-
Πρώτο τέστ στους 4Τ
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/ds-4/Αυτό λέγεται τεστ; Μια όλιγη από τεστ είναι με πολλή παρουσίαση... Σα διαφημιστική παρουσίαση νέου μοντέλου είναι.
-
Για αυτό λέμε πρώτο. Γνωριμία είναι
-
-
Άρθρο-μούφα, δεν προσφέρει καμία πληροφορία, παρά μόνο ευφάνταστο τίτλο.
-
Προσωπική γνώμη φυσικά, το καλύτερο εσωτερικό αυτή τη στιγμή σε μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο. Κομψότητα, λεπτότητα, μινιμαλισμός.
Καμία σχέση με την προηγούμενη γενιά που την έβρισκα φλύαρη εσωτερικά - στα όρια του κιτς- με πολλά εργονομικά ατοπήματα (και αυτή θα έχει, είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πάνε προς την σωστή κατεύθυνση).
Αυτό το αυτοκίνητο θα βάλει την DS για τα καλά στο χάρτη..
-
Πραγματικά, πολύ όμορφο αυτοκίνητο! Υπολογίζεται αρχική τιμή γύρω στα 30000ε (πιστεύω θα είναι αρκετά παρακάτω).
Νομίζω ότι βγαινει με κινητήρες από 130 άλογα και πάνω και μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Κρίμα γιατί αλλιώς θα ήταν πιο προσιτή γι'αυτους που θα θυσίαζαν επιδόσεις για χάρη της κομψότητας. -
όμορφο είναι σίγουρα μέσα έξω. Αλλά κάτσε να μάθουμε και τιμή γιατί νομίζω θα είναι πολλή αλμυρή.........
Σχεδιαστικά πάντως ναι είναι και από μένα, πολύ όμορφο μοντέλο σίγουρα. Και μάλλον από φωτογραφίες θα χάνει. Θα ήθελα να το δω από κοντά, νομίζω ειδίκα μεσα θα είναι πιο εντυπωσιακο από τις φωτογραφίες.
-
@andreas72 said in DS4 2021:
Πραγματικά, πολύ όμορφο αυτοκίνητο! Υπολογίζεται αρχική τιμή γύρω στα 30000ε (πιστεύω θα είναι αρκετά παρακάτω).
Νομίζω ότι βγαινει με κινητήρες από 130 άλογα και πάνω και μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Κρίμα γιατί αλλιώς θα ήταν πιο προσιτή γι'αυτους που θα θυσίαζαν επιδόσεις για χάρη της κομψότητας.Είχα δει τον Σαριμπαλίδη και μου φαίνεται ότι είπε πως ξεκινάει από 32000 ή 34000!
-
Γερμανία πάντως, βλέπω ότι ξεκινάει από 29800 και Γαλλία από 30100.
Γι'αυτό λέω ότι εδώ θα είναι πιθανότατα αρκετά κάτω από το 30000ε -
Μια απλή παρατήρηση κάνω:
Το ds4 diesel 130 Bastille+ αυτόματο, στη Γαλλία έχει όσο και το c4 shine diesel 130 αυτόματο.
Στην Ελλάδα το παραπάνω c4 έχει 28450.
Βεβαιως δεν είδα αν οι shine εκδόσεις είναι ίδιες ακριβώς στην Ελλάδα και τη Γαλλία. -
Είπαν ότι η 1η έκδοση θα είναι σε φάση 29.990!
Θα είναι πολύ πλούσια εξοπλιστικά βέβαια. Θα δούμε, μέχρι τέλη του μήνα, αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι τιμές.
Φθηνότερο δεν θα μπορούσε να είναι, θα έμπλεκε πολύ στα πόδια των Peugeot/Opel, ουσιαστικά προσπαθεί να κόψει από Audi και τα φθηνά premium των BMW/Mercedes.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μοιάζει με C4 αλλά είναι στην εξελιγμένη C πλατφόρμα του ομίλου (κάτι διάβασα για 70% αλλαγές με την προηγούμενη, αλλά δεν έχω πιει καφέ ακόμη, οπότε απλά το αναφέρω, χωρίς να κόβω το χέρι μου! Πάντως είναι εξέλιξη και όχι αλλαγή.). Το C4 είναι στην κλασσική (αλλά απίστευτα εξελιγμένη, η πιο καινούργια του ομίλου) Β που έχουμε δει 2008/208/Mokka (το έχετε πετύχει στο δρόμο; Πολύ ψαρωτικο! Είδα χθές ένα μαύρο GS με κόκκινες λεπτομέρειες και διχρωμία, και ψαρωσα!)/208
και το DS4 έχει ΟΛΗ την τεχνολογία του ομίλου αυτή τη στιγμή- από το μεγαλύτερο H.U.D που προβάλει 21" μπροστά σου μέχρι ,
- active scan ανάρτηση "Με τη βοήθεια μιας κάμερας που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παρμπρίζ, τεσσάρων αισθητήρων στάθμης και τριών επιταχυνσιομέτρων, το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION δρα σε πραγματικό χρόνο σε κάθε έναν από τους τροχούς ανεξάρτητα για να προσαρμόζει με ακρίβεια τη σταθερότητα ή την ευελιξία των αναρτήσεων ανάλογα με τις ανωμαλίες του δρόμου ."
- night vision "Μια κάμερα υπερύθρων που βρίσκεται στη γρίλια του DS 4 ανιχνεύει πεζούς και ζώα σε απόσταση έως και 200 μέτρα και τα εμφανίζει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων για να μπορείτε να προβλέψετε τους κινδύνους και να αντιδράσετε ήρεμα. Ένα πραγματικό κέρδος στην ασφάλεια που εξασφαλίζει ήρεμη οδήγηση, ακόμη και στη μέση της νύχτας."
Μερικά από αυτά.
Έχει κάποιες σχεδιαστικές ομοιότητες με C4, ανήκουν στην ίδια ακριβώς κατηγορία, δηλαδή η Cross έκδοσή του είναι coupe Crossover φάση. Βέβαια το εσωτερικό τους μέσα δείχνει τις προθέσεις τους ξεκάθαρα, όσο είναι ολόκληρο το κοντέρ του C4 είναι το touch πινακακι κάτω χαμηλά του C4!
Δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ κάτω από 30.000 η πρώτη έκδοση
Η Shine Pack (αυτή θα είναι εφάμιλλη μάλλον της πρώτης στο DS4) είναι 28.400 Ελλάδα και 31.600 Γαλλία, η απλή Shine είναι 28.400 Γαλλία και 26.900 εδώ.
Να αναφέρω ότι εδώ παίρνεις 2 χρώματα δωρεάν (άσπρο/ασημί) εκεί το πορτοκαλί, και εκεί πληρώνεις το άσπρο 200, 650 τα απλά μεταλλικά και 850 το κόκκινο 3πλης. Εδώ 485 και 755 το 3πλης (περίεργο, αλλά δεν δίνει επιλογή πέρλας..).
Όπως βλέπετε πολύ φθηνότερη η Ελλάδα για C4, τα ίδια περιμένω για DS4 (σε αναλογία)
30100 ξεκινάει το DS4, η Performance (sport) 33800 και 36.900 η Cross..εκ το μεταξύ να δείτε τα σαλόνια που προσφέρει σε διάφορα υλικά και χρώματα.. τρέλα!
Βλέπω τον Γάτο τώρα που μεγαλώνει λίγο να πηγαίνει ή για το επόμενο DS7 ή να με περιμένει να πάρουμε κάνα Lancia!
-
Mokka (το έχετε πετύχει στο δρόμο; Πολύ ψαρωτικο! Είδα χθές ένα μαύρο GS με κόκκινες λεπτομέρειες και διχρωμία, ,
2) active scan ανάρτησηΤο εχω δει αρκετες φορες το Μοκα…μπροστα με την μονωτικη ταινια για μάσκα ειναι τραγικό. Πισω και πλαι ομορφο αλλα στις 28.000 μόνο γέλιο προκαλεί!
Πάντως στην DS7 η συγκεκριμένη ανάρτηση εχει αφήσει μετριες εντυπώσεις. Δλδ στην πράξη δεν εχει μεγάλη διαφορά ενώ θεωρητικά φαίνεται κορυφαία.
-
Είπαν ότι η 1η έκδοση θα είναι σε φάση 29.990!
Θα είναι πολύ πλούσια εξοπλιστικά βέβαια. Θα δούμε, μέχρι τέλη του μήνα, αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι τιμές.
Η βασική εκδοση στη Γαλλία και στη Γερμανία (Bastille στα 30000ε), είναι μάλλον φτωχή. Το ίδιο και η (Bastille+). Είναι λογικό να μην φέρουν μια ανάλογη έκδοση στην Ελλάδα;
Edit: Στη Γαλλία η allure του 308 είναι πιο ακριβή από την Bastille+ του ds4 (αυτόματο 130hp diesel)
-
-
Πρώτη δοκιμή…
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-ds-4-bluehdi-130-eat8/
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα. Το καλύτερο και χαρακτηριστικότερο DS που έχει βγει ποτέ.
Θα βάλει την εταιρεία στον χάρτη πολλών, και στα γκαράζ αρκετών από αυτών.
Στην κατηγορία του πιστεύω το καλύτερο αυτή τη στιγμή.
-
Ένα σκασμό λεφτά για την super duper ανάρτηση (με μεγάλο κόστος αλλαγής αμορτισέρ) και ακόμα ημι-άκαμπτο πίσω....έλεος!!
-
-
Εδώ και η Ford αλλαξοπίστησε..
Αφού αυτό θέλει ο κόσμος....μπλιμπλίκια και φρου φρου και ας πάνε όπως νάναι στον δρόμο!!
Αλλά από την DS περίμενα κάτι καλύτερο (όπως έκανε και στο DS7)....είναι άτοπο να βάζεις τέτοια ανάρτηση σε ημι-άκαμπτο. Θέλει καλή βάση, όταν η βάση έιναι μέτρια τι να τα κάνεις τα σοφιστικές αμορτισέρ?
-
-
Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια χαρά στο δρόμο. Μέσα είναι τρομερό και εάν είχε και πολλαπλών πίσω, πιθανότατα να ακύρωνα το C4 και να έπαιρνα αυτό.
DS4 2021