-
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ανεβάζω κι εγώ δύο ενδεικτικές καταναλώσεις από το 1st gen 1.8 C-HR GR Sport μου (με 19ρες ζάντες) μου στην ίδια διαδρομή (Αθηνών-Πατρών και Α.Ο), με παρόμοιες συνθήκες (καλοκαίρι, 4 άτομα, full φορτωμένος, με A/C στους 23°C, με 4 στάσεις σε διόδια και αρκετή κίνηση αρχές Αυγούστου), για να δείξω πόσο επηρεάζει την κατανάλωση η πραγματική μέση ταχύτητα.
Είναι το πεντάλ του φρένου τόσο σκληρό και στης 1ης γενιάς όπως το δικό σου?
Μου έκανε τρελή εντύπωση όταν έκανα το test drive.Δεν θα το χαρακτήριζα καθόλου σκληρό το πεντάλ του φρενου του C-HR.
Άμεσο ναι, λόγω προφανώς και της ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, οπότε με απαλό πάτημα του πεντάλ, φρενάρεις ικανοποιητικά.
Ίσως γι'αυτό σε παραξένεψε, αλλά συνηθίζεται πολύ γρήγορα. -
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το ACC κανει πολυ καλυτερη διαχειριση στο καυσιμο.
Στα υβρίδια (τουλάχιστον τα Τογιότα) όχι, δεν κάνει. Πολλές φορές ελεγμένο, με το ACC η κατανάλωση επιβαρύνεται και στην Κορόλα και στο YC.
Φάνη, στο Scross ήπιο υβριδικό, κάνει καλύτερη οικονομία από το πόδι μου και δεν έχω και βαρύ πόδι στο γκάζι. Μπορεί να φταίει το αυτόματο κιβώτιο ή ή διαχείριση από την μπαταρία;
Στο Scross φίλε μου ,επειδή έχουμε ένα στην οικογένεια, νομίζω ότι φταίνε τα 114 άλογα που δίνει το αυτόματο.
Πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα τα άλογα για αυτό το σκάφος, αν μιλάμε για το ίδιο μοτέρ φυσικά, το ήπια υβριδικό νέο Scross το αυτόματο, με τα 114 άλογα..!!! Το έχω οδηγήσει , δεν πάει με τίποτε, αφού αν πιάσεις δρόμο ανηφορικό είναι καλύτερα να το πηγαίνεις με τα παντ και να αλλάζεις εσύ ταχύτητες..!! -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Όταν θες να πηγαίνεις με 140 + επιλέγεις το power και παρατηρείς στο διάγραμμα ενέργειας οτι εμπλέκει τον ηλεκτροκινητήρα ακόμα και σε αυτές τις ταχύτητες αλλα πάντα μαζί με τον θερμικό οχι δηλ σκέτο EV.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα στο power σαν να κάνει λιγότεο θόρυβο το σύστημα κίνησης.Πάντα εμπλέκονται και "συνεργούν" οι ηλεκτροκινητήρες με τον θερμικό, και στα πολλά και στα λίγα χλμ, και με ACC και χωρίς, και με οποιοδήποτε πρόγραμμα (ECO, NORMAL,SPORT), γι'αυτο το υβριδικί σύστημα αναφέρεται και ως HSD - Hybrid Synergy Drive.
Το θέμα είναι ότι με το ACC δεν γυρίζει εύκολα σε EV λειτουργία, άρα δεν έχεις τη μέγιστη οικονομία, αφού αυξομειώνει συνεχώς το γκάζι.
Στο POWER είναι απότομη η μετάβαση από συνδυαστική σε EV λειτουργία, ενώ επειδή δίνει προβαδισμα στον βενζινοκινητήρα, δεν χρησιμοποιεί αποδοτικά τη μπαταρια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ενέργεια στην μπαταρία, χωρίς να χρησιμοποιείται αυτή η ενέργεια στην κίνηση του αυτοκινήτου (το βλέπω στο Hybrid Assistant).
Μου αρέσει μόνο σε σπορ στροφοδιαδρομή, που δεν με νοιάζει η οικονομία, οπότε βαραίνει το τιμόνι και έχω φρένο από τον θερμικό.
Συνήθως στο ECO το έχω και όταν χρειαστώ απότομο γκάζι, έχω την εντύπωση ότι παρακάμπτει τον αλγόριθμο λειτουργίας του ECO και σου επιτρέπει να πάρεις τη full δύναμη. -
Όταν θες να πηγαίνεις με 140 + επιλέγεις το power και παρατηρείς στο διάγραμμα ενέργειας οτι εμπλέκει τον ηλεκτροκινητήρα ακόμα και σε αυτές τις ταχύτητες αλλα πάντα μαζί με τον θερμικό οχι δηλ σκέτο EV.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα στο power σαν να κάνει λιγότεο θόρυβο το σύστημα κίνησης.Πάντα εμπλέκονται και "συνεργούν" οι ηλεκτρικονητηρες με τον θερμικό, και στα πολλά και στα λίγα χλμ, και με ACC και χωρίς, και με οποιοδήποτε πρόγραμμα (ECO, NORMAL,SPORT), γι'αυτο το υβριδικί σύστημα αναφέρεται και ως HSD - Hybrid Synergy Drive.
Το θέμα είναι ότι με το ACC δεν γυρίζει εύκολα σε EV λειτουργία, άρα δεν έχεις τη μέγιστη οικονομία, αφού αυξομειώνει συνεχώς το γκάζι.
Στο POWER είναι απότομη η μετάβαση από συνδυαστική σε EV λειτουργία, ενώ επειδή δίνει προβαδισμα στον βενζινοκινητήρα, δεν χρησιμοποιεί αποδοτικά τη μπαταρια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ενέργεια στην μπαταρία, χωρίς να χρησιμοποιείται αυτή η ενέργεια στην κίνηση του αυτοκινήτου (το βλέπω στο Hybrid Assistant).
Μου αρέσει μόνο σε σπορ στροφοδιαδρομή, που δεν με νοιάζει η οικονομία, οπότε βαραίνει το τιμόνι και έχω φρένο από τον θερμικό.
Συνήθως στο ECO το έχω και όταν χρειαστώ απότομο γκάζι, έχω την εντύπωση ότι παρακάμπτει τον αλγόριθμο λειτουργίας του ECO και σου επιτρέπει να πάρεις τη full δύναμη.Έτσι και αλλιώς τα προγράμματα αλλάζουν μόνο την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού.
Δεν αλλάζουν την χαρτογράφηση του κινητήρα ή του τούρμπο(αν είχε) για να βγάζει περισσότερα άλογα. -
@terryp117 said in [Toyota Corolla Cross]
Πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα τα άλογα για αυτό το σκάφος, αν μιλάμε για το ίδιο μοτέρ φυσικά, το ήπια υβριδικό νέο Scross το αυτόματο, με τα 114 άλογα..!!! Το έχω οδηγήσει , δεν πάει με τίποτε, αφού αν πιάσεις δρόμο ανηφορικό είναι καλύτερα να το πηγαίνεις με τα παντ και να αλλάζεις εσύ ταχύτητες..!!
Το ήπια υβριδικό (mild hybrid) είναι με τα 129 άλογα...και δεν βγαίνει πλέον σε αυτόματο...
Αυτό με τα 116 άλογα και αυτόματο, είναι το strong hybrid, το οποίο όντως είναι σχετικά αναιμικό...
-
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλα στο power σαν να κάνει λιγότεο θόρυβο το σύστημα κίνησης.Πάντα εμπλέκονται και "συνεργούν" οι ηλεκτρικονητηρες με τον θερμικό, και στα πολλά και στα λίγα χλμ, και με ACC και χωρίς, και με οποιοδήποτε πρόγραμμα (ECO, NORMAL,SPORT), γι'αυτο το υβριδικί σύστημα αναφέρεται και ως HSD - Hybrid Synergy Drive.
Συνήθως στο ECO το έχω και όταν χρειαστώ απότομο γκάζι, έχω την εντύπωση ότι παρακάμπτει τον αλγόριθμο λειτουργίας του ECO και σου επιτρέπει να πάρεις τη full δύναμη.Έτσι και αλλιώς τα προγράμματα αλλάζουν μόνο την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού.
Δεν αλλάζουν την χαρτογράφηση του κινητήρα ή του τούρμπο(αν είχε) για να βγάζει περισσότερα άλογα.Συμφωνώ, αλλά δεν αναφέρθηκα καπου σε αυτό.
Αναφερθηκα στη συνεργασία ("συνέργεια") ηλεκτροκινητήρων και θερμικού κινητήρα σε όλα τα προγράμματα λειτουργίας. -
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
Πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα τα άλογα για αυτό το σκάφος, αν μιλάμε για το ίδιο μοτέρ φυσικά, το ήπια υβριδικό νέο Scross το αυτόματο, με τα 114 άλογα..!!! Το έχω οδηγήσει , δεν πάει με τίποτε, αφού αν πιάσεις δρόμο ανηφορικό είναι καλύτερα να το πηγαίνεις με τα παντ και να αλλάζεις εσύ ταχύτητες..!!
Το ήπια υβριδικό (mild hybrid) είναι με τα 129 άλογα...και δεν βγαίνει πλέον σε αυτόματο...
Αυτό με τα 116 άλογα και αυτόματο, είναι το strong hybrid, το οποίο όντως είναι σχετικά αναιμικό...
Ευγενής τρόπος για να πει κάποιος το 0-100 = 14
-
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
Δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς είναι τα άλογα 114 ή 116 δεν έχει και πολύ σημασία..!!
Ούτε αν λέγεται strong hybrid.
Επειδή το πήραμε φέτος, είμαι σίγουρος πως δεν υπήρχε άλλο με το καινούργιο σκάφος με περισσότερα άλογα σε αυτόματο...!!!
Μας προβλημάτισε και το πήρε η αδερφή μου αναγκαστκά λόγω του αυτόματου, δεν ήθελαν με τίποτε χειροκίνητο κιβώτιο που διαβάζω ότι είναι αρκετά γρήγορο για την κατηγορία του έστω με αυτά τα 129 άλογα που δεν είναι και λίγα.
Το αυτόματο είναι και τετρακίνητο, ίσως και πιο βαρύ..!!!
Το δοκιμάσαμε στα χιόνια, σε δύσκολες συνθήκες και δεν κολλάει, είναι δυνατό με λάστιχα χειμωνιάτικα, σε 30 πόντους χιόνι ανέβαινε στο βουνό σε άσφαλτο,τετρακίνηση Σουζούκι...!!!
Φέτος ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί και το κορόλα AWD το δίλιτρο..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το ACC κανει πολυ καλυτερη διαχειριση στο καυσιμο.
Στα υβρίδια (τουλάχιστον τα Τογιότα) όχι, δεν κάνει. Πολλές φορές ελεγμένο, με το ACC η κατανάλωση επιβαρύνεται και στην Κορόλα και στο YC.
Φάνη, στο Scross ήπιο υβριδικό, κάνει καλύτερη οικονομία από το πόδι μου και δεν έχω και βαρύ πόδι στο γκάζι. Μπορεί να φταίει το αυτόματο κιβώτιο ή ή διαχείριση από την μπαταρία;
Στο Scross φίλε μου ,επειδή έχουμε ένα στην οικογένεια, νομίζω ότι φταίνε τα 114 άλογα που δίνει το αυτόματο.
Πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα τα άλογα για αυτό το σκάφος, αν μιλάμε για το ίδιο μοτέρ φυσικά, το ήπια υβριδικό νέο Scross το αυτόματο, με τα 114 άλογα..!!! Το έχω οδηγήσει , δεν πάει με τίποτε, αφού αν πιάσεις δρόμο ανηφορικό είναι καλύτερα να το πηγαίνεις με τα παντ και να αλλάζεις εσύ ταχύτητες..!!Δηλαδή έχει τόση διαφορά το αυτόματο με το χειροκίνητο κιβώτιο; Το δικό μου που είναι χειροκίνητο, τις καταπίνει τις ανηφόρες. Εντύπωση μου κάνει.
Edit: ναι τώρα κατάλαβα ότι μιλούσες για το strong Hybrid και όχι για το ήπια υβριδικό. Αν είναι και τετρακίνητο και αυτόματο, έχω φύγει 15 βουνά μπροστά και κάνω βουτιές στη Λεπιτσα.
-
Που είναι η Λεπίτσα..??!!
-
Κοντά στην Κοιλαδα, Αργολίδα.
-
αν περιμένει κανείς παράδοση τον Ιούλιο , έχετε το νου σας σε αυτό το καράβι
https://www.vesselfinder.com/vessels/details/9381237
(όποιος το postάρει στο fb θέλω attribution! )
-
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Well Done Stef.
Terry google επίσης, γαρίδες Κοιλάδας (για τους in the know)
-
Well Done Stef.
Μάλλον καραβίδες συνοδεία κρασιού από το Καρακάσι….
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Well Done Stef.
Μάλλον καραβίδες συνοδεία κρασιού από το Καρακάσι….
Μάλλον γαρίδες στην Κοιλάδα. Για κρασί δεν ξέρω. Τρώω αλλά δεν πίνω.
-
Όχι και Καρακασι ρε παιδιά...Ηλιοκαστρο!
-
στο οποίο έχω φάει τα καλύτερα παϊδάκια...
-
Δέκα χρόνια νταραβέρι είχα με την περιοχή, όλοι οι ντόπιοι έτσι το λένε.
-
στο οποίο έχω φάει τα καλύτερα παϊδάκια...
Και τυρί από το Κολιάκι…
Toyota Corolla Cross