-
@georgemit said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Διάβαζα χτες για εκπτώσεις στο νέο 308, μόνο για τις εκδόσεις active plus 1.2 και 1.5 hdi. Η πρώτη στα 19.900 και η δεύτερη στα 23.300.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:308 active plus 1.5 hdi manual 130ps 23.300€
2008 active plus 1.5 hdi manual 110ps 26.100€
μόνο γέλιο μου προκαλεί η τιμή του 2008.
Έλα ρε! 19.900 είναι πολύ καλή τιμή! Είναι το 1.2 130 άλογα αυτό;
-
@vagkirk said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@georgemit said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Διάβαζα χτες για εκπτώσεις στο νέο 308, μόνο για τις εκδόσεις active plus 1.2 και 1.5 hdi. Η πρώτη στα 19.900 και η δεύτερη στα 23.300.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:308 active plus 1.5 hdi manual 130ps 23.300€
2008 active plus 1.5 hdi manual 110ps 26.100€
μόνο γέλιο μου προκαλεί η τιμή του 2008.
Έλα ρε! 19.900 είναι πολύ καλή τιμή! Είναι το 1.2 130 άλογα αυτό;
Το 1.2 110 έχει τόσο. Τα έχουν με1.000€ έκπτωση. Το 1.2 130 έχει 23.300€ χωρίς καμία έκπτωση και το 1.5 hdi 130 έρχεται στα ίδια λεφτά με το χιλιάρικο της έκπτωσης.
-
@criuser said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει , όπως όλοι ξέρουμε.
Επίσης θέλουν μακρόχρονη αναμονή.
Ολα αυτά κάνουν τις τιμές απλά για ανάγνωση.Συμφωνώ! Απλά κάποια εχουν ακριβύνει υπερβολικά πολύ...σε βαθμό γελίο (για εμένα). Γιατί δεν είναι το ίδιο €1.000 ή €5.000 αύξηση.
-
Το sandero stepway το δίνουν 17500 στην έκδοση style με μεταλλικό χρωμα χωρίς έξτρα. Αν βάζεις αλλά 2500 και παίρνεις το νέο 308 οκ αξίζει να το κοιτάξεις.
Μπορείς να βάλεις έξτρα την κάμερα οπσιθοπορειας;
Αν έρθει πιο φθηνό το άστρα και βγαίνει σε αντίστοιχη έκδοση allure στα 20500. Τότε θα μιλάμε για ψηλοκαλο vfm
-
Πάντως περιστατικά το ότι βενζίνη και ντίζελ έχουν τα ίδια λεφτά στην βασική έκδοση είναι "ευκαιρία" για το ντίζελ, κερδίζεις σε χρήμα από την πρώτη μέρα. Και έχοντας οδηγήσει το αυτόματο βέβαια ντίζελ το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον και ζωηρό στο σπορ.
-
Δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει η Active Plus, αλλά τα 19.900 είναι πολύ καλή τιμή, ειδικά όπως έχουν εκτοξευθεί οι τιμές.
Πέρα από την πλάκα που κάνουμε στο forum για vag, peugeot κλπ, ένας μέσος αγοραστής κοιτάει σε μεγάλο βαθμό ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες του και στα λεφτά του. Και ομορφούλι είναι και μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες ενός οικογενειάρχη με 2 παιδιά, με λογικό κόστος.
Θα πουλήσει αυτή η έκδοση αν κρατήσουν την τιμή και δεν είναι προσωρινό πυροτέχνημα μόνο για το λανσάρισμα.
-
Στα 19.9 παίρνεις το 110 έτσι όχι το 130 να το τονίσουμε.
Ο εξοπλισμός καλός πέρα από την έλλειψη οπισθοπορειας -
Αν δε σε ενοχλούν και τα τάσια βεβαίως βεβαίως.
Όπως είπατε το τεφαρίκι είναι το active plus diesel 130 που δίνεται στην ίδια τιμή με τη βενζίνη.
Και έχει και ζάντες αλουμινίου. -
Απορώ τι καλό βρίσκετε στα ντίζελ ρε παιδιά. Ναι, είναι πιο οικονομικά, αλλά ως εκεί.
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Απορώ τι καλό βρίσκετε στα ντίζελ ρε παιδιά. Ναι, είναι πιο οικονομικά, αλλά ως εκεί.
Έχοντας οδηγήσει στο σπορ το αυτόματο ντίζελ θα έλεγα ότι για τα άλογα του μια χαρά ευχαρίστηση εισπράττεις.
Τον είχα οδηγήσει τον κινητήρα και στο c4 και ήταν σχεδόν φλατ σε σχέση με το 1.2 130. Στο 308 ήταν τόσο ευχάριστο όσο το 1.2 στο c4 σε σημείο που έλεγες ότι δεν οδηγείς ντίζελ!
Να κράζουμε τις τιμές αλλά να λέμε και τα καλά!
Γάντι ο 1.5 αυτόματο στο 308.
Στο εκο φυσικά πέφτει πολύ φιμωμα ξενιχιαζεις το γκάζι αλλά σε αποζημειωνει στην αντλία.
Το σπορ εξιταρει πάντα για 130 άλογα αλλά και το 8αρακι το πιάνεις. -
Δεν σας ενοχλεί το περιορισμένο φάσμα (ψόφια πριν τουρμπίσουν και ξεψυχάνε ψηλά) και ο ήχος τράτας;; Έχουν καλή μεσαία περιοχή, το μόνο καλό τους.
-
Μια χαρά το ευχαριστήθηκα που το πάτησα μέχρι τα 150-155 κατέβασε 2 ταχύτητες μια χαρά.
Και κανένας ήχος κινητήρα δεν ενοχλεί σε κίνηση. Σε στάση οκ η τεχνολογία του ντίζελ τον έχει αυτό τον ήχο άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
Σε κίνηση όλα καλά. Μόνο ο αεροδυναμικός θόρυβος που ανέφερα με ενόχλησε και αρκετά μάλιστα -
Είναι και σε τι είναι μαθημένος ο καθένας και κυρίως τι τον ενδιαφέρει. Εμένα με ενοχλούν όλα αυτά που προανέφερα. Αν δώσω 20-30 χιλιάρικα, θέλω καλύτερη συμπεριφορά από τον κινητήρα.
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Η οικονομία είναι πολύ βασική όταν το όχημα δεν είναι μόνο βόλτας. Επίσης μου αρέσει η ροπή τους. Είναι και ότι πλέον δε με ενδιαφέρει να δουλεύω το αμάξι στα κόκκινα.
Οι καινούριοι τούρμπο βενζίνης σίγουρα έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά αν κάνεις πολλά χλμ τα έξοδα για βενζίνη είναι πολλά.
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που μετάνιωσα για το scala. Που το πήρα βενζίνη.
Πλέον ψάχνω ή ντίζελ ή φουλ υβριδικό ή αέριο.
Βενζίνη ακόμα κι αν είναι mhev ούτε καν. -
Diesel και αυτόματο το λες και απολαυστικό.
Αρκεί να μην ψάχνεις απόλυτες επιδόσεις.
Δεν είναι σπορ κατασκευές, αλλά είναι πολύ «πλουσιοπαροχες» σε απόκριση και ταυτόχρονα οικονομικές.Επίσης το αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί πάντοτε στο ωφέλιμο φάσμα του κινητήρα, όποτε εξαλείφονται τυχόν turbo lag στα χαμηλά.
-
Το ενδεχόμενο βλάβης στο adblue ωστόσο δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα? Αν είναι ότι οικονομία κάνεις να τα δίνεις εκεί δεν ξέρω αν αξίζει τη διαφορά και την όποια ταλαιπωρία..
-
@clockwork82 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Diesel και αυτόματο το λες και απολαυστικό.
Αρκεί να μην ψάχνεις απόλυτες επιδόσεις.
Δεν είναι σπορ κατασκευές, αλλά είναι πολύ «πλουσιοπαροχες» σε απόκριση και ταυτόχρονα οικονομικές.Επίσης το αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί πάντοτε στο ωφέλιμο φάσμα του κινητήρα, όποτε εξαλείφονται τυχόν turbo lag στα χαμηλά.
ισχυει. Οτι αυτοματο ντιζελ εχω οδηγησει κανενα λαγκαρισμα εχουν πολυ ομαλη και ρομαλεα ροπη στο φασμα των ταχυτητων μεχρι 160 χλμ και από πολυ χαμηλα . Ναι αμα το πιεσεις απο εκει και πάνω πήγαινει ασθμαινοντας ( οχι οτι το εχω κάνει σε κάποιο αυτοματο αλλα υποθέτω) μεχρι την τελική .
-
Γιατί οι βενζίνης δεν έχουν τα δικά τους θέματα αξιοπιστίας? Κι αν έχουμε πληρώσει αστοχίες και σ΄ αυτούς.
Όλα πάντως υπάρχουν για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Όποιος μπορεί να έχει ένα "στόλο" με λίγο απ' όλα, είναι το ιδανικό.
-
@stefan147 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Όλα πάντως υπάρχουν για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Όποιος μπορεί να έχει ένα "στόλο" με λίγο απ' όλα, είναι το ιδανικό.
Ιδανικό είναι στόλος απο ηλεκτρικά...αχαχαχα! Δεν μένεις ποτέ από μπαταρία!!
-
Ενα σύγχρονο ντίζελ όπως της PSA, είναι εξαιρετικό κινητήρας.
Με το αυτόματο κιβώτιο είναι απόλαυση.Αν και έχω 6τάχυτο αυτόματο και δεν έχω οδηγήσει το 8τάχυτο, πουθενά δεν λαγκάρεις .
Αντίθετα έχεις μια ροπή 300άρα, που στις επιταχύνσεις εν κινήσει πάει σφαίρα.
Εύκολα χτυπάει τα 160-180 και παραπάνω.
Και βέβαια με διαφορά κατανάλωσης από 400-600 ευρώ ανά 10000 χλμ. και με τις εγγυήσεις που έχεις , ακόμα και τυχόν αστοχία στο αντ μπλού , δεν θα σε νοιάξει.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)