-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
μια χαρα σπανε....
εχω τετοια
το ενα εσπασε και αλλαχθηκε
ειναι απλα ακριβαΕγω με πέτρα από την μεσινέζα δεν το έσπασα. Εσυ πως το κατάφερες?
-
το ΗYBRID στα εμπρός φτερά τοποθετήθηκε μετά όπως και κάποια άλλα "διακοσμητικά":
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εκανα κι ενα προχειρο ντυσιμο του αθλιου θολου που εχει το αμαξι. Θαυματα δε θα γινουν αλλα ετσι για το ψυχολογικο.
Τι υλικό χρησιμοποίησες για τους θόλους;
Στο C-HR μου έχω βάλει γνήσια λάστιχα Toyota (από άλλο μοντέλο Toyota) στους αρμούς των θυρών εμπρός - πίσω και κάνουν δουλίτσα.
Πέραν του ότι αναβαθμίζεται αισθητικά το σημείο, έχει γλυκάνει ο ήχος κατά το κλείσιμο της πόρτας και νομίζω ότι έχει περιοριστεί ελάχιστα και ο αεροδυναμικός θόρυβος.
Υ.Γ. Τα σήματα Hybrid στα φτερά τα έχει καταργήσει πλέον η Toyota απο όλα τα υβριδικά, πλην του plug-in RAV4 αν δεν κάνω λάθος. Στο δικό μου C-HR (6ος/21) τα είχε standard τα σήματα στα φτερά (τα γνήσια κοστίζουν γύρω στα 30-35 ευρώ/τμχ). -
ΑΝ θυμάμαι καλά γιατί πάνε χρόνια που τα χω αγοράσει, νομίζω είναι αυτό το υλικό.
Λάστιχα για τις πόρτες παρήγγειλα πριν λιγο από Ali σε σχήμα D και πήρα κι ένα σε σχέδιο L μήπως και μπαίνει ωραία με κάποιο τρόπο και στο καπω και κλείσει εκείνος ο τεράστιος αρμός που έχει και κόψει λίγο ακόμα απ΄τον αέρα που περνάει μέσα. Πήρα μαζί και τα φωτιζόμενα καλύμματα του χερουλιού και περιμένω και τα footwell lights.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
μια χαρα σπανε....
εχω τετοια
το ενα εσπασε και αλλαχθηκε
ειναι απλα ακριβαΕγω με πέτρα από την μεσινέζα δεν το έσπασα. Εσυ πως το κατάφερες?
με μικρο πετραδακι, χωρις καν να τρεχω
-
Προφανώς και παθαίνει ζημιά, αλλά δεν σπάει όπως θα έσπαγε ένα γυαλί tempered. Υποθέτω ότι έσπασε η εξωτερική επιφάνεια του γυαλιού και το αντικατέστησες, γιατί ενδιάμεσα υπάρχει πολυεστερικό που ενώνει τα δύο γυαλιά και μετά το πολυεστερικό δεύτερη στρώση γυαλιού, οπότε δύσκολα σπάει η εσωτερική στρώση γυαλιού. Η πυροσβεστική στην Αμερική το έχει αναφέρει ως πρόβλημα διότι σε περίπτωση τροχαίου δεν μπορεί να σπάσει τα laminated παράθυρα και χάνει χρόνο σε περίπτωση απεγκλωβισμού. Με τσεκούρι προφανώς θα σπάει αλλά θα σπάσεις και το κεφάλι του υπό διάσωση επιβάτη.
-
Εκανα κι ενα προχειρο ντυσιμο του αθλιου θολου που εχει το αμαξι. Θαυματα δε θα γινουν αλλα ετσι για το ψυχολογικο.
Αν κατάλαβα καλά είναι ο χώρος αριστερά οπως κοιτάμε τον κινητήρα?Δεν μπαίνουν νερά εκεί?Επίσης είναι οντως τοσο γυμνό μέταλλο ή αφαίρεσες τίποτα πλαστικά καλύμματα?
-
Σωστά. Είναι και αριστερά και δεξιά το ίδιο αχανές κενό και όχι δεν έχω αφαιρέσει τίποτα. Μόνο προσθέτω.
Νερά σίγουρα μπαίνουν από κει αλλά θεωρώ θα βρουν το δρόμο τους. Εάν είναι οκ να έχει μοκέτα εκεί (θόλος) τότε είναι οκ να έχει και το ηχομονωτικό.
Πάντως τέτοια απαράδεκτη εικόνα μηχανοστασίου εγώ δεν έχω ξαναδεί σε σύγχρονο αμάξι. Μόνο η Τουότα μπορεί να το κάνει αυτό να φαίνεται οκ.
-
ΑΝ θυμάμαι καλά γιατί πάνε χρόνια που τα χω αγοράσει, νομίζω είναι αυτό το υλικό.
Λάστιχα για τις πόρτες παρήγγειλα πριν λιγο από Ali σε σχήμα D και πήρα κι ένα σε σχέδιο L μήπως και μπαίνει ωραία με κάποιο τρόπο και στο καπω και κλείσει εκείνος ο τεράστιος αρμός που έχει και κόψει λίγο ακόμα απ΄τον αέρα που περνάει μέσα. Πήρα μαζί και τα φωτιζόμενα καλύμματα του χερουλιού και περιμένω και τα footwell lights.
Καλοφόρετα όλα!
Πληροφοριακά, ανεβάζω φώτο από τα γνήσια Toyota λάστιχα για τις πόρτες.
Γύρω στα 15-20 ευρώ το κάθε κομμάτι.
Επίσης, έχω κολλήσει χαμηλά, κατά μήκος των μαρσπιέ το χοντρό λαστιχο (αυτό από το Ali που προορίζεται για τα B pillars,για να καταλάβεις), για να σφραγίσει και από εκεί τον οποίο αέρα τυχόν περνάει.
Παρότι τις μονώσεις τις έχω κάνει τμηματικά, οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα πόσο του πόσο αεροδυναμικό θόρυβο έχω κόψει συνολικά, θεωρώ ότι έχει περιοριστεί αρκετά.
Όρεξη και λεφτά να έχουμε, θα τα κάνουμε καλύτερα από Lexus στο τέλος...
-
@PGP737ng καλοταξιδο να είναι και να το χαρείς.
-
Καλοτάξιδο να είναι...
-
Τον έπιασες τον Μάι τελικά!!! Καλές χαμηλές πτήσεις!
-
Καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο με υγεία!
-
Καλοτάξιδο κι αυτό κι όλα τα νέα αποκτήματα των συμφορουμιτών!
Άντε κάποτε και στα δικά μας! -
Καλοτάξιδο με πολλά ασφαλή χιλιόμετρα!!
-
Καλοτάξιδα όσοι παραλάβατε !
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Παρέλαβα και εγώ σήμερα, βροχερή ημέρα το λευκό πέρλα, lounge awd από τον έμπορο.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.....με το καλό να το χαρείς με Υγεία!!
-
Καλοταξιδο κ απροβληματιστο να ειναι.
Να το χαρειτε!! -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Καλοφόρετα όλα!
Πληροφοριακά, ανεβάζω φώτο από τα γνήσια Toyota λάστιχα για τις πόρτες.
Επίσης, έχω κολλήσει χαμηλά, κατά μήκος των μαρσπιέ το χοντρό λαστιχο (αυτό από το Ali που προορίζεται για τα B pillars,για να καταλάβεις), για να σφραγίσει και από εκεί τον οποίο αέρα τυχόν περνάει.
Παρότι τις μονώσεις τις έχω κάνει τμηματικά, οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα πόσο του πόσο αεροδυναμικό θόρυβο έχω κόψει συνολικά, θεωρώ ότι έχει περιοριστεί αρκετά.
Όρεξη και λεφτά να έχουμε, θα τα κάνουμε καλύτερα από Lexus στο τέλος...
Για το CC υπάρχουν μαμα τέτοια λάστιχα? ή μόνο Ali τι λες @stefan147
Toyota Corolla Cross