-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Ηρθατε εσείς και φευγουμε οι επί 20ετία Τογιοτάκηδες με την ξεφτίλα που βλέπουμε σε υφος, παραδόσεις, αυξήσεις κλπ!
Έτσι όπως τη βλέπω τη φάση, μήπως εξαγοράσει καμία Suzuki, ούτως ή άλλως όπως πάει η στόχευση της αγοράς τα Suzuki παίζουν μισή/μία κατηγορία κάτω αυτή τη στιγμή από τα αντίστοιχα Toyota (ανάλογα μοντέλο και έκδοση), και τιμολογιακα.
-
Γκρινιάζουμε για την Τογιότα όταν vw ήταν η πρώτη που έφερε τις ανοικτές τιμές…. Όταν η Opel σου έλεγε εγγυημένη η τιμή αλλά ο χρόνος άγνωστος…. Και στο τέλος αχχχχ τελικά καταργήσαμε αυτήν την έκδοση… πάρτε μια φτηνότερη αρχικά, χτίστε την ξανα να πλησιάσει αυτήν που θέλετε ακριβότερα από ότι πριν γιτι έφαγε ανατίμηση 2 φορές και ο χρόνος αναμονής μηδενίζει και ξεκινά να μετρά από την αρχή….
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Γκρινιάζουμε για την Τογιότα όταν vw ήταν η πρώτη που έφερε τις ανοικτές τιμές…. Όταν η Opel σου έλεγε εγγυημένη η τιμή αλλά ο χρόνος άγνωστος…. Και στο τέλος αχχχχ τελικά καταργήσαμε αυτήν την έκδοση… πάρτε μια φτηνότερη αρχικά, χτίστε την ξανα να πλησιάσει αυτήν που θέλετε ακριβότερα από ότι πριν γιτι έφαγε ανατίμηση 2 φορές και ο χρόνος αναμονής μηδενίζει και ξεκινά να μετρά από την αρχή….
H πρώτη διδαξασα ήταν η Ford! Για την ιστορία..
-
Όποιος ακυρώσει θα περιμένει αυτοκίνητο Ιανουάριο έως και Ιούνιο θα χαρούν κάποιος επειδή θα παραλάβει τελικά γρηγορότερα. Εφόσον η ζήτηση είναι μεγαλύτερη ουδείς θα ασχοληθεί με την ακύρωση. Τα ίδια ισχύουν και στις λοιπές εταιρείες. Απλά η toyota μας είχε καλομάθει γιατί τελευταία ή από τις τελευταίες ξεκίνησε να πουλά με ανοιχτή τιμή. Παιδιά επικρατεί χάος στην αγορά, μάλλον δεν το έχουμε καταλάβει.
-
Αναμένω το cc στο λιμάνι σε δύο ημέρες και πλέον αδιαφορώ για το 800αρι. Το έχω αποδεχθεί. Από πέρυσι που είχα κάνει έρευνα αγοράς και είχα ζητήσει προσφορές για kia sportage, ford kuga, hyundai tucson, nissan qashqai τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει γύρω στο διχίλιαρο αρχική έκδοση (ιδίως το nissan χτυπούσε ανατιμήσεις μετά τον Μάρτιο αν θυμάμαι καλά).
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Αναμένω το cc στο λιμάνι σε δύο ημέρες και πλέον αδιαφορώ για το 800αρι. Το έχω αποδεχθεί. Από πέρυσι που είχα κάνει έρευνα αγοράς και είχα ζητήσει προσφορές για kia sportage, ford kuga, hyundai tucson, nissan qashqai τα αυτοκίνητα έχουν ανέβει γύρω στο διχίλιαρο αρχική έκδοση (ιδίως το nissan χτυπούσε ανατιμήσεις μετά τον Μάρτιο αν θυμάμαι καλά).
Καλώς να το δεχτείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μπαίνει και ένα τέλος στην αναζήτηση γιατί μετά γίνεται αρρώστια (παθών, πολλάκις!).
-
Πάντως η Πεζό δεν άλλαξε τιμές σε αυτούς που τα παρέλαβαν, παρ΄ ότι το αμάξι είχε πάρει 5000 και μάλιστα υπήρχε πρόβλημα στο τελωνείο, με τους διαφορετικούς τιμοκαταλόγους, αλλά τελικά κανείς δεν πλήρωσε παραπάνω.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως η Πεζό δεν άλλαξε τιμές σε αυτούς που τα παρέλαβαν, παρ΄ ότι το αμάξι είχε πάρει 5000 και μάλιστα υπήρχε πρόβλημα στο τελωνείο, με τους διαφορετικούς τιμοκαταλόγους, αλλά τελικά κανείς δεν πλήρωσε παραπάνω.
Ναι αλλά η πεζό ακύρωσε παραγγελίες μετά από 9 10 μήνες ενημερώνοντας ότι δεν βγαίνει πλέον το μοντέλο με τον κινητήρα - κιβώτιο που είχαν παραγγείλει κάποιοι.
Μην λέμε μόνο ότι μας συμφέρει...Εγώ το βρίσκω πολύ χειρότερο από το να χρεωθώ παραπάνω όταν δεν υπάρχει κλειστή τιμή .
-
Είπα απλά αυτό που μου είπαν για το τρίμηνο που θα περιμένω, επειδή προφανώς η τιμή παραμένει ανοικτή.
-
Γιατί να πάρει κάποιος το ΨΨ στα 33000 και να μην πάρει το 3008 αυτόματο ντίζελ στα ίδια λεφτά. Είναι μια καλή ερώτηση.
Γιατι εφοσον μιλαμε για αμαξια και οχι ταμπλε και πολυθρονες τσεστερφιλντ το Κορολα Κρος υπερτερεί στα παρακάτω:
- Αναρτηση
- Ποιοτητα κυλισης
- Οδικη συμπεριφορα
- Επιδόσεις
- Αξιοπιστια
- Κοστος συντηρησης
- Εξοπλισμό
- Τιμή
- Υπαρξη 4κινητης εκδοσης
- Ασφάλεια
-
Είπα απλά αυτό που μου είπαν για το τρίμηνο που θα περιμένω, επειδή προφανώς η τιμή παραμένει ανοικτή.
Δεν κατάλαβα ότι αυτό εννοούσες.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Γιατί να πάρει κάποιος το ΨΨ στα 33000 και να μην πάρει το 3008 αυτόματο ντίζελ στα ίδια λεφτά. Είναι μια καλή ερώτηση.
Γιατι εφοσον μιλαμε για αμαξια και οχι ταμπλε και πολυθρονες τσεστερφιλντ το Κορολα Κρος υπερτερεί στα παρακάτω:
- Αναρτηση
- Ποιοτητα κυλισης
- Οδικη συμπεριφορα
- Επιδόσεις
- Αξιοπιστια
- Κοστος συντηρησης
- Εξοπλισμό
- Τιμή
- Ασφάλεια
Αντικειμενικός όπως ο Τσουκαλάς...
-
Αντικειμενικός όπως ο Τσουκαλάς...
Πάντα και μονο αλήθειες. Αυτα ειναι τα αντικειμενικα. Σε υποκειμενικα εχω πολλα να γραψω. Τα υπολοιπα που γραφω ειναι μετρήσιμα και ισχυουν. Ειδικα επιδόσεις, καταναλωση, αναρτηση και κοστος.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Όχι, έχεις δίκιο. Απλώς μπορείς να είσαι λιγότερο απόλυτος.
Μετά από 6+ χρόνια με το NV 1.4 S allgrip σε αυτόματο, επέτρεψε μου να μπορώ σε κάποια πράγματα να είμαι απόλυτος, γιατί τα έχω ζήσει.
Και γιατί ήταν το Vitara, φθηνό με την κακή έννοια, σε σχέση με το Toyota; Αν δεν το αναλύσεις, θα μείνω με την εντύπωση του, πετάω μια φράση και φεύγω. Χρειάζονται επιχειρήματα...
Αυτά που δεν μου άρεσαν επιγραμματικά, (γιατί διεξοδικά τα έχω αναλύσει στο vitara club με μεγάλα νήματα), είναι:
1.Κόμπιασμα στις 2.800 με οποιαδήποτε ταχύτητα με λίγο γκάζι, σε Εθνική οδό.
το πούλησα.χμμμ
τωρα το ειδα
προσπαθεις να δικαιολογησεις την επιλογη του τουοτα. ενος ΤΟΥΟΤΑ. ΕΣΥ!!!1
ρε παναη, ξεχνας ευκολα.. -
Μη τον ειδατε τον Παναη
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Όχι, έχεις δίκιο. Απλώς μπορείς να είσαι λιγότερο απόλυτος.
Μετά από 6+ χρόνια με το NV 1.4 S allgrip σε αυτόματο, επέτρεψε μου να μπορώ σε κάποια πράγματα να είμαι απόλυτος, γιατί τα έχω ζήσει.
Και γιατί ήταν το Vitara, φθηνό με την κακή έννοια, σε σχέση με το Toyota; Αν δεν το αναλύσεις, θα μείνω με την εντύπωση του, πετάω μια φράση και φεύγω. Χρειάζονται επιχειρήματα...
Αυτά που δεν μου άρεσαν επιγραμματικά, (γιατί διεξοδικά τα έχω αναλύσει στο vitara club με μεγάλα νήματα), είναι:
1.Κόμπιασμα στις 2.800 με οποιαδήποτε ταχύτητα με λίγο γκάζι, σε Εθνική οδό.
το πούλησα.χμμμ
τωρα το ειδα
προσπαθεις να δικαιολογησεις την επιλογη του τουοτα. ενος ΤΟΥΟΤΑ. ΕΣΥ!!!1
ρε παναη, ξεχνας ευκολα..gatoz πέρασε τον στρατοδικείο....να οδηγάει jimny με 140 στην εθνική οδό εφ όρου ζωής
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
- Αναρτηση
- Ποιοτητα κυλισης
- Οδικη συμπεριφορα
- Επιδόσεις
- Αξιοπιστια
- Κοστος συντηρησης
- Εξοπλισμό
- Τιμή
- Ασφάλεια
Αν παραβλέψουμε την ποιότητα κύλισης, όπου όσοι την έχουν οδηγήσει δεν λένε τα καλύτερα, την αξιοπιστία πώς την προεξοφλείς;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Γιατί δεν έχει ζήτηση ένα μεγάλο λεξους
Δεν μας τα λες καλά και εσύ.
Γιατί ένα μεγάλο λέξους που είναι ωραίο και υβριδικό, έχει την ίδια ζήτηση με ένα γκράντ τσερόκι που καίει 10-12 λίτρα ως ντίζελ.
Και δεν το βάζω σε σύγκριση με ΜΛ-320 και με Χ5 ντίζελ, που χάνει και εκεί.
Γιατί φοβούνται την μπαταρία.
Δεν έχουν ζήτηση τα Λέξους στην Ελλάδα (ίσως και στην Ευρώπη) γιατί η μάρκα ειναι "άγνωστη" και "Τογιότα". Ζητηση είχαν με το 2ο RX που είχε γεμίσει ο τόπος (αναλογικά) επειδή ήταν το μόνο υβριδίκο και νομίζω θα έιχε πέραση γιατί πρέπει να είχε φοροαπαλλαγές. Μετά ήρθε η κρίση και απο το 3ο RX (2008-9; και μέτα) σχεδόν ανύπαρκτα.
Ασία, ο τόπος ειναι γεμάτος Λεξους / Τογιοτα Υβριδικά, ενώ και ως μεταχειρισμένα πουλάνε επίσης πάρα πολύ καλά. Ακόμα και τωρα βλέπεις να πουλιουνται RX 2ης γενιάς υβριδιά (όχι πολλά φυσικά τώρα), αλλά της 3ης γενιάς, πολλά.Τωρα, αν συζητάμε για αλλαγή μπαταρίας υβριδικού, στην εποχή που όλα πάνε προς πλήρη ηλεκτροκίνηση, τί θα πρέπει να συζητάμε για τις μπαταρίες των αμιγώς ηλεκτρικών;
Προσωπικά, θα εμπιστευόμουν πλήρως μια εταιρεία που έχει υβριδική παρουσία 20 χρόνια +, με αρκετα καλή αξιοπιστία, μεγάλη παρουσία στη χώρα.
Τωρα, αν κάποιος έχει μέινει στη δεκαετία του '80 (δεν εννοώ εσένα @criuser), και νομίζει οτι Ιαπωνικό = φτηνό, χελόου, 2023. Ας πάρει υβριδικό όπελ (οταν βγει, αν υπάρχει) με 40.000...
Επίσης, το έχω ξαναγράψει εδώ νομίζω, και για πιο λόγω πια αγοράζω μόνο Ιαπωνικά προϊόντα, όσο/όπου μπορώ, επειδή Σονυ / Νταϊκιν, όταν οι αντιπρόσωποι Ελλάδα το έπαιζαν ψιλοπαλαβή, με μειλ στην Ιαπωνία, σε 2-3 μέρες τα προβληματά μου λύθηκαν.Οταν στην Ασία, κάθε 2ο όχημα ειναι Ιαπωνικό και κάθε 3ο Τογιοτα και με τα υβριδικά της να ειναι παντού, ε, μάλλον κάτι κάνει καλά η εταιρεία. Ασιάτες -> οι πιο απαιτητηκοί καταναλωτές. Δε παίζεις.
Αλλά, όταν στην Ελλάδα ακόμα το μέσο ταξι ειναι Σκοντα με χειροκίνητο γιατί τα αυτόματα χαλάνε, τι να συζητάμε; Αυτοί ειναι και η βασική πηγή πληροφόρισης μιας και ειναι-πίσω-από-ένα-τιμόνι-όλη-μέρα.
Μπαίνω συνεχώς σε ταξί Κορολα-Κρος και Ραβ4 Υβριδικά (βασικά δεν υπάρχουν και άλλα εδώ, 100% αγορά έχει η Τογιοτα στα ταξί, μέχρι και δικής της εταιρεία Ταξί εχει), και ειναι αθόρυβα, άνετα και ως επιβάτης τα αισθάνομαι όσο πρέπει "σφιχτά".Τογιότα υβριδικό μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν από εμένα !
Οι υπόλοιποι, Τογιοτα Γιαρις Τζι-Αρ! -
Όσοι έχουν τα χρήματα να αγοράσουν πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο (δηλαδή toyota,΄lexus, honda στην πραγματικότητα) και επιλέγουν diesel στα ίδια χρήματα, μου ακούγεται σαν σκάλωμα πλέον, σαν να αντιστέκεσαι σε κάτι ποιοτικότερο και πιο εξελιγμένο επειδή είσαι φαν κάποιας εταιρείας κλπ . Eκτός και τους γοητεύει το κροτάλισμα του κινητήρα, το έντονο τράνταγμα στην ενεργοποίηση - απενεργοποίηση του start and stop συστήματος. Μπορεί η ηλεκτρική ησυχία που έχει ένα πλήρως υβριδικό μέσα στην πόλη να ενοχλεί και να αναπολούν τα παλιά καλά χρόνια που επέστρεφε σπίτι ο πατέρας με το αυτοκίνητο (λ.χ. κατσαριδάκι) και τον αντιλαμβανόσουν πεντακόσια μέτρα πριν έρθει από τον ήχο του κινητήρα. Νομίζω ότι τα όσα γράφουμε καθορίζονται αποκλειστικά από τις επιλογές που έχουμε κάνει, δηλαδή κάποιος που παρήγγειλε diesel ή έχει αγοράσει diesel θα το υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσεως σαν επιλογή. Ωστόσο, ανεξαρτήτως επιλογής, η αγορά diesel αυτοκινήτου σε τιμή πλήρως υβριδικού, δηλαδή 33-40 χιλ. το 2023 είναι λίγο ρετρο πλέον...μόνο λόγω χαμηλότερης τιμής θα το αποδεχόμουν
-
Λόγω χαμηλότερης τιμής το αγοράζω σε σύγκριση με αυτό που παίρνω, γιατί από πλευράς ποιότητας εσωτερικού και ομορφιάς εξωτερικού, είναι 3 κατηγορίες πάνω σε σχέση με το δίλιτρο υβριδικό, που έχει άλογα, αλλά ψόφια τελική.
Ηλεκτρικά δεν είναι ώριμα ακόμα και έχουν επιπλέον κόστος για την φόρτιση στο σπίτι και δεν είναι βολικά για τα χλμ και τα ταξίδια που κάνω.
Toyota Corolla Cross