-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχετε κουραστεί να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια?
Εν τω μεταξύ τις έχετε βγάλει και τις μετράτε, τις καταναλώσεις, και καμαρώνετε ποιος την έχει μικρότερη. Η πραγματική μαγκιά είναι να μην ξέρεις καν πόσο καίει το σαπάκι σου γιατί πολύ απλά δε σε νοιάζει!
Το τελευταίο ποστ κατά βάση αναφερόταν στην απόδοση των μπαταριών μετά από κάποια χρόνια που θα είσαι εντός εγγύησης!
Τώρα αν απάντηση είναι δεν με νοιάζει τι θα κάνει το σαπακι γιατί τότε θα το έχω σπρώξει απορώ γιατί παίρνεις αμάξι των 40Κ και όχι διπλάσιας αξίας αφού όπως φαίνεται το παραδακι το πετάς από το παράθυρο της κορολας....
Η κατανάλωση δεν μας νοιάζει , ο φπ Κλάιν , άμα τα φτύσουν οι μπαταρίες το πετάμε ολόκληρο...κοκ αλλά παρόλα αυτά αγοράζουμε Τογιότα του συνταξιούχου με την χωριστρα στο πλάι και όχι πορσε όπως συνάδει με το αφ' υψηλού προφίλ μας...Η απάντηση είναι και θα είναι "δε με νοιάζει" όχι γιατί περισσεύει το χρήμα αλλά γιατί είναι αστείο να συζητάμε για το τι θα γίνει σε 10 χρόνια με τόσο ρευστό περιβάλλον. Αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω στο φόρουμ και διαβάσουμε τα γραφόμενά μας, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Κατά τα άλλα το Τουότα του συνταξιούχου είναι για τη γυναίκα που δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Τζαζ είχε. Εγώ περιστασιακός χρήστης θα είμαι, γι' αυτό και το "βελτιώνω" όπου θεωρώ ότι δε μου κάνει.
Σεβαστό να μην σε νοιάζει! Προφανώς γιατί μπορείς να μην εγκλωβιζεσαι στις επιλογές σου.
Έχεις την άνεση αν ένα προϊόν δεν εξελιχθεί καλά όπως το περίμενες απλά να το δώσεις έστω και με χασουρα και να σπρώξεις τα επόμενα 40Κ για το επόμενο γκατζετ της εποχής. Δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να το κάνει η πλειοψηφία.
Δλδ το δεν με νοιάζει είναι ελιτίστικη απάντηση! Έχεις την επιλογή να μην σε νοιάζει!
Ο άλλος όμως που θα παντρευτεί το αμάξι για τα επόμενα 10 χρόνια , γιατί το αγόρασε με οικονομίες χρόνων τον νοιάζει....Αν μου επιτρέπετε, έχει μία περισσότερο "φιλοσοφική" έννοια η απάντησή του και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.
Φανταζόταν κανείς πριν 1 μόνο έτος ότι η παραγωγή άνθρακα θα εκτοξευόταν στην Ευρώπη και θα άνοιγαν καινούργιες μονάδες για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες;
Πριν 5 χρόνια θα σκεφτοσουν ότι θα ζούσες πανδημία με ολικό lockdown;
Ότι θα έβλεπες proxy war με Ρωσία στα όρια του ευρωπαϊκού κορμού;
Στην τελική σίγουρα παίρνεις ένα οικονομικό αυτοκίνητο, σε 10 χρόνια ποιο αυτοκίνητο δεν θα έχει ζητήσει τίποτα (το C3 μου τελικά!! 11 χρόνια κλείνει σε έναν μήνα) και τα 11 εγγύηση είναι πολύ καλά.
-
Στις όποιες δοκιμές έκανα σε ψψ, μου φάνηκε ακριβώς αυτό...μια φλατ, θολή απόδοση σε μεσαίες. Τίποτα άλλο. Και λογικό γιατί τα σπεκς των ηχείων δεν είναι για κάτι παραπάνω, έχουν ένα μαγνητάκι 2εκ διαμέτρου και είναι χάρτινα. Μακάρι να μπορούσα να βρω τα σπεκς της πηγής για να ξέρω πως να διαχειριστώ καλύτερα την όποια αποδοσή της.
αν σου πω οτι σε 3 τεστ ντραιβ άνοιξα ήχο μονο σταματημένος.!! πιο πολύ με ενδιαφέρει ο θορυβος της ψψ.. Εκει στα 100+ με τον αεροδυναμικό θόρυβο από τους καθρεπτες... με το μικρόφωνο ψηλά.. τι θα ακούγεται σε μια τηλεφωνική κλήση?
-
Σεβαστό να μην σε νοιάζει! Προφανώς γιατί μπορείς να μην εγκλωβιζεσαι στις επιλογές σου.
Έχεις την άνεση αν ένα προϊόν δεν εξελιχθεί καλά όπως το περίμενες απλά να το δώσεις έστω και με χασουρα και να σπρώξεις τα επόμενα 40Κ για το επόμενο γκατζετ της εποχής. Δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να το κάνει η πλειοψηφία.
Δλδ το δεν με νοιάζει είναι ελιτίστικη απάντηση! Έχεις την επιλογή να μην σε νοιάζει!
Ο άλλος όμως που θα παντρευτεί το αμάξι για τα επόμενα 10 χρόνια , γιατί το αγόρασε με οικονομίες χρόνων τον νοιάζει....Φιλοσοφικές αναζητήσεις είναι αυτά...η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ. Δεν είναι η πολυτέλεια του να μην εγκλωβίζεσαι σε επιλογές, είναι ότι απλά αδύνατο να προβλέψεις τόσο μακροχρόνια την εξέλιξή τους. Ειδικά η τελευταία 12ετια είναι εντελώς ενδεικτική ως προς την προσέγγιση που αναφέρω.
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχετε κουραστεί να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια?
Εν τω μεταξύ τις έχετε βγάλει και τις μετράτε, τις καταναλώσεις, και καμαρώνετε ποιος την έχει μικρότερη. Η πραγματική μαγκιά είναι να μην ξέρεις καν πόσο καίει το σαπάκι σου γιατί πολύ απλά δε σε νοιάζει!
Το τελευταίο ποστ κατά βάση αναφερόταν στην απόδοση των μπαταριών μετά από κάποια χρόνια που θα είσαι εντός εγγύησης!
Τώρα αν απάντηση είναι δεν με νοιάζει τι θα κάνει το σαπακι γιατί τότε θα το έχω σπρώξει απορώ γιατί παίρνεις αμάξι των 40Κ και όχι διπλάσιας αξίας αφού όπως φαίνεται το παραδακι το πετάς από το παράθυρο της κορολας....
Η κατανάλωση δεν μας νοιάζει , ο φπ Κλάιν , άμα τα φτύσουν οι μπαταρίες το πετάμε ολόκληρο...κοκ αλλά παρόλα αυτά αγοράζουμε Τογιότα του συνταξιούχου με την χωριστρα στο πλάι και όχι πορσε όπως συνάδει με το αφ' υψηλού προφίλ μας...Η απάντηση είναι και θα είναι "δε με νοιάζει" όχι γιατί περισσεύει το χρήμα αλλά γιατί είναι αστείο να συζητάμε για το τι θα γίνει σε 10 χρόνια με τόσο ρευστό περιβάλλον. Αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω στο φόρουμ και διαβάσουμε τα γραφόμενά μας, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Κατά τα άλλα το Τουότα του συνταξιούχου είναι για τη γυναίκα που δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Τζαζ είχε. Εγώ περιστασιακός χρήστης θα είμαι, γι' αυτό και το "βελτιώνω" όπου θεωρώ ότι δε μου κάνει.
Ο άλλος όμως που θα παντρευτεί το αμάξι για τα επόμενα 10 χρόνια , γιατί το αγόρασε με οικονομίες χρόνων τον νοιάζει....Αν μου επιτρέπετε, έχει μία περισσότερο "φιλοσοφική" έννοια η απάντησή του και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.
Φανταζόταν κανείς πριν 1 μόνο έτος ότι η παραγωγή άνθρακα θα εκτοξευόταν στην Ευρώπη και θα άνοιγαν καινούργιες μονάδες για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες;
Πριν 5 χρόνια θα σκεφτοσουν ότι θα ζούσες πανδημία με ολικό lockdown;
Ότι θα έβλεπες proxy war με Ρωσία στα όρια του ευρωπαϊκού κορμού;
Στην τελική σίγουρα παίρνεις ένα οικονομικό αυτοκίνητο, σε 10 χρόνια ποιο αυτοκίνητο δεν θα έχει ζητήσει τίποτα (το C3 μου τελικά!! 11 χρόνια κλείνει σε έναν μήνα) και τα 11 εγγύηση είναι πολύ καλά.
Ενταξει συμφωνουμε αλλα μην ανοιγουμε τοσο πολυ το θεμα! οκ μπορει να γινει και 3ος ΠΠ , μπορεί να ερθουν οι τουρκοι νυχτα και ολα αυτά να μην νοιαζουν κανεναν!
Απλα δυστυχως ο ελληνας αγοραστης αυτοκινητου που κρατά το αμαξι του πανω από 10 χρονια ενδιαφερεται για την αξιοπιστια του.Η τογιοτα ειναι μια αξιοπιστη καθολα μαρκα. Ενα συμβατικό αμαξι εχει συγκεκριμένα σερβις και ανταλλακτικα και ξερεις οτι μετα απο 10 χρονια θα πηγαίνει ( ειδικα τα ιαπωνικα) χωρίς να χρειαστεί να αλλαξεις κινητηρα ή να σου βγάλει βλάβη πιο μεγαλη απο την τρεχουσα αξια του αμαξιου.
Ενα υβριδικό με τα τωρα δεδομενα αν πρέπει να αλλαξεις τις μπαταριες είτε εκτος εγγύησης είτε εντος γιατί τα έχουν φτυσει πόσο θα κοστισει περίπου εχουμε εικονα?
Πχ τα τογιοτα πριους του 2010 μπορούν να αλλάξουν τις μπαταρίες τους ή το συστημα τους είναι ξεπερασμένο και δεν τιθεται καν θεμα κόστους γιατι δεν υπάρχουν συμβατες μπαταριες? -
Απ ότι ξέρω οι μπαταρίες της Toyota έχουν γύρω στα 2.5 με 3 χιλιάρικα. Σε αντίθεση με άλλες μάρκες που ξεπερνούν και τα 5.
-
@tkin73
Το βάζω και εδώ
https://www.torquenews.com/6626/toyota-hybrid-owners-speak-out-battery-length-and-cost
και μόνο οτι δίνουν τα 11 χρόνια εγγύηση στην Αμερική με τις πανίσχυρες ενώσεις καταναλωτών είναι πολύ καλό σημάδι , άποψη μου πολύ πάνω απο 15 χρόνια χωρίς να χαλάσουν και χωρίς πτώση απόδοσης .Ακόμη και αντικατάσταση τα 100 € το χρόνο Χ 15 χρόνια 1500€ μόνο απο ΤΚ εξοικονόμηση και ενα 500άρικο απο τα φρένα , εγω θα την άλλαζα στην αντιπροσωπία τιμής ένεκεν! ...και θα τα έπαιρνα στην μεταπώληση!
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
και μόνο οτι δίνουν τα 11 χρόνια εγγύηση στην Αμερική με τις πανίσχυρες ενώσεις καταναλωτών είναι πολύ καλό σημάδι , άποψη μου πολύ πάνω απο 15 χρόνια χωρίς να χαλάσουν και χωρίς πτώση απόδοσης .
Άνετα αντέχουν πάνω από 15 χρόνια, με σωστή χρήση (που γίνεται ουσιαστικά μόνη της, αφού δεν φορτίζει με πρίζα).
-
-
Εχθές πήγα μέχρι Σούνιο με οικογένεια. Σε normal mode το αυτοκίνητο έχει τόση ροπή που δεν χρειάστηκε πουθενά να πατήσω το πεντάλ του γκαζιού περισσότερο από 1/3 της διαδρομής του. Οδηγώντας τόσα χρόνια vw golf tsi, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη ροπή του κινητήρα και για τα δεδομένα hybrid. Στο sport mode το δοκίμασα για λίγο, και νομίζω ότι τόση ροπή απαιτείται μόνο σε απολύτως έκτακτες συνθήκες, το normal mode είναι υπεραρκετό για άνετη και ασφαλή οδήγηση. Το eco mode είναι ιδανικό σε συνθήκες πόλης και κίνησης γιατί περιορίζει αρκετά τη ροπή, χωρίς να σέρνεται. Η μετάβαση από ηλεκτρικό μοτέρ σε θερμικό δεν γίνεται αντιληπτή στο σασί καθόλου παρά μόνο από τον ήχο του κινητήρα. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας. Στο cc μέχρι το ναό του Ποσειδώνα, όπου ο δρόμος έχει συνεχόμενες κατωφέρειες, ανωφέρειες και απαιτεί από το κιβώτιο συνεχή εναλλαγή ταχυτήτων, η κατανάλωση με 4 άτομα ήταν 5,6 λ. και μέση ταχύτητα 70 χλμ., χωρίς καμία ευθεία. Σε συνθήκες πόλης μέχρι στιγμής μου βγάζει γύρω στο 4,5. Τα ηχεία πράγματι είναι μέτρια. Αυτά που είχαν γραφεί για μη αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν όλα ανοησίες. Τα παράθυρα είναι τηλεχειριζόμενα, το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται με κίνηση αφής σε αισθητήρα στα χερούλια της πόρτας, έχει κεντρικό κλείδωμα θυρών εσωτερικά με κουμπί ηλεκτρικό (σε αντίθετση με όσα είχαν γραφεί), και όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες. Θόρυβος κύλισης ακούγεται σε περίπτωση κακού οδοστρώματος (σε μικρότερο βαθμό από το golf), αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα suv. Στο βιβλίο χρήσης συνιστά στα πρώτα 1000 χλμ. οδήγηση χωρίς απότομες επιταχύνσεις για λόγους στρωσίματος, οπότε μέχρι τότε δεν θα το πιέσω παραπάνω. Ο ambient φωτισμός είναι πολύ διακριτικός το βράδυ. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω κάνει ακόμη τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις στην οθόνη κλπ. Το μοναδικό που δεν έχω εντοπίσει είναι αν έχει gps tracker, με ρώτησαν και από την ασφαλιστική. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι έχει αλλά δεν είναι και να τον εμπιστεύεσαι .
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας.
Τα έλεγα από την αρχή, αλλά ορισμένοι δεν με πίστευαν. Η ανάρητηση είναι απλά απίστευτη....ισοπεδωτική!
-
Αυτά που είχαν γραφεί για μη αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν όλα ανοησίες.
Το μοναδικό που δεν έχω εντοπίσει είναι αν έχει gps tracker, με ρώτησαν και από την ασφαλιστική.
-
είναι θέμα κωδικοποίησης στο pdi να είναι τηλεχειριζόμενα τα παράθυρα. Αν τικάρει το κουτάκι ο μηχανικός κατά τη διαδικασία θα τα έχεις. Εάν όχι, δεν θα τα έχεις. Άρα εξαρτάται απ τις ορέξεις του εδώ μηχανικού που κάνει τις τελικές ρυθμίσεις πριν την παραλαβή.
-
προφανώς και έχει gps tracker. πως αλλιώς θα επικοινωνούσε με την εφαρμογή στο κινητό δείχνοντας στίγμα??
-
-
Ποιο golf είχες το 6 ή το 7;
-
Καλημέρα, περιμένει κανείς άλλος να φτάσει καράβι για παραλαβή αυτές τις μέρες?
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας.
Τα έλεγα από την αρχή, αλλά ορισμένοι δεν με πίστευαν. Η ανάρητηση είναι απλά απίστευτη....ισοπεδωτική!
Όσοι το έχουμε οδηγησει χωρίς προκαταλήψεις έχουμε αναφερθεί κολακευτικά για την ανάρτηση του. Είναι από το δυνατά σημεία του.
-
Οριακά είμαι να πάω να το πάρω κατευθείαν απ' τη Sarmed!! Έχουμε και δουλειες να κανουμε!
Για την ιστορία να πούμε ότι μπορεί το ψψ να μην το έχει στη λίστα με τα συμβατικά αλλά δίνουν μαζί και ανταπτοράκια που έχουν το 2-pin βύσμα που έχουν τα περισσότερα Τουότα από το 2021 και μετά.
-
@stefan147
Για συναγερμό τι σκέφτεσαι να κάνεις?
Συμβατικό, Can Bus? Θα έχει καποιο conflict με το remote access του αυτοκινήτου? -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147
Για συναγερμό τι σκέφτεσαι να κάνεις?
Συμβατικό, Can Bus? Θα έχει καποιο conflict με το remote access του αυτοκινήτου?Μάλλον τίποτα. Θα αρκεστώ στο built in gps tracker, θα κρύψω κι ένα δεύτερο που έχω από το πρηγούμενο αμάξι και έχω νοικιάσει κλειστό πάρκινγκ με κάμερες, πόρτες ασφαλείες κτλ. Αντίστοιχα έπιασε θέση με το μήνα και η γυναίκα μου στο γραφείο της άρα θεωρητικά το αμάξι θα είναι προστατευμένο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όποιος το καταφέρει και το τσιμπήσει μετά απ' όλα αυτά...μάγκας και χάρισμά του...εγω θα πάρω πίσω τα 40 απ' την ασφάλεια.
-
Το παπόρι με τα lounge καταφθάνει 3 Φεβρουαρίου.
-
To επόμενο καράβι που αναμένεται σύμφωνα με τον ΟΛΠ είναι για 6/2. To Coral Leader. Ποιος ενημέρωσε για καράβι στις 3/2 και ότι θα έχει μάλιστα μέσα Lounge? Γιατί και το Emerald Leader που ήρθε προχθές, είχε κι αυτό Lounge μεσα.
-
Εμένα για style μου έχουν πει ότι φτάνει στις 3/2
-
To επόμενο καράβι που αναμένεται σύμφωνα με τον ΟΛΠ είναι για 6/2. To Coral Leader. Ποιος ενημέρωσε για καράβι στις 3/2 και ότι θα έχει μάλιστα μέσα Lounge? Γιατί και το Emerald Leader που ήρθε προχθές, είχε κι αυτό Lounge μεσα.
Πάντως υπάρχει καράβι σχεδόν κάθε μέρα.
βλέπε: https://www.olp.gr/el/services-2/diakinisi-oximaton
κάτω δεξιά έχει το πρόγραμμα των πλοίων
Toyota Corolla Cross