-
@thanassis33 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
To επόμενο καράβι που αναμένεται σύμφωνα με τον ΟΛΠ είναι για 6/2. To Coral Leader. Ποιος ενημέρωσε για καράβι στις 3/2 και ότι θα έχει μάλιστα μέσα Lounge? Γιατί και το Emerald Leader που ήρθε προχθές, είχε κι αυτό Lounge μεσα.
Πάντως υπάρχει καράβι σχεδόν κάθε μέρα.
βλέπε: https://www.olp.gr/el/services-2/diakinisi-oximaton
κάτω δεξιά έχει το πρόγραμμα των πλοίωνΣωστά κι εγώ από κει τα βλέπω. Απλά τα Τουότα έρχονται με πλοία της Nyk Lines και πιο συγκεκριμένα τα ψψ έρχονται με καράβια (agency Scandinavikon) που έχουν κάνει το δρομολόγιο Βέλγιο - ΗΒ - Ισπανία - Ιταλία - Ελλάδα.
Γενικά οι ημερομηνίες του συστήματος της Τουοτα είναι με συν/πλην 2 με 3 μέρες απ' ότι έχω καταλάβει.
-
Ο Στέφαν τόσο που ψάχνει τα καράβια θα έχει αφήσει μούσια και θα διαβάζει Καββαδία
-
Μούσια έχω ήδη. Καβαδίας δε με ψήνει και τόσο. Καταθλιψη.
-
@nikos-nikos said in Toyota Corolla Cross:
Εμένα για style μου έχουν πει ότι φτάνει στις 3/2
Και ποτέ σου είχαν δώσει ετοιμότητα όταν παρηγγειλες;
-
Ευελπίδων μέχρι Βουλιαγμένη κατανάλωση 4.9 σε sport mode. Το αμάξι απλά δεν παιζεται. Με ταχύτητα 100 στη Συγγρού πήγαινε ev. Εάν μάθεις τη φιλοσοφία του το ξεγελάς κ απενεργοποιεί τον θερμικό κ σε υψηλή ταχυτητα. Λ.χ πιάνεις τα 100 στη Συγγρού κ μετά αφήνεις για ένα κλάσμα λίγο το πεντάλ ενεργοποιείται το ev και μετά το κρατάς σταθερο χωρίς να αυξήσεις ταχύτητα κ συνεχίζει να κινείται ev. Το golf που εχω είναι το 6 κ μετά το cc αισθάνομαι ότι σέρνεται!
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Ευελπίδων μέχρι Βουλιαγμένη κατανάλωση 4.9 σε sport mode. Το αμάξι απλά δεν παιζεται. Με ταχύτητα 100 στη Συγγρού πήγαινε ev. Εάν μάθεις τη φιλοσοφία του το ξεγελάς κ απενεργοποιεί τον θερμικό κ σε υψηλή ταχυτητα. Λ.χ πιάνεις τα 100 στη Συγγρού κ μετά αφήνεις για ένα κλάσμα λίγο το πεντάλ ενεργοποιείται το ev και μετά το κρατάς σταθερο χωρίς να αυξήσεις ταχύτητα κ συνεχίζει να κινείται ev. Το golf που εχω είναι το 6 κ μετά το cc αισθάνομαι ότι σέρνεται!
Είναι χειμώνας και το αυτοκίνητο άστρωτο. Η κατανάλωσή σου θα πέσει κι άλλο. Σωστά το δουλέυεις, θέλει "ξερόγκαζα" και μετά "πλανάρισμα" και μπορεί να δουλέψει full ηλεκτρικά (EV mode) και σε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.
-
Εχθές πήγα μέχρι Σούνιο με οικογένεια. Σε normal mode το αυτοκίνητο έχει τόση ροπή που δεν χρειάστηκε πουθενά να πατήσω το πεντάλ του γκαζιού περισσότερο από 1/3 της διαδρομής του. Οδηγώντας τόσα χρόνια vw golf tsi, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη ροπή του κινητήρα και για τα δεδομένα hybrid. Στο sport mode το δοκίμασα για λίγο, και νομίζω ότι τόση ροπή απαιτείται μόνο σε απολύτως έκτακτες συνθήκες, το normal mode είναι υπεραρκετό για άνετη και ασφαλή οδήγηση. Το eco mode είναι ιδανικό σε συνθήκες πόλης και κίνησης γιατί περιορίζει αρκετά τη ροπή, χωρίς να σέρνεται. Η μετάβαση από ηλεκτρικό μοτέρ σε θερμικό δεν γίνεται αντιληπτή στο σασί καθόλου παρά μόνο από τον ήχο του κινητήρα. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας. Στο cc μέχρι το ναό του Ποσειδώνα, όπου ο δρόμος έχει συνεχόμενες κατωφέρειες, ανωφέρειες και απαιτεί από το κιβώτιο συνεχή εναλλαγή ταχυτήτων, η κατανάλωση με 4 άτομα ήταν 5,6 λ. και μέση ταχύτητα 70 χλμ., χωρίς καμία ευθεία. Σε συνθήκες πόλης μέχρι στιγμής μου βγάζει γύρω στο 4,5. Τα ηχεία πράγματι είναι μέτρια. Αυτά που είχαν γραφεί για μη αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν όλα ανοησίες. Τα παράθυρα είναι τηλεχειριζόμενα, το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται με κίνηση αφής σε αισθητήρα στα χερούλια της πόρτας, έχει κεντρικό κλείδωμα θυρών εσωτερικά με κουμπί ηλεκτρικό (σε αντίθετση με όσα είχαν γραφεί), και όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες. Θόρυβος κύλισης ακούγεται σε περίπτωση κακού οδοστρώματος (σε μικρότερο βαθμό από το golf), αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα suv. Στο βιβλίο χρήσης συνιστά στα πρώτα 1000 χλμ. οδήγηση χωρίς απότομες επιταχύνσεις για λόγους στρωσίματος, οπότε μέχρι τότε δεν θα το πιέσω παραπάνω. Ο ambient φωτισμός είναι πολύ διακριτικός το βράδυ. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω κάνει ακόμη τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις στην οθόνη κλπ. Το μοναδικό που δεν έχω εντοπίσει είναι αν έχει gps tracker, με ρώτησαν και από την ασφαλιστική. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι έχει αλλά δεν είναι και να τον εμπιστεύεσαι .
να το χαρείς πολλά πολλά χιλιόμετρα
-
Ευχευχαριστω φίλε μου,ελπίζω για πολλά χιλιόμετρα κ αρκετά χρόνια γιατί τα toyota τα έχουν ρημάξει..ο αδερφός chr πήρε τον Ιούνιο κ τρεις φορές προσπάθησαν να το πάρουν κ του το έσπασαν..
-
Τώρα που λες για chr είδα ένα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου γεμάτο με σκόνη από την σήμανση, το είχαν κλέψει και μάλλον βρέθηκε. Το παραθυράκι στην πόρτα του συνοδηγού, αυτό που είναι στο Α pillar ήταν βγαλμένο, μάλλον από εκεί του έβαλαν χέρι.
-
Εχθές πήγα μέχρι Σούνιο με οικογένεια. Σε normal mode το αυτοκίνητο έχει τόση ροπή που δεν χρειάστηκε πουθενά να πατήσω το πεντάλ του γκαζιού περισσότερο από 1/3 της διαδρομής του. Οδηγώντας τόσα χρόνια vw golf tsi, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τη ροπή του κινητήρα και για τα δεδομένα hybrid. Στο sport mode το δοκίμασα για λίγο, και νομίζω ότι τόση ροπή απαιτείται μόνο σε απολύτως έκτακτες συνθήκες, το normal mode είναι υπεραρκετό για άνετη και ασφαλή οδήγηση. Το eco mode είναι ιδανικό σε συνθήκες πόλης και κίνησης γιατί περιορίζει αρκετά τη ροπή, χωρίς να σέρνεται. Η μετάβαση από ηλεκτρικό μοτέρ σε θερμικό δεν γίνεται αντιληπτή στο σασί καθόλου παρά μόνο από τον ήχο του κινητήρα. Έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Η ανάρτηση, πέραν της απόσβεσης (αποσβένει τα πάντα με τρόπο που δεν περνά στην καμπίνα), στις στροφές για Σούνιο, ούτε δημιουργούσε συνθήκες υποστροφής ούτε το αυτοκίνητο έγερνε σε αντίθεση και πάλι με το golf (μπορεί και λόγω της φθοράς). Ειλικρινά πρέπει να είναι ό,τι πιο άνετο και γρήγορο έχω οδηγήσει σε οικογενειακό suv αυτής της κατηγορίας. Στο cc μέχρι το ναό του Ποσειδώνα, όπου ο δρόμος έχει συνεχόμενες κατωφέρειες, ανωφέρειες και απαιτεί από το κιβώτιο συνεχή εναλλαγή ταχυτήτων, η κατανάλωση με 4 άτομα ήταν 5,6 λ. και μέση ταχύτητα 70 χλμ., χωρίς καμία ευθεία. Σε συνθήκες πόλης μέχρι στιγμής μου βγάζει γύρω στο 4,5. Τα ηχεία πράγματι είναι μέτρια. Αυτά που είχαν γραφεί για μη αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν όλα ανοησίες. Τα παράθυρα είναι τηλεχειριζόμενα, το κλείδωμα-ξεκλείδωμα γίνεται με κίνηση αφής σε αισθητήρα στα χερούλια της πόρτας, έχει κεντρικό κλείδωμα θυρών εσωτερικά με κουμπί ηλεκτρικό (σε αντίθετση με όσα είχαν γραφεί), και όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες. Θόρυβος κύλισης ακούγεται σε περίπτωση κακού οδοστρώματος (σε μικρότερο βαθμό από το golf), αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα suv. Στο βιβλίο χρήσης συνιστά στα πρώτα 1000 χλμ. οδήγηση χωρίς απότομες επιταχύνσεις για λόγους στρωσίματος, οπότε μέχρι τότε δεν θα το πιέσω παραπάνω. Ο ambient φωτισμός είναι πολύ διακριτικός το βράδυ. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω κάνει ακόμη τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις στην οθόνη κλπ. Το μοναδικό που δεν έχω εντοπίσει είναι αν έχει gps tracker, με ρώτησαν και από την ασφαλιστική. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι έχει αλλά δεν είναι και να τον εμπιστεύεσαι .
Αυτό που λες για τα πρώτα 1000 που το λέει στο manual. Εγώ το ψιλοζορισα λίγο από την αρχή, όχι τίποτα τρελό , αλλά με αγχωσες.
-
Το γράφει στο εγχειρίδιο χρήσης διάβασε το, για τα πρώτα 1000 χλμ να αποφεύγονται απότομες επιταχύνσεις κ επιβραδύνεις προφανώς μέχρι να στρώσει το σύστημα κινητήρας- φρένα.
-
Επειδή το έχω διαβάσει και δεν βρήκα κάτι γι'αυτό σε ρωτάω. Καλά σίγουρα θέλει ρέγουλα στην αρχή, αλλά έρχονται ρονταρισμενοι οι κινητήρες πλέον.
-
Στρώσιμο του νέου σας Toyota
Σελ. 164 στο εγχειρίδιο χρήσης του cc "Για να παρατείνετε τη ζωή του οχήματός
σας, συνιστάται η τήρηση των παρακάτω προφυλάξεων:
●Για τα πρώτα 300 km (186 μίλια):
Αποφύγετε τα ξαφνικά φρεναρίσματα.
●Για τα πρώτα 800 km (500 μίλια):
Μην ρυμουλκείτε τρέιλερ.
●Για τα πρώτα 1000 km (621 μίλια):
• Μην οδηγείτε με εξαιρετικά υψηλές
ταχύτητες.
• Αποφύγετε την ξαφνική επιτάχυνση.
• Μην οδηγείτε για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα με χαμηλές ταχύτητες.
• Μην οδηγείτε με σταθερή ταχύ -
Σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω αγοράσει, οδηγούσα ήπια στα πρώτα 1000 χλμ., όπως επίσης ακόμη και τώρα που γέρασε το golfακι και μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια του κινητήρα κλπ και πάντα πριν το σταθμεύσω οδηγώ ήπια για να πέσει η θερμοκρασία λαδιού (η πλειοψηφία σβήνει τον κινητήρα με θερμοκρασία λαδιών 105 βαθμών το καλοκαίρι). Ιδίως τα ξαφνικά ανοίγματα με κρύο κινητήρα έχουν διαλύσει τη πλειοψηφία των tsi και σχεδόν όλοι οι φίλοι με αυτοκίνητο που φορά tsi έχουν θέματα (τρελή κατανάλωση λαδιού και ζημιές. Το cc λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα δεν θα έχει τέτοια θέματα, ωστόσο καλό είναι κάποιες βασικές αρχές της φυσικής να τις τηρούμε (κρύα μέταλλα, τριβές κλπ)
-
To μαλάκο ξεκίνημα ειδικά το χειμώνα είναι must. έχω γίνει και χορηγός της garrett.
-
Σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω αγοράσει, οδηγούσα ήπια στα πρώτα 1000 χλμ., όπως επίσης ακόμη και τώρα που γέρασε το golfακι και μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια του κινητήρα κλπ και πάντα πριν το σταθμεύσω οδηγώ ήπια για να πέσει η θερμοκρασία λαδιού (η πλειοψηφία σβήνει τον κινητήρα με θερμοκρασία λαδιών 105 βαθμών το καλοκαίρι). Ιδίως τα ξαφνικά ανοίγματα με κρύο κινητήρα έχουν διαλύσει τη πλειοψηφία των tsi και σχεδόν όλοι οι φίλοι με αυτοκίνητο που φορά tsi έχουν θέματα (τρελή κατανάλωση λαδιού και ζημιές. Το cc λόγω ατμοσφαιρικού κινητήρα δεν θα έχει τέτοια θέματα, ωστόσο καλό είναι κάποιες βασικές αρχές της φυσικής να τις τηρούμε (κρύα μέταλλα, τριβές κλπ)
Καλά τα tsi δεν σκορπάνε λόγω θερμοκρασιών. Από κακή σχεδίαση στα ελατήρια των πιστονιών είναι οι μεγάλες καταναλώσεις λαδιού κτλ.
-
κάπου διάβαζα ότι πλέον το ζέσταμα του κινητήρα δεν χρειάζεται πλέον, αρκεί να πηγαίνεις για λίγο με χαμηλές στροφές. Άλλωστε τα μέταλλα στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι λιγότερο ευαίσθητα στις εναλλαγές θερμοκρασιών.
Πάντως προσωπικά περιμένω για 2-3 δεύτερα ώστε να φτάσει 900 στροφές προτού να ξεκινήσω ώστε να έχουν ανέβει τα λάδια. Επίσης περιμένω τα ίδια δευτερόλεπτα ώστε να πατήσω off. -
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
κάπου διάβαζα ότι πλέον το ζέσταμα του κινητήρα δεν χρειάζεται πλέον, αρκεί να πηγαίνεις για λίγο με χαμηλές στροφές. Άλλωστε τα μέταλλα στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι λιγότερο ευαίσθητα στις εναλλαγές θερμοκρασιών.
Πάντως προσωπικά περιμένω για 2-3 δεύτερα ώστε να φτάσει 900 στροφές προτού να ξεκινήσω ώστε να έχουν ανέβει τα λάδια. Επίσης περιμένω τα ίδια δευτερόλεπτα ώστε να πατήσω off.Πολύ σχετικό. Εξαρτάται από την θερμοκρασία. Δεν μιλάω για το ακραίο -20 και -25 που έχει βρεθεί το αυτοκίνητό μου αλλα και ένα πιο σύνηθες για εμενα -5 πχ ζορίζει πολύ την μηχανή. Το αφήνω να δουλέψει 10 λεπτά πριν ξεκινήσω. Αραγε πως θα συμπεριφερθεί η cc σε τετοιες θερμοκρασίες?
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
... Αραγε πως θα συμπεριφερθεί η cc σε τετοιες θερμοκρασίες?
Το απάντησες μόνος σου η CC θα αποφασίσει ,πολύ σοφότερα απο εμάς , πότε θα δουλέψει σε τι στροφές κλπ άλλωστε με τα 0W-16 λάδια τι να φοβηθείς;
-
Γνωρίζει κανείς για το 1.8 πότε να το περιμένουμε;
Toyota Corolla Cross