-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
To αυτοκίνητο ήρθε από την Καστοριά-->Αθήνα-->Πάτρα με νταλίκα. Ήταν λερωμένο απο βροχές κλπ. Ήθελε πλύσιμο οπωσδήποτε. Μέσα ήταν πεντακάθαρο φυσικά.
Παρέλαβα και τις πινακίδες και τις πέρασα. Το έχω κάνει ίσα μια μικρή βόλτα γύρω γύρω, αύριο θα το πάρω κανονικά για κέντρο.
Είναι αρκετά ογκώδες αλλά και μαζεμένο μαζί. Με το μπροστινό κάθισμα στην θέση οδήγησης πίσω είναι πάρα πολύ άνετο. Είμαι 1.80 ύψος. Τα ψηφιακά όργανα είναι πολύ εντυπωσιακά την νύχτα και έχουν πολλές πληροφορίες.
Γενικά το αυτοκίνητο εμφανισιακά (εξωτερικά) θα το χαρακτήριζα στιβαρό. ΄Ηρεμη δύναμη.
Πραγματικά απο κοντά δείχνει πολύ καλύτερο από ότι στις φωτογραφίες.
Η νταλίκα εδώ στην Πάτρα ξεφόρτωσε άλλο ένα active plus λευκό (δεν ξερω αν ήταν πέρλα). Τώρα ή κάποιος τυχερός θα το πάρει ή είναι της αντιπροσωπείας για την έκθεση.
Είναι πανέμορφο, και πάλι καλοταξιδο. Μόνο που σκέφτομαι το κέντρο της Πάτρας για παρκάρισμα...
Έχω πάρκινγκ κλειστό στο κέντρο.
Εντυπώσεων συνέχεια:- Τελικά κλειδώνει-ξεκλειδώνει απο μακριά.
- H πλοήγηση με τους ενσωματωμένους χάρτες δείχνει καλή λίγο που την δοκίμασα. Σύνδεσα και το android auto και επίσης είναι εξαιρετικό. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω συνδρομή μετά τα 4 χρόνια. Ανάλογα το κόστος.
- Το bluetooth δείχνει σαν να δυσκολεύεται κάποιες φορές να συνδεθεί. Δεν ξέρω αν φταίει η συσκευή μου ή θέλει κάποια αναβάθμιση το software του αυτοκινήτου. Το απόσύνδεσα και το ξανασύνδεσα και έπιασε. Θα το δω.
- Σε συμβατικές ταχύτητες καθημερινής οδήγησης μέχρι 100χλμ μου φάνηκε πολύ αθόρυβο.
- Ακόμα ψάχνω τους χώρους για τα μικροαντικείμενα, που να βάζω τα πραγματά μου.
- Βαρύ και στιβαρό. Το νιώθεις.
- Με την φυσιολογική μου οδήγηση 11χλμ διαδρομή για κέντρο πάτρας 5,6lt/100klm.
- To ρολό στο πορτ μπαγκάζ είναι λίγο χαμηλό οπότε για να φορτώνω τις τσάντες των παιδιών πρέπει "να σκύβω". Έχει διαφορά σε σχέση με την σταθερή εταζέρα που είχα πριν στο hatch civic. Θέμα συνήθειας φαντάζομαι.
- Το αυτοκίνητο μου φαίνεται πολύ φαρδύ μαζί με τους τεράστιους καθρέπτες. Το φοβάμαι λίγο ακόμα.
-
Θα σχολιάσω αυτό μόνο, έτσι για την κουβέντα! Είναι ακόμα άστρωτο και δεν έχεις μάθει και το υβριδικό (λογικό είναι). Σε λίγο καιρό θα είσαι κάτω από 5 για πλάκα και ειδικά άνοιξη/καλοκαίρι/φθινόπωρο.
-
- To ρολό στο πορτ μπαγκάζ είναι λίγο χαμηλό οπότε για να φορτώνω τις τσάντες των παιδιών πρέπει "να σκύβω". Έχει διαφορά σε σχέση με την σταθερή εταζέρα που είχα πριν στο hatch civic. Θέμα συνήθειας φαντάζομαι.
Μπορείς να το μαζεύεις για να φορτώσεις και να το ξανακλείνεις όταν τελειώσεις το φόρτωμα! Καλοτάξιδο!
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
To αυτοκίνητο ήρθε από την Καστοριά-->Αθήνα-->Πάτρα με νταλίκα. Ήταν λερωμένο απο βροχές κλπ. Ήθελε πλύσιμο οπωσδήποτε. Μέσα ήταν πεντακάθαρο φυσικά.
Παρέλαβα και τις πινακίδες και τις πέρασα. Το έχω κάνει ίσα μια μικρή βόλτα γύρω γύρω, αύριο θα το πάρω κανονικά για κέντρο.
Είναι αρκετά ογκώδες αλλά και μαζεμένο μαζί. Με το μπροστινό κάθισμα στην θέση οδήγησης πίσω είναι πάρα πολύ άνετο. Είμαι 1.80 ύψος. Τα ψηφιακά όργανα είναι πολύ εντυπωσιακά την νύχτα και έχουν πολλές πληροφορίες.
Γενικά το αυτοκίνητο εμφανισιακά (εξωτερικά) θα το χαρακτήριζα στιβαρό. ΄Ηρεμη δύναμη.
Πραγματικά απο κοντά δείχνει πολύ καλύτερο από ότι στις φωτογραφίες.
Η νταλίκα εδώ στην Πάτρα ξεφόρτωσε άλλο ένα active plus λευκό (δεν ξερω αν ήταν πέρλα). Τώρα ή κάποιος τυχερός θα το πάρει ή είναι της αντιπροσωπείας για την έκθεση.
Είναι πανέμορφο, και πάλι καλοταξιδο. Μόνο που σκέφτομαι το κέντρο της Πάτρας για παρκάρισμα...
Έχω πάρκινγκ κλειστό στο κέντρο.
Εντυπώσεων συνέχεια:- Τελικά κλειδώνει-ξεκλειδώνει απο μακριά.
- H πλοήγηση με τους ενσωματωμένους χάρτες δείχνει καλή λίγο που την δοκίμασα. Σύνδεσα και το android auto και επίσης είναι εξαιρετικό. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω συνδρομή μετά τα 4 χρόνια. Ανάλογα το κόστος.
- Το bluetooth δείχνει σαν να δυσκολεύεται κάποιες φορές να συνδεθεί. Δεν ξέρω αν φταίει η συσκευή μου ή θέλει κάποια αναβάθμιση το software του αυτοκινήτου. Το απόσύνδεσα και το ξανασύνδεσα και έπιασε. Θα το δω.
- Σε συμβατικές ταχύτητες καθημερινής οδήγησης μέχρι 100χλμ μου φάνηκε πολύ αθόρυβο.
- Ακόμα ψάχνω τους χώρους για τα μικροαντικείμενα, που να βάζω τα πραγματά μου.
- Βαρύ και στιβαρό. Το νιώθεις.
- Το αυτοκίνητο μου φαίνεται πολύ φαρδύ μαζί με τους τεράστιους καθρέπτες. Το φοβάμαι λίγο ακόμα.
Καλοτάξιδο! Ό,τι σου γράφει ο Φάνης ισχύει.
Μόλις το συνηθίσεις, θα το απολαύσεις. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Θα σχολιάσω αυτό μόνο, έτσι για την κουβέντα! Είναι ακόμα άστρωτο και δεν έχεις μάθει και το υβριδικό (λογικό είναι). Σε λίγο καιρό θα είσαι κάτω από 5 για πλάκα και ειδικά άνοιξη/καλοκαίρι/φθινόπωρο.
Μόλις παλιώσουν λίγο τα λάστιχα θα πέσει και η κατανάλωση.
-
Πρώτες εντυπώσεις, όμορφο, αθόρυβο, διαστημικά όργανα.
Ήρθε άδειο απο βενζίνη. 40 λίτρα ρεζερβουάρ.Καλορίζικο και καλοτάξιδο
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Πρώτες εντυπώσεις, όμορφο, αθόρυβο, διαστημικά όργανα.
Ήρθε άδειο απο βενζίνη. 40 λίτρα ρεζερβουάρ.Καλορίζικο και καλοτάξιδο
Ζηλεύω με τον ποιο καλοπροάιρετο τρόπο να ξέρεις, επίσης είναι η πρώτη φορά που περιμένω πως και πως να περάσουν οι γιορτές, χοχοχο
-
Μερικά screenshots από την εφαρμογή. Πως φαίνεται ο απομακρυσμένος κλιματισμός και το κλείδωμα.
-
Καλοταξιδο.
Πάντως με τόσα λίγα χιλιόμετρα μην περιμένεις "σωστή" κατανάλωση, άσε να γράψει λίγα παραπάνω και μας λες. -
@teo-mak said in Toyota Corolla Cross:
Καλοταξιδο.
Πάντως με τόσα λίγα χιλιόμετρα μην περιμένεις "σωστή" κατανάλωση, άσε να γράψει λίγα παραπάνω και μας λες.To αυτοκίνητο το πήρα εντελώς άδειο. Έβαλα 40 λίτρα για γέμισμα και μηδένισα το κοντέρ οπότε θα δούμε την πραγματική κατανάλωση.
-
Μερικά screenshots από την εφαρμογή. Πως φαίνεται ο απομακρυσμένος κλιματισμός και το κλείδωμα.
Εντάξει ψάρωσα πολύ άσχημα.. και ακόμα περισσότερο οτι ειναι και στην active plus.
Για τέτοια τζιτζιμπλίκια πλήρωνες 500άρικο στην Directed βλ. Viper, Clifford αλλά και στην Starline -
Νομίζω ότι τα περισσότερα hybrids ή plug-ins έχουν αυτή τη δυνατότητα πλέον και σίγουρα όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά. Η αλήθεια είναι, χωρις να το χω ψάξει πολύ, ότι μόνο στη lounge έβλεπα να το αναφέρει το remote climate control οπότε είναι ευχάριστη έκπληξη ότι είναι στάνταρ across the range.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Νομίζω ότι τα περισσότερα hybrids ή plug-ins έχουν αυτή τη δυνατότητα πλέον και σίγουρα όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά. Η αλήθεια είναι, χωρις να το χω ψάξει πολύ, ότι μόνο στη lounge έβλεπα να το αναφέρει το remote climate control οπότε είναι ευχάριστη έκπληξη ότι είναι στάνταρ across the range.
Εμείς είμαστε τσομπάνηδες.. που να ξέρουμε απο αυτά
-
Εντυπώσεων συνέχεια:
- Το αυτοκίνητο σε κανονικές συνθήκες οδήγησης Πάτρα-Ρίο είναι ΑΘΟΡΥΒΟ.
- Το υβριδικό σύστημα είναι πολύ καλύτερο από το Yaris και είναι εμφανές.
- Έχω κάνει 105χλμ και το trip computer δείχνει οτι έχω 650 ακόμα!
- Το αυτοκίνητο είναι βαρύ, στιβαρό και εντυπωσιακό. Πολύ περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.
Να πω και μερικά αρνητικά:
- Η θήκη μπροστά από τον μοχλό ταχυτήτων, εκεί που είναι ο ασύρματος φορτιστής στο style δεν είναι πολύ βολική γιατί ο μοχλός εμποδίζει την πρόσβαση. Ειδικά όταν μπαίνεις και θες να αφήσεις εκεί το κινητό ή τα κλειδιά.
- Το σύστημα πολύμέσων ενώ είναι πολύ πιο άμεσο και γρήγορο από το yaris κατα καιρούς τρώει σκαλώματα
- Το bluetooth στην αρχή μου έκανε κάτι περίεργα. Όταν διέγραψα το κινητό και το ξαναέβαλα φαίνεται να έστρωσε
- Η οθόνη με τα όργανα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη παραμετροποίηση. Σου δίνει 3 σελίδες που μπορείς να εναλλάσεις άμεσα αλλά πρέπει να είναι όλες με το ίδιο σχέδιο.
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Κάποιες πρώτες (12) μετρήσεις επιδόσεων για την CC:
https://zeperfs.com/en/fiche10579-toyota-corolla-cross-2-0-cvt.htm
40m 100-0m φρεναρισμα???
Ψιλοαπαραδεκτο νουμερο... -
Επεσε στα χέρια μου ενα toyota corolla cross στην πλούσια έκδοση. Επειδή αυτήν την περιόδο οδηγώ μια mercedes gla200 ( οχημα αντικατάστασης) μπήκα στον πειρασμό να τα συγκρίνω.
Καπότε θα φάνταζε ιεροσυλία και εγκλημα στην σκέψη και μόνο αλλα η corolla cross ειναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο απο οπου και να το πιάσεις. Μόνο το infotainment ( ανάλυση και δυνατότητες) είναι καλύτερο στην mercedes και η ποιοτητα ήχου. Ουσιαστικά έχει πολλα γκατζετάκια που κανουν τους 40+ να χαμογελάμε , εξαιρετική η εφαρμογή mercedes me. Απο εκει και μετά βάζουμε τελεία. Ισοπεδωτικά καλυτερη η corolla παντού, με μόνη παραφωνία καποιες μικρολεπτομέρειες κατασκευής και ποιοτητας. Σκέφτεσαι πως θα είναι σε υλοποίηση lexus και λυπάσαι πραγματικά για τους Γερμανούς.
-
Νάτα
-
Τι καταλαβαίνω από τα παραπάνω που γράφει ο φίλος @george1977
Ότι τελικά τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει που εστιάζει ο καθένας όταν κοιτάει, μπαίνει, οδηγεί και χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο. -
https://photos.app.goo.gl/JeAoUbBowk85xS7YA
Τα νούμερα δείχνουν πολύ καλά. Η μέση συνολική κατανάλωση συνεχώς πέφτει και δεν έχω αλλάξει τίποτα στον τρόπο οδήγησης μου.
Edit: τώρα πρόσεξα ότι πίσω από τα όργανα έχει carbon fiber, χαχα.
-
Toyota Corolla Cross