-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Απο ποτε το δικο σου (C3 AC?) ειναι ιδια κατηγορια με ΨΨ?
Με 130 άλογα το ένα με 200 το άλλο.
Πάντα έτσι κάνουν συγκρίνουν ψοφίμια diesel για να βγουν ότι έκαναν καλή επιλογή.
-
Εάν βγάλουμε από την εξίσωση το διλιτρο CC και βάλουμε ένα υβριδικό 1.8 που δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας και έχει μικρότερο τεκμήριο από το δίλιτρο, τότε μάλλον αλλάζουν (κατά πολύ) τα δεδομένα.
Με τα 440€ του Φ.Π. και με μέση ετήσια κατανάλωση 4.9 lt/100 km (με καθημερινό ανεβοκατεβασμα Κηφισού κάθε μέρα, αλλά και με 4-5 ταξίδια και διακοπές σε θάλασσες, βουνα και λαγκάδια κλπ) με το C-HR 1.8 GR Sport μου (SUV 1.500 κιλών κενό και με 19ρες ζάντες) μπορώ να διανύσω 4.500 km περίπου.
Σημειώνω ότι εάν οδηγουσα συντηρητικά, θα μπορούσα εύκολα να ρίξω τη μέση κατανάλωση μισό λιτρο ακόμα.
Κι επειδή "λέμε παραμύθια οι Τογιοταίοι", βάζω και την ετήσια κατανάλωση μου από το MyToyota application, για του λογου το αληθές...
Η μέγιστη μηνιαία κατανάλωση (5,9 lt/100 km) ήταν τον Αύγουστο με 2500km διακοπών στη Δυτική Ελλάδα (ταξίδια στην Ολυμπία και Ιονία Οδό, ορεινές διαδρομές στα Τζουμέρκα κλπ.). -
@criuser ένα δίκιο με τα τεκμήρια το έχεις , επειδή αυτή την εβδομάδα που έρχεται θα πληρώσω το καινούργιο η λογίστρια μου είπε ότι επειδή το παίρνω τέλος του χρόνου δεν θα επιβαρυνθώ πολύ , 2 μήνες μόνο .
Γιατί ; της λέω
Γιατί την χρονιά που κάνεις την αγορά προστίθενται και το τεκμήριο αγοράς και το τεκμήριο κατοχής και καλό είναι επίσης που πήρες μέσω τραπέζης τα χρήματα από την πώληση του παλιού ( @famas ) , βοηθάνε αυτά σε μελλοντικές αγορές ...
-
Εγώ πιστεύω πως τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ κι ένα αυτόματο ντίζελ σαν το δικό μας καίνε σχεδόν το ίδιο κατά μέσο όρο (κι ότι διαφορές υπάρχουν θα οφείλονται στο μίγμα πόλη-ταξίδι).
Από κει και πέρα είναι καθαρά προσωπική απόφαση τι θα προτιμήσει ο καθένας, αλλα η καταναλωση είναι παρόμοια και δεν γέρνει απο μόνη της τη ζυγαριά.
δεν υπάρχει μόνο μία λύση. -
Aκριβώς.
Και κάτι άλλο: οι όποιες διαφορές προκύψουν για το μέσο χρήστη, όχι γι'αυτόν που κάνει π.χ. 50.000 χομ. το χρόνο εντός Αθηνών σε διανομές, είναι τελικά τόσο αστείες σε οικονομικό αποτέλεσμα, που δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση σοβαρό λόγο επιλογής ή απόρριψης του ενός σε σχέση με το άλλο. -
Δεν είπα ότι είναι ίδια κατηγορία, είπα καταναλώσεις ενός ψηλού ντίζελ αυτόματου, έστω και μία κατηγορία κάτω.
Επίσης εμένα δεν έχει τις επιλογές eco , που έχει η επόμενη κατηγορία της εταιρείας, έχει μόνο την σπορ.
Αν έπαιζα με eco, όπως παίζουν διάφοροι και διαβάζουμε χαμηλές καταναλώσεις με ταχύτητες φορτωμένου τριαξονικού σε ανηφόρα, τότε θα έλεγε 4 και κάτω, όπως τυχαίνει να γράψει κάποιες φορές σε επαρχιακό δρόμο.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Με 130 άλογα το ένα με 200 το άλλο.
Πάντα έτσι κάνουν συγκρίνουν ψοφίμια diesel για να βγουν ότι έκαναν καλή επιλογή.
Με 200 άλογα που δεν περνάνε τα 160 χλμ
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Εάν βγάλουμε από την εξίσωση το διλιτρο CC και βάλουμε ένα υβριδικό 1.8 που δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας και έχει μικρότερο τεκμήριο από το δίλιτρο, τότε μάλλον αλλάζουν (κατά πολύ) τα δεδομένα.
Με τα 440€ του Φ.Π. και με μέση ετήσια κατανάλωση 4.9 lt/100 km (με καθημερινό ανεβοκατεβασμα Κηφισού κάθε μέρα, αλλά και με 4-5 ταξίδια και διακοπές σε θάλασσες, βουνα και λαγκάδια κλπ) με το C-HR 1.8 GR Sport μου (SUV 1.500 κιλών κενό και με 19ρες ζάντες) μπορώ να διανύσω 4.500 km περίπου.
Σημειώνω ότι εάν οδηγουσα συντηρητικά, θα μπορούσα εύκολα να ρίξω τη μέση κατανάλωση μισό λιτρο ακόμα.
Κι επειδή "λέμε παραμύθια οι Τογιοταίοι", βάζω και την ετήσια κατανάλωση μου από το MyToyota application, για του λογου το αληθές...
Η μέγιστη μηνιαία κατανάλωση (5,9 lt/100 km) ήταν τον Αύγουστο με 2500km διακοπών στη Δυτική Ελλάδα (ταξίδια στην Ολυμπία και Ιονία Οδό, ορεινές διαδρομές στα Τζουμέρκα κλπ.).Οδήγηση συντηρητικά στο chr σημαίνει ότι θα επιτρέψουν στο ΑΜΙ να βγαίνει στην Εθνική. Τα chr τα βλέπουμε όλοι πόσο αργά πάνε στον δρόμο.
Επίσης δεν έχουμε όλοι δρομολόγια στον Κηφισσό ή στην Κηφισίας τις ώρες αιχμής 8 το πρωί και 4 το απόγευμα, άρα το πλεονέκτημα του υβριδικού δεν υπάρχει.
Η συζήτηση για τον φόρο πολυτελείας ήλθε γιατί είμαστε στο θέμα του ΚΚ που είναι προς το παρόν δίλιτρο και μας έπρηξαν ότι είναι οικονομική λύση και θα έχει και μεταπώληση, λες και δεν έχουμε δει τι μεταπώληση είχαν τα δίλιτρα.
Σε διακοπές το ντίζελ με οδήγηση τύπου chr είναι χαλαρά κάτω από 4,5 λίτρα.
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Aκριβώς.
Και κάτι άλλο: οι όποιες διαφορές προκύψουν για το μέσο χρήστη, όχι γι'αυτόν που κάνει π.χ. 50.000 χομ. το χρόνο εντός Αθηνών σε διανομές, είναι τελικά τόσο αστείες σε οικονομικό αποτέλεσμα, που δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση σοβαρό λόγο επιλογής ή απόρριψης του ενός σε σχέση με το άλλο.Σωστά τα λέτε με τον Πήλιου, αλλά μέχρι να γράψω, βλέπαμε αγιογραφίες για το ΚΚ, ότι είναι γρήγορο, οικονομικό, με εύκολη μεταπώληση και τζάμπα. Ε δεν είναι.
-
Κι εσυ τι ζορια τραβας σαββατιατικα σε 3ημερο? Τοση καϊλα για ενα τουοτα?? Μηπως ζηλευεις?
-
Δεν έχω πάει τριήμερο γιατί δούλευα και σήμερα, έχω χρόνο, βλέπω και την Πανάθα και είπα να σας τα ψάλλω...
-
Κατ αρχας 3ημερο δεν πανε μονο οι ανθελληνες. Δεν πιστευω να εισαι τετοιος?
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχω πάει τριήμερο γιατί δούλευα και σήμερα, έχω χρόνο, βλέπω και την Πανάθα και είπα να σας τα ψάλλω...
Δικός μας, ωραίος
-
Λοιπόν φρέσκα κουλούρια, να σπάσω και λίγο τα περί κατανάλωσης 2ου δεκαδικού, τεκμηρίων και αλλα όμορφα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα μας...
2ο τεστ δραιβ σήμερα, αυτή την φορά με τον απόλυτο άρχοντα... την γυναίκα μου...
Το σετάπ μας είναι: κόρη πίσω σε μπούστερ κάθισμα και δίπλα η γυναίκα, για να τα λένε τα κορίτσια στη διαδρομή.
1ο πρόβλημα, με το γκετ γκοου που λένε και στο χωριό μου:
"Νιώθω σαν να είμαι πάνω στην ρόδα και να γυρίζει γύρω γύρω"...
"Τι εννοείς;"
"Στο Λεον δεν είναι έτσι, νιώθω να γυρίζει κάτι κάτω από το κάθισμα, δεν ειναι απο την ανάρτηση... Είναι πολύ κουραστικό..."2ο πρόβλημα, με το σεταπ που έχουμε, χώρος για 3ο άτομο πίσω, νο γουει χόζεϊ. Στο Λεον η φουκαριάρα η μάνα μου χωράει, εδώ με τίποτα, ούτε πλάγια.
Εν συντομία ο απόλυτος άρχοντας αποφάσισε ακύρωση της παραγγελίας λόγω του 1ου θέματος το οποίο δεν ξέρω που οφείλεται... (το 2ο δεν την πολύ χαλάει).
Είπαμε οι θολοι πίσω δεν έχουν μόνωση, επίσης μήπως λόγω των μπαταριών το σημείο κάτω από τα καθίσματα είναι αναγκαστικά γυμνό απο μόνωση και δημιουργεί ηχείο;
Κατά τα άλλα, καλό τριήμερο σε όλους
-
Ε καλα απλα ηταν πολυ ψηλα ο πηχης λογω Λεον που ειναι γνωστη αμαξαρα που τα κανει ολα και συμφερει. Θα βρειτε κατι αλλο.
-
Κατ αρχας 3ημερο δεν πανε μονο οι ανθελληνες. Δεν πιστευω να εισαι τετοιος?
Μπα είπα να απολαύσω την εκδρομή της Πανάθας στον Βόλο...
-
Τι έγινε 15 ώρες και ακόμα κανένα σχόλιο για το ΚΚ ?
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Λοιπόν φρέσκα κουλούρια, να σπάσω και λίγο τα περί κατανάλωσης 2ου δεκαδικού, τεκμηρίων και αλλα όμορφα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα μας...
2ο τεστ δραιβ σήμερα, αυτή την φορά με τον απόλυτο άρχοντα... την γυναίκα μου...
Το σεταπ μας είναι: κόρη πίσω σε μπουστερ κάθισμα και διπλα η γυναίκα, για να τα λένε τα κορίτσια στη διαδρομή.
1ο πρόβλημα, με το γκετ γκοου που λένε και στο χωριό μου:
"Νιώθω σαν να είμαι πάνω στην ρόδα και να γυρίζει γύρω γύρω"...
"Τι εννοείς;"
"Στο Λεον δεν είναι έτσι, νιώθω να γυρίζει κάτι κάτω από το κάθισμα, δεν ειναι απο την ανάρτηση... Είναι πολύ κουραστικό..."2ο πρόβλημα, με το σεταπ που έχουμε, χώρος για 3ο άτομο πίσω, νο γουει χόζεϊ. Στο Λεον η φουκαριάρα η μάνα μου χωράει, εδώ με τίποτα, ούτε πλάγια.
Εν συντομία ο απόλυτος άρχοντας αποφάσισε ακύρωση της παραγγελίας λόγο του 1ου θέματος το οποίο δεν ξέρω που οφείλεται... (το 2ο δεν την πολύ χαλάει).
Είπαμε οι θολοι πίσω δεν έχουν μόνωση, επίσης μήπως λόγο των μπαταριών το σημείο κάτω από τα καθίσματα είναι αναγκαστικά γυμνό απο μόνωση και δημιουργεί ηχείο;
Κατά τα άλλα, καλό τριήμερο σε όλους
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που τρέχουν να κλείσουν Τογιότα γιατί είναι Τογιότα αφού!
Χωρίς να οδηγήσεις το αμάξι ποτέ δεν ξέρεις!
Εσύ πολύ καλά έκανες και έβαλες και την οικογένειά μέσα γιατί απλά αυτό που ενόχλησε την γυναίκα εσύ δεν μπορούσες να το αντιληφθείς. Το να νιώθεις σε ένα ταξίδι ωρών σαν να κάθεσαι στον...αραμπα και να νιώθεις την ρόδα να κυλάει ακούγεται τραγικό...άραγε αυτοί που επικαλούνται την ποιότητα κύλισης του αμαξιού στα τεστ ντραιβ τι λένε; Απλά μας ενδιαφέρει πως νιώθει ο οδηγός; Πίσω είναι για την πεθερά;....
Έκανες ορθά που δεν εθαψες την πληροφορία της γυναίκας σου πάνω στον ενθουσιασμό σου. Θα βρεις κάτι άλλο με λιγότερα άλογα που δεν θα είναι ... σούστα...
Λογικά θα ακούσεις διαφορά γραφικά τώρα όπως αυτά παθαίνει όποιος αφήνει την γυναίκα να αποφασίζει για αμάξι! Εγώ αποφασίζω για ποιο σκούπα ή μίξερ θα πάρουμε; (προσωπικά ναι!).
Πάντως η προχειρότητα στο αμάξι βοα! Δεν ξέρω που οφείλεται το συγκεκριμένο θέμα και αν το έχει και το chr ή μόνο εδώ τους ξέφυγε... -
Κάτι μου λέει ότι παίζει πολλή αφραγκία....Εφόσον, συγκρίνουμε seat leon και dieseloκαβουρμάδες 2010-2020 με καινούργιο αμάξι πλήρως υβριδικό με φουλ συστήματα ασφαλείας και εξαιρετικό κινητήρα, πάει την έχουμε χάσει τη μπάλα, προφανώς ελλείψει χρημάτων. Όλα τα reviews στο εξωτερικό γράφουν πολύ καλά λόγια για το cc (προφανώς όλοι είναι πληρωμένοι από toyota) για κύλιση, κινητήρα, οικονομία, ασφάλεια. Για χώρους όσοι το είδαμε σε έκθεση εφόσον δεν θέλεις κάτι ογκοδέστατο τύπου rav είναι ό, τι πρέπει για οικογένεια. Οπότε, σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να μείνει με αμαξάρες.... τύπου seat leon ή golf (όπως εγώ), μπορούμε επίσης να τους βάλουμε και φωτάκια led στο σασί να φαίνονται πιο εντυπωσιακά το βράδυ. Ελεύθερη αγορά έχουμε οπότε υπάρχει και το dacia duster για όσους από εμάς δεν έχουμε τα λεφτά και θέλουμε suv
-
Από πότε θέλει να είσαι φραγκάτος για να πάρεις τογιότα ?
Toyota Corolla Cross