεται δεν την αλλάζει με τίποτα. Μόνο μειονέκτημα ότι είναι ακριβή η αλλαγή της, αλλά βγάζει τουλάχιστον 150k χιλ. άνετα.
-
Α και η Mercedes καδένα έβαζε, τώρα στα καινούργια δεν ξέρω.
Δεν ανέφερα ότι όλα με καδένα μπορεί να σπάσουν. Απλά ήταν γνωστό στα Audi εκείνης της φουρνιάς για ελλατωματικη κατασκευή και λάθος υπολογισμός
-
@polioan said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Α και η Mercedes καδένα έβαζε, τώρα στα καινούργια δεν ξέρω.
Δεν ανέφερα ότι όλα με καδένα μπορεί να σπάσουν. Απλά ήταν γνωστό στα Audi εκείνης της φουρνιάς για ελλατωματικη κατασκευή και λάθος υπολογισμός
Ναι φυσικά όλα μπορούν να συμβούν..εγώ απλώς απάντησα στην απορία του andya για το αν έχουν καδένα κάποιο κινητήρες που χρησιμοποεί η Mercedes.
-
Δε σπάει ρε παιδιά η καδένα, μη με τρελαίνετε τώρα. Μπορεί να χαλαρώσει ή στη χειρότερη να πηδήξει δόντι και πάλι αν δεν είσαι ντιπ ντουβάρι από αυτοκίνητα, θα ακούσεις το μοτέρ να κροταλίζει σαν τρακτέρ και θα σταματήσεις.
Κι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της σε σχέση με τον ιμάντα, που αν ξεχαστείς και δεν τον αλλάξεις στην ώρα του ή σου βγάλει το ανταλλακτικό αστοχία υλικού, εκεί που πηγαίνεις αμέριμνος στο δρόμο, μπορεί να κοπεί και να διαλυθεί το μοτέρ. -
Πήγα να δω την DS4. Μου είπαν την ερχόμενη εβδομάδα...
Λέω δεν πάω να δω και το 308..
Πήγα . Μπήκα δύσκολα
Και φώναξα για να με βγάλουν...
Οι μισοί χώροι από το αιρκρος
Το κάθισμα τέρμα πίσω και κάτω..
Πίσω χώραγε δάχτυλο άντε δύο
Το C4 είναι πιο άνετο μέσα
Πάντως πέρα από την πλάκα , το 308 έχει αυτή την λογική να το φοράς, αλλά πως γίνεται να το φοράει και το 1,60 και τα 2,00 μ.Αρκετά ποιοτικό μέσα, αλλά για μένα όσοι κράζουν τα Β suv, για χάρη των C hatch, τους αρέσει το στρίμωγμα..
Πολύ πιο άνετα τα Β.
-
@criuser said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Πήγα . Μπήκα δύσκολα
Πίσω χώραγε δάχτυλο άντε δύο
Το C4 είναι πιο άνετο μέσα
Πάντως πέρα από την πλάκα , το 308 έχει αυτή την λογική να το φοράς, αλλά πως γίνεται να το φοράει και το 1,60 και τα 2,00 μ.Αρκετά ποιοτικό μέσα, αλλά για μένα όσοι κράζουν τα Β suv, για χάρη των C hatch, τους αρέσει το στρίμωγμα..
Πολύ πιο άνετα τα Β.
Για το 308, το δοκίμασα κι εγώ ισχύει το ότι το φοράς (υπάρχουν οι ρυθμίσεις για διαφορετικά ύψη και παραδόξως δουλεύουν εντάξει μέχρι κάποιο ύψος), αλλά και με 1.93μ δεν έβρισκε το κεφάλι, ο χώρος για τα πόδια πολύ καλός, το ύψος του vision line απλά ανεκτό. Δεν είναι άνετο, δεν είναι προβληματικό (αν δεν θέλεις άνεση χώρου και απλά να σε χωράει)
Το C4 δεν έχει μεγάλη διαφορά για εμένα, το aircross καμία σχέση αυτό είναι άνετο (άλλο που δεν μου αρέσει σε εμφάνιση)!
-
Εδώ βέβαια να διευκρινήσουμε ότι το Aircross δεν είναι "ένα ακόμα B-SUV", αλλά το πιο ευρύχωρο από 20-ξερω-γω διαφορετικά B-SUV. Σε άλλα, πέφτει γερό στριμωξίδι.
-
Αλήθεια είναι το αιρκρος είναι μακράν το πιο άνετο, μαζί με το αδελφάκι του το Κρόσλαντ σε χώρους.
Ακολουθούν τα Κόνα και Στόνικ. -
Αλήθεια είναι το αιρκρος είναι μακράν το πιο άνετο, μαζί με το αδελφάκι του το Κρόσλαντ σε χώρους.
Ακολουθούν τα Κόνα και Στόνικ.Ε;! Kona/Stonic είναι από τα μικρότερα!
2008/Capture/Kamiq/T Roc
-
Γελάω με το ότι φώναζε βοήθεια να τον βγάλουν!!!
Χαχαχα
Το είδα και εγώ το 308.
Δεν ξέρω, έγινε σαν bmw σε αίσθηση, και μετά λες ....δεν αγοράζω καλύτερα την αυθεντική; Άλλωστε και σε τιμή κοντά είναι.Όσοι αγάπησαν τα γαλλικά, τα αγάπησαν και για αυτήν την πληθωρικότητα στον χώρο γύρω από τον οδηγό και συνοδηγό. Πλέον έγιναν πολύ σπορτίφ.
Πιστεύω το astra θα τηρήσει το γαλλικό τρόπο σκέψης!!!
Έχουν έναν διευθυντή εκεί με κάτι πόδια δύο μέτρα, και τα κάνουν όλα πολύ ευρύχωρα γύρω από τον οδηγο...Τον είχαμε αναφέρει στο μοκκα όταν το παρουσίαζε.
-
@dimsabas said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Εδώ βέβαια να διευκρινήσουμε ότι το Aircross δεν είναι "ένα ακόμα B-SUV", αλλά το πιο ευρύχωρο από 20-ξερω-γω διαφορετικά B-SUV. Σε άλλα, πέφτει γερό στριμωξίδι.
το aircross είναι όντως το πιο άνετο.
Βασίζονται βεβαια σε μικρα μοντέλα. Εγώ έχω μπει σε πολλά και σε κανενα δεν ένιωσα στριμωξίδι πάντως (ο καθένας βεβαια είναι διαφορετικός). το δικο μου είναι από τα πιο στριμωχτά και πάλι άνετος είμαι (1.8 94κιλά δεν με λες και μικρόσωμο)
Η μεγαλες πόρτες όμως και το μπες βγες είναι πολύ άνετο σε ΟΛΑ που μπήκα οπότε συμφωνω με cruiser
-
Πήγα . Μπήκα δύσκολα
Πίσω χώραγε δάχτυλο άντε δύοΜην τα λές αυτά , πάλι θα μας την πούνε ότι φταίμε που τρώμε το ψωμάκι μας , άστους να λένε δεν κάνανε φτωχοί αυτοί .
Στο kamiq να δεις άπλα λες και μπαίνεις σε C-suv , άπλα στα γόνατα/πόδια/κεφάλι , στους πίσω, παντού ...
-
Ακολουθούν τα Κόνα και Στόνικ.Τρικολόρ φίλε μου, μάλλον ξεχνάς το Kamiq. Αυτό είναι ο βασιλιάς των χώρων στην κατηγορία των B-SUV.
-
@harisma23 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ακολουθούν τα Κόνα και Στόνικ.Τρικολόρ φίλε μου, μάλλον ξεχνάς το Kamiq. Αυτό είναι ο βασιλιάς των χώρων στην κατηγορία των B-SUV.
Οι μετρήσεις από το KM77
-
Οντως το Κάμικ έχει χώρους , αλλά έχει 4,24 μήκος έναντι 4,15 του Αιρκρος. Δηλαδή είναι 9 πόντους μακρύτερο από το 3 αιρκρος οπότε είναι λογικό να έχει μεγαλύτερους χώρους . Εχει δε μεταξόνιο κοντά στα σουβ της επόμενης κατηγορίας.
Αλλά το αιρκρος στο μήκος που είναι και βολεύει στο παρκάρισμα, δεν έχει αντίπαλο.
Αυτά τα περί διαστάσεων πινακάκια , για μένα δεν έχουν σημασία , αφού σημασία έχει να χωράω εγώ άνετα.
Ενα μεγάλο πρόβλημα που έχουν πολλά αμάξια, είναι το σχήμα της πόρτας που αν είναι πολύ κεκλιμένο, δεν μπορείς να μπεις μέσα αφού βρίσκει το κεφάλι σου.
Τέτοιο πρόβλημα είχε το προηγούμενο 2008 , που δυσκόλευε την είσοδο.
-
Πάνε μπες στο jazz. Έχει κάθετο a pillar και μπαίνεις χωρίς να σκύβεις και οι χώροι είναι τεράστιοι. Και είναι 4 μέτρα.
-
Εχω μπει στο τζάζ . Εχει χώρους , αλλά είναι πανάκριβο και δεν βλέπετε και το φέρνει ο Σ από τον οποίο έχω άσχημες εμπειρίες.
Και όπως βλέπεις τα ίδια σκέφτονται όλοι , για αυτό δεν το παίρνει κανείς...
-
Τι το ψάχνετε και το συζητάτε, μα είναι τόσο απλό. Το 308 είναι σαν την Alizee σε live του Moi Lolita. Μικρό, χαριτωμένο, sexy και άκρος ενδιαφέρον εν κινήσει...
-
Καλησπέρα, υπαρχει κανεις που να εχει βαλει παραγγελία?
-
@ms33 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Καλησπέρα, υπαρχει κανεις που να εχει βαλει παραγγελία?
Καλησπέρα φίλε μου, εγώ έχω βάλει!
Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι, ευχαρίστως!
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)