-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Όταν ένα ελαστικό μας βγάλει 30-35000 χλμ. , είναι σούπερ...!!!
Όποιος πάει για παραπάνω, μάλλον ερπύστριες ψάχνει...!!!Στην Αμερικη ενα ελαστικο βγαζει 100 χιλ χμ στανταρ. Τα δικα μου ηθελαν αλλαγη στα 125 χιλ χμ. Ειναι μυθος αυτο που γραφεις.
Φίλε μου και το ζάχαρο έχει όριο στην Αμερική το 140, το οποίο αν το έχεις στην Ευρώπη ,είσαι ήδη με χάπια σε θεραπεία...!!!
Όποιος χρησιμοποιεί ελαστικά και κάνει πάνω από 30, το πολύ 35000 χλμ., εγκληματεί κατά του εαυτού του πρώτα και μετά κατά όλων όσων κινούνται στους δρόμους...!!!
Όλα εξαρτώνται βέβαια ,πρώτα από τις οδηγικές συνθήκες και το που μένει το αυτοκίνητο όταν δεν κινείται. Προφανώς και σου έγραψα τον μέσο όρο για μία χώρα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποιότητα της Ελληνικής ασφάλτου...!!
Όπως για τις μοτό είναι τα 12 με 15000 χλμ., εκεί θα καταλάβει και ο πιο αδαής το πως και πόσο γλιστράει το μηχανάκι του μόλις περάσει αυτά τα χλμ...!!
Και φυσικά έχουν τα ελαστικά από 3 έως 5 χρόνια ζωής ωφέλιμης το πολύ..!!
Φαντάσου να κάνει κάποιος 10000 χλμ. το χρόνο που είναι ο μέσος όρων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και να περίμενε 12 χρόνια για να τα αλλάξει..!!
Ρώτα να σου πούνε πως συμπεριφέρεται το ελαστικό μετά από 12 χρόνια και στο κουτί να το έχεις κλεισμένο...!!!
Αλλά ούτε για αστείο, το να κάνεις σε 2-3 έστω χρόνια αυτά τα 100-120000 χλμ. , πάλι εγκληματίας είσαι...!!!
Τα όρια που σου έγραψα δεν αφορούν το πόσο αντέχει ένα ελαστικό μέχρι να σκάσει ή να σκιστεί να διαλυθεί στην άσφαλτο, αλλά για πόσα χλμ. θα είναι ασφαλές προσφέροντας τις αρχικές του επιδόσεις σε υψηλό ποσοστό..!!
Κυκλοφορούν πολλοί εγκληματίες, τώρα εξ αμελείας είναι, λόγω άγνοιας, επειδή έτσι τους βολεύει..??!!
Ιδίως όταν υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση για 100 και 120000 χλμ. ανεξαρτήτως χρόνων κυκλοφορίας..!!
Το αν εσένα σου αρκεί π.χ. το να ακινητοποιείς το αυτοκίνητο σου στα 50 μέτρα με την Χ ταχύτητα σε κάποια άσφαλτο και μετά από κάποια χλμ. αυτά τα 50 μέτρα γίνουν 55-60, εμένα αυτό δεν με καλύπτει, ούτε και τις εταιρείες ελαστικών, διότι και ένα μέτρο θα μπορούσε να σε σώσει από ένα τρομερό τρακάρισμα...!!!
Πολύ απλά ,μιλάμε για το για πόσα χλμ. και για πόσο χρόνο θα μπορεί το ελαστικό να σου προσφέρει, αυτό που σου παρείχε την πρώτη μέρα που το αγόρασες...!!!
Αν αρχίσεις τους συμβιβασμούς, ναι μπορεί να βγάλει ίσως και 200000 χλμ.,πριν αρχίσουν να φεύγουν φέτες ,όπως βλέπουμε σε κάποια φορτηγά στην Εθνική...!!!
Επίσης έχε υπ΄΄οψιν σου ,επειδή προέρχομαι από οικογένεια δικηγόρων, ότι πολλές υποθέσεις κερδήθηκαν ή χάθηκαν στα δικαστήρια, εξ αιτίας του ότι κάποιοι αφελώς πίστευαν ότι μπορούν να φοράνε τα ίδια ελαστικά για 10 χρόνια και να κάνουν 100000 χλμ. με αυτά...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!!Ας αποφεύγονται δογματισμοί περί 30000χλμ max και χαρακτηρισμοί περί εγκληματιών. Η γνώση βοηθά https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/learn/when-to-replace-your-tires.html
Εντάξει οι χαρακτηρισμοί περί εγκληματιών όπως αντιλαμβάνεσαι λέγονται για χάρη της κουβέντας και είναι υπερβολές.
Τα 30-35000 χλμ. που ανέφερα ,εξήγησα ότι πάνε με τις αντίστοιχες συνθήκες, ασφάλτου, καιρού, κ.λπ...
Πιστεύω πως είναι ο μέσος όρος, το αν κάποιος θα καταφέρει με πιο ήρεμη οδήγηση π.χ. να κάνει και κάποια χλμ. παραπάνω, δεν είναι το ζητούμενο.
Προσωπικά έχω 2 μετρητές πέλματος των ελαστικών στο αυτοκίνητο μου,τους οποίους δεν χρησιμοποίησα ποτέ, διότι όταν αρχίζει η φθορά, το ελαστικό προειδοποιεί.
Η πρόθεση μου δεν ήταν να βγάλω ένα δογματικό φιρμάνι όπως γράφεις, αλλά να καταθέσω την άποψη μου για το πως πρέπει να κάνουμε χρήση των ελαστικών.
Τα φθαρμένα ή ξερά ελαστικά προειδοποιούν, όσο άπειρος και να είναι κάποιος..!!
Είναι το μόνο πράγμα στο αυτοκίνητο που δεν σηκώνει εκπτώσεις.
Αυτή είναι η άποψη μου, το τι κάνει ο καθένας μας είναι άλλο θέμα.
Εσύ τι πιστεύεις, πόσα χλμ. αντέχει το κορόλα μας να διανύσει με κάποια ελαστικά, ανεξαρτήτως μάρκας, μιλάμε για τον μέσο όρο πάντα, εγώ λέω 30 με 35000 χλμ. και 3 έως 5 χρόνια χρήσης, πριν αρχίσει να έχει κακή πρόσφυση, εσύ..?? Γράψε την άποψη σου. -
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
Oτι ναναι
Όντως ότι νάναι τα 125000 χλμ. που περιμένεις να γίνουν 225000 για να αλλάξεις λάστιχα...!!!
Καλή χρονιά και σε σένα...!!Δεν εχεις ιδεα για τι μιλας, τα λαστιχα εχουν διαφορες ποιοτητες και επισης ειναι αναλογα και με τους δρομους που πας. Τα λαστιχα που ειχα σε αυτο το αυτοκινητο εκαναν τα διπλα απο αυτα αυτα που βγαζουν 50 χιλ χμ.
Τι θες να πεις με αυτό Βίρνα ? Ότι οι Αμερικανοί έχουν καλύτερους δρόμους και για αυτό βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα τα "δικά τους" ελαστικά ? Μίλα Βίρνα !
Τι ειναι το Βιρνα που λες;
Η ατάκα της χρονιάς...
-
Εγώ θα έβαζα ως ανώτατο όριο τα 50000 χλμ και τα 5 χρόνια αν είναι ταυτόχρονα.
Αν κάνεις χλμ, να μην περνάς τα 50000 χλμ, αν δεν κάνεις να μην περνάς τα 5 χρόνια.
-
Πολύ θα ήθελα να δω ελαστικά με 100Κ πάνω.
Απορώ πως μπορεί κάποιος να οδηγεί με αυτά τα ελαστικά. Καλά δε μιλάμε για ενθουσιώδη οδήγηση…σαπουνι.40Κ ή 3-4 χρόνια αναλόγως χρήσης πάντα ήταν το όριο μου. Ειδικά για τα ελαστικά που σε κρατάνε πάνω στον δρόμο δεν κάνεις οικονομίες.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Oτι ναναι
Όντως ότι νάναι τα 125000 χλμ. που περιμένεις να γίνουν 225000 για να αλλάξεις λάστιχα...!!!
Καλή χρονιά και σε σένα...!!Δεν εχεις ιδεα για τι μιλας, τα λαστιχα εχουν διαφορες ποιοτητες και επισης ειναι αναλογα και με τους δρομους που πας. Τα λαστιχα που ειχα σε αυτο το αυτοκινητο εκαναν τα διπλα απο αυτα αυτα που βγαζουν 50 χιλ χμ.
Τι θες να πεις με αυτό Βίρνα ? Ότι οι Αμερικανοί έχουν καλύτερους δρόμους και για αυτό βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα τα "δικά τους" ελαστικά ? Μίλα Βίρνα !
Η ατάκα της χρονιάς...
χαχα...δράκοι στροβιλίζουν στο κεφάλι του...
-
-Αν παρεις μια 4αδα καινουργια ελαστικα που κανει 400 ευρω και θεωρητικα σε καλυπτει για 4 χρονια και 40 το πολυ 50χιλ χλμ με σωστη οδηγηση.
Ποιος ο λογος να μην τα αλλαξεις κοντα στα 2,5- 3 χρονια με 30-35χιλ χλμ και να τα πουλησεις 80-100 ευρω?..ανετα ποιανουν τα χρηματα αυτα αν ειναι σε ανεκτη-καλη κατασταση..αφου σε ενα χρονο θα τα βγαλεις και θα πανε για πεταμα..
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα.. -
Oτι ναναι
Oτι ναναι
Έχω πεθάνει στα γέλια
-
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
-Αν παρεις μια 4αδα καινουργια ελαστικα που κανει 400 ευρω και θεωρητικα σε καλυπτει για 4 χρονια και 40 το πολυ 50χιλ χλμ με σωστη οδηγηση.
Ποιος ο λογος να μην τα αλλαξεις κοντα στα 2,5- 3 χρονια με 30-35χιλ χλμ και να τα πουλησεις 80-100 ευρω?..ανετα ποιανουν τα χρηματα αυτα αν ειναι σε ανεκτη-καλη κατασταση..αφου σε ενα χρονο θα τα βγαλεις και θα πανε για πεταμα..
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα..Και 40-50 τα περαστικα μας κανουν 150, οταν στις ιδιες διαστασεις θα βρεις καινουρια απο Κινα με 200-220 ποιος θα τα αγορασει?
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Win-win κατασταση και εχεις παντα καινουργια ελαστικα με τα ιδια χρηματα..Και 40-50 τα περαστικα μας κανουν 150, οταν στις ιδιες διαστασεις θα βρεις καινουρια απο Κινα με 200-220 ποιος θα τα αγορασει?
Κι όμως ότι λάστιχο έχω βγάλει απο αμάξι μου εχει πουληθεί ...
χαρακτηριστικό παράδειγμα χειμωνιάτικα 8 ετών michelin Alpin 186/60/15 πουλήθηκαν 80 € , Goodyear asymmetric 225/40/18 10 ετών 30€ το ενα .
Δεν μιλάμε για 3-4 ετών , αυτά σε μια εβδομάδα εξαφανίζονται έχω πουλήσει σχεδόν 10 τετράδες ,σίγουρα υπάρχει αγορά .Εχω αγοράσει κιόλας μεταχειρισμένα μια τετράδα dunlop sport responce 175/65/15 για το iQ μου 120€ .
Είχα διαβάσει σε ενα φόρουμ του εξωτερικού οτι είναι η λύση για να μην σου φεύγει ο ελαφρύς κώλος του μικρού toyota και επειδή δεν τα εύρισκα πουθενά καινούργια πήρα μεταχειρισμένα δυο ετών και επιβεβαιώνω τον Άγγλο που τα σύστηνε. -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Κι όμως ότι λάστιχο έχω βγάλει απο αμάξι μου εχει πουληθεί ...
χαρακτηριστικό παράδειγμα χειμωνιάτικα 8 ετών michelin Alpin 186/60/15 πουλήθηκαν 80 € , Goodyear asymmetric 225/40/18 10 ετών 30€ το ενα .
Δεν μιλάμε για 3-4 ετών , αυτά σε μια εβδομάδα εξαφανίζονται έχω πουλήσει σχεδόν 10 τετράδες ,σίγουρα υπάρχει αγορά .Εχω αγοράσει κιόλας μεταχειρισμένα μια τετράδα dunlop sport responce 175/65/15 για το iQ μου 120€ .
Είχα διαβάσει σε ενα φόρουμ του εξωτερικού οτι είναι η λύση για να μην σου φεύγει ο ελαφρύς κώλος του μικρού toyota και επειδή δεν τα εύρισκα πουθενά καινούργια πήρα μεταχειρισμένα δυο ετών και επιβεβαιώνω τον Άγγλο που τα σύστηνε.Μέτοχος ?
Σε λαστιχάδικο ?
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Oτι ναναι
Η ατάκα της χρονιάς...
χαχα...δράκοι στροβιλίζουν στο κεφάλι του...
Είσαι τόσο party pooper ή το παίζεις ?
Ρητορικό ! -
Δεν υφίσταται λάστιχο με 100-125 k km ακόμα και όταν δεν το οδηγάς το έχεις σε κλειστό υπόγειο γκαράζ.
Οι Αμερικάνοι έχουν τους ίδιους κανόνες με τους ΕΕ για το πέλμα του ελαστικού ήτοι 1,6 mm.
Τώρα ο χρόνος είναι σχετικός, στο μοτοσακό αλλάζω λάστιχα στα 7 χρόνια αλλά μεταξύ αυτών είναι σταθμευμένη σε κλειστό υπόγειο γκαράζ και ζήτημα να κάνει 8 k km.
-
Κινεζικα οσο καλο και αν σου βγει αντε 2 χρονια μαξ να κρατησει..επιπλεον τοσο μεγαλη διαφορα του τυπου 400 με 200 δεν υφισταται..τελος τα περαστικα εγω δινω ενα 20αρικο και αφηνω και μπουρμπουρι (16 ευρω)..
-
τελος τα περαστικα εγω δινω ενα 20αρικο και αφηνω και μπουρμπουρι (16 ευρω)..Όντως, τόσα έδωσα κι εγω.
Toyota Corolla Cross