-
Μόλις έκανα παραγγελία το 18άρι κιτ από τον ίδιο πωλητή που πήρε ο @Otto-SKG . Άντε γιατι με τα ψαροντούφεκα πάμε σε ερημιές, μην ξεμείνουμε.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Allegro είναι εγγύηση. Τα πράγματα που έχω βρει εκεί, το car και οι ντόπιοι ανταλλακτικατζήδες δεν τα έχουν ονειρευτεί. Και σε τιμές σκάνδαλο. Τώρα τελευταία μόνο εχω παρατηρήσει κάποιες αυξησούλες κι αυτό επειδή και επισήμως πλέον στέλνουν εκτός της χώρας τους οπότε δεν είναι χαζοί να κρατήσουν ίδιες τιμές.
δεν είναι πάντως φθηνότερα από κινεζομαγαζα τύπου Temu και Shein. Πιο ακριβά είναι σε πολλά.
Αλλά έχει τεράστια ποικιλία.
-
Καλησπέρα
Αλυσίδες χιονιού έχετε προμηθευτεί ;
Έχουν βάλει και πρόστιμο 80€ αν δεν τις έχουμε στο πορτμπαγκάζ!
Αν και ήθελα να βάλω χειμερινά, προς το παρόν πήρα αλυσίδες με 39,90€ γιατί ποτέ δεν ξέρεις….. -
Όχι άλλο κάρβουνο....
-
-
Έχω ένα σετ για 195-50/15 λάστιχο, είναι από την εποχή που είχα το corsa.
Τις αγόρασα προληπτικά όταν είχα πάει Χριστούγεννα Καστοριά.
Δε τις έβαλα ποτέ γιατί δε χιόνισε.
Τις χαρίζω, όποιος θέλει έρχεται Βραχάτι και τις παίρνει. -
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα
Αν και ήθελα να βάλω χειμερινά, προς το παρόν πήρα αλυσίδες με 39,90€ γιατί ποτέ δεν ξέρεις…..https://www.newsauto.gr/news/pote-prepi-na-echete-mazi-sas-ke-pote-ochi-antiolisthitikes-alisides/
Η υποχρέωση ισχύει μόνο όταν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση απο τις αρμόδιες αρχές, σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Πάντως, δεν θα ρίσκαριζα σε αλουμινένια διαμανταρισμένη ζάντα να βάλω κλασικές αλυσίδες. Έχω προμηθευτεί από πέρυσι χιονοκουβέρτες για παν ενδεχόμενο. Σίγουρα δεν έχουν την ίδια αντοχή με τις αλυσίδες, αλλά βολεύει να τις έχεις μαζί σου στο πορτ παγκαζ, σε περίπτωση ελέγχου, οταν είναι υποχρεωτικές με βάση σχετική απόφαση, γιατί έχουν ελάχιστο βάρος σε σχέση με τις αλυσίδες. -
Αγόρασα κ εγώ σήμερα χιονοκουβέρτες της auto shock. Σίγουρα μέσα στα πλάνα είναι κ η αγορά ζαντών και χειμερινών ελαστικών.
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
Αγόρασα κ εγώ σήμερα χιονοκουβέρτες της auto shock. Σίγουρα μέσα στα πλάνα είναι κ η αγορά ζαντών και χειμερινών ελαστικών.
Αυτό το τελευταίο ήθελα και εγώ όμως το κόστος ξεφεύγει πάνω από 1000€ αν θέλεις να μείνεις σε ζάντες 18”
Για μεταχειρισμένες ζάντες μιλάμε πάντα !!!Αν πας σε 17” μεταχειρισμένες απο Corolla ή C-HR, πλησιάζεις τα 750-800€ με λάστιχα της επονομαζομενης στα site premium κατηγορίας ελαστικών
Ίσως στην πρώτη αλλαγή ελαστικών η τοποθέτηση 4 εποχών να είναι μια μέση λύση με μικρές υποχωρήσεις μια και αυτή η κατηγορία διαρκώς εξελίσσεται
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό το τελευταίο ήθελα και εγώ όμως το κόστος ξεφεύγει πάνω από 1000€ αν θέλεις να μείνεις σε ζάντες 18”
Για μεταχειρισμένες ζάντες μιλάμε πάντα !!!Αν πας σε 17” μεταχειρισμένες απο Corolla ή C-HR, πλησιάζεις τα 750-800€ με λάστιχα της επονομαζομενης στα site premium κατηγορίας ελαστικών
Ίσως στην πρώτη αλλαγή ελαστικών η τοποθέτηση 4 εποχών να είναι μια μέση λύση με μικρές υποχωρήσεις μια και αυτή η κατηγορία διαρκώς εξελίσσεται
Όντως η λύση των 17’’ από CHR κ για μένα είναι η καλύτερη. Στην επόμενη αλλαγή θα κοιτάξω και εγώ τις επιλογές σε 4 εποχών.
-
Καλησπέρα
Αν και ήθελα να βάλω χειμερινά, προς το παρόν πήρα αλυσίδες με 39,90€ γιατί ποτέ δεν ξέρεις…..από όσο γνωρίζω, το πρόστιμο επιβάλλεται όταν χιονίζει, έχουν δοθεί εντολές από τη πολιτική προστασία για αλυσίδες και σε έλεγχο βρεθεί ότι δεν έχεις. Έτσι δεν είναι; Αν δεν είναι παρακαλώ διορθώστε με.
Edit: απάντησε και ο Βill. Το σχόλιο του Lamp, ήταν to the point .
-
Με ελαστικα με την σημανση 3PMSF δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις αλυσιδες μαζι σου.
Προστιμο εχεις αν εισαι με ελαστικα αλλα εκτος απο φουλ χειμερινα η αυτα με την σημανση.
Τωρα αν καποιος για ασφαλεια της θελει μαζι του ανεξαρτητως ελαστικου ειναι αλλο θεμα... -
Για service με ποιους εξουσιοδοτημένους (εντός Αττικής) είστε ευχαριστημένοι. Κοντά μου είναι η dimco (Γλυφάδα). Dεν έχω εικόνα από εξουσιοδοτημένους της toyota
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Για service με ποιους εξουσιοδοτημένους (εντός Αττικής) είστε ευχαριστημένοι. Κοντά μου είναι η dimco (Γλυφάδα). Dεν έχω εικόνα από εξουσιοδοτημένους της toyota
Ιδέα δεν έχω και ειλικρινά ούτε που ασχολούμαι! Πάω στην Πόλις στο Σταυρό επειδή ειναι 5' από το σπίτι μου (και 20' με τα πόδια) και έχει ωραία αίθουσα αναμονής όπου μπορώ να δουλέψω και άρα δεν χρειάζεται να παίρνω άδεια κλπ. Για εμένα όλοι τα ίδια είναι περίπου και δεν κάθομαι να το ψειρίσω, ετσι και αλλιώς ένα λάδι και ένα φίλτρο, σιγά το δύσκολο.
-
Toyota, δεν σπάει δεν χαλαει..Πάντως, παίζει ένα ρόλο η επιλογή για να μην ταλαιπωρείσαι εάν κ εφόσον βγάλει κάποια ζημιά ακόμη κ εντός εγγύησης. Εάν δεν είναι gatoz ο αρχιμηχανικός ταλαιπωρείσαι σαν τον Otto, πολλές φορές αντικαθιστούν ανταλλακτικά στα τυφλά μέχρι να βρουν την αιτία με αποτέλεσμα σπατάλη χρόνου κ φυσικά ταλαιπωρία κλπ..
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Toyota, δεν σπάει δεν χαλαει..Πάντως, παίζει ένα ρόλο η επιλογή για να μην ταλαιπωρείσαι εάν κ εφόσον βγάλει κάποια ζημιά ακόμη κ εντός εγγύησης. Εάν δεν είναι gatoz ο αρχιμηχανικός ταλαιπωρείσαι σαν τον Otto, πολλές φορές αντικαθιστούν ανταλλακτικά στα τυφλά μέχρι να βρουν την αιτία με αποτέλεσμα σπατάλη χρόνου κ φυσικά ταλαιπωρία κλπ..
Συμφωνώ σε όλα! Και το έκανα όσο είχα άλλα αμάξια, ήμουν πιο νέος, χωρίς υποχρεώσεις και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Σκέψου έφευγα από Βριλήσσια και πήγαινα Π. Φάληρο για σέρβις. Πλέον δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε διάθεση, ούτε όρεξη. Πάω σε αυτό που ειναι πιο κοντά μου να ξεμπερδεύω. Πάντως ένα καλό εξουσιοδοτημένο έχει στα Πατήσια, ο iceman ξέρει.
-
Εγώ πάω από το 99 στο Μουστάκα στο τέρμα Αχαρνων (σύνορα Πατησια και Φιλαδέλφεια κλπ)
Είναι μόνο εξουσιοδοτημένο συνεργείο χωρίς εμπορια και είναι σωστό και χωρίς ύφος. Δεν φοβίζουν τον κόσμο και θα ασχοληθούν και με κάτι μικρό.
Όσοι είστε κοντά ρίξτε του μια ματια. -
Μπορει να εχουν αλλαξει τα πραγματα γιατι πηγαινα μεχρι 2005. Μου εδωσε τοτε την ιδια τιμη για αλλαγη αμορτισερ με οσο θα τα αλλαζα εξω. Πηγα εκει μετα τηλεφωνικη επικοινωνια για την τιμη και τελικα μου χρεωσαν τα διπλασια. Ποτε δε με καλυψαν στην εγγυηση για τιποτε. Μια φορα πηρα μια σταγονα απο ενα μεταχειρισμενο μπουκαλακι αντιψυκτικο που ειχαν σχεδον τελειωμενο και δε το τελειωσα, λοιπον με χρεωσαν με ένα ολοκληρο και καινουργιο μπουκαλακι του λιτρου χωρις φυσικα εστω να μου δωσουν ο,τι περισεψε. Ενα μηνα πριν ληξει η 6ετης εγγυηση για ενα θορυβο του κινητηρα απο πυρο μπιελας δε με βοηθησαν φυσικα. Υπηρχε οδηγια τοτε απο ΤΟΥΟΤΑ για αλλαγη ολου του μπλοκ του κινητηρα με καινουργιο. Μονο ο Φλαμιατος μου αλλαξε το μπλοκ, μονο ο Φλαμιατος μου αλλαξε πολλα στην εγγυηση. και αλλοι απο Rav4club τοτε αλλαξαν πολλα στην εγγυση στον Φλαμιατο τοτε.
προσφατα ηθελα να αλλαξω την μπαταρια με καινουργια της ΤΟΥΟΤΑ αλλα αντι με 45 που εχει εκ κατασκευης βαζω πανω απο 55. Μαλιστα 62 εβαλα στο Φλαμιατο και ολοφρεσκη, μονο αυτος δεχονταν να βαλει μεγαλυτερη και δε του φανηκε και καθολου περιεργο. Ελπιζω να μην εχουν αλλαξει τα πραγματα. Τωρα απο Φλαμιατο πηραμε το YC οποτε του χρονου θα δω τι γινεται, γιατι μονο σε αυτον θα πηγαινω service. Εχει ολα τα ανταλλακτικα και παλια αλλαζε πολλα εντος εγγυησης. Τωρα πριν την παραλαβη βρηκαν οτι αναβε το λαμπακι για κολωνα τιμονιου, αλλαξαν το ανταλλακτικο και το παραλαβαμε χωρις να εχουμε κανενα προβλημα μηνες τωρα. -
Για τον λόγο αυτό παίζει ρόλο που ξεκινάς κ συνεχιζεις τη συντήρηση του αυτοκινήτου ακόμη κ εντός εγγυησης. O φλαμιατος πάντως είναι καλός κ στις πωλήσεις κ στο service αλλά μακριά δυστυχώς για εμένα, θα ξεκινήσω μάλλον με dimco που είναι κοντά, την θυμάμαι παλιά ως έμπορο γιατί πλέον είναι μόνο επισκευαστης-συντηρητης
-
Αφιέρωσα περιπου 2 εβδομάδες αναζητώντας ζάντες για το CC. Θέλω στις 17 άρες μαμα να έχω τα χειμερινά και να έπερνα δευτερο σετ 17 άρες επίσης, για τα καλοκαιρινά.
-
Μεταχειρισμένες CHR τις απέριψα, δεν μου αρέσουν. Οι τιμές που παίζουν είναι στα 500-600. Οτιδήποτε άλλο συμβατό ειναι στα 700-800 χωρις αισθητήρες.
-
Αfter market Replica, επώνυμες 750 - 900 χωρίς αισθητήρες και χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά οτι το 215/60/17 bridgestone πρώτης τοποθέτησης, θα κάτσει σωστα σε 7άρα ή 7,5άρα ζάντα. Η μαμα ζάντα ειναι 6,5 στην αγορά δεν υπάρχει 6,5 ζάντα. Οπότε και εκει άκυρο.
-
Μοναδική για την ώρα λύση, είναι η αγορά καινούργιων toyota στα 1100 περιπου ευρώ την άνοιξη που θα ξανατσουλίσω με τα καλοκαιρινά
-
Toyota Corolla Cross