-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
κανείς δεν σου λέει τι ακριβώς χάνεις σε σχέση με το εργοστασιακό να καταλάβω τι ακριβώς παίζει.
Τα βασικά που χάνεις (πέραν του αισθητικού και του ότι ειναι τοποθετημένοι από το εργοστάσιο με ό,τι αυτό σημαίνει) είναι:
- Ένδειξη και στην οθόνη του αυοκινήτου.
- Αυτόματη ενεργοποίηση του φρένου, εαν δεν το κάνεις εσύ.
Σωστά.Γενικά, nothing compares to OEM...
Το αυτόματο φρενάρισμα, ιδίως αν συνδυάζεται και με RCTA, είναι σωτήριο. -
Ευχαριστώ.αν έχει κάποιος καμία φωτο ευχαρίστως θα την έβλεπα χαχαχ. Δεν έχω βρει skyview στην αντιπροσωπεία που το παίρνω.
Ευχαριστώ -
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Φίλε @terryp117 σε καμία περίπτωση δεν επικρίνω προσωπικές επιλογές, το ερώτημα έγινε επειδή κατά καιρούς μου έχουν προτείνει after market αισθητήρες αλλά κανείς δεν σου λέει τι ακριβώς χάνεις σε σχέση με το εργοστασιακό να καταλάβω τι ακριβώς παίζει. Το σχόλιό σου με κάλυψε100% και σε ευχαριστώ για αυτό, καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Μα κι εγώ για ενημέρωση τα έγραψα.
Η άποψη μου είναι πως δεν αξίζει να πάει κάποιος σε ακριβότερη έκδοση επειδή έχει αισθητήρες πάρκινγκ το κκ. ,ακόμα και καφέ αν ψήνουν αυτοί..!! Παρότι τους θεωρώ απαραίτητο αξεσουάρ σήμερα, διότι και ξαπλωμένος οδηγώ, λάθος αυτό, αλλά και δεν θέλω να ακουμπώ αυτοκίνητα τοίχους και κολώνες...!!
Εδώ μέσα οι μισοί τα έχουν κάνει θερινά τα κκ, στους αισθητήρες θα κολλήσουμε..??!!
Έχω αισθητήρες εργοστασιακούς σε ένα άλλο αυτοκίνητο Σέατ Λεόν 1,5 το πιο πλούσιο Xcellence plus με περιμετρικές κάμερες, εντάξει είναι πολύ πιο πλήρες, αλλά την ίδια δουλειά κάνει με περισσότερη πληροφόρηση.
Και με τους αισθητήρες του εμπορίου για να χτυπήσεις πρέπει να είσαι πιωμένος, οπότε δεν σε σώζει ούτε το αυτόματο φρενάρισμα...!!
Όσο για το αισθητικό κομμάτι που είπε ο Μοντ, αν δεν πέσεις σε τσαπατσούλη, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε...!!! -
Λεον και περιμετρικες κάμερες? 360 δηλαδή?
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Λεον και περιμετρικες κάμερες? 360 δηλαδή?
Α ρε Στέφαν, αν δεν είχαμε και σένα. Έχεις δίκαιο, αισθητήρες είναι στο πλάι, κι επειδή έβλεπα στην οθόνη τα σχεδιάκια με τα χρώματα είπα κάμερες, δεν το οδηγώ εγώ, αλλά ο γιος μου ο οποίος και με διόρθωσε.
-
Χθες έκανα μία διαδρομή 125 χλμ. από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας μέχρι Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, οι Βόρειοι σίγουρα ξέρουν τη διαδρομή και αντιλαμβάνονται περισσότερα και είδα στο κομπιούτερ του αυτοκινήτου ότι η υβριδική κάλυψη της πορείας ήταν στο 65% και η κατανάλωση στα 3,8 λίτρα στα 100χλμ....!!!
Κινήθηκα με φυσιολογικές ταχύτητες χωρίς να με προσπερνάνε, εκτός από 2-3 πολύ γρήγορους ,αντίθετα δοκίμασα σε κάποιες ευθείες την επιτάχυνση του αυτοκινήτου προσπερνώντας, έπεσα βέβαια και στην κίνηση της πόλης όταν μπήκα μέσα από Μοναστηρίου και έπειτα Εγνατία, διότι αυτή την εποχή όλοι στη Θεσσαλονίκη ξέρουν ότι ο περιφερειακός είναι πιο χάλια από κίνηση, λόγω της κατασκευής του fly over...!!!
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δω τέτοιο νούμερο σε ότι αφορά την κατανάλωση από ένα δίλιτρο τζιποειδές...!!!
Αυτό για όσους σκέπτονται τα 440 ευρώ του πρόσθετου φόρου λόγω 2000 κυβικών...!! Πράγμα που διάβασα εδώ μέσα, κάποιοι έκαναν και υπολογισμούς 5ετίας μάλιστα, χωρίς βέβαια να είμαστε σίγουροι αν θα ισχύει αυτός ο νόμος, που λένε ότι πάει για κατάργηση ,την επόμενη πενταετία..!!
Αντίστοιχα τζιποειδή άλλων εταιρειών, έχουν περίπου 150 ευρώ τέλη κυκλοφορίας που δεν έχει το κκ, οπότε αυτή η διαφορά των 300ων ευρώ περίπου που προκύπτει, είναι απίθανο όσο λίγα χλμ. και να κάνει κάποιος ετησίως να μην την καλύψει, όταν ακούμε καταναλώσεις 8-10 λίτρα στα 100 χλμ. και με λιγότερα άλογα..!!!
Αντίθετα πιστεύω πως αν πάει κάποιος στο 1,8 θα χάσει πολλά πράγματα που αφορούν την ενεργητική ασφάλεια, τις διαφορές τιμών του 1,8 από το δίλιτρο δεν τις ξέρω.
Η Τουότα δίνει ίδιες σχεδόν καταναλώσεις στο 1,8 και το δίλιτρο...!!!
60 όμως άλογα σχεδόν λιγότερα...!! Και σε αυτό το σκάφος με αυτά τα κιλά, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό..!!
Όπως και δεν ξέρω αν στο 1,8 υπάρχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων ,που είναι όλα τα λεφτά...!!!
Η ποιότητα κύλισης εξαιρετική ακόμα και σε σημεία που ο δρόμος ήταν πολύ χάλια και δυστυχώς στη χώρα μας οι επαρχιακοί δρόμοι είναι για κλάματα..!!
Είναι ίσως η πρώτη φορά που είμαι τόσο ευχαριστημένος, σε σχέση πάντα με αυτά που ήθελα από κάποιο αυτοκίνητο..!!
Προς το παρόν βέβαια..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Χθες έκανα μία διαδρομή 125 χλμ. από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας μέχρι Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, οι Βόρειοι σίγουρα ξέρουν τη διαδρομή και αντιλαμβάνονται περισσότερα και είδα στο κομπιούτερ του αυτοκινήτου ότι η υβριδική κάλυψη της πορείας ήταν στο 65% και η κατανάλωση στα 3,8 λίτρα στα 100χλμ....!!!
Κινήθηκα με φυσιολογικές ταχύτητες χωρίς να με προσπερνάνε, εκτός από 2-3 πολύ γρήγορους ,αντίθετα δοκίμασα σε κάποιες ευθείες την επιτάχυνση του αυτοκινήτου προσπερνώντας, έπεσα βέβαια και στην κίνηση της πόλης όταν μπήκα μέσα από Μοναστηρίου και έπειτα Εγνατία, διότι αυτή την εποχή όλοι στη Θεσσαλονίκη ξέρουν ότι ο περιφερειακός είναι πιο χάλια από κίνηση, λόγω της κατασκευής του fly over...!!!
Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δω τέτοιο νούμερο σε ότι αφορά την κατανάλωση από ένα δίλιτρο τζιποειδές...!!!
Αυτό για όσους σκέπτονται τα 440 ευρώ του πρόσθετου φόρου λόγω 2000 κυβικών...!! Πράγμα που διάβασα εδώ μέσα, κάποιοι έκαναν και υπολογισμούς 5ετίας μάλιστα, χωρίς βέβαια να είμαστε σίγουροι αν θα ισχύει αυτός ο νόμος, που λένε ότι πάει για κατάργηση ,την επόμενη πενταετία..!!
Αντίστοιχα τζιποειδή άλλων εταιρειών, έχουν περίπου 150 ευρώ τέλη κυκλοφορίας που δεν έχει το κκ, οπότε αυτή η διαφορά των 300ων ευρώ περίπου που προκύπτει, είναι απίθανο όσο λίγα χλμ. και να κάνει κάποιος ετησίως να μην την καλύψει, όταν ακούμε καταναλώσεις 8-10 λίτρα στα 100 χλμ. και με λιγότερα άλογα..!!!
Αντίθετα πιστεύω πως αν πάει κάποιος στο 1,8 θα χάσει πολλά πράγματα που αφορούν την ενεργητική ασφάλεια, τις διαφορές τιμών του 1,8 από το δίλιτρο δεν τις ξέρω.
Η Τουότα δίνει ίδιες σχεδόν καταναλώσεις στο 1,8 και το δίλιτρο...!!!
60 όμως άλογα σχεδόν λιγότερα...!! Και σε αυτό το σκάφος με αυτά τα κιλά, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό..!!
Όπως και δεν ξέρω αν στο 1,8 υπάρχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων ,που είναι όλα τα λεφτά...!!!
Η ποιότητα κύλισης εξαιρετική ακόμα και σε σημεία που ο δρόμος ήταν πολύ χάλια και δυστυχώς στη χώρα μας οι επαρχιακοί δρόμοι είναι για κλάματα..!!
Είναι ίσως η πρώτη φορά που είμαι τόσο ευχαριστημένος, σε σχέση πάντα με αυτά που ήθελα από κάποιο αυτοκίνητο..!!
Προς το παρόν βέβαια..!!Συγκρίνοντας το με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια με το Tucson της υπογραφής, η διαφορά στην τσέπη υπέρ του CC είναι τεράστια (έβαλα το CC Skyview για να είναι μήλα με μήλα):
-
Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο τελικά….
-
Η ρεαλιστική κατανάλωση του 2λτ ΨΨ AWD με κανονικές ταχύτητες και πραγματικά μικτή χρήση, είναι πιο κοντά στο 6 και όχι στο 5. Κλάιν, μικρή διαφορά θα πει κανείς, απλά το αναφέρω για τις ανάγκες της δοκιμής.
Επίσης στο Tucson εγώ θα έβαζα αποκλειστικά 100αρα ενώ στο ΨΨ ότι ζουμί και να βάλεις δε θα κάνει καμία διαφορά.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή τα Χριστούγεννα.
Ο δρόμος δεν είναι για τρελές ταχύτητες.
Με το cx 30 η κατανάλωση ήταν 5.3. -
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Τα έχω αυτοματοποιήσει όλα... τρία entries είναι!
-
@npapanik said in Toyota Corolla Cross:
αστα αυτα...και μονο που ασχολιεσαι με ψψ χασιμο χρονου ειναι....
-
Νομίζω έχεις κάνει λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας στο μοντέλο 1 και 2, τα έχεις ανάποδα.
Edit, οκ λάθος μου έχεις βάλει το διλιτρο
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ εσένα βλέπω στο CC thread...
-
φολουερ ειμαι οποιανου εχει μουξου φάιβ
-
-
φολουερ ειμαι οποιανου εχει μουξου φάιβ
Πλουσίων δηλαδή!!!
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας
Πρεπει να μιλαμε για συρσιμο στο δρομο...
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας
Πρεπει να μιλαμε για συρσιμο στο δρομο...
Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι επαρχιακός δρόμος με όριο ταχύτητας 90 -110.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχει βάλει κάποιος σύστημα ασφαλείας bear lock αυτό που κλειδώνει τις ταχύτητες, να μας πει πως του φαίνεται;
Toyota Corolla Cross