-
Στη θέρμανση απενεργοποιώ το ΑC, βασικά σπανίως επιλέγω το auto.
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Το έχω απορία καιρό τώρα και το θυμήθηκα, στο auto ανεξαρτήτως θερμοκρασίας είναι ενεργό το a/c, δεν είμαι σίγουρος για τι επιλέχθηκε αυτό ως standard λειτουργία, στην αρχή τον απενεργοποιούσα αλλά μετά διάβασα ότι καλό είναι να είναι ανοιχτό γιατί προστατεύει το κύκλωμα αν και δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς.
Εσείς τι κάνετε;
Στις ρυθμίσεις μπορείς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη έναρξη λειτουργίας του ac όταν θέτεις auto λειτουργία για την θέρμανση (στο cc μπορείς να το κάνεις οπότε σίγουρα θα υπάρχει και στο tucson). Εργοστασιακά ήταν ρυθμισμένο να ανάβει και το ac στην auto λειτουργία αλλά υποθέτω ότι έχει γίνει για λόγους αφύγρανσης και γρήγορου ξεθαμπώματος.
-
Στο sportage δεν βάζω για θέρμανση auto, διαλέγω 21-23 χωρίς A/c.
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο. -
@polioan said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο.Τo auto θερμαίνει με τον καλύτερο τρόπο ρυθμίζοντας την σωστή ταχύτητα στον θερμό αέρα που εισάγει στην καμπίνα. Επειδή ο θερμός αέρας είναι πιο ελαφρύς, εάν παρατηρήσετε στο auto η θέρμανση ξεκινά από τα πόδια και επικουρικά - συμπληρωματικά ζεσταίνεται η καμπίνα από τους πάνω αεραγωγούς. Το λάθος που κάνουμε όλοι στη λειτουργία θέρμανσης βάζουμε στο full αέρα στο πρόσωπο
-
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο.Τo auto θερμαίνει με τον καλύτερο τρόπο ρυθμίζοντας την σωστή ταχύτητα στον θερμό αέρα που εισάγει στην καμπίνα. Επειδή ο θερμός αέρας είναι πιο ελαφρύς, εάν παρατηρήσετε στο auto η θέρμανση ξεκινά από τα πόδια και επικουρικά - συμπληρωματικά ζεσταίνεται η καμπίνα από τους πάνω αεραγωγούς. Το λάθος που κάνουμε όλοι στη λειτουργία θέρμανσης βάζουμε στο full αέρα στο πρόσωπο
Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μου την δίνει να χρησιμοποιεί τον συμπιεστή για την θέρμανση.
Πάντως την θέρμανση την βάζω μόνο πόδια. -
Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά μου την δίνει να χρησιμοποιεί τον συμπιεστή για την θέρμανση.
Πάντως την θέρμανση την βάζω μόνο πόδια.Αυτή την επιφύλαξη έχω και εγώ, αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε και να το εμπιστευτούμε, αν δεν υπάρχει θέμα το auto είναι ταμάμ και το αφήνεις να κανει την δουλειά ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο με τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, «πατάω auto και δεν ξανασχολούμαι»
-
Αληθευει οτι οι gdi κινητηρες οι τουρμπο μετα απο 70000 χιλιομετρα γεμιζουν καρβουνιλα (οπως στα γερμανικα) και τα αυτοματα χαλανε και αυτα?(οπως τα dsg στα γερμανικα)
-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αληθευει οτι οι gdi κινητηρες οι τουρμπο μετα απο 70000 χιλιομετρα γεμιζουν καρβουνιλα (οπως στα γερμανικα) και τα αυτοματα χαλανε και αυτα?(οπως τα dsg στα γερμανικα)
Δεν θα βρεις και πολλά να το επιβεβαιώσεις σε αυτά τα χιλιόμετρα
Ο τυπάς εδώ πάντως είναι καθησυχαστικος
Youtube Video -
εγώ βάζω ένα καθαριστικό της amsoil που είναι για αμέσου ψεκασμού κάθε 10Κ και όσο μπορώ το συντηρώ.
αυτό έκανα στον 1.8 tsi αυτό θα κάνω και στον 1.0 tgdi. -
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο.Πώς το κάνεις αυτό;στο τουσον εμένα αν θεσω επιλογή θερμοκρασίας ανάβει και το ερκοντισιον(και λογικό μου φαίνεται εφόσον θέτεις θερμοκρασία).αν απενεργοποιήσω το AC αυτομάτως σβήνουν και οι ένδειξης για την θερμοκρασια
-
@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο.Πώς το κάνεις αυτό;στο τουσον εμένα αν θεσω επιλογή θερμοκρασίας ανάβει και το ερκοντισιον(και λογικό μου φαίνεται εφόσον θέτεις θερμοκρασία).αν απενεργοποιήσω το AC αυτομάτως σβήνουν και οι ένδειξης για την θερμοκρασια
Πατάς το “AC” και θα δεις ότι σβήνει η ένδειξη στο καντράν.
-
Πάντως την θέρμανση την βάζω μόνο πόδια.Αυτή την επιφύλαξη έχω και εγώ, αλλά μήπως δεν θα έπρεπε να ανησυχούμε και να το εμπιστευτούμε, αν δεν υπάρχει θέμα το auto είναι ταμάμ και το αφήνεις να κανει την δουλειά ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο με τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες, «πατάω auto και δεν ξανασχολούμαι»
Ναι συμφωνώ αλλά αυτό σημαίνει και επιβάρυνση κινητήρα και μεγαλύτερη κατανάλωση δίχως ουσιαστικό λόγο
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πατάς το “AC” και θα δεις ότι κλείνει η ένδειξη στο καντράν.
Ακριβώς έτσι...
-
Τσίμπησαν πάλι πάνω οι τιμές.αντε να δούμε που θα σταματήσει αυτό το πράγμα
-
Τσίμπησαν πάλι πάνω οι τιμές.αντε να δούμε που θα σταματήσει αυτό το πράγμα
Μόνο πάνω θα πηγαίνουν δυστυχως
-
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Στην ψύξη βάζω το autoή στο χαμηλό ή στο μεσαίο.Το λάθος που κάνουμε όλοι στη λειτουργία θέρμανσης βάζουμε στο full αέρα στο πρόσωπο
Μα γιατι ? αυτο ειναι το ωραίο. Γουφ, γουφ
-
αν υποψιαστώ ότι το ΝΧ4 δανείστηκε τη θέση στα πίσω φώτα από το πρωτότυπο Peugeot 205, θα πεθάνω
-
Οχι πήρε και από το Σαξό το πλάι...
-
Ναι συμφωνώ αλλά αυτό σημαίνει και επιβάρυνση κινητήρα και μεγαλύτερη κατανάλωση δίχως ουσιαστικό λόγο
Η θεωρία λέει ότι υπάρχει λιπαντικό στο υγρό ψύξης που κυκλοφορεί στο κύκλωμα όταν δουλεύει το a/c. Έτσι συντηρούνται διάφορες τσιμουχες που έχει το κύκλωμα και ο συμπιεστής.
Σε ορισμένα manual θα δείτε σημείωση να λειτουργεί το a/c και χειμωνιάτικους μήνες για 10-15 λεπτά.Τώρα η πλειοψηφία δεν το κάνει και δεν ακούω πολλά προβλήματα (αλλά αρκετοί αλλάζουν συμπιεστή κάποια στιγμή).
Ειδικά σε αυτοκίνητα με αισθητήρα υγρασίας στην καμπίνα, βοηθάει στην ποιότητα αέρα στην θέρμανση. Ακόμα και αν δεν έχουν, βοηθάει στο να μη θολώνουν τα τζάμια.
Τώρα κι εγώ το βγάζω εκτός τις περισσότερες φορές. Μια φορά το μήνα το αφήνω σε μια διαδρομή.
-
@antonakis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η θεωρία λέει ότι υπάρχει λιπαντικό στο υγρό ψύξης που κυκλοφορεί στο κύκλωμα όταν δουλεύει το a/c. Έτσι συντηρούνται διάφορες τσιμουχες που έχει το κύκλωμα και ο συμπιεστής.
Σε ορισμένα manual θα δείτε σημείωση να λειτουργεί το a/c και χειμωνιάτικους μήνες για 10-15 λεπτά.Τώρα η πλειοψηφία δεν το κάνει και δεν ακούω πολλά προβλήματα (αλλά αρκετοί αλλάζουν συμπιεστή κάποια στιγμή).
Ειδικά σε αυτοκίνητα με αισθητήρα υγρασίας στην καμπίνα, βοηθάει στην ποιότητα αέρα στην θέρμανση. Ακόμα και αν δεν έχουν, βοηθάει στο να μη θολώνουν τα τζάμια.
Τώρα κι εγώ το βγάζω εκτός ητις περισσότερες φορές. Μια φορά το μήνα το αφήνω σε μια διαδρομή.
Ok όποτε μια στο τοσο ας το αφήνουμε το ac για λόγους συντήρησης
Hyundai Tucson NX4 (2020)