-
This post is deleted! -
Καθόλου, Ναδα, τίποτα;
Για τα nox;
-
This post is deleted! -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.
Ναι κάνεις λάθος. Διάβασε την κριτική μου μετά την οδήγηση που του έκανα . Στην συντριπτική πλειοψηφία τα σχόλια ήταν θετικά. Μέχρι και για την ηχομόνωση που έχει πέσει κράξιμο είπα ότι δεν είναι άσχημα τα πράγματα όπως περιγράφονται. Και για την οδήγηση του και την ανάρτηση κλπ...και εσύ εσε έμεινες να λες γιατί συγκρίνω το αμάξι μου σε κατανάλωση και τα γνωστά....
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Το 8.4 με 140 που είναι η cruising speed μου δεν είναι λίγο. Τόσο καίει το Σέατ σ' αυτή την ταχύτητα. Ένα 1500αρι αυτόματο Φορμέντορ επίσης καίει κάπου εκεί και ίσως και λίγοτερο, το ιδιο κι ένα 1200αρι 3008. Τέσπα οτιδήποτε μονοψήφιο είναι μια χαρά!
Ούτε το βάρος του σεατ ούτε την αεροδυναμική του έχεις στο cc. Όποτε είσαι πολύ καλά με 8,4
Ναι απλά στο Σεάτ τα 8.4 ταϊζουν τα διπλάσια άλογα απ του cc.
Ξέρεις ποσό έχει παέι η ζωοτροφή; Δεν είναι καιρός για τετοια -
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχει ο κλασσικός καταλύτης που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.
Αυτή η απάντηση ταιριάζει σε δεκάδες ερωτήσεις. Μαντείο των Δελφών έχεις γίνει. Με τις λέξεις χρεώνεις τις απαντήσεις;
Τότε να ρωτήσω, ο λογος είναι ο τριαδικός καταλύτης και η σωστή οξείδωση κατά την λειτουργία του;
Ο οποίος με ένα φτωχό μίγμα υπολειτουργεί; -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
https://m.youtube.com/watch?v=z1kCdQiXLVA
4 στην πόλη. 4.9 με 90 , 6.8 με 120, 8.4 με 140.Tα νούμερα αυτά τα βγάζει απο το trip computer ως total average το οποίο σημαίνει τι και πως προέκυψε;
Έβαλε CC στα 96km/h , 127km/h , 148km\h (δηλαδή πραγματικά 90, 120, και 140) για ποσή απόσταση, χρονική διάρκεια και σε απόλυτη ευθεία λογικα ώστε να είναι είναι συγκρίσιμα;Γιατί εγώ στα αντίστοιχα αποσπάσματα που βλέπω στο βιντεο το instant consumption (η λευκή μπάρα) για όση ώρα μας δείχνει είναι στα κοντερίσια 97km/h 3,75 l/100 , στα 128km/h 5,2 l/100 και στα 148km/h παίζει στα 6,8 l/100 περίπου.
Τα νούμερα 4.9 με 90 , 6.8 με 120, 8.4 με 140 μέση κατανάλωση σε ευθεία μου φαίνονται υπερβολικά , είναι αντίστοιχα ακριβώς με τουρμπάκια βενζίνης των 150 αλόγων.
Δεν μπορεί με την βοήθεια της μπαταρίας να κάνει τόσο η CC.
Καλά εντός πόλης είναι ασυναγώνιστο. Ας συμφωνήσουμε σε αυτό.
Για την σύγκριση με ένα diesel όπως το Scross ή κάποιο 1.6 tdi ή 1,5 hdi πρέπει κάποιος reviewer να το βάλει απο πίσω απο μια CC την ίδια ακριβώς στιγμή στην ίδια διαδρομή και να δούμε τα αποτελέσματα.
Το καλύτερο δηλαδη θα ήταν καποιος κάτοχος απο εδω μέσα να κάνει ένα ταξίδι ας πούμε προς Τρίπολη ή Καλαμάτα που έχει και αρκετή ανηφόρα και απο πίσω να ακολουθεί η γυναίκα του ή ένας φίλος με ένα τέτοιο diesel με την ίδια ταχύτητα και στα διόδια μαζί είτε με pass η χωρίς και οι δύο για να βγεί αξιόπιστο συμπερασμα.
Κατά την άποψη μου θεωρώ πως η CC παρότι δίλιτρη, AWD και βαρύτερη θα κάνει ακριβώς την ίδια κατανάλωση σε κοντερίσια 120-135 km/h με τα μικρά diesel SUV.
Μια χαμηλή 1.8 corolla είμαι σίγουρος πως θα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση απο τα diesel στις ταχύτητες αυτές.
Απο τα 140 και πάνω μέχρι τα 180 εκεί λογικά τα dieselακια θα είναι πιο οικονομικά σίγουρα.
Αλλά σε τετοιες ταχύτητες και με λίγο κίνηση κάθε φορά που θα σε κόβει κάποιος στα 120 και ειδικά σε ανηφόρες η CC με ένα χάιδεμα στο δεξί πεντάλ θα πετάγεται στα 180 ενώ τα dieselακι θα μένουν πίσω κανα 2χλμ και μέχρι να ξαναπιάσουν την CC θα πρέπει να σπάσουν σε 200αρες άρα στα ίδια θα έρχονται σε κατανάλωση σε μια τέτοια περίπτωση.
-
Το πιο οικονομικό ντίζελ σε παρόμοιο μέγεθος έχει αντίστοιχα :
7 , 4.6 , 5.1 , 6.1.Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο diesel;
Οι μετρήσεις είναι από κάποιο review ; -
This post is deleted! -
@andreas72 said in Toyota Corolla Cross:
Το πιο οικονομικό ντίζελ σε παρόμοιο μέγεθος έχει αντίστοιχα :
7 , 4.6 , 5.1 , 6.1.Αναφέρεσαι σε κάποιο συγκεκριμένο diesel;
Οι μετρήσεις είναι από κάποιο review ;Είναι οι δικές μου μετρήσεις από οδήγηση χρόνων του Suzuki scross manual χωρίς 4*4.
-
Ερώτηση στο ev mode και προφανώς με την προϋπόθεση ότι έχεις γεμάτη μπαταρία για ποσα χλμ περίπου κίνησε αποκλειστικά με την μπαταρία; 2-3 πχ στην πόλη η μπορεί και παραπάνω αν βοηθούν οι συνθήκες; Από πόσο και κάτω ποσοστό η μπαταρία γυρίζει στο υβριδικό υποχρεωτικά;
-
Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κατανάλωση, να πω και εγώ την μπούρδα μου μετά από 2000χλμ. Έχω πάει 3 φορές βενζινάδικο απο όταν πήρα το αυτοκίνητο. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
Μπορεί να μην είναι το πιο οικονομικό της αγοράς, αλλά είναι ένα μεγάλο 4κίνητο SUV, βαρύ, σταθερό, γρήγορο, άνετο, αυτόματο, το οποίο μπορείς να το κινείς οποιαδήποτε στιγμή και παντού και δεν σκέφτεσαι τι μ..κια πήγα και αγόρασα, δεν προλαβαίνω να το ταίζω βενζίνη.
Είναι αρκετά οικονομικό, αρκετά επαρκές σε χώρους, πολύ άνετο στην οδήγηση και με αρκετή τεχνολογία. Ένα πλήρες, σύγχρονο, ανθεκτικό, επαρκέστατο αυτοκίνητο για μια 4μελή οικογένεια. Να πηγαίνεις κάθε μέρα στην πόλη, να πας και την εκδρομή σου, να σύρεις και την βάρκα σου να πας για ψαροτούφεκο (όταν δεήσει και έρθει ο κοτσαδόρος). Και κάνει όλους αυτόυς τους ρόλους με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την κατανάλωση, να πω και εγώ την μπούρδα μου μετά από 2000χλμ. Έχω πάει 3 φορές βενζινάδικο απο όταν πήρα το αυτοκίνητο. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
Μπορεί να μην είναι το πιο οικονομικό της αγοράς, αλλά είναι ένα μεγάλο 4κίνητο SUV, βαρύ, σταθερό, γρήγορο, άνετο, αυτόματο, το οποίο μπορείς να το κινείς οποιαδήποτε στιγμή και παντού και δεν σκέφτεσαι τι μ..κια πήγα και αγόρασα, δεν προλαβαίνω να το ταίζω βενζίνη.
Είναι αρκετά οικονομικό, αρκετά επαρκές σε χώρους, πολύ άνετο στην οδήγηση και με αρκετή τεχνολογία. Ένα πλήρες, σύγχρονο, ανθεκτικό, επαρκέστατο αυτοκίνητο για μια 4μελή οικογένεια. Να πηγαίνεις κάθε μέρα στην πόλη, να πας και την εκδρομή σου, να σύρεις και την βάρκα σου να πας για ψαροτούφεκο (όταν δεήσει και έρθει ο κοτσαδόρος). Και κάνει όλους αυτόυς τους ρόλους με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
Για 5μελη οικογένεια; Με 3 καρεκλακια πίσω;
-
@parikon said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχω άποψη, εμείς τα βγάλαμε εντελώς τα καρεκλάκια!
-
Να πας στην πόλη καθημερινά με αμάξι 4,5 μέτρα δύσκολο.
Προφανώς δεν θα εννοείς την Αθήνα. Σωστά ; -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Να πας στην πόλη καθημερινά με αμάξι 4,5 μέτρα δύσκολο.
Προφανώς δεν θα εννοείς την Αθήνα. Σωστά ;Όχι, δεν είμαι Αθήνα, αλλά και στην πόλη που είμαι έχω μόνιμο πάρκινγκ. Και το προηγούμενό μου, 4.25μ ήταν. Βάλε και τον κοτσαδόρο που ήταν σταθερός, πήγαινε 4.30+. Και αυτό 4.46. Μικρή διαφορά.
Βέβαια η αναφορά μου στην πόλη δεν ήταν στους χώρους παρκαρίσματος που σίγουρα ενα οικογενειακό αυτοκίνητο είναι πιο δύσκολο σε σχέση με ένα super mini αλλά στην οικονομία εντός πόλης. Επίσης το αυτόματο βοηθάει πάρα πολύ εντός αστικού ιστού.
-
@parikon said in Toyota Corolla Cross:
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
δεν νομιζω αν βαλεις 2 στις ακρες θα περισσεψει χωρος για τριτο στην μεση
-
Σχετικά με την κατανάλωση, και μετα από 4.000 km (και τα περισσότερα στην εθνική) θεωρώ οτι τα 5,4 λτ/100km είναι μια πολύ καλή κατανάλωση. Ακριβώς ότι λέει και ο κατασκευαστής, αν δεν κάνω λάθος.
-
Έτσι ένα σκέτο νούμερο δε λέει τίποτα. Σημασία έχει ο συνδυασμός ταχύτητα-συνθήκες-κατανάλωση για να έχει νοημα η όποια αξιολόγηση.
-
Ο ήχος της κόρνας αλλλάζει εύκολα;;;; γενικώς όλα τα τουοτα απο το starlet του 97 που έχω μέχρι τώρα έχουν αυτό το εκνευριστικό υψίσυχνο μπιιιιπ.
Toyota Corolla Cross