-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Το yaris στην activeplus κοστίζει 17200 με όλα τα απαραίτητα, κάμερα, όλα τα adas εκτός από blis, 125 αλογα χωρίς όμως led φώτα τα οποία είπαμε πως τελικά μπορούμε να βάλουμε καλά aftermarket μιας και έχει προτζεκτορα.
Τόσα ακριβώς έχει το sandero με turbo, lpg, εργοστασιακά led αλλά με λιγότερα σύστηματα adas και χωρίς μεσαίο αερόσακο.
Αν δεν είναι το καλύτερο vfm, παίζει πολύ κοντά στα απόλυτα vfm
Η σύγκριση hybrid με lpg και στα +το cvt , αλλιώς δεν έχει νόημα.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτοί που είναι να παραλάβετε Νοέμβριο, ξέρετε περίπου ημερομηνία άφιξης του αυτοκινήτου στον Πειραιά? Το σύστημα της Τουότα δίνει ακριβή ημερομηνια που φτάνει το καράβι.
Ρωτάω γιατί ψάχνω τα καράβια που έρχονται από Nagoya. Εάν ισχύει ότι η Τουοτα φέρνει με τη Nyk Lines, τότε έχω καταλήξει ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι 2 καράβια τα επικρατέστερα: το Volans Leader και το Asteria Leader.
Αυτά έτσι...για να χουμε να λέμε.
Εμένα η σύμβαση που έχω υπογράψει λέει πως φτάνει 9 Νοεμβρίου.
-
Δεν υπάρχει σύμβαση με συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης αλλά εκτιμώμενο απο την toyota. Η σύμβαση (παραγγελίας) αφορά μόνο το μοντέλο και τις προδιαγραφές δηλαδή έκδοση, ούτε καν το τίμημα, διότι το τίμημα θα προσδιορισθεί όταν εκτελωνιστεί οπότε και λίγο πριν θα γίνει εξόφληση και θα καταρτισθεί πλέον η σύμβαση αγοράς. Πριν την εξόφληση υπάρχει μόνο σύμβαση παραγγελίας, δηλαδή τίποτα.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτοί που είναι να παραλάβετε Νοέμβριο, ξέρετε περίπου ημερομηνία άφιξης του αυτοκινήτου στον Πειραιά? Το σύστημα της Τουότα δίνει ακριβή ημερομηνια που φτάνει το καράβι.
Ρωτάω γιατί ψάχνω τα καράβια που έρχονται από Nagoya. Εάν ισχύει ότι η Τουοτα φέρνει με τη Nyk Lines, τότε έχω καταλήξει ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να είναι 2 καράβια τα επικρατέστερα: το Volans Leader και το Asteria Leader.
Αυτά έτσι...για να χουμε να λέμε.
Εμένα η σύμβαση που έχω υπογράψει λέει πως φτάνει 9 Νοεμβρίου.
Το Asteria Leader φαίνεται να έρχεται Πειραιά 8 Νοεμβρίου και τώρα έχει πορεία προς Σούεζ. Αν δεν κάνω κάτι πολύ λάθος. Παίζει να είναι αυτό. Όποιος μπορεί να κάνει free trial στο marinetraffic ας μπει να δει. Εγώ το χω εξαντλήσει και τσιγγουνεύομαι τώρα τα 16€. Θα το κάνω όταν είναι να έρχεται το δικό μου.
-
@yem said in Toyota Corolla Cross:
Το yaris στην activeplus κοστίζει 17200 με όλα τα απαραίτητα, κάμερα, όλα τα adas εκτός από blis, 125 αλογα χωρίς όμως led φώτα τα οποία είπαμε πως τελικά μπορούμε να βάλουμε καλά aftermarket μιας και έχει προτζεκτορα.
Τόσα ακριβώς έχει το sandero με turbo, lpg, εργοστασιακά led αλλά με λιγότερα σύστηματα adas και χωρίς μεσαίο αερόσακο.
Εννοώ το απλό ατμοσφαιρικο με το χειροκίνητο. Όχι το Hev.
-
Καλησπέρα σε όλους...... Καινούργιος στο Forum .... γενικά καινούργιος στη Toyota. Πρόσφατα η γυναίκα μου παρέλαβε ένα καινούργιο Yaris Hybrid - και ενθουσιάστηκα με τη συμπεριφορά και την οικονομία.... Είμαι κάτοχος από τον Οκτώβριο 2019 ενός Audi Q2 (1.4 COD / 150 HP / 250 ΝΜ @ 2500 RPM / manual) - και έχω κάνει μόνο - λόγω της πανδημίας κοντά στα 39.000 Km. Το αμάξι είναι σε άψογη κατάσταση - και μου μπήκε να το πουλήσω και να πάω για το Corolla Cross Lounge. Το οδήγησα προχτές - μου άρεσε γενικά - συμφωνώ με τα σχόλια σας (ποιότητα, πλαστικά....κλπ...) το Q2 είναι σαφώς καλύτερο σε ποιότητα κατασκευής και υλικά - και ίσως και λίγο πιο ήσυχο (ίσως ιδέα μου) αλλά η Audi ανακοίνωσε ότι το καταργεί τελείως το Q2 - και άρα η μεταπολιτική αξία του πέφτει...... Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας....... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.....
-
Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μην το παιδεύεις (το ΨΨ είναι το κορίτσι).
Να μαζευτούμε πολλοί γιατί έχει να πέσει πολύ δουλειά μετά... ηχομονώσεις, ηχεία, ψωψοψονια...
Μαζντα θα το κάνουμε
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μην το παιδεύεις (το ΨΨ είναι το κορίτσι).
Να μαζευτούμε πολλοί γιατί έχει να πέσει πολύ δουλειά μετά... ηχομονώσεις, ηχεία, ψωψοψονια...
Μαζντα θα το κάνουμε
Οταν μπειτε στη φαση μονωσης εσωτερικης και ηχειων , υπαρχει εξαιρετικο μαγαζι που ειχει κανει αντιστοιχο upgrade "ολο" το puma club.....
-
-
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
Μαζντα θα το κάνουμε
Οταν μπειτε στη φαση μονωσης εσωτερικης και ηχειων , υπαρχει εξαιρετικο μαγαζι που ειχει κανει αντιστοιχο upgrade "ολο" το puma club.....
Εκεί που το πήγε και ο @cirus ;
Μας βλέπω με λίστα αναμονής. -
Ρε τι είμαστε? Τίποτα γυναικωτοί? 200€ υλικά από Ali και μόνοι μας. Σιγά την πυρηνική φυσική.
-
Ρε τι είμαστε? Τίποτα γυναικωτοί? 200€ υλικά από Ali και μόνοι μας. Σιγά την πυρηνική φυσική.
εχεις χρονο και τουοτα, οποτε εσυ επηρες συνταξη θαρρω γεροντα....
-
Μαζντα θα το κάνουμε
Μας βλέπω με λίστα αναμονής.@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Μαζντα θα το κάνουμε
Μας βλέπω με λίστα αναμονής.Ειναι Αυτος και ειναι φοβερος!
Οποιος νομιζει οτι οι καπλαμαδες ανοιγουν με ενα δυο εργαλειακια και ξερουν να μονωσουν εσωτερικα με τοση λεπτομερεια και προσοχη ....και χωρις να φαινεται το παραμικρο απο σημαδια σε πλαστικα κλπ....(μιλαμε για καινουργιο αυτοκινητο)
Καλη τυχη!! -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
εχεις χρονο και τουοτα, οποτε εσυ επηρες συνταξη θαρρω γεροντα....
Το οριτζιναλ ποστ μου ελεγε: Ρε τι είμαστε? Τίποτα γυναικωτοί με Σουζούκι?
Αλλά είπα σβηστο. Οπότε μη λες πολλα.
-
Μαζντα θα το κάνουμε
Μας βλέπω με λίστα αναμονής.Ο οποίος έχει πάρει εργολαβία το κλαμπάκι και για βιταρα μετά από μια δια ζώσης επίσκεψη και δύο τηλεφωνικές οχλήσεις προσφορά δε φιλοτιμήθηκε να δώκει.. Οκ κλαιν τα πήρε άλλος..
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
Ο οποίος έχει πάρει εργολαβία το κλαμπάκι και για βιταρα μετά από μια δια ζώσης επίσκεψη και δύο τηλεφωνικές οχλήσεις προσφορά δε φιλοτιμήθηκε να δώκει.. Οκ κλαιν τα πήρε άλλος..
Terra Nova το NV, ένα κομμάτι μόνο, εμείς θα πάμε πολλοί χαχαχα
-
Btw η ηχομόνωση στην πόρτα είναι για να παίζει γκαλύτερα του ηχείου
Για να μειωθεί ο θόρυβος κύλισης κτλ κτλ κτλ πρέπει να ξηλωθούν τα πάντα όλα με άλλα κόστη φυσικά
-
Σωστός. Αλλάζει επίσης και ο ήχος του κλεισίματος γιατί γίνεται πιο συμπαγής η πόρτα και σταματαει το vibration της σκετης λαμαρίνας. Αν προσθέσουμε και ηχοαπορροφητικό τότε αποκόβουμε και λίγο από τον εξωτερικό θόρυβο διερχόμενων αυτοκινήτων κτλ.
Τη μεγάλη διαφορά θα την κάνει φυσικά η μόνωση του πατώματος κάτω από τη μοκέτα που ανεβάζει το κόστος και σαν υλικά και σαν εργασία. Επίσης διαφορά μεγάλη κάνει τόσο ο χώρος κάτω από τα πίσω καθίσματα όσο και οι θόλοι και το πορτμπαγκάζ. Αυτά λειτουργούν σχεδόν σαν ενισχυτές για το θόρυβο κύλισης οποτε εκεί θέλουμε 2-3 στρώσεις με διαφορετικά υλικά για να πετύχουμε σοβαρό αποτέλεσμα.
Αυτό πάνω από το Puma είναι ηχομόνωση για να βοηθήσει το ηχοσύστημα. Ως εκεί. Άντε να κόψει μισό ντεσιμπελ από ήχο κύλισης.
-
@yem said in Toyota Corolla Cross:
Εννοώ το απλό ατμοσφαιρικο με το χειροκίνητο. Όχι το Hev.
Ναι βρε, απλά αν θες να τα συγκρίνεις πρέπει απέναντι στο lpg να βάλεις είτε diesel είτε hybrid (και καλά για την οικονομία καυσίμου) και επειδή το hybrid είναι μόνο με cvt βάσεις σαν + στο Toyota το cvt
-
Σωστός. Αλλάζει επίσης και ο ήχος του κλεισίματος γιατί γίνεται πιο συμπαγής η πόρτα και σταματαει το vibration της σκετης λαμαρίνας. Αν προσθέσουμε και ηχοαπορροφητικό τότε αποκόβουμε και λίγο από τον εξωτερικό θόρυβο διερχόμενων αυτοκινήτων κτλ.
Τη μεγάλη διαφορά θα την κάνει φυσικά η μόνωση του πατώματος κάτω από τη μοκέτα που ανεβάζει το κόστος και σαν υλικά και σαν εργασία. Επίσης διαφορά μεγάλη κάνει τόσο ο χώρος κάτω από τα πίσω καθίσματα όσο και οι θόλοι και το πορτμπαγκάζ. Αυτά λειτουργούν σχεδόν σαν ενισχυτές για το θόρυβο κύλισης οποτε εκεί θέλουμε 2-3 στρώσεις με διαφορετικά υλικά για να πετύχουμε σοβαρό αποτέλεσμα.
Αυτό πάνω από το Puma είναι ηχομόνωση για να βοηθήσει το ηχοσύστημα. Ως εκεί. Άντε να κόψει μισό ντεσιμπελ από ήχο κύλισης.
Καλά όλα αυτά, αλλά συνεπάγονται χρήμα, πολύ ξηλωμα του αυτοκινήτου για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά και το κυριότερο βάρος, που είναι ό,τι χειρότερο για την κατανάλωση, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Εάν δεν μονωθεί ο καθρέφτης της καρότσας (το κάθετο χώρισμα μεταξύ engine bay και καμπίνας), που είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος, δεν νομίζω ότι θα δείτε σοβαρές διάφορες, ειδικά ως προς τον περιορισμό του θορύβου του eCVT.
Toyota Corolla Cross