-
Για την ιστορία πήρα τηλ την Toyota και ζήτησα προστατευτικές μεμβράνες για τις χούφτες, έδωσα vin και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν για το δικό μου αυτοκίνητο …
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Άγνοια και αδιαφορία έχουν στην αντιπροσωπεία και επιπλέον έχουν κι ένα μάλλον σφιχτό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να κινηθούν. Επίσης εάν όλη μέρα ασχολούνται με τις απαιτήσεις του κάθε περίεργου, δε θα γίνονταν οι βασικές δουλειές που είναι το 99% της ασχολίας τους.
Fun fact: τα ανταλλακτικά της πόρσε στην Ελλάδα είναι ΕΝΑΣ, 1, UNO, άνθρωπος. Εάν κάτι πάθει αυτός ή λείψει ή τον πιάσει κόψιμο, τελειώσε. Μένει όλη η χώρα χωρίς ανταλλακτικά. Οπότες Τουότα μάλλον θα πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ που έστω βαράνε το vin στο σύστημα να δουν τι εξοπλισμό έχει το αμάξι.
Με αυτή τη λογική η toyota έπρεπε να έχει 100 υπαλλήλους μόνο για τα ανταλλακτικά, τους έχει? φυσικά και όχι
Δηλαδή αν ο υπάλληλος στη porsche αρρωστήσει για μια εβδομάδα ή πάρει κάποια άδεια η αντιπροσωπεία δεν έχει εναλλακτική λύση; δεν νομίζωΑυτό ακριβώς είπα. Ότι συνήθως στις αντιπροσωπείες είναι υποστελεχωμένες αυτές οι θέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Και είναι και στελεχωμένες από κακοπληρωμένους ανθρώπους χαμηλών δεξιοτήτων. Και ναι, εάν ο μαν στην Μοτοδυναμική στη Μεταμόρφωση πάθει κάτι, κατεβάζουν ρολά ή κάνουν τα απολύτως απαραίτητα που αφορούν αναλώσιμα κτλ. Εάν λείπει αυτός και χρειαστούν ένα mechatronic πχ για PDK, κλάφτα χαράλαμπε. Αληθινές ιστορίες είναι αυτές. Για ένα γρύλο παραθύρου προσπαθούσα 3 μέρες να πάρω τηλ και δεν το σήκωσε ποτέ κανείς και τελικά έστειλα το χαλασμένο για φτιάξιμο.
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
Για την ιστορία πήρα τηλ την Toyota και ζήτησα προστατευτικές μεμβράνες για τις χούφτες, έδωσα vin και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν για το δικό μου αυτοκίνητο …
E ok. Τότε αυτές που δείχνει στο site είναι κάποιου είδους ψευδαίσθηση.
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
E ok. Τότε αυτές που δείχνει στο site είναι κάποιου είδους ψευδαίσθηση.
Ε ναι γι αυτό πήγα και έβαλα έξω.
-
Η άγνοια είναι πλήρης και το λέω με όλο το σεβασμό γιατί αντιλαμβάνομαι και το προχωρημένο της ηλικίας και ότι αυτό συνεπάγεται στη νοοτροπία.
Λέω αυτό και το σταματάω εδώ γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω τα μυαλά κανενός.
Όταν σου λένε ότι " δεν προβλέπεται γι' αυτό τον αριθμό πλαισίου", εννοούν φυσικά ότι αυτό το vin βγήκε από το εργαστάσιο ΧΩΡΙΣ το συγκεκριμένο ανταλλακτικό-αξεσουάρ, πες το όπως θες. Αυτό συνέβη απλούστατα γιατί είναι η αρχική, φθηνή έκδοση και προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή, παίρνεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ και λιγότερα.
Οπότε συνέχισε να εμπιστεύεσαι τυφλά αυτούς που αποδεδειγμένα βάζουν ΛΑΘΟΣ λάδια (λες και είναι επιστήμη) στα αυτοκινητά μας και άσε τους έχοντες ελάχιστη κρίση και γνώση να πορεύονται κατά το δοκούν.
38 είμαι και όχι 68 που έγραψα, πλάκα έκανα, αλλά ήθελα να δω που θα πάει..!! Στα 68 άλλωστε δύσκολα ανεβαίνεις σε μοτό που έχουν 0-100 στα 3 δεύτερα.
Διότι κάποιοι το χρησιμοποιήσατε κατευθείαν σαν καραμέλα..!!
38 αλλά με συντηρητικές απόψεις, με πολύ άγνοια..!!
Εσύ τελικά δεν βάζεις τα λάθος λάδια που βάζει η Τογιότα όπως μας είπες..??!!
Τα αλλάζεις μόνος σου ή τους πας τα δικά σου να βάλουν..??!!
Επίσης θα μπορούσες να γράφεις την άποψη σου χωρίς να προσβάλλεις τον συνομιλητή ..!!
Δεν ξέρω βέβαια πόσο δύσκολο σου είναι αυτό, αλλά θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Οι 60+ και οι 70+ κυβερνούν τον πλανήτη σήμερα, όσο και να τους θεωρείς ντεμοντέ και ξεπερασμένους..!!
Επίσης αν δεν είχες τόση έπαρση για το ότι η άποψη σου είναι η κορυφαία και διάβαζες πιο προσεκτικά αυτά που έγραψα, θα έβλεπες ότι λέμε πολύ κοντινά πράγματα με διαφορετικό ίσως τρόπο.
Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν μπαίνω εδώ μέσα για να πουλήσω μούρη, δεν είναι του στυλ μου, παρά για ενημέρωση, να μάθω και να βοηθήσω αν μπορώ..!!
Επί της ουσίας λοιπόν έγραψα αυτά που μου είπε η Τογιότα, τώρα ο καθένας μυαλό έχει, είτε είναι 38 είτε 108 και αποφασίζει..!!
Δεν υπάρχει λόγος να κρίνεις και να χαρακτηρίζεις, απλά γράψε την άποψη σου..!!
Αφού δεν είναι επιστήμη, γιατί βάζουν ΛΑΘΟΣ λάδια..??!! Τόσο άσχετοι είναι..??!! Σκέφθηκες μήπως κάτι δεν λες εσύ σωστά, ή δεν σου περνάει με τίποτε από το μυαλό..??!!
Αν μη τι άλλο καταλήξαμε κάπου ,ότι εσύ που πήρες το καλό και ακριβό έχεις προστασία κάτω από το καπώ, εγώ που πήρα το φθηνό, δυστυχώς όχι..!!
Κάτι είναι κι αυτό, μία πρόοδος, σε συνδυασμό εννοείται με την ηλικία μου..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Η άγνοια είναι πλήρης και το λέω με όλο το σεβασμό γιατί αντιλαμβάνομαι και το προχωρημένο της ηλικίας και ότι αυτό συνεπάγεται στη νοοτροπία.
Λέω αυτό και το σταματάω εδώ γιατί δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω τα μυαλά κανενός.
Όταν σου λένε ότι " δεν προβλέπεται γι' αυτό τον αριθμό πλαισίου", εννοούν φυσικά ότι αυτό το vin βγήκε από το εργαστάσιο ΧΩΡΙΣ το συγκεκριμένο ανταλλακτικό-αξεσουάρ, πες το όπως θες. Αυτό συνέβη απλούστατα γιατί είναι η αρχική, φθηνή έκδοση και προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή, παίρνεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ και λιγότερα.
Οπότε συνέχισε να εμπιστεύεσαι τυφλά αυτούς που αποδεδειγμένα βάζουν ΛΑΘΟΣ λάδια (λες και είναι επιστήμη) στα αυτοκινητά μας και άσε τους έχοντες ελάχιστη κρίση και γνώση να πορεύονται κατά το δοκούν.
38 είμαι και όχι 68 που έγραψα...
Μηπως ειναι Μπεντζαμιν Μπατον η φαση...
Περα απο την πλακα, αν δεν κανω λαθος και το μανουαλ του CC γραφει αν δεν βρεις 0-16 βαλε το 0-20 αλλα στην επομενη πρεπει να γινει αλλαγη με το σωστο (0-16).
Καλυτερα ακολουθα το μανουαλ παρα το τι λεει ο αλλος μεσα στην Toyota Ελλας για να χρυσωσει το χαπι των ακριβων λαδιων και να φαινεται το σερβις οικονομικοτερο. -
-
Αφού δεν είναι επιστήμη, γιατί βάζουν ΛΑΘΟΣ λάδια..??!! Τόσο άσχετοι είναι..??!! Σκέφθηκες μήπως κάτι δεν λες εσύ σωστά, ή δεν σου περνάει με τίποτε από το μυαλό..??!!
Εχουν κανει μια συμφωνια για προμηθεια Χ ποσοστητων ανα ετος συγκεκριμενου λαδιου και βαζουν αυτο.
Οπως ακριβως κανει κι η Χιουνται για τα δικα της οπως εμαθα απο φιλο (εκει βαζουν σωστο ιξωδες αλλα αλλες προδιαγραφες ), οπως και αρκετες εμποριες μοτοσυκλετων βαζουν αλλα λαδια απο αυτα που συστηνει ο κατασκευαστης και συστηνουν σερβις στα μισα χιλιομετρα απο επισης.
-
Άγνοια και αδιαφορία έχουν στην αντιπροσωπεία και επιπλέον έχουν κι ένα μάλλον σφιχτό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να κινηθούν. Επίσης εάν όλη μέρα ασχολούνται με τις απαιτήσεις του κάθε περίεργου, δε θα γίνονταν οι βασικές δουλειές που είναι το 99% της ασχολίας τους.
Fun fact: τα ανταλλακτικά της πόρσε στην Ελλάδα είναι ΕΝΑΣ, 1, UNO, άνθρωπος. Εάν κάτι πάθει αυτός ή λείψει ή τον πιάσει κόψιμο, τελειώσε. Μένει όλη η χώρα χωρίς ανταλλακτικά. Οπότες Τουότα μάλλον θα πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ που έστω βαράνε το vin στο σύστημα να δουν τι εξοπλισμό έχει το αμάξι.
Και πάλι τους αδικείς εκεί στην Τογιότα, δεν ξέρω τι έχεις μαζί τους.
Για εκείνα που τους αναλογούσαν τους έκραξα, όμως μέχρι εκεί..!!
Για να δεις λοιπόν πως συμπεριφέρονται στον κάθε περίεργο, τους ζήτησα ένα μπουκαλάκι με το χρώμα του αυτοκινήτου για να καλύψω κάποιες μικρές γρατζουνιές.
Το παρήγγειλα και σε δύο μέρες με πήραν τηλέφωνο να πάω να το παραλάβω, 12 ευρώ το κόστος, ούτε το τηλέφωνο δηλαδή..!!
Και όμως με εξυπηρέτησαν άμεσα παρότι ήταν κάτι πολύ φθηνό, εμένα τον περίεργο αδαή 68άρη με τις πολύ κλισέ και ξεπερασμένες απόψεις..!! -
@panick-0 said in Toyota Corolla Cross:
Εχουν κανει μια συμφωνια για προμηθεια Χ ποσοστητων ανα ετος συγκεκριμενου λαδιου και βαζουν αυτο.
Οπως ακριβως κανει κι η Χιουνται για τα δικα της οπως εμαθα απο φιλο (εκει βαζουν σωστο ιξωδες αλλα αλλες προδιαγραφες ), οπως και αρκετες εμποριες μοτοσυκλετων βαζουν αλλα λαδια απο αυτα που συστηνει ο κατασκευαστης και συστηνουν σερβις στα μισα χιλιομετρα απο επισης.
Για το κόστος το κάνουν. Αυτό που βάζουν είναι πολύ φθηνότερο και έτσι φαίνεται πιο εύπεπτο στον κάτοχο. Εάν έβαζαν το ακριβό που εχει σχεδόν διπλάσια τιμή, θα λάκιζαν τα πελατάκια που έχουν ψωνίσει Τουότα μεταξύ άλλων και για την οικονομική συντήρηση.
Το ίδιο κάνει και η Καρέντα πχ που βάζει τα παντελώς άγνωστα Kolben αντί για Castrol, με την ανοχή του εργοστασίου εννοείται, οπότε προφανώς και είναι ακίνδυνα όπως ακίνδυνα είναι μάλλον κι αυτά που βάζει η Τουότα αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι τα προβλεπόμενα.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Περα απο την πλακα, αν δεν κανω λαθος και το μανουαλ του CC γραφει αν δεν βρεις 0-16 βαλε το 0-20 αλλα στην επομενη πρεπει να γινει αλλαγη με το σωστο (0-16).
Καλυτερα ακολουθα το μανουαλ παρα το τι λεει ο αλλος μεσα στην Toyota Ελλας για να χρυσωσει το χαπι των ακριβων λαδιων και να φαινεται το σερβις οικονομικοτερο.Εμένα 3 χρόνια που έκανα σέρβις στο hatchback 1,8 κανείς δεν μου αρνήθηκε να βάλω τα 0-16 που προτείνει το μάνουαλ, ούτε κανείς μου είπε θα σου βάλω τα 0-20 επειδή είναι φθηνότερα, απλά τους είπα όταν το πήγαινα ότι θέλω αυτά που γράφει ο κατασκευαστής και εννοείται κανείς δεν είπε ποτέ τίποτε..!!
Αν δεις έξω στην αγορά όλα τα 0-16 στο κεφάλι βαράνε στην τιμή..!!
Ε η αντιπροσωπεία,πιάνει λίγο παραπάνω τον κ...............!! -
Καλυτερα ακολουθα το μανουαλ παρα το τι λεει ο αλλος μεσα στην Toyota Ελλας για να χρυσωσει το χαπι των ακριβων λαδιων και να φαινεται το σερβις οικονομικοτερο.Εμένα 3 χρόνια που έκανα σέρβις στο hatchback 1,8 κανείς δεν μου αρνήθηκε να βάλω τα 0-16 που προτείνει το μάνουαλ, ούτε κανείς μου είπε θα σου βάλω τα 0-20 επειδή είναι φθηνότερα, απλά τους είπα όταν το πήγαινα ότι θέλω αυτά που γράφει ο κατασκευαστής και εννοείται κανείς δεν είπε ποτέ τίποτε..!!
Ε η αντιπροσωπεία,πιάνει λίγο παραπάνω τον κ...............!!Τι λεει ο κατασκευαστης? Εχεις προχειρο το μανουαλ?
Το διαβασες? -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης πήγα τις προάλλες Κωνσταντινούπολη οδικώς. Ενώ ήμουν στην Ελλάδα είχε τους χάρτες της Τουρκίας/Κωνσταντινούπολης. Με το που πέρασα τα σύνορα τους έχασε, οπότε έχασα και την πλοήγηση. Αναγκάστηκα να συνδέσω το κινητό για google maps με το android auto. Με το που γύρισα Ελλάδα είχα πάλι πλοήγηση και τους χάρτες της Τουρκίας.
Υπόθεση: το νάβι του είναι cloud based οπότε όταν βγήκες εκτός εμβέλειας ελληνικού παρόχου έπαψε να λειτουργεί καθώς δεν έχει (?) ανοιχτό το roaming η υπάρχουσα σιμ.
Θέλω να πιστεύω οτι ειναι θέμα ΕΕ. η Τουρκία και κάποιες βαλκανικες δεν ειναι ΕΕ οποτε οι χρεώσεις ειναι διαστημικές οποτε και δεν θα παίξει. Λογικό να κόβει εκει το σημα... Αλλα στην ΕΕ η χρέωση ειναι ίδια παντού. Οχι τιποτα αλλα το καλοκαίρι έχω road trip και ποντάρω στο navi. Αν οντως δεν παίζει να πάρω τα μέτρα μου με καμμια έξτρα e-sim απο το Airalo.
Ούτως η άλλως μέσα στην ΕΕ (εκτός κάποιων χωρών πχ Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Κόσοβο, Ελβετία που έχει κάποια χρέωση ημερήσια)μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δεδομένα σου λες και βρίσκεσαι Ελλάδα. Κοινώς με το ΑΑ ή carplay είσαι οκ.
Όποτε το cc δεν έχει εγκατεστημένους χάρτες και παίζει on-line με SIM? Δεν το ήξερα...Ναι το cc έχει ενσωματωμένη sim για το Navi, την κλήση έκτακτης αναγκης, τα δεδομένα μουσικής από το gracenote. Είναι προπληρωμένη για τα πρώτα 4 χρόνια. Μετά θα υπάρξει συνδρομή
-
@panick-0 said in Toyota Corolla Cross:
H Hyundai έβαζε αρχικά Eneos και τώρα Castrol, με τις σωστές προδιαγραφές (0W-20, API SP, ILSAC GF6a)
-
Ε η αντιπροσωπεία,πιάνει λίγο παραπάνω τον κ...............!!Τι λεει ο κατασκευαστης? Εχεις προχειρο το μανουαλ?
Το διαβασες?0-16 στο hatchback 1,8 που το έχω διαβάσει σίγουρα..!!
Πάντως Ταύγετου δεν είναι.
Υποθέτω το ίδιο και στο κκ. -
Στο manual αναφέρει λάδι 0-16 ή 0-20.
Προτεινόμενο είναι όμως το 0-16. -
Εγω βλεπω οτι λεει πρεπει να αλλαχθει στην επομενη με 0w16.
Δεν λεει αφηστε και το 0w20 αν θελετε.
Βεβαια οτι θελετε κανετε στο αυτοκινητο σας... -
Τελικά τι να κάνω που έχω Δευτέρα πρωί το σέρβις τον 30κ; Να πάρω παραμασχαλα τα ενεος x 0w16 ultra api και να τους πω βάλτε τα, το δέχονται; ή να πάω με το 0W20 που δίνουν; έχουμε και ζέστη πάντως εδώ.
-
Στο τέλος θα πας θα τους πεις στο διάλο και εσείς και το 0w16 και θα φύγεις.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Τελικά τι να κάνω που έχω Δευτέρα πρωί το σέρβις τον 30κ; Να πάρω παραμασχαλα τα ενεος x 0w16 ultra api και να τους πω βάλτε τα, το δέχονται; ή να πάω με το 0W20 που δίνουν; έχουμε και ζέστη πάντως εδώ.
Υπάρχει και γνήσιο Toyota 0-16 5λιτρο και μονόλιτρο.
Ειχα ανεβασει κωδικούς ανταλλακτικών παλιοτερα.
Μπορείς να το παραγγείλεις, αν δεν το έχουν άμεσα διαθέσιμο, και μέσα στη μέρα να το φέρουν και να στο βάλουν.
Toyota Corolla Cross