-
@dstou said in Honda Civic:
Με 45 παίρνει Τζούλια πισωκίνητη με 200 άλογα.
Δεν θα κοιτούσα τίποτα άλλο.
-
Εγώ κάνω την πρόβλεψη πως θα ανέβει το μερίδιο της Honda στην Ευρώπη, άλλαξε στρατηγική με τους υβριδικούς κινητήρες.
Θα ακολουθήσει την έντονα ανοδική πορεία της Toyota που λόγω των συνθηκών στις τιμές καυσίμων που επικρατούν θα εκτοξευτεί σε πωλήσεις.
Αυτού του τύπου η υβριδικοτητα είναι η τέλεια επιλογή για τα επόμενα 5-10 έτη και πλέον έχει εμπεδωθεί αυτό στους Ευρωπαίους καταναλωτές που πληρώνουν από τις μεγαλύτερες τιμές καυσίμων και ενέργειας στον κόσμο.
Ο πλήρης εξηλεκτρισμός δεν έχει ακόμη πείσει του Ευρωπαίους.
Από κοντά και οι Κορεάτες που βασίζονται στο κορυφαίο VFM γενικά των αυτοκινήτων τους και θα βγουν κερδισμένοι από την μείωση του πραγματικού εισοδήματος εξαιτίας του πληθωρισμού ενώ παράλληλα είναι και έτοιμοι για την επικράτηση των ηλεκτρικών καθώς έχουν ήδη επενδύσει με μεγάλη επιτυχία στον τομέα αυτό και έχουν έτοιμα αξιόλογα προϊόντα καλύτερα από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό αυτή την στιγμή.
Αυτοί που βλέπω να ασθμαινουν και να χάνουν το τρένο είναι οι Γερμανοί που βασιζόμενοι σε πολιτικές πλάτες έριξαν όλα τους τα κεφάλαια σχετικά αργα στα ηλεκτρικά και αν το έχετε αντιληφθεί πλέον σνομπαρουν και σαμποτάρουν την υβριδικοτητα και θα το επιδιώξουν με πολιτικά μέσα καθώς μόνο έτσι μπορούν να σταματήσουν την Toyota.
Για τον άλλο μεγάλο παίχτη, την Stellantis κάτι μου λέει πως θα μπλέξει τα μπούτια της με τόσο διαφοροποιημένη στρατηγική ανα μάρκα και αγορές που προσπαθεί να εξυπηρετήσει.
Μόλις επέλθει η πλήρης μετάβαση στα ηλεκτρικά θεωρώ πως οι Κινέζοι θα πάρουν το σκαλπ των Ευρωπαίων κατασκευαστών καθως τότε δεν θα μετράνε ούτε brand names , ούτε DNA , ούτε παράδοση, ούτε φραγμοί και τρικλοποδιές με όρια ρύπων κλπ.
Καλά , ασφαλή , με καλό εξοπλισμό και σχεδίαση όλοι θα ξέρουν να βγάζουν στην νέα εποχή οπότε για το 80% των καταναλωτών θα παίζει ρόλο η τιμή.
Το υπόλοιπο 20% θα παίζει με premium brands γιατί θα μπορεί και θα θέλει για λόγους prestige. -
Aριστερά, είναι power meter %
Y.Γ. Δεν το έβαλα για τους χρόνους,αλλά για να δούμε τον πολύ καλό ρυθμό επιτάχυνσης που έχει.
-
-
Πήγα και το είδα σήμερα, εντάξει το αμάξι σπέρνει.
Είχε βέβαια την Advanced με τα δερμάτινα και την ηλιοροφή που κάνει 45κ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει TD ακόμα στον Σωτηρόπουλο.
Θα ρωτήσω και αλλού αλλά μου πέφτουν μακριά οι άλλοι dealers.Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα σε διάφορες εκδόσεις.
Το προωθητικό είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ίσως ανανεωθεί ίσως όχι.
Για κάτι καλύτερο μάλλον απίθανο μου είπε.Επίσης είχε και το HRV στην αρχική του έκδοση, καμία σχέση σε ποιότητα η καμπίνα με το Civic, αλλά με εξέπληξαν οι χώροι του...
-
@ektoras said in Honda Civic:
Για άλλη μια φορά η καλύτερη επιλογή
Είναι φθηνότερο από την Corolla στην Αγγλία!
Mazdiζει λίγο πλέον η Honda, έχει ανέβει ένα επίπεδο πάνω από την Toyota, και φυσικά φαίνεται και στις τιμές αυτό. Τώρα αν είναι σε παρόμοια τιμή δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης..
-
This post is deleted! -
Ποτέ.
-
Βλέπω ένα στη γειτονιά μου σε χρωμα μπλε και το ζαχαρώνω κάθε φορά που το πετυχαίνω. Καλοτάξιδο και να το χαρεί ο ιδιοκτήτης του.
-
@strom said in Honda Civic:
Γνωρίζει κανείς στα υβριδικά συστήματα κάθε πότε χρειάζεται να κάνεις αναγεννητική πέδηση για να φορτίζεται η μπαταρία αν κινείσαι συνεχώς πόλη?
Μέσα στην πολύ μπορείς να χρησιμοποιείς την λειτουργία Β, που στο δικό σου έχει την δυνατότητα ρύθμισης.
Μ αυτό τον τρόπο φρενάρει το αυτοκίνητο πιο άμεσα και φορτίζει την μπαταρία πιο άμεσα.
Τώρα αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα π.χ. όταν είσαι στο φανάρι για να φορτίσει την μπαταρία καθώς περιμένεις, υπάρχει άλλη δυνατότητα.
-
This post is deleted! -
Γνωρίζει κανείς στα υβριδικά συστήματα κάθε πότε χρειάζεται να κάνεις αναγεννητική πέδηση για να φορτίζεται η μπαταρία αν κινείσαι συνεχώς πόλη?
Μέσα στην πολύ μπορείς να χρησιμοποιείς την λειτουργία Β, που στο δικό σου έχει την δυνατότητα ρύθμισης.
Μ αυτό τον τρόπο φρενάρει το αυτοκίνητο πιο άμεσα και φορτίζει την μπαταρία πιο άμεσα.
Τώρα αν θέλεις να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα π.χ. όταν είσαι στο φανάρι για να φορτίσει την μπαταρία καθώς περιμένεις, υπάρχει άλλη δυνατότητα.
σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν θες ανάφερε ποια είναι αυτή η δυνατότητα!
Βάζεις N ή P με σηκωμένο - ενεργοποιημένο χειρόφρενο και πατάς για αρκετά δευτερόλεπτα το πεντάλ του γκαζιού τέρμα, ενεργοποιείτε ο κινητήρας, περίπου στις 2.100 στροφές και δουλεύει σταθερά σε εκείνες τις στροφές.
Προσοχή δουλεύει για όσο εσύ πατάς τέρμα το γκάζι, μόλις το αφήσεις, σβήνει.
Όση ώρα δουλεύει γεμίζει τις μπαταρίες.Καλό είναι να το δοκιμάσεις για να δεις πως λειτουργεί γιατί θα σου χρειαστεί κάποια στιγμή στο ΚΤΕΟ που θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τα καυσαέρια.
-
This post is deleted! -
@dublin said in Honda Civic:
Για άλλη μια φορά η καλύτερη επιλογή
Είναι φθηνότερο από την Corolla στην Αγγλία!
Mazdiζει λίγο πλέον η Honda, έχει ανέβει ένα επίπεδο πάνω από την Toyota, και φυσικά φαίνεται και στις τιμές αυτό. Τώρα αν είναι σε παρόμοια τιμή δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης..
Αυτό το συγκριτικό νομίζω πως αυτή τη στιγμή αντικατροπτίζει την 1η τριάδα επιλογών ενος μέσου Ευρωπαίου υποψήφιου αγοραστή αυτοκινήτου με μεσαία είσοδήματα, με δεδομένη την ενεργειακή κρίση και πριν την οριστική επικράτηση των ηλεκτρικών , και την πλήρη απουσία σχεδόν πετρελαιοκίνητων επιλογών.
Corolla , το γνωρίζουν και οι πέτρες γιατί , δεν χρειάζεται εξήγηση.
Civic νεα δυναμική είσοδο στα υβριδικά ίσως με το καλύτερο σύστημα της αγοράς , υψηλή ποιότητα , δυναμικά χαρακτηριστικά και χώρους ανώτερης κατηγορίας, ψωνίζεις C κατηγορία αλλά παίρνεις τελικά αυτοκίνητο πιο κοντά στα Α4/Α5 , insignia κλπ.
Ceed η εναλλακτική VFM επιλογή με θερμικο κινητήρα, δεν υστερεί σε τίποτα απολύτως απο τον βασιλιά Golf.Επιλογές ουσίας για την επόμενη δεκαετία , και αφήστε την VAG να το ρίχνει στα lobbying για να δεί τι στρατηγική θα ακολουθήσει , και την Stellantis να ξεμπερδεύει τα μπούτια της με low/mid/upper/mainstream/high/premium/luxury τοποθετήσεις των brand και των μοντέλων της.
Και μερικά δικά μου συμπεράσματα απο το συγκριτικό που παρακολούθησα:
Είναι ιδέα μου ή η Corolla είναι ισως το πιο όμορφο C hatch με την έννοια της πιο σπορτιφ σχεδιάσης;;;
Βγάζει μια δυναμική Japanιλα δεν ξέρω πως να το πώ , Golf και Focus μοιάζουν παππουδίστικα μπροστά του ενώ το 308 που έχει μια πιο φινετσάτη και μοντέρνα φιλοσοφία δεν βγάζει αυτό το sportiness με τιποτα. Ακόμη και απο το Leon θα έλεγα που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα σε σπορ και φινετσάτα χαρακτηριστικά σχεδίασης.
Εν τω μεταξύ είναι εντυπωσιακό και στο οδηγικό κομμάτι που ο Mat λεει πως έχει καλύτερο responsiveness , τιμόνι και σπορ αίσθηση απο το Ceed !!!
Αξίζει νομίζω επίσης να σχολιάσουμε με βάσει τις τιμές που έδειξε στην αρχή για την Αγγλία , την απίστευτη δουλειά που πρέπει να έχει κάνει η εισαγωγική της Toyota στην χώρα μας , λογικά θα έχει καταφέρει να έχει λόγο ακριβώς σε κάθε στοιχείο του εξοπλισμού και τον συνδιασμό τους για να της βγαίνουν τόσο καλά τα κουκιά όπως έχουμε δεί ως τώρα.
Απο την άλλη είναι τραγική η πολιτική του Σαρακάκη!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατι!
Παρά τους φόρους εδώ δεν μπορεί στην Αγγλία να ξεκινά απο τα 29κ!!! που έχουν πολύ διαφορετικό εισοδηματικό προφίλ. Νομίζω και σε άλλες χώρες το Civic πάλι κοντά σε μεσαίες εκδόσεις Golf , Focus παίζει.
Έπρεπε όπωσδήποτε να υπάρχει μια εισαγωγική έκδοση στα 31-32κ. Είναι απαράδεκτο.
Στα υπόλοιπα σε όλους τους τομείς καλύτερο το Civic , τα έχουμε ξαναπεί , με διαφορά απο το δεύτερο της κατηγορίας , κερασάκι στην τούρτα το 6.8 στα 0-60mph που δοκίμασε , 8.1 λέει η Honda , και 7.5 να είναι στην πραγματικότητα είναι εντυπωσιακό. -
Δεν ξέρω ακατανόητη η τιμή εδώ. Και γιατί να έβγαζε ένα βασικό στα 31-32Κ? Δλδ άλλου που ξεκινά από 29 το δίνουν άδειο; ..
Το προηγούμενο που ήταν επίσης αμαξαρα πούλησε ~1100 από το 2017 με ταβάνι τα 30Κ.
Φέτος έχουν φύγει 6 αμάξια δεν ξέρω αν είναι όλα από το νέο. 6 αμάξια μόνο! Με αυτές τις τιμές αν καταφέρει να πιάσει τριψήφιο νούμερο καλά θα είναι σε όλη την πορεία εδώ. -
@vagkirk said in Honda Civic:
Εν τω μεταξύ είναι εντυπωσιακό και στο οδηγικό κομμάτι που ο Mat λεει πως έχει καλύτερο responsiveness , τιμόνι και σπορ αίσθηση απο το Ceed !!!
Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατι!-
Για την Κορόλα τα γράφω και εγώ αλλά ορισμένοι δεν με πιστεύουν, έχει πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορα, αμέσως κάτω από Φόκους, έχουν κάνει φοβερή δουλειά στην ανάρτηση.
-
Για τον Σαρακάκη είναι απλή η απάντηση, γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Το ερώτημα είναι γιατί η Χόντα τον κρατάει ακόμα?
-
-
@fanis75 said in Honda Civic:
@vagkirk said in Honda Civic:
Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατι!-
Για την Κορόλα τα γράφω και εγώ αλλά ορισμένοι δεν με πιστεύουν, έχει πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορα, αμέσως κάτω από Φόκους, έχουν κάνει φοβερή δουλειά στην ανάρτηση.
-
Για τον Σαρακάκη είναι απλή η απάντηση, γιατί δεν τον ενδιαφέρει. Το ερώτημα είναι γιατί η Χόντα τον κρατάει ακόμα?
-
σε πιστεύουμε ως ένα βαθμό αλλά πιο διασκεδαστικό είναι να το αγνοούμε και να κοροιδεύουμε τις παπουδιέρες. Υπάρχει παράδοση τόσων χρόνων που σεβόμαστε και δεν καταργούμε εν μία νυχτί επειδη η toyota απόφασισε να αλλάξει την corolla στην οδηγική συμπεριφορά στο τελευταίο μοντελο. Αν το συνεχίσει σε για 2-3 γενιες θα το αλλάξουμε
-
γιατί δεν την νοιάζει νομίζω. Δεν είναι σημαντική η ελληνική αγορα και δυστηχώς επειδή εγώ έχω μια ιδιαιτερη αδυναμία στην μάρκα ήταν παντα ο αποτρεπτικός μου παράγοντας να αποκτήσω ένα HONDA. Τόσο στα αυτοκίνητα όσο και στις μηχανές. Είχα πάντα YAMAHA. το τετραπτυχο στις μηχανές είναι HONDA, YAMAHA, KAWASAKI, SUZUKI) και HONDA ήταν η μόναδική που δεν έιχα ποτέ.
-
-
@cirus said in Honda Civic:
σε πιστεύουμε ως ένα βαθμό αλλά πιο διασκεδαστικό είναι να το αγνοούμε και να κοροιδεύουμε τις παπουδιέρες. Υπάρχει παράδοση τόσων χρόνων που σεβόμαστε και δεν καταργούμε εν μία νυχτί επειδη η toyota απόφασισε να αλλάξει την corolla στην οδηγική συμπεριφορά στο τελευταίο μοντελο. Αν το συνεχίσει σε για 2-3 γενιες θα το αλλάξουμε
Αχαχα...μαζι σου είμαι!!
Απλά να θμίσω ότι η Τογιότα διαχρονικά έβγαζε ορισμένα πολύ σπορ και οδηγονετρικά μοντέλα, όπως: Celica, Supra, Corolla GTi κλπ.
-
@fanis75 said in Honda Civic:
Αχαχα...μαζι σου είμαι!!
Απλά να θμίσω ότι η Τογιότα διαχρονικά έβγαζε ορισμένα πολύ σπορ και οδηγονετρικά μοντέλα, όπως: Celica, Supra, Corolla GTi κλπ.
ε ναι άλλα ΑΛΛΟ supra άλλο corolla
-
το τετραπτυχο στις μηχανές είναι HONDA, YAMAHA, KAWASAKI, SUZUKI) και HONDA ήταν η μόναδική που δεν έιχα ποτέ.Συμφωνώ για το τετράπτυχο...
Μόνο που εγώ είχα ΠΑΝΤΑ (και μόνο) HONDA
Honda Civic