-
Κακώς λέγεται Milano, η πρωτεύουσα της μόδας.
Πιο ταιριαστό θα ήταν το Peugar ή το Arpeug.
Από την εποχή της Arna έχει να βγάλει τόσο άσχημο αυτοκίνητο η Alfa Romeo. Κρίμα!
Στα φόρα πάντως πέφτει τρελό κράξιμο από αλφίστι.
-
@criuser said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Αλλωστε πως να δικαιολογήσεις δύο τογιότες, νέος άνθρωπος...
- Με την λογική και το vfm.
- Δεν ειμαι νέος πιά, έχω περάσει το ήμιση του προσδόκιμου
ΥΓ: πόνο γιατί έχω μετοχές? ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνει το μαγαζί. Εγώ το κρίνω καθαρά αυτοκινητιστικά....για αυτό ειναι το φόρουμ. Το ό,τι θα πουλήσει, είναι αρκετά βέβαιο. το ότι είναι μια πατάτα επίσης βέβαιο....το ίδο αμάξι με 27 διαφορετικά σήματα να χαίρονται οι μέτοχοι!
-
@georgekn said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Φωτιά να πέσει να με κάψει...αλλά νομίζω πως μπροστά και πίσω έχει στοιχεία από το Τέρας...
-
Ως σωστή Λατίνα, έχει τις καμπύλες της. Δεν ξέρω γιατί αλλά, πραγματικά αυτός ο σχεδιασμός με πείθει, έχει την απαραίτητη αγριάδα. Είναι φουσκωμένη, έχει τις καμπύλες της και το μούτρο της είναι άκρως επιθετικό. Το πίσω μέρος μου φαίνεται λίγο ιδιόρρυθμο βέβαια, γενικά όμως, ως σχέδιο με πείθει.
Ναι, δεν είναι ο κλασικός σχεδιασμός Alfa Romeo, είναι όμως μια εκδοχή εκσυγχρονισμένη. Έκπληξη η αλλαγή με τον θυρεό, τον έβγαλαν σε πιο μοντέρνα εκδοχή και δεν είναι διόλου κακό. Στο μπλε μάλιστα, ο θυρεός θυμίζει τις πρώτες Alfa, έξυπνη πινελιά. Επίσης, μου άρεσε και το εσωτερικό.
Ένα παράπονο που είχα με αυτοκίνητα της αγοράς, είναι ότι μοιάζουν όλα πανομοιότυπα, χωρίς να έχουν χαρακτήρα, το Milano όμως, προσφέρει το κάτι διαφορετικό και σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Ειδικά σε αυτό το κόκκινο είναι φωτιά και λαύρα .
Και ένα τελευταίο σχόλιο, αν κοστίζει εκεί γύρω στα 30000€, αξίζει πολύ παραπάνω από το Υ το οποίο κάπου εκεί θα παίζει μπάλα τιμολογιακά. Η Alfaρα επέστρεψε, όχι όπως θα περιμέναμε, σίγουρα όμως έχει ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα και αυτό μόνο για καλό είναι. Πιστεύω ότι η Alfa ξύπνησε και τα καλύτερα έπονται, ήρθε να δηλώσει το παρόν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται να το πετυχαίνει.....
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
@lap said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Ρε συ Φάνη.... Υπερβολικό σε βρίσκω
Πάντα! Αλά το αμάξι είναι άσχημο, ειδικά για Άλφα. Εαν είχε σήμα τζινγκ λιανγκ κανείς δνε θα το κοίταζε.
Σε όλες τις πρώτες εντυπώσεις που ακούσα/διάβασα, οι περισσότεροι μιλάνε ότι το αυτοκίνητο έχει αρκετά χαρακτηριστικά alfa romeo.
Και πράγματι το αυτοκίνητο φαίνεται ότι έχει κάποια προσωπικότητα και ένα πολύ όμορφο στυλ που θυμίζει alfa romeo.
Σε αντίθεση με την ξενέρωτη για εμένα Tonale.
Πολλοί που περίμεναν ότι θα βγει απλά μια παραλλαγή του 2008 νομίζω διαψεύστηκαν.
Η παρομοίωση με τζινγκ λιανγκ κτλ, μάλλον ταιριάζει περισσότερο σχεδιαστικά στο κατά τα άλλα όμορφο εμφανισιακά C-HR.@fanis75 said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Μια μπούρδα καμαρωτή ειναι που θα πουλήσεις >λόγω ονόματος, σήματος και νοσταλγίας, γιατί >από κάτω θα είναι ένα πεζώ με μοτέρια του 1980 >και ημιάκαμπτο αλλά οθόνη 17,489 ίντζες!
Αυτό με τα μοτέρ παλιάς τεχνολογίας είναι μύθος και δεν ισχύει.
Όλα τα μοτέρ στα καινούργια μοντέλα είναι νέας τεχνολογίας και το αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ και όλες οι παρουσιάσεις.
Όσο και να το επαναλαμβάνεις δεν ισχύει πλέον.Οθόνες έχουν όλα τα αυτοκίνητα πλέον.
Ακόμη και τα πιο αγαπημένα του καθενός από εμάς.
Το να το παρουσιάζουμε ως στοιχείο αποπροσανατολισμού του αγοραστικού κοινού και μασκαρεμένου μάρκετινγκ μόνο για συγκεκριμένες εταιρείες, ίσως να είναι και εμπάθεια.Όσο για τον ημιάκαμπτο, δεν είδα πουθενά σε τόσα και τόσα αυτοκίνητα που μπαίνει να έχει δημιουργήσει κάποιο μεγάλο πρόβλημα στην οδική τους συμπεριφορά ή να έχει προκαλέσει μεγάλες αρνητικές κριτικές.
Εννοείται ότι καλύτερα να είχαν πολλαπλούς αλλά όχι ότι υπάρχει και κάποιο μεγάλο πρόβλημα στο δρόμο. -
Μιας και έκανα πιο πριν τη σύγκριση με την Υ, εκείνη μοιάζει περισσότερο με ξαδερφάκι των C3/208 ενώ η Milano, δε θυμίζει και τόσο τα ξαδερφάκια της, με τις περισσότερες ομοιότητες, να υπάρχουν με το ξάδερφο Avenger. Όσο περνάει η ώρα, θέλω να το χαζεύω ολο και περισσότερο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχει γίνει καλή δουλειά στο ντιζάιν και τραβάει τα βλέμματα.
Μια αγαπημένη λεπτομέρεια η οποία είχε λείψει για κάμποσο, είναι οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες οι οποίες, είναι σήμα κατατεθέν Alfa Romeo. Είχαμε φτάσει στο σημείο να τις έχουν άλλοι και άλλοι και δεν τις είχε η Alfa επομένως, καλά έκαναν που επανέφεραν αυτή τη λεπτομέρεια. Μ'αρεσει επίσης και το γνωστό σταυρόφιδο που χρησιμοποιείται σε πολλά και διάφορα σημεία του αμαξώματος και επίσης, μια πανέμορφη λεπτομέρεια, είναι το φωτιζόμενο φιδακι στους αεραγωγούς.
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη Alfa, έχει στοιχεία τα οποία δεν έχουν οι ακριβότερες, στο εσωτερικό, μου δίνει περισσότερη αίσθηση πολυτέλειας, ειδικά με την επένδυση alcantara σε καθίσματα και ταμπλό, είναι μουρλια. Επιτέλους, μια Ιταλίδα που τραβάει τα βλέμματα, μπορεί να είναι σε ένα σχήμα ασυνήθιστο για Alfa, κατάφεραν όμως να δώσουν χαρακτήρα σε ένα θεωρητικά άχαρο αμάξωμα. Κατάφεραν να προσφέρουν ένα σπορτίφ και επιθετικό σχέδιο και ναι, αυτό είναι μόνο για καλό, δεν είναι ουδέτερο σε καμία περίπτωση.
Μια Λατίνα με τα όλα της και άκρως χυμώδης. Δεν είναι χοντροκομμένη, είναι "πρησμένη" τόσο όσο και αυτή είναι η επιτυχία....
-
Μέσα στην καμπίνα κυριολεκτικά...σε ζώνουν τα φίδια
-
Με την μάσκα που μπήκε μετά στις φωτογραφίες αναθεωρω και γω άλλαξε η όψη ολόκληρη φαίνεται ομορφη. Λίγο τα φωτιστικά που καπτουριζουν με χαλάνε αλλά δεν είναι χάλια. Εξάλλου το captur δεν είναι άσχημο. Απλά θα ήθελα κάτι διαφορετικό σε σχήμα . Το σώζουν όμως οι μέσα λάμπες που είναι τελείως διαφορετικές. Γενικά άλλαξα γνώμη μου αρέσει
-
Μου μοιάζει με την άσχημη κυρία που φοράει τα πιο όμορφα ρούχα.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Συνεχίζει να είναι άσχημο, ειδικά μπροστά ειναι ίδιο Πεζώ στο πιο χοντροκομένο. Γαλλική Άλφα....γελάνε και οι πέτρες!
+1
Μια χοντροκομμένη αηδία
-
Είναι πολύ όμορφο. Θυμίζει captur που μόνο αρνητικό δεν είναι.
Βέβαια στις φώτο είναι οι top εκδόσεις και παίζει η ζάντα να είναι στις 21 ίντζες ειδικά στην έκδοση με το κόκκινο χρώμα.
-
Εξωτερικά πάντως για εμένα τα (ακριβά) φώτα της tonale και πλεον στελβιο και τζούλιας , μου αρέσουν καλύτερα.
Προφανώς βλέπουμε έκδοση veloce σίγουρα , αναμονή και των πιο ταπεινών εκδόσεων. Επίσης , τα καθίσματά της τα μπροστινά μοιάζουν αναβαθμισμένα σε σχέση με της tonale. Πάντως, ή είναι ηλεκτρική η έκδοση ή ξέχασαν τα αλουμινένια paddles του κιβωτίου στο τιμόνι.
Μοιάζει πολύ περισσότερο στο αδελφό jeep - 2008 από ότι η tonale σε compass.
Τιμές προφανώς πάνω από 2008 και avenger , αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ιδίως όταν η πρώτη tonale ξεκινά από 36 , υποθέτω κάπου εκεί θα είναι μια πλούσια έκδοση της, με την τετρακίνητη σε υψηλά 40αρια.
-
@katafractos17 said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Αυτό με τα μοτέρ παλιάς τεχνολογίας είναι μύθος και δεν ισχύει.
Όλα τα μοτέρ στα καινούργια μοντέλα είναι νέας τεχνολογίας και το αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ και όλες οι παρουσιάσεις.
Όσο και να το επαναλαμβάνεις δεν ισχύει πλέον.Οθόνες έχουν όλα τα αυτοκίνητα πλέον.
Ακόμη και τα πιο αγαπημένα του καθενός από εμάς.
Το να το παρουσιάζουμε ως στοιχείο αποπροσανατολισμού του αγοραστικού κοινού και μασκαρεμένου μάρκετινγκ μόνο για συγκεκριμένες εταιρείες, ίσως να είναι και εμπάθεια.Όσο για τον ημιάκαμπτο, δεν είδα πουθενά σε τόσα και τόσα αυτοκίνητα που μπαίνει να έχει δημιουργήσει κάποιο μεγάλο πρόβλημα στην οδική τους συμπεριφορά ή να έχει προκαλέσει μεγάλες αρνητικές κριτικές.
Όλα αυτά τα σχόλια, έχουν σχέση με το ότι είναι Αλφα Ρομέο, όχι γενικά - για Φιατ π.χ. ειναι μια χαρά. Ναι τα μοτέρ ειναι ΟΚ (απλά ΟΚ), αλλά όχι για Άλφα που πάντα φημιζόταν για τα μοτέρα της (δεν έφτανε την BMW αλλά ήταν κορυφή επίσης). Η ανάρτηση επίσης ειναι ΟΚ, αλλά πάλι όχι για Άλφα. Όχι, όταν είχε ανάρτηση "διαστημική" το 1975 όταν η bmw ηταν βάρκα γυαλός. Θέλω να πω ότι έχει χαθεί η σημαντική διαφοροποίηση της Άλφα και πλέον είναι μόνο σε επίπεδο σχεδίασης (αμφιλεγόμενη) και οθονών....αυτό λέω.
-
@tsimisde said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Μια Λατίνα με τα όλα της και άκρως χυμώδης. Δεν είναι χοντροκομμένη, είναι "πρησμένη" τόσο όσο και αυτή είναι η επιτυχία....
Αυτό ήταν το πρόβλημα των άλφα. Δεν έδειχναν λατινικό ταπεραμέντο. Χυμωδεις και σεξυ γραμμές που προκαλούν με το πέρασμα της.
Είχε αυτην την μάνιαμουνια αισθητικη, που εγκλωβίζονταν σε νεοκλασικές φόρμες κάποιων συντηρητικών τύπων των ΔΣ.Όσο για τους alfisti και δη τους αρτηριοσκληρωτικούς , που δεν αγοράζουν Alfa Romeo αλλά προτείνουν στους άλλους να αγοράσουν αυτές που θεωρούν καλές....μάλλον η Stellantis ....δεν τους θέλει....
Ας κάνουν κάποιο καφενείο να συζητούν παλιές δόξες πριν γεννηθούν...κατάντια.....με συγχωρείτε.
Α.... μιλάμε και για b seg. Ποτε τα τελευταία έτη είχε κάτι μη mainstream για το b seg η Alfa Romeo και δεν το μάθαμε; Και η mito ένα αναβαθμισμένο στα σημεία punto ήταν.
-
Μια Alfa πρεπει να δημιουργει κάτι σαν αυτό όταν περνάει.
(Θυμάμαι το έδειχνε στον alpha όταν διακόπηκε το πρόγραμμα για τον διάγγελμα του δημοψηφίσματος το 2015)
Y.γ εξαιρετική ταινία με πολλα μηνύματα σε πολλά επίπεδα.
-
@lap said in Alfa Romeo Milano (B-SUV):
Μια Alfa πρεπει να δημιουργει κάτι σαν αυτό όταν περνάει.
Και να ακούγεται κάπως έτσι
-
Σε b seg?????
Θα βάλουν ψηφιακό ήχο από τα ηχεία να ακούς ότι θες
-
Καταλαβαίνω ότι 240 άλογα τετρακίνητη και λοιπά , μόνο ηλεκτρική.
Επίσης , κάτι πολύ καλό , Q4 και με τον 1,2 , με 136 άλογα. Θα μου πείς χώμα δε θα δεί ποτέ της , αλλά τουλάχιστον μια διαφοροποίηση από τη "σούπα" της κατηγορίας. Λογικά με "καλή" ανάρτηση πίσω καθώς πως στο καλό θα χωρέσει η τετρακίνηση με ημιάκαμπτο.
Τώρα επέλεξε σύσσωμο το γκρουπ τον 1,2 με το διπλοσύμπλεκτο , θα της ταίριαζε γάντι και ο 160αρης της τοναλε , προφανώς η κοπτοραπτική θα ήταν ασύμφορη ( σε συνδυασμό και με τη μείωση κόστους της επιλογής ενός μόνο κοινού κινητήρα).
Συνεχίζει λίγο τις παλαβομάρες της η alfa , όταν τοναλε τετρακίνητη παίρνεις μόνο με phev διάταξη. Επίσης τέλος και επίσημα στην ιδιαιτερότητα που είχε η alfa να κρατά για τον εαυτό της για κάποια χρόνια ( είτε να παρουσιάζει πρώτη ) , διάφορα κινητήρια σύνολα ( ή απλά τεχνολογίες και διαφοροποιήσεις ) στη γκάμα της. Πλέον φασόν όλοι οι κινητήρες ,όχι ότι με χαλάει ιδιαίτερα , σιγά τις τεράστιες διαφορές πλέον , ίσως την εποχή της 156 να είχε αξία κάτι τέτοιο.
-
Ανοίγεις την πόρτα του γκαράζ το πρωί και αντικρίζεις αυτό....
https://www.netcarshow.com/Alfa_Romeo-Milano-2025-1280-06.jpg
-
Alfa Romeo Junior (B-SUV)